16 Οκτωβρίου 2021

Τι εξυπηρετούν οι αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ;

 

Διαβάζουμε στην εφημερίδα των Συντακτών:

 

Στο μήνυμά του αμέσως μετά την υπογραφή της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συμφωνίας ο πρωθυπουργός είπε ορισμένες σοβαρές αλήθειες. Στη δεύτερη παράγραφο του μηνύματός του ο Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Στο εξής, οι ΗΠΑ ενισχύουν το στρατηγικό τους αποτύπωμα στην Ελλάδα σε περιοχές κρίσιμης σημασίας, σε μία ακτίνα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Και μάλιστα σε μια περίοδο αναπροσαρμογής των διεθνών ενδιαφερόντων τους. Αναπτύσσουν, επίσης, τις αμυντικές επενδύσεις τους σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις. Ενώ δεσμεύονται για την από κοινού αντιμετώπιση απειλών ή προκλήσεων εναντίον της πατρίδας μας».

(https://www.efsyn.gr/politiki/i-apopsi-tis-efsyn/314737_gi-kai-ydor   15/10/2021)

 

Πολλοί θα ζητωκραυγάσουν, Αυτοί που καταλαβαίνουν όμως στενοχωριούνται.

 

Τρέχουν κάτω από αμερικανικά φουστάνια κανονικά όπως τα μικρά παιδιά που κρύβονται κάτω από το φουστάνι της γιαγιάς ή της μαμάς. Τώρα πλέον χάνονται και οι τελευταίες γιαγιάδες που φορούσαν φουστάνια και οι νεώτερες φορούν παντελόνια και κολάν. Οι δε μαμάδες, ας μην πω καλύτερα. Τώρα οι μπόμπιρες θα κρύβονται πίσω από κινητά, ταμπλετ και κονσόλες και λίγο αργότερα από λαπ τοπ.

 

Τι εξυπηρετούν οι αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ;

 

Την συντήρηση του κομματικού πελατειακού κράτους αφενός και την ψευδαίσθηση της προστασίας από την άλλη.

 

Θαυμάζω τους ισραηλινούς που πέρασαν μέσα από τρεις ισραηλινοαραβικους πολέμους και σήμερα δεν τους κουνιέται κανένας. Ας αφήσουν για λίγο οι έλληνες την μεσημεριανή ζώνη  - αυτή της εξηλιθιωσης - και ας διαβάσουν για την πρώτη αραβοϊσραηλινή σύρραξη το 1947/48 νομίζω όταν (οι ισραηλινοί) δεν είχαν καμιά υποστήριξη ούτε από Ανατολή ούτε από Δύση και πολέμησαν με όπλα που τους πούλησαν οι Τσέχοι.

 

Αντιμετώπισαν τρία κράτη ταυτόχρονα όπως και στον πόλεμο των έξι ήμερων.

Στην συνέχεια έδωσαν έμφαση στην αμυντική βιομηχανία και σήμερα έχουν ένα ζηλευτό οπλοστάσιο και πραγματοποιούν και εξαγωγές. Συστήματα ηλεκτρονικού πόλεμου, πύραυλους, αντιβαλλιστικά σύστημα έως και αεροσκάφος 4ης γενιάς παρακαλώ.

Κάποτε τα κάναμε και εμείς και όποιος ήθελε να μην την πέσει το σκαφτόταν πολύ μα πάρα πολύ.

 

Σήμερα το πολιτικό σύστημα συντηρεί ένα κομματικό πελατειακό κράτος (που θεμελίωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και έκανε επιστήμη ο Ανδρέας Παπανδρέου) που θυμίζει ολιγαρχικό-φεουδαρχικό καθεστώς του Μεσαίωνα. Αυτό συνεπάγεται χρήματα για τους ανθρώπους του καθεστώτος (γενικοί γραμματείς, μετακλητοί, πρόεδροι οργανισμών) τους επιστάτες του φεουδαρχικού συστήματος δηλαδή και όχι για παραγωγικές επενδύσεις και αξιοκρατία που όχι μόνο δεν τους ενδιαφέρει άλλα την φοβούνται κιόλας.

 

Και το πετυχαίνουν με έναν καταπληκτικό τρόπο, συντηρώντας τα ένστικτα του Έλληνα, συντηρούν τον ραγιαδισμό, τον κουτσαβακηδισμο, την ψευτομαγκιά. Τρελαίνεται ο μέσος Έλληνας να τον κτυπάει ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης στον ώμο, ακόμα και ένας αντιπεριφερειάρχης.

 

Δείτε πως εκλέγονται τα πρόσωπα και κατά συνεπεία οι συνδυασμοί. Μέσα από ένα πλέγμα σχέσεων. Ο ενδιαφερόμενος αναλαμβάνει πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας ή ενός αγροτικού συλλόγου (πχ) και αν δεν μπορεί να αναλάβει τα ηνία γιατί είναι καλά φτιαγμένη μια ένωση βιοκαλλιεργητών (για παράδειγμα) φτιάχνει έναν νέο σύλλογο από την αρχή και γίνεται εκεί πρόεδρος. Μετά μεταπηδήσει σε κάτι μεγαλύτερο αν είναι μανούλα στις δημόσιες σχέσεις.

 

Βεβαίως δεν επιτυγχάνουν όλοι άλλα οι πιο πονηροί, οι πιο παραμυθατζήδες, οι δημαγωγοί όπως τους αποκαλούσαν στην αρχαία Ελλάδα.

 

Και υπάρχει και συνέχεια, έρχονται οι παραφυάδες τους, τα νέα βλαστάρια που ξεκινούν από δημοτικοί σύμβουλοι και περιφερειακοί σύμβουλοι από μέλη του κόμματος στα ΤΕΙ και ΑΕΙ και μετά κανονικά μέλη του κόμματος, και μετά αναρριχώνται.

 

Και βεβαίως υπάρχουν και οι νέες πολιτικές κινήσεις που δεν διαφέρουν στο σύνολο τους και στο σύνολο των κανονισμών τους και ενεργειών τους και νοοτροπιών τους σε τίποτε από τα παλαιά πολίτικά κόμματα.

 

Όσο συντηρούμε τα κουτσαβάκια και τους ψευτόμαγκες και τους παραμυθατζήδες που σαν στόχο τους έχουν την καρέκλα δεν έχουμε μέλλον.

 

Θα τρέχουμε κάτω από τα φουστάνια τα Γαλλικά ή τα Αμερικάνικα και τα κινέζικα στο μέλλον.

 

Με εκτίμηση

 

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

(εννοειται οτι ειναι ελευθερο προς διακίνηση και αναρτηση και βεβαιως αναμενω σχολια)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: