12 Μαΐου 2021

Επιστολή Παμμακεδονικών για προσβολή του εθνικού μας συμβόλου από τους Σκοπιανούς

 Η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου (και Αντιπρόεδρος του ΙΗΑ) Νίνα Γκατζούλη απέστειλε στον πρέσβη της Ελλάδος στα Σκόπια Ρούσσο Κουντούρο επιστολή σχετικά με την άκρως προσβλητική παραποίηση του εθνικού μας συμβόλου από Σκοπιανό πολίτη. 


Την επιστολή, η οποία κοινοποιείται σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ΜΜΕ,  υπογράφουν οι Πρόεδροι ΠαμμακεδονικήςΈνωσης ΗΠΑ Δημήτρης Φιλιππίδης, Παμμακεδονικής Ομοσπονδία ΑυστραλίαςΓεώργιος Κοσμίδης, ΠαμμακεδονικήςΈνωσης Καναδά Χρήστος Καράτζιος, Παμμακεδονικής Ένωσης Αφρικής Αμύντας Παπαθανασίου, ΠαμμακεδονικήςΟμοσπονδίας Οντάριο (Καναδά) Γεώργιος Παπαδάκης, Πανελλήνιας ΟμοσπονδίαςΠολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)Δημήτριος Γιουματζίδης και Παμμακεδονικής Ένωσης Γερμανίας Γιάννης Γκέγκας. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

11 Μαΐου   2021

Πρέσβη κ. Ρούσσο Κουντούρο

Borka Taleski 6, 1000 Skopje

 Εξοχότατε κ. Πρέσβη,

Κάποιος πολίτης των Σκοπίων έχει αναρτήσει σε κοινωνικά δίκτυα εδώ και αρκετό καιρό, μια άκρως προσβλητική παραποίηση του εθνικού μας συμβόλου. Μια ενέργεια σαν κι αυτήν σε αρκετές χώρες τιμωρείται και με φυλάκιση. Επιπρόσθετα δε μέλος του κοινοβουλίου της γείτονος χώρας φαίνεται να του «άρεσε» η αισχρή προσβολή της ελληνικής σημαίας.

Θέλουμε να μάθουμε σε ποιες ενέργειες έχει ήδη προχωρήσει η Ελληνική πρεσβεία, και αν δεν έχει ενεργήσει ακόμα, ποιες ενέργειες προτίθεται να κάνετε από εδώ και στο εξής;

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,

 ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας

Πρόεδρος: Γεώργιος Κοσμίδης

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά 

Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος

Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής

Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου 

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Οντάριο (Καναδά)

Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)

Πρόεδρος: Δημήτριος Γιουματζίδης

Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας

Πρόεδρος: Γιάννης Γκέγκας

Κοινοποίηση στα Μέλη της Βουλής και στα ΜΜΕ

πηγη: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Δεν υπάρχουν σχόλια: