23 Οκτωβρίου 2021

Ατυχής η ημέρα αφίξεως της Γερμανίδας στην Ελλάδα

Δεν υπήρχε καν λόγος να προσκληθεί η Γερμανίδα καγκελάριος

στην Ελλάδα ολίγες ημέρες πριν από την αποχώρισή της από την

πολιτικήν ζωήν  του τόπου της. Και αν κάποιοι την ήθελαν για να

σταθούν γονυκλινείς ενώπιόν της μπορούσαν να μεταβούν στην

έδραν της και όχι  να  διαπράξουν το λάθος να την καλέσουν την

Ιστορικήν ημέραν της 28ης Οκτωβρίου στην χώραν μας. Την

ημέραν αυτήν ξεκίνησε ο πόλεμος με τους ιταλογερμανούς και

παρά τον θρίαμβον της Ελλάδος περιπέσαμεν σε οικτρήν κατοχήν

όπου χιλιάδες Έλληνες πέθαναν από την πείναν και εκατοντάδες

άλλοι χάθηκαν από την γερμανικήν μάχαιραν  όπως στα

Καλάβρυτα  στον Δομοκόν και αλλού. Η αγριότητα του κατακτητή

δεν περιγράφεται. Παραστατικήν εικόνα δίδει ο Νομάρχης Λαμίας

σε επίσημον έγγραφόν του προς την Κυβέρνηση. Είναι φρικτά τα

όσα αναφέρονται εκεί.

Τώρα καλούμεν εκπρόσωπον της Γερμανίας στην Ελλάδα την Ιστορικήν αυτήν ημέραν. Άραγε θα καταθέσει στέφανον στο μνημείον του Αγνώστου Στρατιώτου; Δεν έμαθα την λεπτομέρειαν. Αν συμβεί αυτό, φυσικά εκείνη θα το καταθέσει αλλά θα έχει στην μνήμην της τους γερμανούς στρατιώτες και όχι τους Έλληνες που τους έδωσαν ηχηρόν μάθημα.

Κατά την οικτράν περίοδον των Μνημονίων, η εν λόγω κυρία ήταν εναντίον της Ελλάδος και ήθελεν μάλιστα την εκδίωξη της Ελλάδος από την Ευρωπαϊκήν Ένωση, ως να επρόκειτο για το σπίτι της. Με την αναγγελίαν της αποχωρήσεώς της ήλθαν αρκετά στην επιφάνειαν.

Η χώρα της μας χρωστά πολλά δισεκατομμύρια Ευρώ από τα δράματα στην κατοχήν. Καμμία Κυβέρνηση δεν τολμά να ζητήσει τα οφειλόμενα! Όλες θέλουν να τα «έχουν καλά μαζί της» για πρόσκαιρη παραμονήν  στην εξουσίαν!   Και ας υποφέρει ο Ελληνικός Λαός.  Και ας ανεβαίνει το Δημόσιον χρέος στα ύψη. Αν μας έδιδε τα αιματηρώς οφειλόμενα το Δημόσιον χρέος θα έφθανε σε σημείον αφανισμού! Επίσης ο Ελληνικός Λαός δεν καθοδηγείται εντέχνως ώστε να περιορίσει την αγοράν γερμανικών προϊόντων. Σε κάθε βήμα μας γερμανικές επιχειρήσεις συνατούμεν. Και τα χρήματά μας κάθε βράδυ φεύγουν για Γερμανίαν.

Επίσης η εν λόγω κυρία είναι υπέρμαχος της τουρκίας και με τυχόν κυρώσεις που θέλησε η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση να επιβάλλει σ’ αυτήν αντέδρασε η Γερμανία! Για τις κατά κόρον παραβιάσεις στο Αιγαίον Πέλαγος και την Ανατολικήν Μεσόγειον, «έχει τις πλάτες» της Γερμανίας.

Οι διαφοροποιήσεις του είδους δεν ενδείκνυνται σε ευνομούμενα Κράτη. Πολλώ δε μάλλον στην Ευρωπαϊκήν ΄Ενωση που θέλει να γίνει Ενωμένη Δύναμη. Δεν θα το επιτύχει με τοιαύτες συνθήκες.

Το καυτό θέμα είναι οι πολεμικές αποζημιώσεις. Θα τις ζητήσει η Κυβέρνηση; Αυτό προέχει. Και ας πάψομεν να αποποιούμεθα τα συμφέροντά μας.

23/10/2021

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: