19 Ιουνίου 2021

Ποια στοιχεία οδήγησαν τις αρχές στον 32χρονο πιλότο

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς είναι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία και τα οποία κρίνονται επαρκή, ο δολοφόνος της. Η ανατροπή που φέρνει τον πιλότο από τη θέση του συντετριμμένου συζύγου και πατέρα στη θέση του κατηγορούμενου για μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις δολοφονίας των τελευταίων ετών, αφήνει άφωνη την κοινή γνώμη.


Τα στοιχεία που κατά την αστυνομία τεκμηριώνουν την ενοχή του 32χρονου πιλότου προέρχονται κυρίως από την ανάλυση με τη βοήθεια της τεχνολογίας των στοιχείων που προέρχονται από κάμερα, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, αλλά και το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης μητέρας που έδειξε την πραγματική ώρα του θανάτου της, που δεν συνέπιπτε με όσα είχε καταθέσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε χθες, όταν η αστυνομία έχοντας τα νέα στοιχεία στη διάθεσή της  ζήτησε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να επιστρέψει στην Αθήνα από την Αλόννησο  για να εξεταστεί εκ νέου, βάσει των καινούργιων στοιχείων. Για να μη δείξουν πόσο σοβαρά ήταν τα στοιχεία αυτά και τον «τρομάξουν» έκαναν δεκτό το αίτημά του να παραμείνει άλλη μια μέρα στην Αλόννησο, προκειμένου να είναι παρών στο μνημόσυνο για την άτυχη Καρολάιν Κράουτς, τη μητέρα της ενός έτους Λυδίας. Μετά το μνημόσυνο, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Απόστολος Σκρέκας, σε έκτακτες ανακοινώσεις λίγο μετά τις πεντέμισι το απόγευμα σήμερα, ο πιλότος παρελήφθη από πλωτό μέσο οδηγήθηκε στη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα.

Από εκείνη την ώρα -"νωρίς το πρωί", είπε ο κ.Σκρέκας- κατέθετε στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο, οι απαντήσεις του δεν είναι πειστικές  σε σχέση με τα επαρκή στοιχεία ενοχής που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία. 

Τα νέα στοιχεία που οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. πιο κοντά στην λύση

Ψηφιακά ίχνη από μία κάμερα του σπιτιού του, αλλά και το κινητό τηλέφωνο του 32χρονου συζύγου ήταν τα στοιχεία που ανέτρεψαν πλήρως τα δεδομένα που είχαν στη διάθεσή τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολίνας στα Γλυκά Νερά.

Τα ίχνη αυτά, που ανακτήθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, δίνουν ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό απ’ αυτό που περιέγραψε ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος του θύματος, και για αυτόν τον λόγο αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πήγαν νωρίς το πρωί στην Αλόννησο με το ελικόπτερο της Αστυνομίας προκειμένου να τον μεταφέρουν στην Αθήνα για νέα κατάθεση, βάσει των στοιχείων αυτών.

Πλέον, προστίθεται ακόμη ένα: οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους και στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο της 20χρονης κοπέλας.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως τα μεσάνυχτα της μοιραίας νύχτας, διαφαίνεται ότι ίσως είχε υπάρξει μία προστριβή της Κάρολαϊν με τον σύζυγό της και η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά το τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αδικοχαμένη κοπέλα αντάλλαξε κάποια μηνύματα με τον σύζυγό της, ενώ βρισκόταν στη σοφίτα και ο 32χρονος στο υπόγειο. Από τα μηνύματα και τη φρασεολογία δημιουργείται η εντύπωση, όπως μεταδίδεται ότι, το ζευγάρι είχε προστριβή. Στα SMS υπάρχει φρασεολογία που παραπέμπει σε προστριβή, ενώ οι χαρακτηρισμοί είναι στα αγγλικά.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι μία από τις λέξεις-επίθετα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το «stupid», χωρίς πάντως να είναι αυτή τη στιγμή σίγουρο αν η λέξη αυτή χρησιμοποιήθηκε πάνω σε ένταση ή αν χρησιμοποιήθηκε χαριτολογώντας. Άλλωστε ο γραπτός λόγος μπορεί να μπερδέψει…

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας πήραν τις θέσεις τους μπροστά στους δημοσιογράφους για να ανακοινώσουν τις εξελίξεις για την υπόθεση.

Όλα αυτά, πάνω από πέντε ώρες μετά την μεταφορά του 32χρονου πιλότου στην ΓΑΔΑ, κατεπειγόντως μάλιστα από την Αλόννησο, όπου έδωσε το παρών στο τρισάγιο της αδικοχαμένης συζύγου του και μητέρας του ενός έτους σήμερα παιδιού τους…

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ τόνισαν: «Έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις. Τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν. Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη σήμερα στην Αλόννησο. Περιμέναμε να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 32χρονος στην ΓΑΔΑ.

Θα μπορούσε να γίνει και χθες, ωστόσο σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο κι έτσι σήμερα πρωινές ώρες ο 32χρονος σύζυγος του θύματος μεταφέρθηκε με πλωτό μέσο στην Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην ΓΑΔΑ προκειμένου να εξεταστεί ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας».

Η ενημέρωση έμεινε… εκεί, καθώς δεν ανακοινώθηκε κάποια εξέλιξη για την υπόθεση, κάτι που δείχνει πως ίσως οι ανακοινώσεις αυτές να αποτελούν προάγγελο εξελίξεων.

Όπως και να’ χει, η αγωνία συνεχίζεται…

Αρχικό κείμενο

Την ώρα που ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος βρισκόταν στην Αλόννησο για το μνημόσυνο της Καρολάιν νέα στοιχεία προκύπτουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια που ίσως αποδειχθούν κομβικά στη λύση του μυστηρίου που υπάρχει γύρω από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Βασικό στοιχείο είναι το βιομετρικό ρολόι που φορούσε στον καρπό της η Καρολάιν και δείχνει σύμφωνα με την επεξεργασία που έχει γίνει να ανεβοκατεβάζει παλμούς και κάποια στιγμή να σταματάει καταγράφοντας με αυτό τον τρόπο την ακριβή ώρα θανάτου της νεαρής μητέρας. 

 

Τα τρία κενά  

 

Εδώ και λίγη ώρα ο 32χρονος πιλότος βρίσκεται ενώπιον των αστυνομικών που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και να απαντήσει σε ερωτήματα τα οποία προέκυψαν μετά από τα τελευταία στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί.
                                  
Ένα στοιχείο όμως που προέκυψε τις τελευταίες μέρες άλλαξε την κατεύθυνση των ερευνών. Οι κάρτες μνήμης από τις κάμερες στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών είχαν αφαιρεθεί αρκετή ώρα πριν από την ώρα του εγκλήματος. Επίσης, από την εξέταση που έγινε στο κινητό του πιλότου, εντοπίστηκε «δραστηριότητα» την ώρα, όμως, που ο 32χρονος, πάντα κατά την κατάθεσή του, ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος από τους δράστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, σύμφωνα με το OPEN, η άτυχη Κάρολαϊν φορούσε ένα smartwatch, το οποίο κατέγραφε τους παλμούς της και τα δεδομένα που ανακτήθηκαν δεν συνάδουν με τις ώρες από τις καταθέσεις του συζύγου της. 

Ήταν ξημερώματα της 11ης Μαΐου όταν το νήμα της ζωής του κοριτσιού που συνέδεσε τη ζωή της με την Αλόννησο, κοβόταν άγρια, δίπλα στο μόλις 11 μηνών κοριτσάκι της. Μέσα στο σπίτι όπου ζούσε με τον 32χρονο σύζυγό της, τον πιλότο ελικοπτέρων, στα Γλυκά Νερά, βρέθηκε νεκρή πάνω στο κρεβάτι, με το μωρό δίπλα στο άψυχο σώμα της και τον άνδρα της δεμένο στο πάτωμα.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, 20 στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ρίχθηκαν στη μάχη της εξιχνίασης της άγριας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά. Εξέτασαν σπιθαμή προς σπιθαμή όλους τους χώρους του σπιτιού, τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στα σπίτια της περιοχής και πέρασαν από κόσκινο όλες τις ληστρικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Αττική.

Δεν βρήκαν το παραμικρό στοιχείο που θα τους οδηγούσε στους τρεις δολοφόνους που εισέβαλαν, όπως κατέθεσε ο 32χρονος, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου στο σπίτι των Γλυκών Νερών. Οι έρευνες από τα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν έδειξαν αποτυπώματα και DNA που θα οδηγούσαν στην ταυτοποίηση δραστών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: