16 Ιουνίου 2021

«Η κυρία προέδρου» των Γάλλων θεατρικών συγγραφέων Μωρίς Ιννεκέμ και Πιέρ Βεμπέρ.

 

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙΝОΥΡΙО ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ !!!

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΜΑΣ, ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ

ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ !!!

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ

63η προτεινόμενη παράσταση –

ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ

«Η κυρία προέδρου»

των Γάλλων θεατρικών συγγραφέων

Μωρίς Ιννεκέμ και Πιέρ Βεμπέρ

Μόσχα, 16 Ιουνίου 2021

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προτείνει να μην χάνουμε την επαγρύπνησή μας, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και το γνωστικό μας πεδίο, παραμένουμε σε φόρμα, να μυούμεθα άοκνα στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε, έχοντας ήδη συμπληρώσει έναν ολόκληρο χρόνο, το εβδομαδιαίο εγχείρημά μας, την παρακολούθηση, στην ελληνική, των εξαιρετικών παραστάσεων του αξιολογότατου προγράμματος της  «EΡT» Тο ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

Το ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ υπήρξε μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές δράσεις της «ΕΡΤ». Επί 16 χρόνια, από το 1976 έως το 1992, παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα περισσότερα από 500 θεατρικά έργα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, που απευθύνονταν στο κοινό που διψούσε για καλό θέατρο, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να το παρακολουθήσει, κυρίως το κοινό της επαρχίας. Πρόκειται για σπουδαίες και σπάνιες παραστάσεις από κορυφαιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, πολλοί εκ των οποίων δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού-εκπαιδευτικού μας αυτού εγχειρήματος, ως εξηκοστή τρίτη (63η) συνεχόμενη παράσταση προτείνουμε στο κοινό μας να παρακολουθήσει   την κωμωδία «Η κυρία προέδρου» των Γάλλων θεατρικών συγγραφέων Μωρίς Ιννεκέμ και Πιέρ Βεμπέρ.

Μωρίς Ιννεκέμ

2021-06-16_11-42-50

 

 

 

 

 

 

 

 

Μωρίς Ιννεκέμ (fr. Ο Maurice Hennequin (στις παλαιές ρωσικές πηγές Hennequin, 10 Δεκεμβρίου 1863, Λιέγη-3 Σεπτεμβρίου 1926, Montreux) ήταν γάλλος θεατρικός συγγραφέας και λιμπρετίστας βελγικής καταγωγής. Γιος του θεατρικού συγγραφέα Alfred Hennecken, δισέγγονος του καλλιτέχνη Philippe Hennecken.

Βιογραφία

Έκανε το ντεμπούτο του στον κόσμο του θεάτρου στην ηλικία των 19 ετών το 1882, βοηθώντας, από τα νεανικά του χρόνια, τον πατέρα του. Ήταν αρχικά γνωστό ως Enneken-son (fr. Hennequin fils).

Κατά τη διάρκεια της 45ετούς περιόδου δημιουργίας, έγραψε περίπου 100 έργα, κυρίως κωμωδίες, vaudevilles, οπερέτες, είτε μόνος είτε συγγράφοντας με άλλους. Συνέβαλε στην ανάπτυξη και εμβάθυνση του είδους vaudeville. Πολλά από τα έργα του Enneken απολάμβαναν μεγάλη επιτυχία-μεταξύ των οποίων, πρώτα απ ' όλα, δημοφιλή όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία, "το σύστημα Ribadier" (fr. 1892, συν-συγγραφέας με τον J. Feydeau), " δεν έχετε τίποτα να δηλώσετε;"(π. Vous n'avez rien à déclarer; 1906, συν-συγγραφέας με τον P. Weber) και άλλοι. Για παράδειγμα, η κωμωδία του "The Five o'clock Gentleman" (fr. Le Monsieur de cinq heures; 1924, επίσης συν-συγγραφέας με τον Weber) έκανε το ρεκόρ των 568 παραστάσεων.

Περίπου 50 από τα έργα του έχουν προσαρμοστεί σε ταινίες σε διάφορες χρονικές περιόδους.

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%AD%D0%BD%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%B5%D0%BD,_%D0%9C%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81

 

Πιερ Βέμπερ

2021-06-16_11-43-13

Ο Πιερ-Ευγένιος Βέμπερ (Pierre-Eugene Weber, 15 Μαΐου 1869-20 Αυγούστου 1942) ήταν γάλλος θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος.

Βιογραφία

Ο Pierre Weber ήταν ο αδελφός του ζωγράφου Jean Weber και ο γαμπρός του Rene Dumic και του Tristan Bernard . Η οικογένειά του ήταν αρκετά μεγάλη, όπως επισημαίνει ο ίδιος στον πρόλογο του βιβλίου Χ... Ρωμαϊκή αυτοσχέδια: "αν εβδομήντα πόλεις αγωνίζονται για την τιμή να με γεννήσουν, δεν είναι επειδή είμαι δέκα φορές πιο διάσημος από τον Όμηρο, αλλά μόνο και μόνο επειδή το όνομα που μεταφέρω είναι το πιο κοινό ." Εκείνη την εποχή, υπήρχαν αρκετοί συγγραφείς και σεναριογράφοι με το ίδιο επώνυμο, όπως ο Jean-Pierre Weber και ο Serge Weber, με τους οποίους ο Pierre συνεργάστηκε από καιρό σε καιρό.

Ο Pierre Weber είναι ο πατέρας του δημοσιογράφου και συγγραφέα Pierre-Gilles Weber και του σεναριογράφου George Weber . Είναι επίσης ο παππούς του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Francis Weber και ο προπάππος της συγγραφέως Sophie Audouin-Mamikonian .

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τα νεανικά του χρόνια. "Οι μελέτες μου ήσαν περιορισμένες, για τις οποίες δεν είμαι περήφανος." Το 1889 έργο του δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό Gil Blas , όπως γράφει ο Andre Antoine στο ημερολόγιο του: "απόψε, Rue Blanche, μας επισκέπτονται δύο νεοφερμένοι, ο Tristan Bernard και ο Pierre Weber, δύο νέοι δημοσιογράφοι με μεγάλη νοημοσύνη που γράφουν κάθε εβδομάδα για το Gil Blas, ένα περιοδικό ειδήσεων, εικονογραφημένο από τον Jean Weber." Το 1892, ο Pierre Weber συνεργάστηκε με το περιοδικό Le Chasseur de Chevelures (Castle Hunter-Κυνηγός Κάστρων) υπό τη διεύθυνση του Tristan Bernard. Αυτή η χιουμοριστική εφημερίδα είχε μόνο δύο εκδόσεις, το 1892 και το 1893.

Ο Pierre Weber ήταν ένας παραγωγικός συγγραφέας, ο οποίος σε μια σαραντάχρονη καριέρα κατέθεσε στο κοινό περίπου εκατό κωμωδίες, vaudevilles και σχεδόν πενήντα μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων, καθώς και ιστορίες χιουμοριστικές και ειρωνικές . Σχεδόν τα μισά από τα έργα του γράφονται σε συνεργασία με έναν ή δύο άλλους συγγραφείς, στους οποίους μοιράστηκε την κομψότητα και την ευκολία γραφής του, την οποία αναγνώρισε χιουμοριστικά στον πρόλογο του ημιτελούς Θεάτρου του: "το θέατρο είναι για έναν συγγραφέα, μια ευχάριστη απόσπαση της προσοχής, επιτρέποντας ένα διάλειμμα γραπτώς. Ακούμε ηλίθια εξημερωμένη φλυαρία; καταγράφουμε τα σχόλιά τους, αντιπροσωπεύουμε τις χειρονομίες τους. Και αυτό συνθέτει το έργο.".

Οι συχνές συνεργασίες του στο δράμα με τον Maurice Hennecken, δημιουργούσε συναγωνισμό με το δίδυμο των θεατρικών συγγραφέων Robert de Fleur και Gaston Armand de Caillave, ένα ντουέτο που ήταν πολύ δημοφιλές εκείνη την εποχή. Ο Weber βοήθησε περιστασιακά άλλους συγγραφείς , όπως ο Alfred Capu, ο Georges Courtelin και ο Leon Xanrof . Ως θεατρικός συγγραφέας συνέχισε να γράφει μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ήταν περίπου εβδομήντα ετών.

Έγραψε επίσης μυθιστορήματα σε συνεργασία με συναδέλφους. Ήταν ο ίδιος ο Weber που το 1895 ήρθε με το X ... Ρωμαϊκό αυτοσχέδιο: ένα μυθιστόρημα "χωρίς ένα προκαθορισμένο σχέδιο και χωρίς μια συγκεκριμένη πλοκή". Γράφτηκε από πέντε συγγραφείς: τον Georges Courtelin , τον Jules Renard, τον Georges Auriol, τον Tristan Bernard και τον ίδιο τον Pierre Weber. Σε μια σειρά που καθορίστηκε τυχαία, κάθε συγγραφέας έγραψε ένα κεφάλαιο ακολουθώντας το προηγούμενο. Αυτό σήμαινε ότι η πλοκή άλλαξε κάθε κεφάλαιο, ακολουθώντας τις ιδιοτροπίες και τη φαντασία του συγγραφέα. Ο μόνος περιορισμός ήταν ότι ο κύριος χαρακτήρας δεν πέθανε και κανένας χαρακτήρας δεν πρέπει να αλλάξει φύλο. Το μυθιστόρημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε σειριακή μορφή στο λογοτεχνικό περιοδικό Gil Blas από τις 4 Απριλίου έως τις 21 Μαΐου 1895. Αυτό το "μυθιστόρημα εμπόδιο "ή" χορωδιακό μυθιστόρημα", μετονομάστηκε σε" αυτοσχέδιο μυθιστόρημα", έχει δημοσιευθεί επανειλημμένα από τον Flammarion . Ο Weber έγραψε επίσης αρκετά διηγήματα σε συνεργασία με τον Γάλλο συγγραφέα Henri Gauthier-Villard (Willy) .

Μερικά από τα έργα του ήταν πολύ επιτυχημένα, όπως το Le Monsieur de cinq heures, το οποίο εκτελέστηκε 568 φορές. Μερικά αργότερα προσαρμόστηκαν για ταινία, Άλλα μεταφράστηκαν στα αγγλικά και εμφανίστηκαν στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Μερικές φορές έγραφε με το ψευδώνυμο Bill Sharp.

https://360wiki.ru/wiki/Pierre_Veber

2021-06-16_11-43-36

Απολαυστικοί, ο Σταύρος Ξενίδης“Τρικουάντ” και η Τζένη Ρουσσέα “Γκομπέτ” στο έργο «Η κυρία προέδρου» των Μωρίς Ιννεκέμ και Πιέρ Βεμπέρ

 

ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ

«Η κυρία προέδρου»

των Γάλλων θεατρικών συγγραφέων

Μωρίς Ιννεκέμ και Πιέρ Βεμπέρ

 

Έτος: 1978

Είδος: Κωμωδία

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 23 Ιανουαρίου 1978

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μεσσάλας 

Τηλεοπτική σκηνοθεσία: Κώστας Κατσαρόπουλος

Σενάριο: Μίτση Κουγιουμτζόγλου

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοίΤζένη Ρουσσέα (Γκομπέτ), Ιάκωβος Ψαρράς (Μάριους), Χρήστος Πάρλας (Συμπριάν), Τάκης Βουλαλάς (Οκτάβιος), Μαρία Κωνσταντάρου (Αγλαϊα), Φλώρα Κωστοπούλου (Ζουλιέτ), Ντάνος Λυγίζος (Πανίς), Γιάννης Μαυρογένης (I) (Πενγκλέ) , Γιώργος Μεσσάλας (Μπιενανσί), Σταύρος Ξενίδης (Τρικουάντ) , Νεφέλη Ορφανού (Σοφία), Θόδωρος Συριώτης (Λα Μουλαίν), Κώστας Κόκκαλης (Μπουκέ),  Πένυ Παπουτσή (Ντενίζ) , Μπάμπης Γιωτόπουλος (Φρανσουά), Λία Πάρλα (Ανζελίν), Θάνος Καληώρας (Ντομινίκ).

https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%97_%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85_(1978)

 

Πλοκή: ΟΤρικουάντ είναι πρόεδρος δικαστηρίου σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Γαλλίας. Είναι παντρεμένος με την Αγλαΐα και έχει μια κόρη την Ντενίζ. Κάποιο βράδυ η γυναίκα του φεύγει με την κόρη του για το Παρίσι. Παράλληλα, τρεις φίλοι του προέδρου οργανώνουν μια φάρσα στον Τρικουάντ. Φέρνουν στο δωμάτιο της γυναίκας του την Γκομπέτ, μια πρωταγωνίστρια του μουσικού θεάτρου, με σκοπό να τον αποπλανήσει. Ξαφνικά, ενώ έχει αρχίσει η φάρσα, στο σπίτι του προέδρου μπαίνει απρόσκλητος ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, με σκοπό να επιθεωρήσει τις δικαστικές αρχές. Αμέσως, εμφανίζεται και η Γκομπέτ που συστήνεται ως «Κυρία προέδρου». Ο Υπουργός δέχεται την πρόσκληση της Γκομπέτ να διανυκτερεύσει στο σπίτι του Τρικουάντ. Αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη ερωτική χημεία μεταξύ του Υπουργού και της Κυρίας Προέδρου που καταλήγει σε παθιασμένα φιλιά.

Το επόμενο πρωί, ο Υπουργός επιστρέφει στο Υπουργείο του στο Παρίσι. Λίγο αργότερα τον επισκέπτεται η Αγλαΐα με σκοπό να τακτοποιήσει μια υπόθεση του συζύγου της. Ο Υπουργός λείπει και εκείνη αρχίζει να καθαρίζει τα ασημικά του γραφείου του. Όταν μπει στο γραφείο του νομίζει ότι είναι μια καθαρίστρια και την διώχνει. Περιμένει την Γκομπέτ που ακόμη πιστεύει ότι είναι η Κυρία Προέδρου. Όταν φτάσει στο γραφείο του θα αρχίσουν να ερωτοτροπούν. Ο Υπουργός σκέφτεται να μεταθέσει τον Τρικουάντ ώστε να φέρει πιο κοντά του την Γκομπέτ. Έτσι, τον καλεί για να του ανακοινώσει την μετάθεσή του στο Παρίσι.

Αλλά, ο Τρικουάντ του αποκαλύπτει ότι έχει πει ψέματα και ότι έχει αποφασίσει να παραιτηθεί. Αντίθετα, όμως, ο Υπουργός τον αναβαθμίζει προσωπάρχη στο Υπουργείο του για να τον ξεφορτωθεί. Μετά, ξαναεμφανίζεται η Αγλαΐα. Ο Υπουργός της ζητά να γδυθεί με αντάλλαγμα χρηματικό ποσό. Το φόρεμά της το δίνει στην Γκομπέτ,  που είχε μείνει ημίγυμνη μετά την συνεύρεσή τους. Οι δυο γυναίκες έχουν ανταλλάξει ρούχα και τα γεγονότα μπλέκονται περισσότερο. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Υπουργός προάγει τον Τρικουάντ σε πρόεδρο των Εφετών. Ο Τρικουάντ αποφασίζει να παραιτηθεί, όταν μάθει ότι η προαγωγή οφείλεται στην ανήθικη συμπεριφορά της Αγλαΐας. Όταν ο Υπουργός καταλαβαίνει την φάρσα αποφασίζει μετά την παραίνεση της Γκομπέτ να μην απολύσει αλλά να προάγει τον Τρικουάντ.

Κωμωδία παρεξηγήσεων και ανατροπών που αναδεικνύει τα φαινόμενα σήψης που επικρατούν στη Δημόσια Διοίκηση, όπου βασιλεύουν το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία, εστιάζοντας στην χρησιμοποίηση του σεξ ως παράγοντα επηρεασμού για ανέλιξη στην ιεραρχία και κοινωνική καταξίωση.

http://www.katiousa.gr/politismos/theatro/theatro-ti-deftera-i-kyria-proedrou-ton-moris-innekem-kai-pier-vemper/

 

Την παράσταση δύνασθε να παρακολουθήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Aρχείο της ΕΡΤ στο Διαδίκτυο:       

https://archive.ert.gr/66469/

https://archive.ert.gr/66473/

2021-06-16_11-43-49

2021-06-16_11-44-03

2020-07-10_18-21-02

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για το έργο και την παράσταση.

chttp://www.hecucenter.ru/ru/videoarc/videoobraschenie_direktora_gkc_teodory_yanniciteatr_po_ponedelnikam_ledi_prezidenta_francuzskih_dramaturgov_morisa_ennekena_i_pera_vebera.html 

Σάς ευχόμαστε καλλιτεχνική και ψυχική απόλαυση !!!

 

2021-03-03_16-01-15 

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/january_2021__ekstrateia__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

КВИТАНЦИЯ_2021_ПОДДЕРЖИ_ГКЦ.xls 

РЕКВИЗИТЫ ГКЦ

http://www.hecucenter.ru/gr/news/analitiki_enimerosi_gia_tin_katavoli_eisforas_diadiktiakaon_line_.html

 

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για τις δράσεις του Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_diatiroime_tin_epagripnisi_mas_dieirinoime_tois_orizontes_mas__mazi_me_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi_gia_to_etos_toi_2020.html

 

2020-07-21_19-04-09 

 

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: