14 Ιανουαρίου 2022

17η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! – Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π. για το έτος 2021 (12μηνο)!!!

                                                                  Μόσχα, 13 Ιανουαρίου 2022

Υπόθεση Εθνικής Σημασίας – Σταθερή Αξία !!!

650 σπουδαστές

28 τμήματα ελληνικής γλώσσας

15 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

162 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπως ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΘΕAΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ & ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και πολλά άλλα!!!

            18 διαλέξεις

             8 εκθέσεις και φεστιβάλ

            5 εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Εθνικές Επετείους και Ημέρες Μνήμης

            13 επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, στρογγυλές τράπεζες

            14 συνεδριάσεις λέσχης Διαλόγου και Επικοινωνίας ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

          52 Θέατρα της Δευτέρας

          6 περιηγήσεις-ξεναγήσεις στην ελληνική συνοικία της Μόσχας και  στην ελληνική αρχιτεκτονική στις προσόψεις των κτηρίων της Μόσχας

1 καινούριο θεατρικό εγχείρημα – θεατρική πρεμιέρα

1 μοναδικό διεθνικό εγχείρημα – αναστήλωση ρωσικής εκκλησίας Αγίου Νικολάου στη Νήσο Σφακτηρία (κόλπος Ναυαρίνου), στη μνήμη των Ρώσων ναυτικών, που συμμετείχαν στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου

6 βραβεύσεις

6 εκδοτικά εγχειρήματα

40 νέα βίντεο των Συγκροτημάτων και Τμημάτων μας Ελληνικής Γλώσσας

152 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

83 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!   

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

2022_01_13_2

Αγαπητοί φίλοι,

Σας αποστέλλουμε, κατωτέρω, σύντομο απολογισμό δράσεων του έτους 2021,  καθώς και  αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το  έτος 2021, τον οποίο δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2021_fnl.pdf

 

Η δράση μας στο σύνολό της είναι ταγμένη στην ανάδειξη των κοινών σελίδων ιστορίας, που συνδέουν τους δύο ομόδοξους λαούς, Έλληνες και Ρώσους, με μακραίωνους δεσμούς ιστορικής, πολιτισμικής, πνευματικής εγγύτητας και παραπέμπουν στις ιδέες της Ορθόδοξης Ανατολής, με κοινή νοοτροπία και αντίληψη για τον άνθρωπο και τον κόσμο, που βασίζονται στις πανανθρώπινες, διαχρονικές και καθολικές αξίες και ιδανικά της συνέπειας, της πίστης στο χρέος, της αγάπης, της πραγματικής αρετής και ανάγονται από τα κείμενα των αρχαίων κλασσικών μας, από το μήνυμα καθολικής αγάπης της Αντιγόνης, αποκρινόμενης στις απειλές του Κρέοντα  «...ούτοι συνέχθην, αλλά συμφιλείν έφυν...». 

 

Κατά γενική ομολογία, η ποσότητα και ποιότητα των εκδηλώσεων, που πραγματοποιεί το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. ανταποκρίνεται στις και πληρεί τις απαιτήσεις ενός ΕΘΝΙΚΟΥ Κέντρου Πολιτισμού, αντάξιου του τεραστίων διαστάσεων πολιτισμικού κληροδοτήματος της Ελλάδας. Η δουλειά μας διέπεται από πάθος, μεράκι, ζήλο, στηρίζεται στη μέχρι σήμερα συνέπεια μιας ολιγομελούς ομάδας μαικηνών, στον ενθουσιασμό και την αυταπάρνηση των στελεχών και του ολιγομελούς προσωπικού μας, στον επαγγελματισμό και το ζήλο των καθηγητών και των καλλιτεχνικών διευθυντών των Συγκροτημάτων μας, στην αγάπη και την υποστήριξη του κοινού μας, Ελλήνων και Φιλελλήνων, στην ειλικρινή αγάπη τους για την πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου,  που μάς τροφοδοτούν με φτερά δημιουργίας και ενέργειας να συνεχίζουμε άοκνα και να βελτιώνουμε τις προσπάθειές μας!!!  

 

Το Κ.Ε.Π. πραγματικά αποτελεί ένα εθνικό κεφάλαιο στην φίλη ομόδοξη χώρα, μία παρακαταθήκη, που, ουσιαστικά, αποτελεί νομοτελειακή εξέλιξη στη δυναμική της ανάπτυξης των σχέσεων των δύο ομόδοξων λαών μας, Ελλήνων και Ρώσων, νομοτελειακή εξέλιξη της ιστορικής, πνευματικής, πολιτισμικής κοινότητας των λαών μας.

Καλούμεθα από κοινού να περιφρουρήσουμε αυτό, που με αγάπη δημιουργήθηκε, εκφράζει τους Έλληνες και Φιλέλληνες, τυγχάνει απήχησης και ανταπόκρισης στη ρωσική κοινωνία. Είναι ζήτημα συλλογικής ευθύνης, διότι και το προϊόν του Κ.Ε.Π. είναι συλλογικό, ο δείκτης ωφελιμότητάς του για το σύνολο, για το ευρύ κοινό, είναι πασιφανής. 

Σας ευχαριστούμε θερμά που ζήσατε μαζί μας και αυτή τη χρονιά, που ήσασταν κοινωνός και μέτοχος των προσπαθειών μας, συνοδοιπόρος και εμψυχωτής μας. 

Συνεχίζουμε άοκνα μαζί το 2022, ατενίζοντας πάντα το μέλλον με αισιοδοξία !!!

Παρατίθεται βίντεο-μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.

2022_01_13_3

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/paratithetai_vinteominima_2021_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi.html

 

Είμαστε Μαζί, Είμαστε μία Ενιαία Δύναμη, Είμαστε ένας Ενιαίος Κόσμος !!!

 

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και αγάπη,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και όλη η ομάδα του Κ.Ε.Π.

2020-06-05_12-43-01

Μάθετε περισσότερα για το έργο του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. ( www.hecucenter.ru )

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: