13 Ιουνίου 2021

Κρίστιαν Έρικσεν: «Πέθανε και επανήλθε, πολύ δύσκολα θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο»

Ο κορυφαίος καρδιολόγος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας, Δρ Σκοτ Μάρεϊ δήλωσε στην Sportsmail ότι ο Έρικσεν ήταν «τυχερός» που είχε τόσο καλή υποστήριξη γύρω του. «Είμαστε τυχεροί που οι παίκτες στο γήπεδο ήξεραν τι να κάνουν, να τον βάλουν σε ασφαλή θέση και να βεβαιωθούν ότι δεν θα πνιγεί και να ειδοποιήσουν την ιατρική ομάδα», δήλωσε.
Ο γιατρός της Εθνικής, Μόρτεν Μποέσεν ανέφερε ότι άμεσα κατάλαβε πως δεν υπήρχε δευτερόλεπτο για χάσιμο. «Ανέπνεε και μπορούσα να νιώσω τον σφυγμό του. Αλλά ξαφνικά αυτό άλλαξε. Προχωρήσαμε σε ανάνηψη και καταφέραμε να τον φέρουμε πίσω και μου μίλησε πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά. 
 Ο καθηγητής αθλητικής καρδιολογίας Σαντζάι Σάρμα, δήλωσε στο BBC ότι «αυτό που έσωσε τη ζωή του ήταν η πολύ άμεση ιατρική φροντίδα». Εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Κρίστιαν Έρικσεν θα μπορέσει να παίξει ξανά επαγγελματικό ποδόσφαιρο. 
«Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορούσε να παίξει γιατί οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί», ανέφερε. «Χωρίς να θέλω να είμαι κυνικός, πέθανε σήμερα, αν και για λίγα λεπτά, αλλά πέθανε και επανήλθε. Θα τον άφηνε ένας γιατρός να πεθάνει ξανά; 
Η απάντηση είναι όχι», τόνισε. Σημείωσε τέλος ότι τα αίτια της καρδιακής ανακοπής του Έρικσεν μπορεί να περιλαμβάνουν μια άγνωστη κατάσταση υγείας ή μια υψηλή θερμοκρασία, ωστόσο το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν ξύπνιος στο νοσοκομείο ήταν ένα πολύ καλό σημάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: