15 Ιουνίου 2021

Με αφορμή το βίντεο για την Γυναικεία Γονιμότητα

Καλημέρα σε όλους,

 

Μου έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό οι αντιδράσεις κάποιων απέναντι στο βίντεο που δείχνει μια γυναίκα προβληματισμένη μάλλον για τα χρόνια που πέρασαν και – αν κατάλαβα καλά – για την δυνατότητα να αποκτήσει παιδί.

 

Και βεβαίως ξεσηκώθηκαν οι γνωστοί άγνωστοι εκτοξεύοντας κατηγορίες και καταδικαστικά πορίσματα. Τι μισογυνισμός τι υποβιβασμός τι προσβολή των γυναικών. Αν κατάλαβα καλά. Σεξιστικό και αναχρονιστικό αποκάλεσαν το σποτάκι.

 

Προσωπικά εγώ προβληματισμούς άκουσα και είδα και σε καμία περίπτωση δεν αντιλήφτηκα υποβιβασμό και προσβολή κατά της γυναίκας.

 

Αντιθέτως, εστιάζουμε στο μέλλον και την καριέρα μας, στις προσωπικές ανησυχίες μας, στις προσωπικές μας ανάγκες, ακολουθώντας σαν τα πρόβατα την νεοφιλελεύθερη νεωτερική και μοδάτη ιδέα και σκέψη: εγώ να περνάω καλά.

 

Το έχω ακούσει πολλές φορές το: εγώ να περνάω καλά. Και αναρωτιέμαι τι βάθος σκέψης και φιλοσοφίας μπορεί να έχει κάτι τέτοιο όταν σε αυτή την απόφαση ζωής δεν συμμετέχει η δημιουργικότητα, η προσπάθεια, η οικογένεια. Όταν αγνοούμε εντελώς τον διπλανό και την διπλανή μας.

 

Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα πολιτικής σκέψης και συνείδησης καθώς στέλνουμε στους δήμους, τις περιφέρειες  και το κοινοβούλιο του πιο άσχετους ανίκανους και αδιάφορους (σχετικά με την ζωή μας και το μέλλον της χώρας μας) και ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα αντίληψης γύρω από την ζωή μας, το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας μας.

 

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και οι πονηροεξυπνοι και οι κουτοπόνηροι οι οποίοι δεν αφήνουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη σχετικά με την αποπλάνηση, την παραπλάνηση και το αποπροσανατολισμό. Χρίζουν προφανώς εαυτόν opinion maker ίσως και σωτήρα της Ελλάδος και εξαπολύουν την μασημένη και κατά συνέπεια εύκολη πληροφορία την οποία εύκολα και αγόγγυστα υιοθετούν πάρα πάρα πολλοί έλληνες.

 

Και ερχόμαστε στο Δια Ταύτα.

 

Έχουμε ένα σοβαρό Δημογραφικό Πρόβλημα. Έχουμε πολλούς που δεν κάνουν οικογένεια. Έχουμε τεκνοποίηση σε μεγάλη ηλικία που αυξάνει τις πιθανότητες αυτιστικών προβλημάτων. Έχουμε φυγή νέων στο εξωτερικό. ΚΑΙ έχουμε πάνω από 100 νεκρούς και ανάπηρους κάθε μήνα από τροχαία. Εκεί μέσα σε όλα αυτά έχουμε και 300.000 με 500.000 εκτρώσεις κάθε χρόνο.

 

Και έχουμε και την επίδραση της ηλικίας στη γυναικεία γονιμότητα. Και σε αυτό το σημείο στόχευε και το Συνέδριο με σκοπό την παρουσίαση των επιστημονικών τρόπων επίλυσης του προβλήματος αυτού με την βοήθεια της  σύγχρονης ‘Αναπαραγωγικής’ Ιατρικής.

 

Όλοι αυτοί που βιάστηκαν να υπεραμυνθούν της αξιοπρέπειας της γυναίκας γιατί δεν έχουν υπεραμυνθεί των χαμένων ζωών των εκτρώσεων;;;  γιατί δεν έχουν υπεραμυνθεί των χαμένων ζωών των τροχαίων;;; γιατί δεν έχουν ή δεν βρίσκουν ηθικά προβλήματα με την τεχνητή γονιμοποίηση;;;

 

Γιατί απλά πιστεύω ότι παίζουν ένα παιχνίδι. Αυτό της αποελληνοποίησης της Ελλάδας. Ελλάδα δεν είναι όλοι οι έλληνες. Ελλάδα είναι οι Ήρωες, οι Ημίθεοι, οι Φιλόσοφοι, οι Πολεμιστές, οι Άγιοι, οι Αγωνιστές. Ελλάδα είναι οι υπέρμαχοι της Αλήθειας, του Δικαίου και της Αξιοπρέπειας. Ελλάδα είναι οι Λάτρεις της πραγματικής Δημοκρατίας και της αληθινής Παιδείας.

 

Πολλοί μισούν όλες αυτές τις ξεχωριστές κατηγορίες και θέλουν να δουν την Ελλάδα να γίνεται πολυπολιτισμική, πολυγονιδιακη και τέλος πολυεκφυλισμενη. Θέλουν να δουν να χάνονται ότι γονίδια έμειναν από Μυρμιδόνες, Σπαρτιάτες, Κολοκοτρωναίους και Αγίους. Θέλουν να πνίξουν όλα εκείνα τα πρόσωπα που ανατέλλοντας θα ενταχθούν σε μια από αυτές τις κατηγορίες, οικειοθελώς. Και ποιος ο καλύτερος τρόπος; Μείωσε τις γεννήσεις και φέρε αλλοδαπά γονίδια.

 

Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνομαι εγώ αυτή την επίθεση στην γυναικεία γονιμότητα και τους εγγενείς προβληματισμούς.

 

Και θα κλείσω με τα λόγια μιας φίλης:

 

Όταν στα καλά τους χρόνια ρίχνουν εκτρώσεις αράδα και όταν περάσουν οι καλές εποχές τρέχουν για τεχνητή γονιμοποίηση...

 

Μητέρα μιας μαθήτριάς (της μητέρας μου), έλεγε ότι είχε κάνει 20 εκτρώσεις! Ούτε φορέματα να αριθμούσε. Δεν δέχονταν, έλεγε ο άντρας της κλπ να..κλπ...κλπ.  Ύστερα δεν θυμώνεις με αυτή την αναισθησία και των δυο;  Ή Μ, Ελληνις.

 

Κάπου στην Εύβοια ζει ένα φιλικό ζευγάρι, ο Χρήστος και η Χριστίνα. Η Χριστίνα είναι εκ Ρουμανίας. Από την στιγμή που τους γνώρισα αντιλήφτηκα μια γυναίκα με πάθος για την Ελλάδα, την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία ασυνήθιστη. Θεωρώ την Χριστίνα πιο πολύ Ελληνίδα απ ότι πολλές γυναίκες γεννημένες στην Ελλάδα από Έλληνες γονείς.

 

Θα ήθελα την άποψη σας επί του Θέματος.

 

Αν κάπου κάνω λάθος διορθώστε με, αν κάπου υπερβάλλων επισημάνετε το και αν κάτι λείπει στείλτε το μου.

 

Με εκτίμηση

 

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Και η τοποθέτηση της οργανωτικής επιτροπής:

 

Στην ακύρωση του Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου στα Ιωάννινα, προχώρησε η οργανωτική επιτροπή, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το σεξιστικό, αναχρονιστικό σποτ για την προώθηση του συνεδρίου.

"Το συνέδριο στόχευε στην ανάδειξη των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με την επίδραση της ηλικίας στη γυναικεία γονιμότητα, ενός φαινομένου το οποίο δεν είναι γνωστό στο γενικό πληθυσμό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, αλλά και στην παρουσίαση των επιστημονικών τρόπων επίλυσης του προβλήματος αυτού με τη σύγχρονη Αναπαραγωγική Ιατρική.

 

 

--

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Βάρδα Ηλείας, 270 52
697 3386615

Δεν υπάρχουν σχόλια: