14 Σεπτεμβρίου 2021

«ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821»

ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΕΠ

ΠΑΛΙκαιΠΑΝΤΑΜΑΖΙ!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕΜΑΖΙκαι το2021!!!

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝHΣΗ ΜΑΣ !!!

ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ -

ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ και ΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ  !!!

 

Μόσχα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεχίζοντας και εφέτος την άμεση και τακτική επικοινωνία με το κοινό μας, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, σάς προτείνουμε να παρακολουθείτε τα ενημερωτικά μας δελτία τύπου, τους συνδέσμους στο Διαδίκτυο, με υλικό, που σάς προωθούμε σε τακτική βάση, προκειμένου μυούμεθα όλοι μαζί στην πολιτισμική κληρονομιά τουΕλληνικούΚόσμου, στον πλούτο τηςΕλληνικήςΓλώσσας, τουΕλληνικούΠολιτισμού.

2020-06-05_12-43-01

2021_09_13_6

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟΣ – ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΟΣ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΤΟΜΟΣ της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

«ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821»

με την ευκαιρία των 200 ετών της Ελληνικής Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821

 2021_09_13_7

 2021_09_13_8

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σάς παρουσιάσουμε έναν, κυριολεκτικά, συγγραφικό-επιστημονικό-εκδοτικά άθλο, τον προσφάτως εκδοθέντα  τόμο της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  - ΔΕΕΛ (www.somateiodeel.blogspot.com) με πρόεδρο τη λογοτέχνιδα Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου-Μπατάλια «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821», που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας,, με την ευκαιρία των 200 ετών της Ελληνικής Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821. Το όλο εγχείρημα χαίρει της αιγίδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο δε τόμο περιλαμβάνονται και άρθρα της δ/ντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π., επίτιμου μέλους της Δ.Ε.Ε.Λ., διδάκτορος ιστορίας Δώρας Γιαννίτση.

Με τη Δ.Ε.Ε.Λ. μάς συνδέει πρόσφατη εποικοδομητική και ουσιαστική συνεργασία, όταν στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας 2020 πραγματοποιήσαμε, από κοινού, το Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Λογοτεχνική έκφραση», ο οποίος από ελληνικής πλευράς προσύλκησε ενθουσιώδη αριθμό συμμετοχών, που ανηλθαν στις 110.  

Στον εξαιρετικό σε λόγο, δομή και περιεχόμενο πρόλογο της προέδρου της Δ.Ε.Ε.Λ. Αικατερίνης Βλαχοπαναγιώτου-Μπατάλια διαβάζουμε:

«Η Διεθνής Επετειακή Ανθολογία «200 χρόνια απο την Ελληνική Επανάσταση του 1821» συντάχθηκε όχι μόνο για να συμβάλουμε στο μεγάλο εορτασμό της συμπλήρωσης των διακοσίων (200) χρόνων από την Επανάσταση του 1821, αλλά και για να αποδώσουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, οι οποίοι αγωνίστηκαν, με ανυποχώρητη απόφαση εθελοθυσίας, για ν΄ αποτινάξουν, μετά από τετρακόσια (400) χρόνια περίπου σκλαβιάς τον Οθωμανικό ζυγό, προασπιζόμενοι τις γνησιότερες ανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, ώστε τελικά να επιτύχουν την δημιουργία του νέου Ελληνικού κράτους, το οποίο σήμερα είναι δικό μας.

Εμείς οι Έλληνες έχουμε μεγάλο χρέος, αφ’ ενός μεν να προβάλουμε στις επόμενες γενιές τις αξίες της θυσίας, του αγώνα για την πατρίδα και την αναβίωση της Δημοκρατίας «των ενδόξων προπατόρων», αφετέρου δε να τις φέρουμε στη μνήμη μας για την κατήχηση, διαφώτιση των λαών «εις τί συνίσταται ο ατίμητος θησαυρός της φιλτάτης Ελευθερίας των», όπως αυτή περιγράφεται από τον Ρήγα Φεραίο στο Θούριο. Η Ελλάδα θεωρείται παγκοσμίως η χώρα που γεννά ήρωες κι όπως είπε και ο Τσώρτσιλ: «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Αυτόν τον ηρωισμό της μακραίωνης Ελληνικής ιστορίας μας προβάλλει παγκοσμίως και η επετειακή Ανθολογία του Πολιτιστικού Φορέα της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών [& Καλλιτεχνών] -Δ.Ε.Ε.Λ.©®, μαζί με ελάχιστο μέρος από το πλούσιο ιστορικό –λογοτεχνικό περιεχόμενο που έχει καταγραφεί και δημοσιευθεί μέχρι σήμερα. Η ιστορία είναι εξελισσόμενη επιστήμη, υφίσταται διαρκείς αλλαγές και μετασχηματισμούς ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες, την εξέλιξη του πολιτισμού, της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της τέχνης και στην παρούσα Ανθολογία θα την γνωρίσουμε με διαφορετικές ιστοριογραφικές προσεγγίσεις των σύγχρονων πνευματικών δημιουργών του καιρού μας.

Η Ανθολογία απευθύνεται σε διεθνές κοινό σε όλο τον κόσμο, με, επίσης, διεθνείς συμμετοχές (από Αμερική, Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Ρωσία, Αυστραλία, Αρμενία, Ισραήλ, Τυνησία, Ιταλία, Ισπανία, Μεξικό, Σερβία, Βέλγιο, Αλβανία, Ν. Αφρική…..) με στόχο να επιτευχθεί στο μέλλον μετάφραση της στην Αγγλική γλώσσα, για να ταξιδέψει σ΄ όλο τον κόσμο.

Οι Συγγραφείς διακατέχονται από έντονο πατριωτικό ύφος, από φλογερά εκρηκτικά αισθήματα αγάπης για την ελευθερία δίνοντας νέα φτερά στα ουσιώδη αναθυµητικά της Επανάστασης. Το όλο έργο διακρίνεται για την εκφραστική ζωηρότητα, την απλότητα, την σαφήνεια της ύλης του, την αφήγηση δραματικών γεγονότων, αλλά και την ποιητική έκφραση των δημιουργών, που συμπληρώνουν μέχρι σήμερα µε νέα έργα το μέγα δοξαστικό του Εικοσιένα (΄21). Τα πεζογραφήματα είναι σύντομα, αυτοτελή κείμενα και σε πολλές περιπτώσεις πραγματικές αφηγήσεις, που πέρασαν από γενιά σε γενιά, τα οποία αποτελούν τα πιο πολλά αληθινές μαρτυρίες.

Η σύνθεση του βιβλίου είναι πολυφωνική. Όλα τα κείμενα περιλαμβάνουν γεγονότα, συναισθήματα, σκέψεις, δράσεις, τρόπους συμπεριφοράς, ρόλους, μία τεράστια γκάμμα παραγόντων, τόσο περίπλοκων, όσο περίπλοκη είναι και η σύνθεση της κοινωνίας. Τα κείμενα τοποθετήθηκαν αλφαβητικά με το όνομα του συμμετέχοντος συγγραφέα, αφού το πλείστον του περιεχομένου είναι ομοιογενές: «200 χρόνια από την επανάσταση του 1821».

Κάθε κείμενο συνοδεύεται από συστατικό σχόλιο και φωτογραφία του δημιουργού, προκειμένου να μπορεί να υπάρξει μια μετέπειτα ευκαιρία για δημιουργικό διάλογο. Λόγω έλλειψης χώρου παρουσιάζονται στοιχειώδη βιο-εργογραφικά σχόλια και ζητώ προς τούτο την κατανόηση των συμμετεχόντων, διότι προέβην σε σύντμηση αυτών, μια και όλοι, ανεξαιρέτως, έχουν πολύ πλούσια και εκτενή βιογραφικά.

Το περιεχόμενο της Ανθολογίας διακρίνεται σε τρία (3) κεφάλαια:

Στο πρώτο, παρουσιάζεται ο Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κου. Ιερώνυμου Β΄ Αθηνών και πάσης Ελλάδος και στη συνέχεια, παρουσιάζονται, ακροθιγώς, τα βασικά στοιχεία της ιστορικής εξέλιξης της Επανάστασης με τους πρωταγωνιστές, τους ήρωες-ηρωίδες, τους Φιλέλληνες, την Φιλική Εταιρεία, την σημασία του συμβόλου της σημαίας, τα όπλα της εποχής και την συγκρότηση του πρώτου ελληνικού κράτους.

Στο δεύτερο κεφάλαιο περιέχονται όλοι οι συμμετέχοντες Έλληνες πνευματικοί δημιουργοί, οι οποίοι καθένας μοναδικά και όλοι μαζί συνθέτουν με τα ποιητικά και πεζογραφικά κείμενα, τον ύμνο για τον Αγώνα, την Ελευθερία, την Δημοκρατία.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, περιλαμβάνονται οι Απόδημοι Έλληνες και οι Φιλέλληνες, οι οποίοι διακατέχονται από τις ίδιες αξίες και πάνω απ΄ όλα είναι καταφανής η αγάπη τους για την Ελλάδα και τον λαμπρό Ελληνικό Πολιτισμό.

Σε όλο το Ανθολόγιο παρατίθεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Ελλάδα, το πλείστον από την Επανάσταση του 1821, τόσο αυτού που μπόρεσα να συλλέξω από διάφορες πηγές του διαδικτύου, όσο και αυτού που περιήλθε για δημοσίευση από τους συμμετέχοντες, μέλη και φίλοι της Δ.Ε.Ε.Λ.©®

Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετέχουν και μου εμπιστεύθηκαν το κείμενό τους. Όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στην συγγραφή του, ο καθένας με τον τρόπο του σ΄ όλο αυτό το διάστημα της εντατικής δουλειάς.

Ιδιαιτέρως, όμως, ειδικότερα, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη για την ηθική και οικονομική υποστήριξη, στον Δήμαρχο της Αθήνας - Κώστα Μπακογιάννη, στον Διευθυντή Γραφείου Αρχιεπισκόπου - Ιωάννη Σ. Τσούρα, στον Δρ. Καθηγητή του ΕΚΠΑ - Σπύρο Τσιτσίγκο, στην Καθηγήτρια του Παν/μίου στις Βρυξέλλες - Ισαβέλλα Μαράτου - Αργυράκη, στην Διευθύντρια του ΚΕΠ Μόσχας-Δρ Θεοδώρα Γιαννίτση, στον Ιατρό Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Σάπικα, στον Διεθνολόγο Πρόεδρο του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου - Θαλή Μυλωνά, στον Ποιητή, Συγγραφέα, επιμεληθέντα της εκτύπωσης του παρόντος πονήματος Κωνσταντίνο Σκηνιώτη- «Εκδόσεις Καμπύλη», στην πρόεδρο του ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε., Νίνα Διακοβασίλη, και σε όλα τα Μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου και στους εκπροσώπους της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών [& Καλλιτεχνών] –ΔΕΕΛ©®, ιδιαιτέρως: Ζαννέτα Καλύβα - Παπαϊωάννου, Αλέξανδρο Λεβαντή, Γεώργιο Γιακουμινάκη, Αριάδνη Πολυμέρου, Σοφία Πατούχα, Σταματία Καππέ, Εφη Σελίμη, Εύα Πετροπούλου - Λιανού, Γιώτα Ασημάκη, Μάρθα Δελτούζου.

Για μία ακόμη φορά, ευχαριστώ τον πολυβραβευμένο Ιατρό της Ενδοκρινολογίας, εκπρόσωπο του Ανθρωπισμού της εποχής μας και λογοτέχνη Δρ Φώτιο Παυλάτο για την ενθάρρυνση και το αρχειακό υλικό, όσο και τις καλόγνωμες συμβουλές του.

Εύχομαι η καταγραφή των ένδοξων πράξεων του παρελθόντος να αποτελέσει το «κλειδί» για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τα μέλλοντα να συμβούν, όπως έγραψε και ο Ησίοδος: «τα τ’ εόντα προ τ’ εόντα τα τ’ εσόμενα» και προσδοκώ και το παρόν επετειακό Ανθολόγιο «200 χρόνια από την επανάσταση του 1821» να προστεθεί στην Ιστορία της Λογοτεχνίας και να συμβάλει με τα γραφόμενα του, στην ουσία της ζωής που οφείλει να ρέει αβίαστα εμποδίζοντας την λήθη, τρέφοντας το αειθαλές δέντρο της Μνημοσύνης. Καμία χώρα και κανένας λαός δεν μπορούν να ακμάσουν, αν δεν έχουν αυτό που λέει ο Φρειδερίκος Νίτσε ως: «ένα σπαθί και εκατό επιθυμίες να κρέμωνται από αυτό». Ένα Όραμα.»

Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου-Μπατάλια

2021_09_13_25

Από πλευράς μας επιθυμούμε να μεταφέρουμε στο αναγνωστικό κοινό ότι με περισσή χαρά, αλλά και με θαυμασμό,  με δέος για το επιτελεσμένο άθλο [χωρίς ουδεμία υπερβολή], ξεφυλίσαμε τις σελίδες της πολυσέλιδης (824 σελίδων) «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΣ, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821», που πρόσφατα εξέδωσε η ΔΕΕΛ, με την επιμέλεια της προέδρου, ερίτιμης και αγαπητής λογοτέχνιδος Αικατερίνης Βλαχοπαναγιώτου-Μπατάλια, και, κυριολκτικά, διακατεχόμεθα από εθνική υπερηφάνεια, από μία  έξαρση πατριωτισμού.

Κυριολεκτικά, όλα προκαλούν δέος, γεννούν θαυμασμό και άπλετο σεβασμό στους δημιουργούς, σε όλους τους συντελεστές.

Ο όγκος του πονήματος, η άψογη δόμηση, η σφαιρικότητα της θεματικής, ο πλούτος σε περιεγχόμενο, σε λόγο, σε έκφραση, σε ρήση, η επένδυση και εμπλουτισμός με οπτικό υλικό, όλα πιστοποιούν και αναδεικνύουν την υπευθυνότητα, την προσήλωση, τον ενθουσιασμό, την αγάπη, με την οποία μαστορεύθηκε το όλο έργο, τον απόλυτα ανθρωπιστικό, και συνεπώς ελληνικό, χαρακτήρα και στόχο του όλου εγχειρήματος. Η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, που επιτυγχάνεται μέσα από την Ανθολογία, ο σεβασμός στην ιστορική μνήμη, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τη βιωσιμότητα κοινωνιών και εθνών, τη συνέχεια της παράδοσης και του πολιτισμικού κληροδοτήματός των, τη διατήρηση και διαφύλαξη της ταυτότητας, της εθνικής συνείδησης, γεγονός απόλυτα επίκαιρο και επιβεβλημένο την εποχή μας, εποχή προκλήσεων, ισοπεδώσεων, παραχαράξεων, αρνήσεων.

Δραττόμενοι αυτής της ευκαιρίας επικοινωνίας με τους αναγνώστες, επιθυμούμε να συγχαρούμε όλους τους συντελεστές αυτού του εγχειρήματος, που μάς καθιστά εθνικά υπερήφανους για τους σύγχρονους συμπατριώτες μας [και όχι μόνο για τους αρχαίους προγόνους μας], τους φορείς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, την Ελληνική Πολιτεία και, αναμφίβολα, τους πρωτεργάτες, τη Διοίκηση της ΔΕΕΛ με τιμονιέρη την άοκνη σκαπανέα, αγέρωχη καπετάνισσα Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου-Μπατάλια.

 

Ειλικρινά, ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΕΘΑ !!!

Ευχόμαστε στους αναγνώστες καλή απόλαυση !!!

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. με έδρα τη Μόσχα (www.hecucenter.ru )

2021_09_13_26

Γράφουν:

Λογοτέχνες - Συγγραφείς - Φιλέλληνες

Εικονογραφούν:

Καλλιτέχνες

Για τα 200 χρόνια από το 1821

2021_09_13_10

«Ἀνδρῶν ἐπιφανῶν πᾶσα γῆ τάφος»

Θουκυδίδης στον Επιτάφιο του Περικλή (Β, 43).

«Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Κ. Παλαμάς

 2021_09_13_11

 2021_09_13_12

 2021_09_13_13

2021_09_13_14

2021_09_13_15

2021-06-22_14-01-05

11_1

Εφημερίδα «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» - Newspapers The New Greece/Crete, № 4/2021.

 

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σάς παρουσιάσουμε το πρόσφατο τεύχος των καλών πιστών φίλων και συνεργατών – της εφημερίδας «Νέα Ελλάδα και Νέα Κρήτη». Ολόκληρο το τεύχος № 4/2021 δύνασθε να αντλήσετε στον σύνδεσμο:

http://www.hecucenter.ru/up/ № 4 (55) _. pdf

Δημοσίευση σχετικά με το εν ενεργεία εγχείρημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. αναστήλωσης της ρωσικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη νήσο Σφακτηρία - στη σελίδα 9.

Δημοσίευση σχετικά με τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Κ.Ε.Π. στη σελίδα 16.

NK_4_55_page-0001

 2021_09_13_16

 2021_09_13_17

NK_4_55_page-0009

NK_4_55_page-0016

 2021-06-22_14-01-05

11_1

ΖΗΤΩ – ΖΗΤΩ – ΖΗΤΩ !!!

πρόσφατα δημοσιεύθηκε τοκαινούριο μας λεύκωμα-κατάλογος της έκθεσης

«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΜΥΗΣΙΣ.__ΕΛΛΑΔΑ και ΡΩΣΙΑ ΜΑΖΙ ανά τους ΑΙΩΝΕΣ.»

2021_09_13_18

ZHTΩ!!! ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σάς προωθήσει ενημέρωση σχετικά με την πρόσφατη δημοσίευση του καταλόγου/λευκώματος της έκθεσής μας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΜΥΗΣΙΣ.__Ελλάδα και Ρωσία μαζί ανά τους αιώνες», η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο από 28 Απριλίου έως 9 Μαΐου 2021 στον εκθεσιακό χώρο της Ένωσης Ζωγράφων  Μόσχας, τα δε εγκαίνια της έκθεσης έλαβαν χώρα την Τρίτη 4 Μαΐου 2021.

Δελτίο τύπου για την Έκθεση δύνασθε να αντλήσετε στο σύνδεσμο:

http://www.hecucenter.ru/gr/news/press_release_egkainia_ekthesis_ellinikos_kosmos_miisis__04052021.html

Ο κατάλογος/λεύκωμα δημοσιεύτηκε σε τρεις γλώσσες (ρωσικά, ελληνικά και αγγλικά) με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου/Κυβέρνησης της Μόσχας και της Ένωσης Ζωγράφων/Εικαστικών Μόσχας, με τιράζ 1000 αντίτυπα.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει ένα έργο (ζωγραφική, γλυπτική, διακοσμητική και εφαρμοσμένη τέχνη) από κάθε έναν από τους 70 καλλιτέχνες, που έλαβαν μέρος στην έκθεση, καθώς και γενικές φωτογραφίες της έκθεσης στις αίθουσες του Εκθεσιακού Κέντρου της Ένωσης Ζωγράφων/Εικαστικών Μόσχας. Η έκδοση εμπλουτίζεται με χαιρετισμούς και άρθρα από τη δ/ντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση, τον διακεκριμένο καλλιτέχνη της Ρωσίας, καλλιτέχνη του Λαού (επίτιμος τίτλος), αντιπρόεδρο της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, καθηγητή Ε.Ν. Μαξίμοβ, τον διακεκριμένο καλλιτέχνη της Ρωσίας, καλλιτέχνη του Λαού (επίτιμος τίτλος), καθηγητή Σ.Α. Γαβριλιάτσενκο, την επιμελήτρια της έκθεσης και εκλεκτή πιστή φίλη, μέλος της Ένωσης Ζωγράφων Μόσχας [ως επίσης επιμελήτρια και άλλων εκθέσεων με ελληνική θεματική, όπως η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ για την ΠΗΝΕΛΟΠΗ»] Τατιάνα Μπάμπουσκινα. Ο κατάλογος συμπληρώνεται, επίσης, από τις εντυπώσεις των καλλιτεχνών από τα ταξίδια τους στην Ελλάδα.

Το λεύκωμα απευθύνεται στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, που ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της και επιθυμεί  να μυηθεί στον Ελληνικό Κόσμο με τη βοήθεια μοναδικών έργων καλλιτεχνών της ρωσικής πρωτεύουσας, εικαστικών και γλυπτών.

Από καρδιάς συγχαίρουμε τη διακεκριμένη ζωγράφο, επιμελήτρια της έκθεσης και εκλεκτή πιστή φίλη, μέλος της Ένωσης Ζωγράφων Μόσχας Τατιάνα Μπάμπουσκινα, και για αυτό το επίτευγμα !!!

Παρατίθενται φωτογραφίες του καταλόγου, φωτογραφίες από τη  εκτύπωση και σελιδοποίησή του, καθώς και φωτογραφίες από τα εγκαίνια της Έκθεσης στις 4 Μαΐου 2021.

 2021_08_16_2

2021_08_16_3

2021_08_16_4

2021_08_16_5

11_1

νέος Δικτυότοπος Κ.Ε.Π., ειδικά για την ελληνική γλώσσα !!!

http://hecucenter.tilda.ws/

 2021_08_23_9

 ΣΧΟΛΙΑ & ΚΡΙΤΙΚΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ !!!

http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/elliniki_glossa_katotero_paratithentai_sholia__kritikes_ton_spoidaston_mas.html

 

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ !!!

http://www.hecucenter.ru/gr/news/epitihies_ton_spoidaston_mas_.html

 

Αναλυτικότερα:

http://www.hecucenter.ru/gr/news/elliniki_glossa__nea_tmimata__septemvrios_2021.html

 2021_09_13_19

2021_09_13_20

 2020-06-05_12-43-01

 11_1

Αγαπητοί φίλοι,

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σάς παρουσιάσουμε ένα νέο διαφημιστικό βίντεο του Χορευτικού Συγκροτήματος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.  https://www.facebook.com/HCCMoscow .

Εξαιρετική δουλειά, δυναμικό καρέ, μεστό περιεγχόμενο, άπλετη θετική ενέργεια και συναισθήματα !!! Παρατίθεται σύνδεσμος !

https://www.facebook.com/100000303531775/videos/1028244481311664/

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/diafimistiko_vinteo_toi_horeitikoi_sigkrotimatos_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep__.html

 

Καλλιτεχνική διευθύντρια του Χορευτικού μας Συγκροτήματος Κ.Ε.Π. η Οξάνα Ρακτσέγιεβα.  Η Οξάνα - ρωσίδα καλλονή, πραγματική τσαρίνα, μεγάλος Φιλέλληνας, πραγματικά ομορφαίνει την εθνική μας ενδυμασία !!! Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο !!! Με τη σύμπραξη του εν Μόσχα αποσπασμένου εκπαιδευτικού Ευστάθιου Νικητόπουλου.  Μεγάλη συμβολή στη δημιουργία των βίντεο κλιπ των μελών του Χορευτικού μας Συγκροτήματος, των εξαιρετικών επαγγελματιών  και  διακεκριμένων χορευτών μας Ναταλίας Νεχάγιεβα και του συζύγου της Ανδρέα, και του Ολέγκ Νικούλιν.

Αγαπητοί μας φίλοι, μάς κάνετε περήφανους !!! Και μην ξεχνάτε, σάς αγαπάμε !!!

2021_09_13_21

2021_09_13_22

2021_09_13_23

2021_09_13_3

2021_09_13_4

2021_09_13_5

 2020-06-05_12-43-01

11_1

2021 – ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ - 1821

2021_09_13_24

Παρατίθεται άρθρο με τίτλο «Μυθεύματα του συγγραφέα Φάνη Μιχαλόπουλου για τον Κοσμά τον Αιτωλό» του Δρ. Δημητρίου Καραμπερόπουλου, Προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα

 

Δρ. Δημήτριος Καραμπερόπουλος

Πρόεδρος Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης

Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα

 

Μυθεύματα του συγγραφέα Φάνη Μιχαλόπουλου

για τον Κοσμά τον Αιτωλό

 Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού παρουσιάζουμε την ανασκευή των μυθευμάτων, (περιέχεται στη μελέτη μας «Η παράλληλη διαφωτιστική δράση του Ρήγα Βελεστινλή με του Κοσμά του Αιτωλού», Λάρισα 2019) που ο καθένας  θα έχει ακούσει και έχει διαβάσει, πως ο Κοσμάς ο Αιτωλός γκρέμιζε εκκλησίες και έφτιαχνε σχολεία. Χαρακτηριστικά,  ο Παντελής Πάσχος (Κοσμάς ο Αιτωλός, εκδόσεις Ακρίτας, Αθήνα 1985, σελ. 130), σημειώνει  πως «ηχεί κάπως παράξενα εκείνη εκεί η περίεργη και δυσκολοπίστευτη  παράδοση, που βάζει στο στόμα του Πατροκοσμά τον υβριστικό και βάρβαρο λόγο «γκρεμίστε τις εκκλησίες και χτίστε σχολειά».

Τον ισχυρισμό αυτό, όπως διερευνήσαμε, τον έχει γράψει το 1940 στο βιβλίο του για τον Κοσμά τον Αιτωλό ο συγγραφέας Φάνης Μιχαλόπουλος (Κοσμάς ο Αιτωλός, Αθήνα 1940, σελ. 98). και που το βιβλίο του έχει επανεκδοθεί και κυκλοφορεί ευρύτατα διασπείροντας τις μυθώδεις διηγήσεις του.

            Επισημαίνουμε, ότι ο ίδιος συγγραφέας δέκα χρόνια πιο πριν, το 1930, σε δημοσίευμά του για τον Ρήγα, (Φάνη Μιχαλόπουλου, «Ρήγας Βελεστινλής. Βιογραφικόν εράνισμα», Θεσσαλικά Χρονικά, τόμ. 1, εν Αθήναις 1930, σελ. 3-21),   καταχώρισε το ευφάνταστο δημιούργημά του, ταιριάζοντας τα αταίριαστα, πως τάχα το πραγματικό όνομα του Ρήγα ήταν το «Αντώνιος Κυριαζής». Έχουμε γράψει και σχετική  μελέτη με τίτλο Όνομα και καταγωγή του Ρήγα Βελεστινλή (Αθήνα 2000), όπου ανασκευάζονται αυτά τα μυθεύματά του.  Όμως δυστυχώς ανεξέταστα αρκετοί συγγραφείς μετέπειτα το χρησιμοποίησαν χωρίς να εξετάσουν το κείμενο του Μιχαλόπουλου. Και χρειάστηκαν οι συστηματικές προσπάθειες μας από το 1992 και μετά, για την διαγραφή του ανιστόρητου αυτού κατασκευάσματος από το Σχολικά Βιβλία Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, του Γυμνασίου και Λυκείου, αφού πρώτα ελήφθη σχετική απόφαση, μετά την προσκόμισή μας της σχετικής βιβλιογραφίας στο τότε Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του υπουργείου Παιδείας.

            Έχοντας αυτήν την εμπειρία, για το τί ο συγκεκριμένος συγγραφέας έγραψε για τον Ρήγα, κοιτάξαμε επισταμένως τις δύο παραπομπές, τις οποίες παραθέτει, θέλοντας έτσι να στηρίξει την άποψή του, πως τάχα ο Κοσμάς ο Αιτωλός στη Χιμάρα γκρέμιζε εκκλησιές για να ιδρύσει σχολείο. Παραπέμπει στον καθηγητή Ιστορίας Σπυρίδωνα Λάμπρο, χωρίς όμως να παραθέτει το σχετικό κείμενο. Αν όμως διαβαστεί το κείμενο, όπως πράξαμε, τότε θα διαπιστωθεί πως απλά ο Σπυρίδων Λάμπρος για την Χιμάρα αναφέρει πως «Τα  πρώτα ελληνικά σχολεία ιδρύθησαν ... από τον Κοσμά τον Αιτωλό», χωρίς να υπάρχει ουδεμία νύξη για όσα υποστηρίζει ο ευφάνταστος Μιχαλόπουλος.

Ιδιαίτερο, ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει η άλλη παραπομπή του στο βιβλίο του Ιωάννου Λαμπρίδη, Περί των εν Ηπείρω Αγαθοεργημάτων (τόμ. Α΄, 1880, σελ. 117  εξ.  και στον Νέο Ελληνομνήμονα του Σπ. Λάμπρου, τόμ. 10, Αθήνησι 1913, σελ. 393, «Ιστορικά Σημειώματα περί του ΄΄Ηπειρωτικού Ζητήματος΄΄»). Ευχαριστίες στον αγαπητό καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κώστα Πέτσιο για την αποστολή του κειμένου από το βιβλίο του Ιωάννου Λαμπρίδη. Στη σελ. 117 αναγράφονται τα κατωτέρω: «Εν δε τη Χειμάρα ου μόνον πρώτος ελληνικήν σχολήν συνέστησεν, αλλά και τας πεντήκοντα και οκτώ εκκλησίας αυτής μετά  των εκεί τριών μονυδρίων παρήνεσε προς άρσιν  φυλετικών παθών να κατεδαφίσωσι και μίαν αντί πασών τούτων επ’ ονόματι των Αγίων Πάντων να ανεγείρωσι, και επέτυχεν. Επειδή δε ουδείς των κατοίκων, ει και πάντες συνήνεσαν, ετόλμα πρώτος να επιληφθή της πράξεως ταύτης, φοβούμενος μη ουρανόθεν πάθη τι, ο επί τοις διδάγμασιν αυτού και τη αληθεία πεποιθώς δαιμόνιος εκείνος ανήρ ήρξατο πρώτος αναβαίνων επ’ αυτάς του έργου της κατεδαφίσεως ούτω δε και άλλους εις την θεάρεστον ταύτην πράξιν παρώτρυνεν, οποία πεποίθησις». (Οι υπογραμμίσεις δικές μας).

Αντιλαμβάνεται ο καθένας πως ο Κοσμάς ο Αιτωλός είχε ήδη ιδρύσει στην Χιμάρα ελληνικό σχολείο. Ωστόσο, είχε διαπιστώσει να υπάρχει το πρόβλημα της αντιπαλότητας, της φαγωμάρας, των «φυλετικών παθών», όπως σημειώνει,  μεταξύ των οικογενειών και γι’ αυτό θα υπήρχαν οι 58 εκκλησίτσες και τα 3 μονύδρια· κάθε μεγάλη φάρα, κάθε μεγάλο σόι θα είχε και την δική της εκκλησίτσα. Και ο Άγιος Κοσμάς εκτός από την δημιουργία της ελληνικής σχολής λύνει και αυτό το σοβαρό πνευματικό πρόβλημα των κατοίκων της Χιμάρας. Συνιστά να γκρεμίσουν τις 58 εκκλησίτσες, που θα ήταν αφιερωμένες σε διάφορους αγίους, και να χτίσουν, ας προσεχθεί, όχι σχολείο, αυτό το είχε ήδη συστήσει, αλλά μια μεγάλη εκκλησία στο όνομα των Αγίων Πάντων, για να σβήσει τα «φυλετικά πάθη», την αντιπαλότητα των οικογενειών. Ενδιαφέρον έχει για την διακριτικότητα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, πως δεν επιλέγει όνομα αγίου, που θα υπήρχαν αρκετοί μεταξύ των 58 ναών, παρά η νέα εκκλησία να είναι αφιερωμένη στο όνομα των Αγίων Πάντων, ώστε να μην διαιωνισθεί η προστριβή μεταξύ των διαφόρων οικογενειών της Χιμάρας.

Παρόμοια, και στην Πάργα ο Κοσμάς ο Αιτωλός, όταν ρωτήθηκε από τους κατοίκους της να αναγείρουν εκκλησία, ενώ υπήρχαν ήδη δέκα εκκλησίες, τους συμβούλευσε να ιδρύσουν σχολείο αντί για εκκλησία και τούτο διότι αυτό έλειπε, ενώ εκκλησίες υπήρχαν δέκα. Τα σχετικά με το περιστατικό αυτό τα αναγράφει ο Χριστόφορος Περραιβός, (Σύντομος βιογραφία του αοιδήμου Ρήγα Φεραίου του Θετταλού, εν Αθήναις 1860, [Βιβλιοπωλείον Νότη Καραβία, Αθήναι 1973], στο τέλος του βιβλίου με τίτλο «Αρχαιότεραι απόπειραι περί βελτιώσεως του έθνους», σελ. 51-52): «…η δε Πάργα διετέλει τότε υπό την αριστοκρατία των Ενετών. Ιδών ο Άγιος Κοσμάς υπέρ τους δέκα ιερούς ναούς εντός και εκτός του φρουρίου, κατοίκους δε μόλις τεσσάρων χιλιάδων ψυχάς, πεπεισμένος ότι αναπνέει ελευθέραν ατμόσφαιραν απεφάσισε να εκφρασθή εντονώτερα και σοβαρώτερα ενταύθα, ή εις το Οθωμανικόν Κράτος. Ιδού δε το κυριώτερον μέρος της διδαχής του, το οποίον παρά διαφόρων γερόντων Παργίων πολλάκις εκ συμφώνου επληροφορήθημεν. ΄΄Ευλογημένοι χριστιανοί, αι πολλαί εκκλησίαι ούτε διατηρούν, ούτε ενισχύουν την πίστην μας όσον και όπως δει, ειμέν οι εις τον Θεόν πιστεύοντες δεν είναι φωτισμένοι υπό τε των παλαιών και νέων αγίων γραφών· η πίστις μας δεν εστερεώθη από αμαθείς αγίους, αλλά από σοφούς και πεπαιδευμένους αγίους, οίτινες και τας αγίας γραφάς ακριβώς μας εξήγησαν, και δια θεοπνεύστων λόγων αρκούντως μας εφώτισαν. Σήμερον όμως, ένεκα των αμαρτιών μας συμπεσουσών δεινών περιστάσεων, λείπουσιν ή τουλάχιστον εισί σπανιώτεροι τοιούτοι σοφοί και ενάρετοι άνδρες, όπως διατηρήσωσιν ανεπηρεάστους τους ορθοδόξους ομογενείς μας. Διότι πώς δύναται να διατηρηθή αβλαβές το έθνος μας κατά τε την θρησκείαν και ελευθερίαν οπόταν ο ιερός αυτού κλήρος αγνοή κατά δυστυχίαν των αγίων γραφών την εξήγησιν, ήτις εστί το φως και η στερέωσις της πίστεως; Όταν ένας ποιμήν δεν γνωρίζη το θρεπτικόν χόρτον δια το ποίμνιόν του, δεν θεραπεύη τα τυχόντα πάθη του, δεν προφυλάττη αυτά από άγρια θηρία και κλέπτας, πώς είναι δυνατόν να διατηρηθή δια πολύν καιρόν εκείνο το ποίμνιον; Λοιπόν τέκνα μου Πάργιοι, προς διαφύλαξιν της πίστεως και ελευθερίαν της πατρίδος, φροντίσατε να συστήσητε ανυπερθέτως σχολείον Ελληνικόν, δι’ ού γνώσονται τα τέκνα υμών άπερ υμείς αγνοείτε΄΄».

Διαφαίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η ουσιαστική χριστιανική διαφωτιστική τακτική του Κοσμά του Αιτωλού. Εκκλησίες για την εκπλήρωση των θρησκευτικών καθηκόντων των κατοίκων της Πάργας υπήρχαν τότε δέκα, ενώ σχολείο ουδέν. Την έλλειψη αυτή αναπλήρωσε ο Κοσμάς ο Αιτωλός. 

Συμπληρώνουμε και το άλλο μύθευμά, που ανέγραψε ο  συγγραφέας Φάνης Μιχαλόπουλος, πως ο Κοσμάς ο Αιτωλός συνέστησε μυστική εταιρεία, χωρίς φυσικά να την τεκμηριώνει. Παρόμοια είχε υποστηρίξει και για τον Ρήγα, στοιχείο που δεν έχει ιστορικά βεβαιωθεί, (Λέανδρου Βρανούση, Ρήγας Βελεστινλής 1757-1798, Σύλλογος προς Διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων, έκδ. Β΄, Αθήνα 1963, σελ. 82-84). Βρίσκεται στη σφαίρα του μύθου.

2021_09_13_1

2021-03-09_15-47-30

 

Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας www.hecucenter.ru  

  • Στο εδάφιο«Ειδήσεις από την Ελλάδα»http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/σε τακτικότατη βάση δημοσιεύουμε άρθρα του Έλληνα πολιτικού, στοχαστή και κοινωνικού παράγοντα, πρωτεργάτη του αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού ΕλληνισμούΜιχάλη Χαραλαμπίδη.

2021-05-17_14

  • Στο εδάφιο«Βιβλιοθήκη»σε τακτικότατη βάση δημοσιεύουμε άρθρα του διακεκριμένου Έλληνα ιστορικούΘεοφάνη Μαλκίδηγια το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων τη Ανατολής, τα οποία δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο εδάφιο «Βιβλιοθήκη» του Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/library/arthra_toi_theofani_malkidi.html

2021_05_31_12

 

2020-06-05_12-43-01

  • Εδάφιο«Βιβλιοθήκη»με πλούσια βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων και σε ηλεκτρονική μορφήhttp://www.hecucenter.ru/gr/library/

Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε την εμπλουτισμένη εκδοχή της Βιβλιοθήκης μας, με νέα βιβλία και άρθρα-συνεντεύξεις από τους:

-         Στήλη του σημαντικού Έλληνα επιστήμονα, καθηγητή βιολογίαςΓιάννη Δ. Λύρα, με εμπλουτισμένο υλικό για τηνΕθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821.

http://www.hecucenter.ru/gr/library/stili_toi_simantikoi_ellina_epistimona_kathigiti_viologias_gianni_d_lira.html 

 

- Γνωστή Ελληνίδα συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίαςΕύα Πετροπούλου-Λιανού

3

-Έλληνα αρθρογράφο-δοκιμιογράφοΓιώργο Δημητράκη

 3_1

-Έλληνα δημοσιογράφοΑχιλλέα Παπαδιονυσίου

3_2

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη«Ελληνική κουζίνα»,http://www.hecucenter.ru/gr/greekfood/, την οποία επιμελείται η Ελληνίστρια, διδάκτωρ ιστορίαςΆννα Λουμπότσκαγια. Κατωτέρω παρατίθεται υλικό από τυις πρόσφατες αναρτήσεις μας:

 2_4

2_3

  • Eδάφιο«Έλληνες και Φιλέλληνες»http://www.hecucenter.ru/gr/diaspora/
  • Eδάφιο«Η Ελλάδα σήμερα»http://www.hecucenter.ru/gr/greece/
  • Eδάφιο«Σελίδες από την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας»http://www.hecucenter.ru/gr/greekfamily/
  • Eδάφιο«Επαγγελματική αποκατάσταση»http://www.hecucenter.ru/gr/job/
  • εδάφιο «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», στο οποίο ο προσφάτως αφιχθείς στη ρωσική πρωτεύουσα ομογενής μας ή Φιλέλληνας δύναται να αντλήσει χρήσιμη, κατά τη γνώμη μας, πληροφόρηση για τα ελληνικά σημεία της Μόσχας, τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και καταστήματά της, ενημέρωση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνίες κ.λπ.http://www.hecucenter.ru/gr/helpfulinfo/hrisimes_plirofories.html
  • Στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου, σκηνοθέτηΓιώργου Μεσσάρη«Τελεία και Παύλα»,που αναφέρεται σε οξύτατα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου και δεν δύναται να αφήσει ασυγκίνητο τον καθένα μαςhttp://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/

2021-03-09_15-36-19

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφουΝίκου Σιδηρόπουλου«Τα πρόσωπα του Ελληνισμού»,http://www.hecucenter.ru/gr/ellin/
  • Εδάφιο«Τα Μ.Μ.Ε. για το Κ.Ε.Π.»  http://www.hecucenter.ru/gr/press/
  • Στο εδάφιο"Ειδήσεις από την Ελλάδα"αναρτώνται νέα και ενημέρωση πολιτιστικού, εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, για τη Χώρα μας, που έχουν την ευγενική καλοσύνη να μας αποστέλνουν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, καλοί μας φίλοι από την Ελλάδα, αλλά και παρακολουθούμε και εντοπίζουμε και εμείς http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/

 

2021-03-01_13-39-57

2020-06-05_12-43-01

Παρατίθενται ειδήσεις, στη ρωσική, από πρόσφατο εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας: 

2021-03-09_14-47-33

4 сентября стартовали занятия на курсах греческого языка Московского общества греков!

https://www.greekmos.ru/greek_language_04-09-21/

 

Конкурс рисунков "Россия - Греция 1821: война Греции за независимость и вклад России в обретение греками независимости" 

https://www.greekmos.ru/drawing_contest/

 

Продолжается набор в Школу греческих танцев. Занятия по воскресеньям в центре Москвы!

https://www.greekmos.ru/greek_dance_courses_sep21/

 

Новости и расписание богослужений храма Всех святых на Кулишках Московской городской епархии.

https://www.greekmos.ru/hramkulishki_news/

 

Новости Греческого культурного центра.

https://www.greekmos.ru/gkc-anons/

 

Сбор средств на издание сборника статей «Геноцид греков Понта» завершен! Мы благодарим всех, кто оказал поддержку проекту!

https://www.greekmos.ru/sbor_zavershen/

2021-07-26_12-00-16

Αγαπητοί φίλοι,

Παρατίθεται σε ρωσική και ελληνική πρόγραμμα Ακολουθιών του Ναού των Αγίων Πάντων της Μόσχας για το μήνα Σεπτέμβριο2021.

2021_08_02_12

 kulishki_sept

kulishki_sept_2

kulishki_sept_3

2021_08_30_17

ημερομηνία

Μήνες

Θεία λειτουργία

Εξυπηρετώντας την

άρωμα n GUSTs

Χορωδία

 

1.09.202 1

Τετάρτη

Μ η. Andrew Stratelates  

Εικόνα Donskoy της Μητέρας του Θεού

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο μπροστά στην εικόνα της Θεοτόκου «Κύκκος». Ομολογία

πατέρας Αλέξανδρος

 

Π . Αλέξανδρος

 

ένα λιοντάρι.

 

ένα λιοντάρι.

 

 

2.09.202 1

Πέμπτη

 

Προφήτης. Σαμουήλ

 

 

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακαθίστρια Αγ. Νικόλαος ο Θαυματουργός . Χρησιμοποιήστε περίπου τελικά

πατέρας Ντμίτρι

 

πατέρας Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

EB

 

3.09.20 21

Παρασκευή

Απ. από το 70 Thaddeus

Mts Βάσα

Σεβάσμιος Μάρθα Ντιβέεφσκαγια

8.30 Matρες. Παρακολουθώ. Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής. Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο μπροστά στην εικόνα της Μητέρας του Θεού

«Η Τσαρίτσα». Ομολογία

πατέρας Αλέξανδρος

 

πατέρας Αλέξανδρος

 

ένα λιοντάρι.

 

EB

 

4.09.20 21

Σάββατο

Mchch. Agafonika, Zotika, Theoprepius, Akindina, Severian και άλλοι

8.30 Matρες. Παρακολουθώ. Λειτουργία. Προσευχή στον άγιο μάρτυρα Χαραλάμπιο μπροστά στην κιβωτό με ένα σωματίδιο από τα λείψανά του.

μνημόσυνο

 

Βοήθεια - ιερέας. Ντμίτρι

 

17.30 9η ώρα. Ολονύκτια αγρυπνία. Ομολογία

πατέρας Αλέξανδρος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

 

 

πρωτ. Σέργιος

πατέρας Ντμίτρι

διάκονος. Ο Διονύσιος

EB

 

 

 

 

 

σωστά.

5.09.2021

Κυριακή

 

Εβδομάδα 1η 1η μετά την Πεντηκοστή .

Φωνή 2η

Δίνοντας διακοπές

Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Schmch. Ειρηναίος, Bp. Lyonsky

Καθεδρικός Ναός Αγίων Μόσχας

9.00 Ρολόι. Λειτουργία. Προσευχή πριν από την κιβωτό με

St. τα λείψανα των αγίων του Θεού και η διατήρησή τους για τη δημιουργία του Θεού . Λίθιο

 

Βοήθεια - ιερέας. Ντμίτρι

 

15:00 Akathist to Holy mat e ri

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

σωστά.

 

 

 

 

 

EB

 

6.09.202 1

Δευτέρα

Schmch. Ευτυχία,

μαθητευόμενος απ. Ιωάννης ο Ευαγγελιστής

Μεταφορά των λειψάνων του Αγ. Μόσχα Πέτρο, θαυματουργός όλης της Ρωσίας

Καθεδρικός Ναός Αγίων Μόσχας

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

 

17.30 Εσπερινός ακάθιστος Όποιος έχει vyatym πριν από την κιβωτό με επικοινωνία. τα λείψανα των αγίων του Θεού . Ομολογία

πατέρας Αλέξανδρος

 

 

πατέρας Αλέξανδρος

 

ένα λιοντάρι.

 

 

ένα λιοντάρι.

 

 

7.09.20 21

Τρίτη

Απ. από 70 Titus, Bp. κρητικός

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακαθίστρια Αγ. Sulphur Fima Sarov , h y dotvortsu. Ομολογία

πατέρας Ντμίτρι

 

πατέρας Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

ένα λιοντάρι.

 

8.09.202 1

Τετάρτη

 

Συνάντηση της εικόνας του Βλαντιμίρ

Αγία Μητέρα του Θεού

Mchch. Η Αντριάνα και η Ναταλία

Ευλογημένος. Μαρία Ντιβέεφσκαγια

 

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο μπροστά στην εικόνα της Θεοτόκου «Κύκκος». Ομολογία

πατέρας Αλέξανδρος

 

 

πατέρας Αλέξανδρος

 

ένα λιοντάρι.

 

 

ένα λιοντάρι.

 

9.09.202 1

Πέμπτη

Σεβάσμιος Ο Πιμέν ο Μέγας

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακαθίστρια Αγ. Νικόλαος ο Θαυματουργός . Χρησιμοποιήστε περίπου τελικά

πατέρας Ντμίτρι

 

πατέρας Ντμίτρι

ένα λιοντάρι.

 

EB

10.09.20 21

Παρασκευή

Σεβάσμιος Μόουζες Μούριν (περίπου 400)

Καθεδρικός ναός pr n n . των Πατέρων του Κιέβου-Πετσέρσκ στα μακρινά σπήλαια της Αναπαύσεως

 

8.30 Matρες. Παρακολουθώ. Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής. Λίθιο

 

15.00 Προσευχή με ακαθίστρια μπροστά στην εικόνα του Θεού

Μητέρες "Τσαρίτσα"

 

17.30 άσος 9ης ώρας . Εσπερινός. Ματ με πολυελέους. Χρησιμοποιήστε περίπου τελικά

πατέρας Αλέξανδρος

 

πατέρας Αλέξανδρος

 

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

ένα λιοντάρι.

 

EB

 

 

EB

 


 

 

11.09.20 21

Σάββατο

Αποκεφαλισμός του κεφαλιού του Προφήτη,

Πρόδρομος και Βαπτιστής

Λόρδος Τζον

Σαρακοστή ημέρα

8,30 W άσους . Λειτουργία. Προσευχή για όσους πάσχουν από ασθένειες κρασί και τία . μνημόσυνο

 

Βοήθεια - ιερέας. Ντμίτρι

 

17.30 9η ώρα. Ολονύκτια αγρυπνία. Ομολογία

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

 

 

πρωτ. Σέργιος

πατέρας Ντμίτρι διακ. Ο Διονύσιος

EB

 

 

 

 

 

σωστά.

 

09/12/202 1

Κυριακή

Εβδομάδα 1η 2η μετά την Πεντηκοστή .

Φωνή 3η

Εύρεση λειψάνων

blgv Βιβλίο Δανιήλ της Μόσχας

Μεταφορά λειψάνων

blgv οδήγησε. Βιβλίο Αλέ στη Σάντρα Νέφσκι

9.00 Ρολόι. Λειτουργία. Προσευχή πριν από την κιβωτό με

St. τα λείψανα των αγίων του Θεού και τα δικά τους. Λίθιο

 

Βοήθεια - ιερέας. Αλέξανδρος

 

15:00 Akathist to Holy mat e ri

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

 

σωστά.

 

 

 

 

EB

 

13/09/2021

Δευτέρα

 

Ειλικρινής θέση ζώνης

Αγία Μητέρα του Θεού

Schmch. Κ και πριάνα, επίσκοπος Καρχηδονιακή

 

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός ακάθιστος Όποιος έχει vyatym πριν από την κιβωτό με επικοινωνία. τα λείψανα των αγίων του Θεού . Ομολογία

πατέρας Αλέξανδρος

 

πατέρας Αλέξανδρος

 

ένα λιοντάρι.

 

ένα λιοντάρι.

 

14/09/20 2 1

Τρίτη

Σεβάσμιος Συμεών ο Στυλίτης (459)

Η αρχή του δείκτη

εκκλησία το νέο έτος

 

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακαθίστρια Αγ. Sulphur Fima Sarov , h y dotvortsu. Ομολογία

πατέρας Ντμίτρι

 

πατέρας Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

ένα λιοντάρι.

 

15/09/202 1

Τετάρτη

 

Vmch. Μαμάντα

Prpp. Αντώνιος και Θεοδόσιος

Πετσέρσκι

St. Θεοδόσιος Τοτέμσκι

 

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Προσευχή μπροστά στην κιβωτό με ένα σωματίδιο από τα λείψανα του Μεγαλομάρτυρος. Μαμάντης. Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο μπροστά στην εικόνα της Θεοτόκου «Κύκκος». Ομολογία

πατέρας Ντμίτρι

 

 

πατέρας Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

 

ένα λιοντάρι.

 

16/09/202 1

Πέμπτη

Schmch. Άνφημα, επίσκοπος Νικομιδιάς

 

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακαθίστρια Αγ. Νικόλαος ο Θαυματουργός . Χρησιμοποιήστε περίπου τελικά

πατέρας Ντμίτρι

 

πατέρας Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

EB

17/09/20 2 1

Παρασκευή

Προφήτης Μωυσής

St. Ιωάσαφ, επίσκοπος Μπελγκορόντσκι

Mts Ερμιόνη (περίπου 117)

Εικόνες της Μητέρας του Θεού

"Καίγοντας θάμνος"

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο μπροστά στην εικόνα της Θεοτόκου «Η Τσαρίτσα». Ομολογία

πατέρας Αλέξανδρος

 

πατέρας Αλέξανδρος

 

ένα λιοντάρι.

 

EB

 

18/09/20 2 1

Σάββατο

 

Προφήτης. Ζαχαρίας και δικαιώματα. Ελισάβετ,

γονείς του Ιωάννη του Βαπτιστή

8.30 Matρες. Παρακολουθώ. Λειτουργία. Προσευχή στον άγιο μάρτυρα Χαραλάμπιο μπροστά στην κιβωτό με ένα σωματίδιο από τα λείψανά του .

μνημόσυνο

 

Βοήθεια - ιερέας. Αλέξανδρος

 

17.30 9η ώρα. Ολονύκτια αγρυπνία. Ομολογία

πατέρας Ντμίτρι

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

 

 

πρωτ. Σέργιος

πατέρας Αλέξανδρος

διάκονος. Ο Διονύσιος

EB

 

 

 

 

 

σωστά.

 

19/09/202 1

Κυριακή

Εβδομάδα 1η 3η μετά την Πεντηκοστή

Φωνή 4η

Ανάμνηση ενός θαύματος

Αρχάγγελος Μιχαήλ,

πρώην στοHoneh(Colossi)

Μεταφορά των λειψάνων του Blgvv. Βιβλίο Πέτρος και Πρίγκιπας. Fevron and και Murom, θαυματουργοί

 

9.00 Ρολόι. Λειτουργία. Προσευχή πριν από την κιβωτό με

St. τα λείψανα των αγίων του Θεού και τα δικά τους. Λίθιο

 

Βοήθεια - ιερέας. Ντμίτρι

 

 

15:00 Akathist to Holy mat e ri

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

 

σωστά.

 

 

 

 

 

EB

 

20/09/202 1

Δευτέρα

Η προκοπή των Χριστουγέννων

Αγία Μητέρα του Θεού

Prp n . Alexander PeresvetκαιAndrei Oslyabi (1380)

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

 

17.30 9η ώρα. Vseno ni Noah αγρυπνία. Ομολογία

πατέρας Αλέξανδρος

 

πρωτ. Σέργιος

πατέρας Ντμίτρι

πατέρας Αλέξανδρος

διάκονος. Ο Διονύσιος

le v .

 

 

σωστά.

 

21/09/20 2 1

Τρίτη

Γέννηση του Υπεραγίου

Η ερωμένη μας

Παρθένος και

Πάντα Παναγία

 

8,30 W άσους . Λειτουργία. Λίθιο

 

Βοήθεια - πρωτ. Βιατσέσλαβ

 

17.30 Εσπερινός με ακαθίστρια Αγ. Sulphur Fima Sarov , h y dotvortsu. Ομολογία

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

 

πρωτ. Βιατσέσλαβ

 

ακριβώς μέσα

 

 

 

ένα λιοντάρι.

 

 

09/22/202 1

Τετάρτη

 

U του prazdnstvoΧριστούγεννα

Αγία Μητέρα του Θεού

 

Πράββ. Νονός Ιωακείμ και Άννα

 

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Μια προσευχή μπροστά στην εικόνα με ένα σωματίδιο από τα λείψανα του αγίου δίκαιου νονού Ιωακείμ και της Άννας. Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο μπροστά στην εικόνα της Θεοτόκου «Κύκκος». Ομολογία

πρωτ. Βιατσέσλαβ

 

 

 

πρωτ. Βιατσέσλαβ

ένα λιοντάρι.

 

 

 

ένα λιοντάρι.

 

23/09/202 1

Πέμπτη

Mzz. Minodora, Metrodore

και Νυμφόδωρα

St. Θεοδωρίτης, αρχιεπίσκοπος. Ryazan και Murom

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακαθίστρια Αγ. Νικόλαος ο Θαυματουργός . Χρησιμοποιήστε περίπου τελικά

πατέρας Ντμίτρι

 

πατέρας Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

EB

 

24/09/202 1

Παρασκευή

 

Σεβάσμιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο μπροστά στην εικόνα της Θεοτόκου «Η Τσαρίτσα». Ομολογία

πατέρας Αλέξανδρος

 

πατέρας Αλέξανδρος

 

ένα λιοντάρι.

 

EB

 

25/09/202 1

Σάββατο

 

Σάββατο πριν τηνaltψωση

Δίνοντας τις διακοπές των Χριστουγέννων

Αγία Μητέρα του Θεού

 

8.30 Matρες. Παρακολουθώ. Λειτουργία. Προσευχή στον άγιο μάρτυρα Χαραλάμπιο μπροστά στην κιβωτό με ένα σωματίδιο από τα λείψανά του.

μνημόσυνο

 

Βοήθεια - ιερέας. Ντμίτρι

 

17.30 9η ώρα. Ολονύκτια αγρυπνία. Ομολογία

πατέρας Αλέξανδρος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

 

 

πρωτ. Σέργιος

πατέρας Ντμίτρι διακ. Dion και αυτό

EB

 

 

 

 

 

σωστά.

 

26/09/202 1

Κυριακή

Εβδομάδα 1 4η μετά την Πεντηκοστή

Πριν τηνaltψωση. Φωνή 5η

Μνήμη ανανέωσης του Ναού της Ανάστασης

στην Ιερουσαλήμ (Λέξη της Ανάστασης)

Predpraz e συνέπεια της altψωσης του Β estno των ου Μαρτύρων του Τιμίου Σταυρού . C e Lyovka, Stratonice, Kronid Leo n ment και Serapion

 

9.00 Ρολόι. Λειτουργία. Προσευχή πριν από την κιβωτό με

St. τα λείψανα των αγίων του Θεού και τα δικά τους. Λίθιο

 

Βοήθεια - πρωτ. Βιατσέσλαβ

 

15:00 Akathist to Holy mat e ri

 

 

17.30 9η ώρα. Ολονύκτια αγρυπνία. Ομολογία

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Dion και αυτό

 

 

 

 

 

πρωτ. Σέργιος

πρωτ. Βιατσέσλαβ

πατέρας Αλέξανδρος

διάκονος. Dion και αυτό

σωστά.

 

 

 

 

EB

 

 

σωστά.

 

 

27/09/202 1

Δευτέρα

Παγκόσμιαaltψωση

Ειλικρινής και Ζωοδόχος

Σταυρός γκουό με υψωμένο

 

ημέρα νηστείας

8 . 3 0 ρες. Λειτουργία. Λίθιο

 

Βοήθεια - πρωτ. Βιατσέσλαβ

 

17.30 Εσπερινός ακάθιστος Όποιος έχει vyatym πριν από την κιβωτό με επικοινωνία. τα λείψανα των αγίων του Θεού . Ομολογία

 

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Dion και αυτό

 

 

 

πρωτ. Βιατσέσλαβ

 

σωστά.

 

 

 

 

ένα λιοντάρι.

 

28/09/202 1

Τρίτη

P για Praz e συνοχή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Vmch. Νικήτα

 

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακαθίστρια Αγ. Sulphur Fima Sarov , h y dotvortsu. Ομολογία

πατέρας Ντμίτρι

 

πατέρας Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

ένα λιοντάρι.

 

29/09/202 1

Τετάρτη

Vmts. Ευφημία η παντίμνητη (304)

Svtt. Κυπριανός και Φώτιος, Μητροπολίτης των Λιθουανών του Κιέβου, της Μόσχας και της Ρωσίας θαυματουργών

Εικόνες της Μητέρας του Θεού

«Κοιτάξτε την ταπείνωση»

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο μπροστά στην εικόνα της Θεοτόκου «Κύκκος». Ομολογία

πατέρας Αλέξανδρος

 

 

πατέρας Αλέξανδρος

 

ένα λιοντάρι.

 

 

ένα λιοντάρι.

 

30/09/202 1

Πέμπτη

Mzz. Πίστη αγάπη ελπίδα

και τη μητέρα τους Σοφία (περίπου 137)

 

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακαθίστρια Αγ. Νικόλαος ο Θαυματουργός . Χρησιμοποιήστε περίπου τελικά

πρωτ. Βιατσέσλαβ

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

πρωτ. Βιατσέσλαβ

ένα λιοντάρι.

 

 

EB

Σημείωση:

Δεξιά * - Δεξιά χορωδία. Εκτελεί βυζαντινά λειτουργικά ψάλματα.

EB* - Γυναίκα χορωδία. Πραγματοποιεί λειτουργικά τραγούδια των φωνών Valaam και Znamenny.

Lev. * - Αριστερή χορωδία. Εκτελεί λειτουργικά τραγούδια καθημερινής ψαλμίας.

 

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). ToK.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

 

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/august_2021__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

www.hecucenter.ru/up/_ПОДДЕРЖИ_ГКЦ_август2021.xls 

http://www.hecucenter.ru/up/_ПОДДЕРЖИ_ГКЦ_август2021.pdf

http://www.hecucenter.ru/gr/news/analitiki_enimerosi_gia_tin_katavoli_eisforas_diadiktiakaon_line_.html

 

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα τηςδιευθύντριας τουΚέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_diatiroime_tin_epagripnisi_mas_dieirinoime_tois_orizontes_mas__mazi_me_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΨΥΧΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2021 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2021.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2021 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/news/apologismos_drasis_kep_gia_to_a_eksamino_2021_.html

 

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi_gia_to_etos_toi_2020.html

 

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

2021-03-01_13-59-49

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

 

2

уже 16-й ГОД ГКЦ ВМЕСТЕ с ВАМИ –

ОТЧЕТ РАБОТЫ Греческого Культурного Центра за первое полугодие (январь-июнь) 2021г.! –Национальное Достояние !!!

650 учащихся

21 языковая группа

12 площадок

66проведенных мероприятий, в том числеГРЕЧЕСКИЙ РАЗГОВОРНЫЙ КЛУБ«ΜΟΝΟΕΛΛΗΝΙΚΑ»,ВСТРЕЧАЯ ИНТЕРЕСНЫХ ЛЮДЕЙ,ТЕАТР по ПОНЕДЕЛЬНИКАМ

3 национальных мероприятия

12 лекций,         1 театральная постановка,      3 награды

2 новых издательских проекта

47 участий в прочих профильных мероприятиях и оказание информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия

31 публикация в СМИ и многое другое!!!МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!

2020-06-05_12-43-01

 ОТЧЕТ РАБОТЫ ГКЦ за 2020 год !!!

650 учащихся

23 языковых группы

11 площадок

121проведенное мероприятие

9 театральных постановок, среди них 1 премьера в Москве

2 награды

2 конкурса

1 новый издательский проект

75 участий в прочих профильных мероприятиях и оказание информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия

37  публикации в СМИ и многое другое!!!МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!

2021-03-09_15-55-58

2 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ –

ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ !!!

16ησυνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π. για το Α΄ εξάμηνο 2021 !!!

Υπόθεση Εθνικής Σημασίας – Σταθερή Αξία !!!

650 σπουδαστές

21 τμήματα ελληνικής γλώσσας

12 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

66 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπωςΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»,ΘΕAΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ&ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!

12 διαλέξεις

3 εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Εθνικές Επετείους

1 θεατρικό εγχείρημα

3 βραβεύσεις

2 εκδοτικά εγχειρήματα

47 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

31 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!   

         2020-06-05_12-43-01

       Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π. για το 2020 !!!

 

650 σπουδαστές

23 τμήματα ελληνικής γλώσσας

11 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

121 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπως ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ & ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

9 θεατρικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων 1 πρεμιέρα στη Μόσχα

2 βραβεύσεις

2 διαγωνισμοί

1 εκδοτικό εγχείρημα

75συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

37 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!   

           

                  ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

2021-03-09_15-55-58

2021-03-01_14-06-07

2021_06_21_27

2021_07_12_26

 2021_09_06_26

2021_09_06_27

2021_09_06_28

2021_09_06_29

 MyCollages_1_6e99edca

MyCollages_61f19458

2021_05_31_10

 

16_1

2020-06-05_12-43-01

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

 

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: