23 Ιανουαρίου 2022

Ένα Τσουνάμι Βιασμών μέσα σε μια θάλασσα Υποκρισίας

 Βιασμός δεν είναι μόνο του σώματος, είναι και του πνεύματος και της ψυχής. Και μπορεί τα τηλεοπτικά κανάλια να ξεκινούν με εκφράσεις του στυλ: σοκ, με κομμένη την ανάσα, άφωνη και ότι άλλο ηχηρό συλλέγουν οι τηλεοπτικοί ανιχνευτές και οπινιον μεικερ, απευθυνόμενοι στην επίσης ‘σοκαρισμένη’ κοινωνία, το θέμα είναι: κατά πόσο είναι σοκαρισμένη η κοινωνία; Μια κοινωνία που βυσσοδομούν επάνω στο σώμα ης και βιάζουν κατά συρροή το πνεύμα της, τα περισσότερα των τηλεοπτικών καναλιών, τοπικά και περιφερειακά.

 

Διάβασα την συνέντευξη της 24χρονης κοπέλας που (όπως λέει) βιάστηκε σε δωμάτιο ή σουίτα 5στερου ξενοδοχείου. Και για όποιον έχει την στοιχειώδη νοημοσύνη και την διαβάσει την συνέντευξη θα δει ότι ‘μπάζει’ σε πολλά σημεία. Εμένα προσωπικά με άφησε με πολλά κενά και πολλά ερωτηματικά.

 

11χρονες, 14χρονες, 17χρονες, 22χρονες, 24χρονες, 35χρονες, 45χρονες έχουν γεμίσει τα κανάλια με βιασμούς. Σαν να έχει γίνει της μόδας. Υποθέσεις για κυκλώματα εθνικά και υπερεθνικά. Μαστροπείες και ναρκωτικά.

 

Να διευκρινίσουμε ότι βιασμός σημαίνει αρπαγή και σεξουαλική πράξη χωρίς την θέληση και την συναίνεση της κοπέλας. Και ψάρεμα σημαίνει ότι ακολουθώ την διαδρομή χωρίς κάποιος να με πίεση. Ποια διαδρομή είναι αυτή; Αυτή που μαθαίνουν πολλοί γονείς στα παιδιά τους και τα τηλεοπτικά κανάλια στο σύνολό τους. Η διαδρομή του χρήματος.

 

Στο ψάρεμα, αν θέλεις ψαρεύεσαι, αν δεν θέλεις δεν μπορεί κανείς και καμία να σε ψαρέψει.

 

Πήγε λοιπόν η 24χρονη σε ρεβεγιόν ήπιε τα ποτάκια της και μετά ‘υπέκυψε’ στις πιέσεις (με μηνύματα) ενός νεαρού άντρα και μετέβει με μια 17χρονη σε σουίτα 5* για πάρτι. Στους διαλόγους μέσω μηνυμάτων που παρουσιάζονται στο παρακάτω σαιτ δεν διαπιστώνω καμία πίεση και καμία προσπάθεια παρασυρσης:

 

(Γεωργία: Είμαστε ήδη αλλού. Έχουμε πιει το κεφάλι μας. Θα αργήσετε έτσι;

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/1050885_viasmos-24hronis-ayta-einai-ta-minymata-poy-antallaxe-me)

 

Τι ακριβώς θα ήθελα εγώ να κάνω σε ένα πάρτι ξημερώματα σε σουίτα πεντάστερου; Να πω τα κάλαντα; Ή να κάνω δημόσιες σχέσεις και ότι προκύψει; Τι ακριβώς θέλουν και επιδιώκουν μια 24χρονη με μια 17χρονη ξημερώματα σε σουίτα πεντάστερου; Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι αναζητούν την διαδρομή του χρήματος ή στην καλύτερη περίπτωση έναν ματσωμένο γαμπρό. Και γιατί φεύγει μόνη της η 17χρονη και εγκαταλείπει την φίλη της; Αν πάμε δυο φίλοι σε πάρτι στην σουίτα πεντάστερου και φύγει κάποια στιγμή ο κολλητός μου θα φύγει γιατί μάλλον βρήκα καλή/καλύτερη παρέα.

 

Και μετά αναζήτηση αυτοκινήτου μοναχική μέσα στην νύχτα και ξανά στο ξενοδοχείο και κλείνω δωμάτιο άλλα συναντάω δυο κουκλάρες και ξεχνάω το δωμάτιο μου και ξυπνάω την άλλη μέρα χωρίς να θυμάμαι τι έγινε. Φυσικά θα είμαι τυχερός αν έχω και τα δυο τα νεφρά μου. Εδώ είναι βιασμός ή βλακεία;

 

Γιατί όμως τα κανάλια μας βάζουν στο ίδιο σακί; Γιατί μιλανε για σοκ, ότι μείναμε με τα στόματα ανοιχτά, ότι αηδία και πικρία προκαλούν όλα αυτά; Γιατί μας αθωώνει την στιγμή που κολυμπάμε μέσα σε μια θάλασσα υποκρισίας; Δεν τα ξέρουμε όλα αυτά; Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει δίπλα μας; Δεν ξέρουμε  ότι όποιος έχει το χρήμα θα προσπαθήσει να πηδ@ξει την καλύτερη κορμάρα; Δεν ξέρουμε ότι η πλειονότητα από τα εμφανίσιμα κορίτσια αναζητεί τον πλούσιο γαμπρό; Ή την καλοπέραση και πολυτέλεια;

 

Ζούμε σε μια θάλασσα υποκρισίας και τα κανάλια κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλά, να μας αθωώνουν και να ανεβάζουν το κοινό αίσθημα στο απυρόβλητο. Απίστευτη τεχνική, στρατηγική υψηλού επίπεδου. Αυτή είναι η δουλειά των οπινιον μεικερς.

 

Την εμφάνιση και σερβίρισμα της όμορφης 24χρονης ακολούθησε μια ομοβροντία σύμπλευσης και άτυπης υποστήριξης από τηλεοπτικά κανάλια, ιστοσελίδες και ιστολόγια χωρίς να ακούγεται και η απέναντι άποψη. Καταδικάσαμε τους βιαστές χωρίς να τους ακούσουμε. Πόσο δίκαιο είναι αυτό;;; παραδεχτήκαμε βιασμό χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Πόσο ώριμο είναι αυτό;;;

 

Ο βιασμός είναι σαφώς καταδικαστέος, αλλά να αποδεικνύεται πρώτα. Γιατί είμαστε ένας κουτοπόνηρος λαός που είτε επιδεικνύει την δύναμη του είτε επιδεικνύει την κουτοπονηριά του. Καμία ωριμότητα δηλαδή εκατέρωθεν.

 

Τι μας έχουν μάθει και τι μας μαθαίνουν τα τηλεοπτικά κανάλια με την πρωινή, την μεσημεριανή και την απογευματινή ζώνη; Βυζιά έξω, ποδιά έξω, ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, εύκολος πλουτισμός και με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο. Ή κάνω λάθος;

 

Τι ρωτάει μια κοπέλα ή μια γυναίκα στην επαφή και γνωριμία με έναν άντρα; Τι δουλειά κάνετε; Με τι ασχολείστε; Κατ ευθείαν δηλαδή στο πορτοφόλι.

 

Πρόσφατα ακούστηκε κάτι στην θεσ/νικη πάλι με μια 17χρονη και έναν 16χρονο αλλά και στον Βόλο με μια 22χρονη και δυο νεαρούς (22 και 24 ετών), μάλλον εκεί (και στις δυο περιπτώσεις) ανακριτής και εισαγγελέας δεν τσίμπησαν, είδαν τα στοιχεία και άφησαν το αγόρι και τους νεαρούς να φύγουν με περιοριστικούς όρους.

 

Και μετά ακούμε και για έναν ιερέα με μια 14χρονη. Την αποπλάνησε; Την προσέγγιζε; Δεν κατάλαβα. Όμως ένας 37χρονος άντρας με μια 14χρονη είναι άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη καταδικαστέο. Δεν έχει σημασία αν είναι ιερέας, άντρας είναι και αυτός. Ιερείς θα έπρεπε να χειροτονούνται όσοι έχουν την κλίση και μόνο όπως και μοναχοί. Για πολλές δεκαετίες ακουγόταν το: γίνε πάπας να εξασφαλίσεις τον επιούσιο.

 

Ο ερωτισμός είναι γραμμένος στο ντι εν ει μας

 

Όπως και πολλές άλλες πληροφορίες, αμέτρητες, από τον αριθμό των τριχών που καλύπτει το σώμα μας και την ανάπτυξη τους μέχρι την πτώση τους, από το χρώμα των ματιών μας μέχρι την έκκριση των ενζύμων που κάνουν την πέψη στο στομάχι και μέχρι την εμφάνιση κάποιων μορφών καρκίνου. Είναι αμέτρητες οι πληροφορίες οι εγγεγραμμένες στο ντι εν ει μας, στα περίπου 30.000 γονίδια μας που εδράζονται σε 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων. Αμέτρητες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τα χιλιάδες, τα δεκάδες χιλιάδες και ίσως εκατοντάδες χιλιάδες βιοχημικά μονοπάτια που ‘τρέχουν’ κάθε μέρα στο σώμα μας και τα κύτταρά μας.

 

Έτσι λοιπόν πάνω στις ράγες του ντι εν ει (που αν το απλώσουμε πάει έως την θεσ/νικη από βάρδα) είναι γραμμένα πολλά πράγματα. Και ο ερωτισμός φυσικά. Και μέσα στις απανωτές σμίξεις αρσενικού θηλυκού και τον ανασυνδυασμό των γονιδίων παρεκτραπήκαμε λιγάκι, ξέφυγαν τα χαρακτηριστικά και μπερδεύτηκαν λίγο με αποτέλεσμα την μερικώς ή ολικώς θηλυκή συμπεριφορά κάποιων αρσενικών και το αντίστροφο.

 

Είναι καταπληκτικό θέμα και αντικείμενο στην Βιολογία η ένταση έκφρασης ενός φαινομένου. Σε άλλους εκφράζεται λίγο και με τσιγκουνιά και σε άλλους σαν καταρράκτης. Κάποιος ή κάποια είναι πολύ ψηλός ή λίγο ψηλός ή κοντός, ένας άλλος ή άλλη μπορεί να είναι κορμάρα ή κανονικός ή παχουλός, ένας άλλος ή άλλη μπορεί να είναι ορμητικός και θαρραλέος ή μέτριος ή δειλός. Και βέβαια κάποιος ή κάποια μπορεί να είναι τζινιους, ένας άλλος να έχει την νορμάλ νοημοσύνη και ένας τρίτος να είναι και λίγο βλάκας.

 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ μου μια φοιτήτρια στην Βιολογία όταν στην διάρκεια ενός εργαστηρίου των φοιτητών  κάτι με ρώτησε και πηγαίνοντας κοντά πρόσεξα το μπλε των ματιών της. Ήταν ένα απίστευτο θέαμα. Θαύμασα το χρώμα των ματιών της και μετά την ρώτησα με σιγουριά: οι γονείς και οι δυο έχουν μπλε μάτια; Για να λάβω την αποστομωτική απάντηση: όχι κύριε, και οι δυο οι γονείς μου έχουν καστανά μάτια. Ενώ ήμουν σίγουρος ότι οι γονείς έχουν μπλε μάτια και συνεπώς η φοιτήτρια έχει το μπλε σε ομοζύγωτη κατάσταση (των γονιδίων), πετάχτηκε από το πουθενά ένα υποτελές (γονίδιο) και έκανε στην άκρη το (ενδεχομένως) κυρίαρχο γονίδιο για τα καφέ μάτια και κυριάρχησε αυτό. Η ήταν απλώς το κυρίαρχο που ερχόταν κρυμμένο και καμουφλαρισμένο. Αυτή είναι η Βιολογία και αυτά είναι τα γονίδια.

 

Έτσι και ο ερωτισμός. Διαφέρει από πρόσωπο σε πρόσωπο, από άντρα σε άντρα και από γυναίκα σε γυναίκα. Δεν σας έτυχε να ακούσετε: αυτός ή αυτή είναι ψυχροκ…. Κάποιοι και κάποιες είναι ψυγείο εντός και εκτός κρεβατιού και κάποιοι και κάποιες καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο ερωτισμός δεν είναι ίδιος στους ανθρώπους. Κάποιοι στα δέκα λεπτά έχουν γυρίσει πλευρό ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν ένα διάλλειμα μετά από αγώνα δρόμου μιας ώρας για να συνεχίσουν εξίσου κεφάτοι.

 

Αν για κάποιο λόγο έπεσαν μερικά αντίγραφα παραπάνω ενός εξαιρετικά ακράτητου γονίδιου ερωτικά σε κάποιον ή κάποια τότε, τρεχάτε ποδαράκια μου. Αν έχει να κάνει με άντρα και έχει γερό πορτοφόλι τότε λογικά με βάση το πορτοφόλι του και την επίδειξη δύναμης εκ μέρους του ο σκοπός θα είναι να πάει την κάθε εμφανίσιμη γυναίκα και κορμάρα στο κρεβάτι. Αν είναι γυναίκα τότε μάλλον ο σκοπός είναι διπλός. Είτε γαμπρός πλούσιος είτε σεξ με γαμπρούς πλούσιους.

 

Και εδώ θα εμφανιστούν παρατράγουδα. Όταν ο ένας ή και η άλλη προσπαθεί να παγιδέψουν αλλήλους κάτι θα στραβώσει και το αποτέλεσμα θα είναι να μας γεμίζουν τα τηλεοπτικά κανάλια και οι τηλεδικαστες με κάθε είδους βλακεία.

 

Και όλα αυτά θα συνεχίσουν. Θα συνεχίζουν αέναα αν η παιδεία θρυμματίζεται καθημερινά και τα τηλεοπτικά κανάλια παρέχουν σαβούρα.

 

Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Υπάρχουν οι ισορροπημένες οικογένειες που μεγαλώνουν ισορροπημένα και σεβαστικά παιδιά.

 

Ο κυματοθραύστης είναι ένας και λέγεται παιδεία.

 

Μέσα από την σωστή διαδικασία αυτού που λέγεται παιδεία μπορεί ο καθένας και η καθεμία να μάθει να σέβεται τον εαυτό του/της και τους άλλους, να μάθει να σκέπτεται, να έχει κριτική αντίληψη, αρχές και αξίες. Ένα σκεπτόμενο πρόσωπο με αυτοσεβασμό θα σκεφτεί πολύ πριν ακολουθήσει έναν πλάγιο και πονηρό δρόμο όσο και αν προσπαθούν τα ερωτικά του γονίδια να του/της επιβάλλουν.

 

Αν ο καθένας μας δεν βελτιωθεί πνευματικά, αν ο καθένας μας δεν ανεβάσει το πνευματικό του επίπεδο αλλά παραμείνουμε στο σημείο όπου η πλειονότητα (οι πολλοί δηλαδή) κοιτάζει την πάρτη της, εξυπηρετεί ο καθένας το συμφέρον του τότε μην περιμένουμε ανάπτυξη. Η Ανάπτυξη είναι η κεντρική συνισταμένη όλων μας, η συλλογική συνισταμένη όλων των πολιτών αυτής της χώρας. Του καθενός μας η προσωπική ανάπτυξη προστίθεται σε ένα κοινό λογαριασμό και όλες μαζί κάνουν την ανάπτυξη της Ελλάδος.

 

Αν λοιπόν η μέση προσωπική και πνευματική ανάπτυξη είναι κοντά στην βάση ή κάτω από αυτή μην περιμένουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα. Θα πρέπει να επιτευχθεί προσωπική πνευματική ανάπτυξη για τον καθένα μας και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μετατοπιστεί ο δείκτης της χώρας, να έχουμε δηλαδή ανάπτυξη.

 

Μέχρι τότε θα καταπολεμούμε το σύμπτωμα, τα κανάλια θα αφιερώνουν δεκάδες λεπτά στο να μας βομβαρδίζουν με κατευθυνόμενες σκέψεις και το πολιτικό σύστημα θα βασιλεύει πάνω σε ένα λαό διχασμένο και καταδικασμένο σε πνευματικό σκοτάδι. Έναν λαό που θα περιμένει με το στόμα ανοιχτό να ακούσει για λαμογιές, βιασμούς, μίζες, μαστροπείες, γονείς που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους  και κυκλώματα. Όλα αυτά τρέφουν την κουτοπονηριά.

 

Μέχρι τότε 11 εκατομμύρια τόνοι κουτοπονηριάς θα συνεχίζουν να πλακώνουν ένα ολόκληρο έθνος.

 

Αν είχα την δυνατότητα να εξετάσω γραπτώς 11 εκατ Έλληνες με μια ερώτηση: πόσα μηδενικά έχει το εκατομμύριο; Πόσοι θα απαντούσαν σωστά;;;

 

 

Με εκτίμηση

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: