10 Ιανουαρίου 2022

1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 


                                                         

Μόσχα, 10  Ιανουαρίου 2022

Αγαπητοί φίλοι,

 

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προωθήσει ενημέρωση σχετικά με επικείμενο, στην Ελλάδα 1ο  Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, που διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμάτας την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2022 και προβλέπει σειρά διαδικτυακών δράσεων, με κορύφωση το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, όπου υβριδικά, δια ζώσης στην κεντρική πλατεια της Καλαμάτας και παράλληλα και διαδικτυακά, οι συμμετέχοντες δύνανται να καταθέσουν τη δική τους πρόταση-δημιουργία, σε τρεις τομείς:

  • κατηγορία REGULAR: με ελεύθερη θεματολογία από παλαιότερους Πανελλήνιους ή Διεθνείς Διαγωνισμούς αλλά και Ολυμπιάδες Ρομποτικής.
  • κατηγορία ΟPEN: με θεματολογία «Ευφυή Συστήματα για Έξυπνες και Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις»
  • ανάπτυξη πειραμάτων φυσικής με ελεύθερη θεματολογία.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ καλούν να μετάσχουν σε αυτό μαθητικές-σπουδαστικές μονάδες, που απαρτίζονται από Έλληνες και Φιλέλληνες.

Κατωτέρω παρατίθεται αναλυτικό δελτιο τύπου των οργανωτών, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας των και ο Δικτυότοπος του Φεστιβάλ robotics@kalamata.gr  ,  f.asimakopoulos@kalamata.gr ,  robotics@kalamata.gr

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οιαδήποτε επιπρόσθετη ΄πληροφορία και διευκρίνιση και ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

2021-12-09_10-52-18

Οργανωτική Επιτροπή

1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής

& Ευφυών Συστημάτων

Δήμου Καλαμάτας

 

Ταχ. Δ/νση:

Αθηνών 99, Καλαμάτα,             ΤΚ-24134

Πληροφορίες:

Φώτης Ι. Ασημακόπουλος

Τηλέφωνο:

2721360665

e-mail:

f.asimakopoulos@kalamata.gr

       

 

        

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

 

 

Καλαμάτα, 19/11/2021

 

ΠΡΟΣ:   Μεσσηνιακή Αμφικτιονία

 

 

 

 

Πρόσκληση Ενεργούς Συνεργασίας

 

ΘΕΜΑ:

«Πρόσκληση Ενεργούς Συνεργασίας στην υλοποίηση

του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων»

 

    Η πόλη μας  ανέκαθεν έχει να επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις σε διαγωνισμούς ρομποτικής, συμμετοχές σε διαγωνισμούς πειραματικών διατάξεων και στην οργάνωση δράσεων σχετικών με τις νέες τεχνολογίες, ενώ έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία αποστολές και έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχή πειράματα.

Αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο πως οι μαθητές της πόλης μας έχουν την όρεξη, την δυνατότητα και μπορούν να πετύχουν πολλά περισσότερα στον τομέα της ρομποτικής, των ευφυών συστημάτων και των νέων τεχνολογιών. Έχουν τη δίψα για γνώση και έρευνα αλλά και να ανακαλύψουν σε πειραματικό επίπεδο νέες  εφαρμογές της ρομποτικής.

     Στην ανοδική αυτή πορεία των μαθητών της πόλης μας στον τομέα γενικότερα των νέων τεχνολογιών, ήρθε να σταθεί εμπόδιο η εφαρμογή του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω της πανδημίας Covid-19.

     Όμως βλέποντας μπροστά ότι σιγά σιγά θα βγούμε από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, θα πρέπει να οργανώσουμε μια σταθερή βάση αλλά ταυτόχρονα  και ένα σημείο αναφοράς, προκειμένου όλη αυτή η φλόγα για πειραματική έρευνα των μαθητών και των νέων να εκφραστεί.

   Ο Δήμος Καλαμάτας, όπως άλλωστε οφείλει, βρίσκεται διαρκώς δίπλα στη μαθητική κοινότητα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, εξασφαλίζοντας και διαθέτοντας σημαντικούς ιδίους πόρους, όχι μόνο για τη συντήρηση, αλλά και για τη συνεχή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών και της μαθησιακής διαδικασίας.

     Στο πλαίσιο αυτό και θέλοντας να «φέρει» κοντά στους νέους της πόλης μας τις νέες τεχνολογίες, τις καινοτόμες δράσεις οι οποίες θα μπορέσουν να βοηθήσουν σε διάφορους τομείς όπως η κλιματική αλλαγή, τα αποτελέσματα της οποίας έχουμε αρχίσει να βιώνουμε καθημερινά, σχεδιάζει την διοργάνωση ετησίου « Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων» , με τεράστια οφέλη στους νέους της πόλης μας, εξαιτίας του περιεχομένου της.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της διοργάνωσης αποτελεί αντικείμενο εργασίας της οργανωτικής μας ομάδας που αποτελείται από:

  • τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Αναστάσιο Σκοπετέα,
  • τον Εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, κ. Βασιλάκη Κωνσταντίνο,
  • Εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από το Ερευνητικό Εργαστήριο «Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων στην Επιχειρηματική & την Εκπαίδευση» (DigiT.DSS.Lab), κ. Τσότσολα Νίκο
  • Εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας, κ. Κωστάκη Ονούφριο,
  • Εκπρόσωπο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, κ. Ασημακόπουλο Φώτιο,
  • Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στο επίτιμο μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, τον πάτερ Σωτήριο Μαστέα, λόγω της πολύτιμης προσφοράς του και στην εκπαιδευτική κοινότητα στον τομέα της ρομποτικής.

Για να πετύχουμε όμως τον σκοπό μας στο ακέραιο, είμαστε σίγουροι πως απαιτείται ενεργή συμμετοχή των Μεσσήνιων και γενικότερα των Ελλήνων που ζουν σε όλο το μήκος και πλάτος της Γης, διότι με τον τρόπο αυτό θα αναπτυχθούν ισχυροί δεσμοί και θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες συνεργατικών σχέσεων και γνωριμιών και θα ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ τους.

Οι τομείς στους οποίους μπορεί να είναι ενεργή η συμμετοχή σας είναι:

  • Εύρεση και συγκρότηση ομάδας μαθητών από την ομογένεια, η οποία θα συμμετάσχει σε όλες τις δράσεις τόσο κατά την εκπαιδευτική περίοδο (Φεβρουάριος 2022 – Ιούνιος 2022), αλλά και να παρουσιάσουν διαδικτυακά την ημέρα της τελικής φάσης του Φεστιβάλ (2 Ιουλίου 2022, ημέρα Σάββατο), την δική τους πρόταση-δημιουργία, σε τρεις τομείς:
  • κατηγορία REGULAR: με ελεύθερη θεματολογία από παλαιότερους Πανελλήνιους ή Διεθνείς Διαγωνισμούς αλλά και Ολυμπιάδες Ρομποτικής.
  • κατηγορία ΟPEN: με θεματολογία «Ευφυή Συστήματα για Έξυπνες και Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις»
  • ανάπτυξη πειραμάτων φυσικής με ελεύθερη θεματολογία.

Συμπληρωματικά, θα παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου, τις δημιουργίες άλλων απομακρυσμένων ομάδων από τον Ελλαδικό χώρο  και αλλά και από το εξωτερικό, όπως επίσης και σύντομες τοποθετήσεις από εκπροσώπους πανεπιστημίων καθώς και εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των νέων τεχνολογιών και των ευφυών συστημάτων.

  • Στην εύρεση Ελλήνων και μάλιστα κατά το μέτρο του δυνατού, Μεσσήνιους καθηγητές Πανεπιστημίων ή ερευνητικών κέντρων αλλά και στελέχη επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται επάνω στους τομείς:
  • της Ρομποτικής,
  • των Ευφυών Συστημάτων (Smart Cities, Precision Agriculture)
    • παραγωγή, αποθήκευση και εκμετάλλευση Πράσινης Ενέργειας, συστήματα «Έξυπνων Πόλεων», συστήματα «Ευφυούς Γεωργίας», κ.α.

Με βάση τα ανωτέρω, θα θέλαμε να δεχτείτε την πρόσκλησή μας για την ενεργή συμμετοχή σας στην διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας με τους ανωτέρω τρόπους που περιεγράφηκαν αλλά και με όποιον άλλο τρόπο πιστεύετε πως μπορείτε να συμβάλετε.

Γενικότερα στοιχεία για το Φεστιβάλ μπορείτε να αντλείτε από την σχετική ιστοσελίδα με ηλεκτρονική διεύθυνση robotics.kalamata.gr, καθώς και να αποστείλετε τον όποιο προβληματισμό σας στο email: robotics@kalamata.gr

 

Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ

 

 

Φώτης Ιωαν. Ασημακόπουλος

Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής

του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής &

Ευφυών Συστημάτων

 

 2021-12-03_10-07-27

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: