ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΕΠ
ΠΑΛΙκαιΠΑΝΤΑΜΑΖΙ!!!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕΜΑΖΙκαι το2021!!!
ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝHΣΗ ΜΑΣ !!!
ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ -
ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ και ΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ !!!
Μόσχα, 13 Δεκεμβρίου 2021
Συνεχίζοντας και εφέτος την άμεση και τακτική επικοινωνία με το κοινό μας, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, σάς προτείνουμε να παρακολουθείτε τα ενημερωτικά μας δελτία τύπου, τους συνδέσμους στο Διαδίκτυο, με υλικό, που σάς προωθούμε σε τακτική βάση, προκειμένου μυούμεθα όλοι μαζί στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.
Αγαπητοί φίλοι,
Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σάς ενημερώσουμε για την επικείμενη διαδικτυακή διάλεξη του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας του Στενού Μεσσήνης, διδάκτορος και καθηγητή κλασικής φιλολογίας Δανιήλ Μακρή με ένα ενδιαφέρον και άγνωστο θέμα: «Ο Σικελικός Φιλελληνισμός κατά τον 19ο αιώνα», που οργανώνει η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία με ελεύθερη συμμετοχή.
Η διάλεξη διοργανώνεται από τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία https://amfiktyonia.gr/, εκπρόσωπος Ρωσίας και Ευρώπης της οποίας διατελεί το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π., στο πλαίσιο δράσεων του Επετειακού Έτους των 200 ετών της Εθνικο-Απελυθερωτικής Επανάστασης των Ελλήνων του 1821.
Η ομιλία θα δοθεί την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα Ελλάδος 22:00 και θα μεταδοθεί από τον εξής κάτωθι σύνδεσμο:
Για να συνδεθείτε - Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/91927153464?pwd=SWt3alJYdUJqdDhzd2hvM0tVVVlhdz09
Meeting ID: 919 2715 3464
Passcode: 952442
με ελεύθερη είσοδο.
Σάς περιμένουμε !!!
Ο κ. Δανιήλ Μακρής είναι γεννημένος στη Μεσσήνα της Σικελίας από Αρκά πατέρα και Ιταλίδα μητέρα. Είναι Έλληνας πολίτης κάτοικος εξωτερικού. Κλασικός φιλόλογος στο κλασικό Λύκειο " Μαυρόλυκος" της Μεσσήνας. Διδάκτορας στη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή λογοτεχνία. Έχει διδάξει Νέα Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο Μεσσήνας (2003-2005) και (2016-2017). Υπήρξε εμπειρογνώμονας για την ελληνόφωνη περιοχή της Καλαβρίας (2006-2013). Έδωσε πλήθος διαλέξεων και μαθήματα σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια στην Κύπρο, Ελλάδα, Ουκρανία, Ρωσία. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 επιστημονικά εργα, μεταξύ των οποίων ματαφράσεις Κύπριων συγγραφέων (Κ. Μόντη, Π. Γαλάζη, Γ. Μολέσκη) στα Ιταλικά. Από το 2016 είναι πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Στενού Μεσσήνας.
Αγαπητοί φίλοι,
Σάς προωθούμε ενημέρωση για το επικείμενο 12ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ρωσική γλώσσα και πολιτισμός στον καθρέφτη της μετάφρασης», που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 08.05-13.05.2022. Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη σύμπραξη των εξής φορέων: Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Ρωσικού Πολιτισμού, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Ίδρυμα Russkiy Mir), Τμήματα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Χωρών της Λεκάνης του Ευξείνου Πόντου της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Ελλάδα), Ινστιτούτο Μετάφρασης ANO (Ρωσία).
Κατωτέρω παρατίθεται επιστολή των διοργανωτών:
Αναλυτική πληροφοριακό υλικό και ενημέρωση για τους όρους-προϋοθέσεις υποβολής αίτησης δύνασθε να αντλήσετε στους εξής συνδέσμους στο Δθαδίκτυο:
http://www.hecucenter.ru/up/ Ακαδημία Εκπαίδευσης_ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ.pdf
http://www.hecucenter.ru/up/ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ.pdf
http://www.hecucenter.ru/up/ оформления материалов.pdf
Αγαπητοί συνάδελφοι!
Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στο XII Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ρωσική γλώσσα και πολιτισμός στον καθρέφτη της μετάφρασης».
Ημερομηνίες διεξαγωγής του συνεδρίου: 08.05-13.05.2022
Τόπος διεξαγωγής: Κομοτηνή (Ελλάδα)
Για να συμμετάσχετε στο συνέδριο, θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής στον σύνδεσμο:
https://forms.gle/mwkp6RimWChzzw227
Πληροφορίες για το συνέδριο είναι αναρτημένες στον ιστότοπο της Ανώτατης Μεταφραστικής Σχολής στον σύνδεσμο: http://esti.msu.ru/pages/science/conf/conf2022_531.html
Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και άρθρων είναι έως 01/04/2022.
Αγαπητοί συνάδελφοι! Σας ευχόμαστε καλή υγεία και ανυπομονούμε να σας δούμε στο συνέδριο «Ρωσική γλώσσα και πολιτισμός στον καθρέφτη της μετάφρασης» την άνοιξη του 2022!
Τα καλύτερα!
Με εκτίμηση, Esakova Maria Nikolaevna (Αναπληρωτής Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου)
Αγαπητοί Φίλοι,
Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προωθήσει ενημέρωση σχετικά με το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ομογενών Εκπαιδευτικών από τις χώρες του Εύξεινου Πόντου, το οποίο διεξάγεται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Αναλυτικότερα:
Σας ανακοινώνουμε ότι και φέτος το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο θα προσφέρει διαδικτυακά το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ομογενών Εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022.
Περισσότερες πληροφορίες φιλοξενούνται στον ιστοχώρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου:
https://www.pi.ac.cy/pi/index.php?option=com_content&view=article&id=3435&Itemid=122&lang=el
Η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Ιανουαρίου 2022.
Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις παρακαλούμε όπως αποτείνεστε στο omogenis@cyearn.pi.ac.cy .
Αγαπητοί φίλοι,
Σάς παραθέτουμε σύνδεσμο σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής «Δώδεκα - Двенадцать» στο ρωσικό ομοσπονδιακό κανάλι «Россия-24 – Ρωσία -24» της 8ης Δεκεμβρίου 2021 για την ελληνορωσική σύμπραξη, για την πρόσφατη έκθεση «Ελληνική Μόσχα», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας, και για τα θυρανοίξια της ανακαινισμένης ρωσικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη νήσο Σφακτηρία, που διοργάνωσε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.
Παρουσιαστής και συντάκτης του τηλεοπτικού προγράμματος: Ο Sergey Aleksandrovich Shargunov - Ρώσος συγγραφέας, δημοσιογράφος, δημόσιο πρόσωπο, κοινωνικός παράγων, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συγγραφέων και Εκδοτών της Ρωσίας. Παρουσιαστής ραδιοφώνου και τηλεόρασης των προγραμμάτων "Open Book" στο κανάλι "Culture" και "Twelve" στο κανάλι "Russia-24". Βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας της VIII σύγκλησης, πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού.
https://disk.yandex.ru/d/xxJsbWW3MkD67Q/Sharg.mp4
Αγαπητοί φίλοι,
Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προωθήσει ενημέρωση σχετικά με επικείμενο κύκλο διαλέξεων της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΕΩς (Θεσσαλονίκη) «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΝΕΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» του κύκλου των διαλέξεων του «Λαϊκού Πανεπιστημίου», που αφιερώνεται στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την εθνική τραγωδία της Mικρασιατικής Καταστροφής.
« Λαϊκό Πανεπιστήμιο»
«1922-2022, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.
Ιστορική αποτίμηση, εθνικός αναστοχασμός»
Δ Ι Α Δ Ι Κ Τ Υ Α Κ Η Δ Ι Α Λ Ε Ξ Η
Καλησπέρα, αγαπητοί συμπατριώτες!
Συνεχίζουμε τις διαδικτυακές μας συναντήσεις και τη Δευτέρα 13/12/2021 στις 20.00 ώρα Ελλάδας (ή 21.00 ώρα Μόσχας) η δεύτερη συνάντησή μας σε δύο θέματα:
α) «Διωγμοί των Ελλήνων της ΕΣΣΔ το 1937-1938».
Ομιλητής: κ. Ivan Dzhukha, Διδάκτωρ Γεωγραφικών Επιστημών, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας της Πολιτείας Vologda Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο, επικεφαλής του έργου «Ελληνικό Μαρτυρολόγιο»
β) «Περιοχές συμπαγούς διαμονής Ελλήνων στη Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία. Σύντομα ιστορικά στοιχεία για τον οικισμό τους»
Ομιλητής: κ. Παναγιώτης Τσατσανίδης, Υποψήφιος Ιστορικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρασνοντάρ.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο
απλά κάντε κλικ στον σύνδεσμο και περιμένετε να ξεκινήσει η μεταφορά.
Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη και χρήσιμη παρακολούθηση!
Αγαπητοί φίλοι,
Παρατίθεται άρθρο του διακεκριμένου Έλληνα ιστορικού Θεοφάνη Μαλκίδη, γνωστού μαχητή για το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής, για την επέτειο του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, 13 Δεκεμβρίου 1943, από τους Γερμανούς κατακτητές.
Θεοφάνης Μαλκίδης
Καλάβρυτα 13 Δεκεμβρίου 1943 : Το ατιμώρητο έγκλημα και η σύγχρονη Ύβρη.
<<Από το πρωί δεν είχαμε βάλει τίποτα στο στόμα μας. Παιδιά είμαστε. Τότε η Κελαηδήτενα που της σκότωσαν τρία παιδιά και τον άντρα της, προσφέρθηκε να μας δώσει. Πήρα στα χέρια το ψωμί. Στη μια γωνιά ήταν βρεμένο. Άρχισα να το τρώω με βουλιμία. Τότε κατάλαβα. Ανατρίχιασα. Κοκκάλωσα.
Ήταν βρεμένο και ποτισμένο από το αίμα των σκοτωμένων.
Κοινώνησα από τη θυσία τους. Αυτή τη μεταλαβιά δε θα την ξεχάσω>>.
Αρχιμανδρίτη Θεοκλήτου Φεφέ. Καλάβρυτα 13 Δεκεμβρίου 1943.
Ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υλοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1943 όταν η Βέρμαχτ σκότωσε σχεδόν όλους τους άνδρες κατοίκους των Καλαβρύτων.
Η «Επιχείρηση Καλάβρυτα» («Unternehmen Kalavryta»), έγινε πράξη από τις μονάδες της 117ης Μεραρχίας, που έδρευε στην Πελοπόννησο με επικεφαλής τον υποστράτηγο Καρλ φον Λε Ζουίρ (1898-1954).
Η «Επιχείρηση Καλάβρυτα» ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου, όταν οι δυνάμεις των Ναζί άρχισαν να συρρέουν στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων από την Πάτρα, το Αίγιο, τον Πύργο και την Τρίπολη, καίγοντας χωριά και μοναστήρια (Μέγα Σπήλαιο και Αγία Λαύρα), δολοφονώντας πολίτες και μοναχούς.
Στις 9 Δεκεμβρίου έφθασαν στα Καλάβρυτα, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη και παρότι διαβεβαίωσαν τους κατοίκους ότι δεν πάθει κανείς τίποτα, τέσσερις μέρες αργότερα συγκέντρωσαν όλο τον πληθυσμό στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια τα γυναικόπαιδα τα κλείδωσαν στο σχολείο, ενώ οδήγησαν τον άρρενα πληθυσμό άνω των 13 ετών στην τοποθεσία «Ράχη του Καπή». Εκεί οι Γερμανοί εκτέλεσαν τους συγκεντρωμένους 800 ανθρώπους, ενώ μόνο 13 διασώθηκαν και αυτοί επειδή είχαν καλυφθεί από τα πτώματα των συμπατριωτών τους.
Συνολικά, κατά τη διάρκεια της «Επιχείρησης Καλάβρυτα», οι Γερμανοί σκότωσαν πάνω από 1.500 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κατέστρεψαν και λεηλάτησαν πάνω από 1.000 σπίτια, κατάσχεσαν 2.000 αιγοπρόβατα και απέσπασαν 260.000.000 δραχμές, ενώ το έγκλημα ολοκληρώθηκε με την πυρπόληση όλων σχεδόν των σπιτιών των Καλαβρύτων.
Είναι προφανές ότι η παραπάνω τραγωδία είχε υλοποιηθεί λίγο καιρό πριν στη Σμύρνη και όπου αλλού υπήρχε Ελληνισμός στη Μικρά Ασία, στη Θράκη, στον Πόντο. Και επαναλήφθηκε βεβαίως εκτός από τα Καλάβρυτα, στη Βιάννου, στο Χορτιάτη, στους Πύργους, στο Μεσόβουνο, στα Κερδύλλια, στο Δίστομο και σε εκατοντάδες άλλους μαρτυρικούς τόπους της Ελλάδας.
Ο ιστορικός Νίκος Ψυρρούκης, στο έργο του «Μικρασιατική Καταστροφή» έγραφε ότι «η προσεκτικότερη μελέτη του Κεμαλισμού μας πείθει ότι πρόκειται για βαθιά αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική θεωρία. Ο φιλοναζισμός και άλλες αντιδραστικές δοξασίες είναι νομοτελειακή εξέλιξη του κεμαλισμού….» .
Επίσης ο Γερμανός Στέφαν Ίχριγκ, στο βιβλίο του «Ο Ατατούρκ, στη φαντασία των Ναζί», υποστηρίζει πως «ο Κεμάλ υπήρξε πηγή έμπνευσης για τον Χίτλερ, τονίζοντας ότι ο Χίτλερ είχε μελετήσει τη δράση του Κεμάλ και είχε επηρεαστεί από τον τρόπο με τον οποίο είχε εξολοθρεύσει τους Έλληνες, Αρμένιους και Ασσύριους».
Τον Σεπτέμβριο του 1922 ο «Λαϊκός Παρατηρητής», επίσημη εφημερίδα των Ναζί, έγραφε ότι «σε αυτές τις μέρες της ατίμωσης και της ατιμίας ένα όνομα αποδεικνύει τι μπορεί να πετύχει ένας αληθινός άνδρας. [...] Η νίκη του Μουσταφά Κεμάλ Πασά θα μας δώσει νέα δύναμη και θα δυναμώσει την πίστη μας στο ανίκητο του πνεύματος του ηρωισμού» .
Η Τουρκία του Κεμάλ προσφερόταν ως υπόδειγμα κράτους που είχε εκκαθαρίσει τον πληθυσμό της από τα "επικίνδυνα" στοιχεία. Οι Έλληνες και οι Αρμένιοι παραλληλίζονταν με τους Εβραίους, ενώ λίγο αργότερα ο Χίτλερ σχεδιάζοντας τη δική του «Τελική Λύση», έλεγε το «ποιος θυμάται σήμερα τους Αρμένιους»!
Δάσκαλος και ο Μαθητής, ο Μουσταφά Κεμάλ και ο Αδόλφος Χίτλερ, συνιστούν την έκφραση του ολοκληρωτισμού, ο Κεμαλισμός και ο Ναζισμός, αποτελούν την ίδια έκφανση του Φασισμού, που από τις Γενοκτονίες πέρασε στα Ολοκαυτώματα. Δυστυχώς όμως ο Κεμαλισμός και ο Ναζισμός συνεχίζουν να υπάρχουν σε μία γη, σε έναν τόπο, που γνώρισε και τις δύο αυτές φασιστικές ιδεολογίες και τις διαστροφές τους, υπερασπίζοντας την άρνηση, υπονομεύοντας την αναγνώριση της Γενοκτονίας και των Ολοκαυτωμάτων, διαστρεβλώνοντας την ιστορία, σχετικοποιώντας τα γεγονότα, δικαιολογώντας τους θύτες-εγκληματίες-δολοφόνους, εν τέλει διαπράττοντας Ύβρη. Πόντος, Ιωνία, Θράκη, Δίστομο, Καλάβρυτα, Χορτιάτης, Βιάννου, Κάνδανος, Πύργοι, Μεσόβουνο και εκατοντάδες άλλοι μαρτυρικοί τόποι.
Η ανάδειξη του ομοιοτήτων του Κεμαλισμού και του Ναζισμού, συνιστά ανθρώπινο, πολιτικό, ερευνητικό και κυρίως ηθικό καθήκον και χρέος, για την καταδίκη, την αποκαθήλωση και την εξαφάνιση των πιο ολοκληρωτικών καθεστώτων και ιδεολογιών που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, η Γη της Γενοκτονίας και των Μαρτυρικών πόλεων και χωριών.
Πράξη καταδίκης του Φασισμού και Νίκης της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Δικαίου και της Ιστορίας, Νίκης των λαών που δολοφονήθηκαν, Νίκης της Ζωής έναντι των ιδεολογιών του Θανάτου.
Παρατίθεται ομιλία για τη Διεθνή ημέρα μνήμης των θυμάτων Γενοκτονιών του διακεκριμένου Έλληνα ιστορικού Θεοφάνη Μαλκίδη, γνωστού μαχητή για το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής.
Την ομιλία δύνασθε να παρακολουθήσετε στον εξής σύνδεσμο:
http://malkidis.blogspot.com/2021/12/a.html
Θεοφάνης Μαλκίδης
Πως θα
φαινόταν ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός της Αρμενίας κατέθετε στεφάνι
στο δάσκαλο του Χίτλερ Μουσταφά Κεμάλ και φυσικό αυτουργό της Γενοκτονίας
και ο υπουργός Παιδείας της Αρμενίας να ήταν αρνητής του μαζικού εγκλήματος;
Ευτυχώς για τους Αρμένιους αυτά δεν
έγιναν ποτέ, δυστυχώς όμως συνέβησαν για εμάς τους Έλληνες !
Εκατό χρόνια μετά τη Γενοκτονία, η
απαίτηση μας είναι Όχι στην Ύβρη, Αγώνας για τη Μνήμη, για την Αλήθεια,
για την Αναγνώριση!
Στον παρακάτω σύνδεσμο η ομιλία μου
για τη Διεθνή ημέρα μνήμης των θυμάτων Γενοκτονιών. Αγρίνιο Δεκέμβριος 2021 .
http://malkidis.blogspot.com/2021/12/blog-post_54.html
http://malkidis.blogspot.com/2021/12/a.html
Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες!
Σάς ενημερώνουμε ότι επειγόντως χρειάζεται ελληνόφωνη νταντά για μία εξαιρετική οικογένεια ομογενών μας της Μόσχας. Ωράριο απασχόλησης – 3 φορές την εβδομάδα από 5 περίπου ώρες. Αποκλειστική απασχόληση με το παιδί ηλικίας 3,5 ετών στο κέντρο της Μόσχας!!! Για περισσόετρες πληροφορίες δύνασθε να απευθύνεσθε στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. στα τηλέφωνα: +7 495 7084809, 7084810, 5801520, καθώς και στις ηλεκτρονικές μας διευθύνσεις info@hecucenter.ru , hcc@mail.ru
Περιμένουμε τις υποψηφιότητές σας !!!
νέος Δικτυότοπος Κ.Ε.Π., ειδικά για την ελληνική γλώσσα !!!
KENTΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ στη ΜΟΣΧΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΑ & ΚΡΙΤΙΚΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ !!!
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ !!!
http://www.hecucenter.ru/gr/news/epitihies_ton_spoidaston_mas_.html
Αναλυτικότερα:
http://www.hecucenter.ru/gr/news/elliniki_glossa__nea_tmimata__septemvrios_2021.html
Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας www.hecucenter.ru
- Σάς παρουσιάζουμε καινούριο υποεδάφιο στο Δικτυότοπό μας: Παρατίθενται άρθρα του γνωστού Έλληνα ιστορικού και δημοσιογράφουΒύρωνα Καρύδη, τα οποία δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο εδάφιο «Βιβλιοθήκη» του Κ.Ε.Π.
- http://www.hecucenter.ru/gr/library/stili_toi_gnostoi_ellina_istorikoi_kai_dimosiografoi_virona_karidi.html
- Εδάφιο«Διδασκαλία ελληνικής γλώσσας»http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/
- Στο εδάφιο«Ειδήσεις από την Ελλάδα»http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/σε τακτικότατη βάση δημοσιεύουμε άρθρα του Έλληνα πολιτικού, στοχαστή και κοινωνικού παράγοντα, πρωτεργάτη του αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού ΕλληνισμούΜιχάλη Χαραλαμπίδη.
- Στο εδάφιο«Βιβλιοθήκη»σε τακτικότατη βάση δημοσιεύουμε άρθρα του διακεκριμένου Έλληνα ιστορικούΘεοφάνη Μαλκίδηγια το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων τη Ανατολής, τα οποία δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο εδάφιο «Βιβλιοθήκη» του Κ.Ε.Π.
http://www.hecucenter.ru/gr/library/arthra_toi_theofani_malkidi.html
- Εδάφιο«Βιβλιοθήκη»με πλούσια βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων και σε ηλεκτρονική μορφήhttp://www.hecucenter.ru/gr/library/
Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε την εμπλουτισμένη εκδοχή της Βιβλιοθήκης μας, με νέα βιβλία και άρθρα-συνεντεύξεις από τους:
- Στήλη του σημαντικού Έλληνα επιστήμονα, καθηγητή βιολογίαςΓιάννη Δ. Λύρα, με εμπλουτισμένο υλικό για τηνΕθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821.
- Γνωστή Ελληνίδα συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίαςΕύα Πετροπούλου-Λιανού
-Έλληνα αρθρογράφο-δοκιμιογράφοΓιώργο Δημητράκη
-Έλληνα δημοσιογράφοΑχιλλέα Παπαδιονυσίου
- Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη«Ελληνική κουζίνα»,http://www.hecucenter.ru/gr/greekfood/, την οποία επιμελείται η Ελληνίστρια, διδάκτωρ ιστορίαςΆννα Λουμπότσκαγια. Κατωτέρω παρατίθεται υλικό από τυις πρόσφατες αναρτήσεις μας:
- Eδάφιο«Έλληνες και Φιλέλληνες»http://www.hecucenter.ru/gr/diaspora/
- Eδάφιο«Η Ελλάδα σήμερα»http://www.hecucenter.ru/gr/greece/
- Eδάφιο«Σελίδες από την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας»http://www.hecucenter.ru/gr/greekfamily/
- Eδάφιο«Επαγγελματική αποκατάσταση»http://www.hecucenter.ru/gr/job/
- εδάφιο «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», στο οποίο ο προσφάτως αφιχθείς στη ρωσική πρωτεύουσα ομογενής μας ή Φιλέλληνας δύναται να αντλήσει χρήσιμη, κατά τη γνώμη μας, πληροφόρηση για τα ελληνικά σημεία της Μόσχας, τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και καταστήματά της, ενημέρωση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνίες κ.λπ.http://www.hecucenter.ru/gr/helpfulinfo/hrisimes_plirofories.html
- Στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου, σκηνοθέτηΓιώργου Μεσσάρη«Τελεία και Παύλα»,που αναφέρεται σε οξύτατα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου και δεν δύναται να αφήσει ασυγκίνητο τον καθένα μαςhttp://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/
- Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφουΝίκου Σιδηρόπουλου«Τα πρόσωπα του Ελληνισμού»,http://www.hecucenter.ru/gr/ellin/
- Εδάφιο«Τα Μ.Μ.Ε. για το Κ.Ε.Π.» http://www.hecucenter.ru/gr/press/
- Στο εδάφιο"Ειδήσεις από την Ελλάδα"αναρτώνται νέα και ενημέρωση πολιτιστικού, εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, για τη Χώρα μας, που έχουν την ευγενική καλοσύνη να μας αποστέλνουν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, καλοί μας φίλοι από την Ελλάδα, αλλά και παρακολουθούμε και εντοπίζουμε και εμείς http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/
- ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ.Ε.Π-http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/
- Youtube κανάλι Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ?view_as=subscriber
Παρατίθενται ειδήσεις, στη ρωσική, από πρόσφατο εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου