3 Μαρτίου 2022

Φάκελος Ουκρανία: Ποιος εξοπλίζει και εκπαιδεύει τους νεοναζί στην Ουκρανία 02/03/2022

 https://igata.gr/2022/03/02/%cf%86%ce%ac%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/

 Ισραηλινά όπλα αποστέλλονται σε μια βαριά οπλισμένη νεοναζιστική πολιτοφυλακή στην Ουκρανία, σύμφωνα με άρθρο της Electronic Intifada που δημοσιεύτηκε το 2018 και αναδημοσιεύει το russia-insider.com 

Η διαδικτυακή προπαγάνδα του τάγματος Azov δείχνει τυφέκια Tavor της Στρατιωτικής Βιομηχανίας του Ισραήλ στα χέρια της φασιστικής ομάδας, ενώ Ισραηλινοί ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαμαρτυρήθηκαν για τις πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία υπό τον φόβο ότι τα όπλα μπορεί να καταλήξουν με αντισημιτικές πολιτοφυλακές.

Σε επιστολή «σχετικά με τις άδειες για την Ουκρανία» που έλαβε η The Electronic Intifada, η υπηρεσία εξαγωγής όπλων του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι «προσέχουν να χορηγούν άδειες» σε εξαγωγείς όπλων «σε πλήρη συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλες κυβερνητικές οντότητες». Η επιστολή της 26ης Ιουνίου εστάλη ως απάντηση στον Ισραηλινό δικηγόρο Eitay Mack ο οποίος είχε συντάξει λεπτομερές αίτημα απαιτώντας από το Ισραήλ να σταματήσει κάθε στρατιωτική βοήθεια προς τη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι το επίσημο καθεστώς του Azov στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορεί να εξακριβωθεί ότι «τα ισραηλινά όπλα και η εκπαίδευση» δεν χρησιμοποιούνται «από αντισημίτες ή νεοναζί στρατιώτες», έγραψαν ο Mack και άλλοι 35 ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είχαν γράψει ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν τουφέκια που κατασκευάζονται στο Ισραήλ «και εκπαιδεύονται από Ισραηλινούς», σύμφωνα με αναφορές στη χώρα.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας εξαγωγής όπλων αρνήθηκε να διαψεύσει τις αναφορές ή ακόμη και να συζητήσει την ακύρωση των αδειών όπλων, επικαλούμενος ανησυχίες «ασφάλειας».

Αλλά η Racheli Chen, η επικεφαλής του πρακτορείου, επιβεβαίωσε στον Mack ότι «διάβασα προσεκτικά την επιστολή σου», η οποία περιγράφει λεπτομερώς τη φασιστική φύση του Azov και τις αναφορές για ισραηλινά όπλα και εκπαίδευση.

Τόσο η επιστολή του υπουργείου Άμυνας όσο και το αρχικό αίτημα του Mack μπορούν να διαβαστούν στο πρωτότυπο εβραϊκό ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Ισραηλινά τουφέκια στην Ουκρανία

Το γεγονός ότι τα ισραηλινά όπλα πηγαίνουν στους Ουκρανούς νεοναζί υποστηρίζεται από την διαδικτυακή προπαγάνδα του ίδιου του Azov.

Στο κανάλι του στο YouTube, η Azov δημοσίευσε ένα βίντεο “επισκόπηση” αντιγράφων τοπικής παραγωγής δύο ισραηλινών τυφεκίων Tavor – που φαίνεται σε αυτό το βίντεο:

Τα τουφέκια παράγονται κατόπιν αδείας από την Israel Weapon Industries και ως εκ τούτου θα έχουν εγκριθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Το IWI εμπορεύεται το Tavor ως το «πρωταρχικό όπλο» των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων. Χρησιμοποιήθηκε σε πρόσφατες σφαγές άοπλων Παλαιστινίων που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής στη Γάζα.

Έντονα αντι-ρωσικά, ο Azov πολέμησε την αστυνομία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων «Euromaidan» του 2013 που υποστηριζόταν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ στην πρωτεύουσα Κίεβο. Οι διαδηλώσεις και οι ταραχές έθεσαν το έδαφος για το πραξικόπημα του 2014, το οποίο απομάκρυνε τον φιλορώσο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Όταν ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία ενάντια στους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές, η νέα κυβέρνηση που υποστηρίχθηκε από τη Δύση άρχισε να εξοπλίζει το Azov. Η πολιτοφυλακή σύντομα έπεσε στη δικαιοδοσία του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών και είδε μερικές από τις πιο έντονες μάχες στην πρώτη γραμμή κατά των αυτονομιστών.

Η ομάδα κατηγορείται στις εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών και της Human Rights Watch για εγκλήματα πολέμου κατά φιλορώσων αυτονομιστών κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου στην περιοχή του ανατολικού Ντονμπάς, συμπεριλαμβανομένων βασανιστηρίων, σεξουαλικής βίας και στόχευσης κατοικιών πολιτών.

Σήμερα (2018), το Azov διευθύνεται από τον Arsen Avakov, υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το BBC, πληρώνει τους μαχητές της και έχει διορίσει έναν από τους στρατιωτικούς διοικητές της, τον Vadym Troyan, ως αναπληρωτή του – με έλεγχο και της αστυνομίας.

Ο Avakov πέρυσι συναντήθηκε με τον ισραηλινό υπουργό Εσωτερικών Aryeh Deri για να συζητήσουν την “καρποφόρα συνεργασία”. Ο νεαρός ιδρυτής και πρώτος στρατιωτικός διοικητής της Azov Andriy Biletsky είναι σήμερα βουλευτής στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

Όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος Max Blumenthal στη The Real News τον Φεβρουάριο, ο Biletsky έχει “δεσμευτεί να αποκαταστήσει την τιμή της λευκής φυλής” και έχει θεσπίσει νόμους που απαγορεύουν την “ανάμιξη φυλών”.

Σύμφωνα με την The Telegraph (σ.σ. το άρθρο έχει πλέον αφαιρεθεί), ο Biletsky το 2014 έγραψε ότι «η ιστορική αποστολή του έθνους μας σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή είναι να οδηγήσει τις λευκές φυλές του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία για την επιβίωσή τους. Μια σταυροφορία ενάντια στους σημίτες που ηγούνται των untermenschen».

Σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης για παιδιά πέρυσι, ο Guardian παρατήρησε ότι αρκετοί εκπαιδευτές του Azov είχαν ναζιστικά και άλλα ρατσιστικά τατουάζ, όπως μια σβάστικα, το σύμβολο του κρανίου των SS και ένα που έγραφε «White Pride».

Ένας στρατιώτης του Azov εξήγησε στον Guardian ότι πολεμά τη Ρωσία επειδή «ο Πούτιν είναι Εβραίος».

Μιλώντας στην The Telegraph, ένας άλλος επαίνεσε τον Αδόλφο Χίτλερ, είπε ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια «ψυχική ασθένεια» και ότι η κλίμακα του Ολοκαυτώματος «είναι ένα μεγάλο ερώτημα».

Ένας λοχίας του Azov είπε κάποτε στο USA Today «με γέλια» ότι «δεν είναι περισσότεροι από τους μισούς συντρόφους του ναζί». Ένας εκπρόσωπος του Azov το υποβάθμισε ισχυριζόμενος ότι «μόνο το 10-20 τοις εκατό» των μελών της ομάδας ήταν Ναζί.

Παρόλα αυτά, ο λοχίας «ορκίστηκε ότι όταν τελειώσει ο πόλεμος, οι σύντροφοί του θα βαδίσουν στην πρωτεύουσα, το Κίεβο, για να εκδιώξουν μια κυβέρνηση που θεωρούν διεφθαρμένη».

Μετά την είσοδο του ιδρυτή του Azov, Andriy Biletsky στο κοινοβούλιο, απείλησε να το διαλύσει. «Δέξου το λόγο μου», είπε, «μαζευτήκαμε εδώ για να ξεκινήσουμε τον αγώνα για την εξουσία».

Αυτές οι υποσχέσεις δόθηκαν το 2014, αλλά υπάρχουν πρώιμα σημάδια ότι εκπληρώνονται σήμερα (2018).

https://www.youtube.com/watch?v=hE6b4ao8gAQ

Φέτος (2018) το τάγμα ίδρυσε μια νέα «Εθνική Πολιτοφυλακή» για να φέρει τον πόλεμο στο σπίτι.

Αυτή η καλά οργανωμένη συμμορία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός αυξανόμενου κύματος ρατσιστικής και αντισημιτικής βίας στην Ουκρανία.

Με επικεφαλής τους στρατιωτικούς της βετεράνους, εξειδικεύεται στα πογκρόμ και στην επιβολή της πολιτικής της ατζέντας από τραμπούκους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ντυμένοι με μπαλακλάβες και κρατώντας τσεκούρια και ρόπαλα του μπέιζμπολ, τα μέλη της ομάδας κατέστρεψαν ένα καταβλισμό Ρομά στο Κίεβο. Σε ένα βίντεο στο YouTube, που προφανώς γυρίστηκε από τους ίδιους τους τραμπούκους του Azov, η αστυνομία εμφανίζεται προς το τέλος της καταστροφής του στρατοπέδου.

Κοιτάζουν να μην κάνουν τίποτα, ενώ οι τραμπούκοι φωνάζουν: «Δόξα στο έθνος! Θάνατος στους εχθρούς!»

https://igata.gr/wp-content/uploads/2022/03/180629-leiberman-groysman_0.jpg

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Avigdor Lieberman (αριστερά) συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρωθυπουργό πέρυσι για να συζητήσουν τους βαθύτερους στρατιωτικούς δεσμούς

Η στρατιωτική βοήθεια του Ισραήλ προς την Ουκρανία και τους νεοναζί του μιμείται παρόμοια προγράμματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά.

Τόσο εμμονικοί είναι να νικήσουν μια αντιληπτή απειλή από τη Ρωσία που φαίνονται ευτυχείς να βοηθήσουν ακόμη και ανοιχτά τις πολιτοφυλακές των Ναζί – αρκεί να πολεμούν στο πλευρό τους. (σ.σ. AllNewz: Η Ρωσία είναι βασικός υποστηρικτής του Ιράν, που το Ισραήλ θεωρεί ορκισμένο εχθρό).

Αυτό είναι επίσης μια αναδρομή στον πρώιμο Ψυχρό Πόλεμο, όταν η CIA υποστήριξε φασίστες και χιτλερικούς να διεισδύσουν από την Αυστρία στην Ουγγαρία το 1956, όπου άρχισαν να σφάζουν τους Ούγγρους κομμουνιστές Εβραίους και τους Ούγγρους Εβραίους ως «κομμουνιστές».

Πρόσφατες αναρτήσεις σε ιστοτόπους Azov  τεκμηριώνουν μια συνάντηση τον Ιούνιο με τον καναδικό στρατιωτικό ακόλουθο, συνταγματάρχη Brian Irwin.

Εικόνα

Εικόνα

Σύμφωνα με το Azov, οι Καναδοί ολοκλήρωσαν την ενημέρωση εκφράζοντας «τις ελπίδες τους για περαιτέρω εποικοδομητική συνεργασία».

Ο Irwin παραδέχτηκε ότι έλαβε ένα email από την The Electronic Intifada, αλλά δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη συνάντησή του με τη φασιστική πολιτοφυλακή.

Ένας εκπρόσωπος του καναδικού υπουργείου Άμυνας έστειλε αργότερα μια δήλωση υποστηρίζοντας ότι «η εκπαίδευσή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της Επιχείρησης Unifier ενσωματώνει ισχυρά στοιχεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Είπαν ότι ο Καναδάς «αντιτίθεται σθεναρά στην εξύμνηση του ναζισμού και όλων των μορφών ρατσισμού», αλλά ότι «κάθε χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει δύσκολες περιόδους στο παρελθόν της».

Ο εκπρόσωπος, ο οποίος δεν έδωσε όνομα, έγραψε ότι η καναδική εκπαίδευση «περιλαμβάνει συνεχή διάλογο για την ανάπτυξη μιας ποικιλόμορφης και χωρίς αποκλεισμούς Ουκρανίας». Η δήλωση δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η υποτιθέμενη καναδική εκπαίδευση για τη διαφορετικότητα κολλάει με το τάγμα Azov.

Επίσης μέρος της συνάντησης του συνταγματάρχη Irwin ήταν ο επικεφαλής της ακαδημίας εκπαίδευσης αξιωματικών του Azov, ενός ιδρύματος που πήρε το όνομά του από τον δεξιό Ουκρανό εθνικιστή Yevhen Konovalets.

Το Konovalets είναι ένα από τα είδωλα της ομάδας, του οποίου το πορτρέτο κοσμεί συχνά τη στρατιωτική του εικονογραφία.

Ο Konovalets ήταν ο ιδρυτής της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN), η οποία αργότερα συμμάχησε με τη Ναζιστική Γερμανία κατά την εισβολή της στη Σοβιετική Ένωση. Το OUN συμμετείχε στην περιβόητη σφαγή του Lviv το 1941, όταν οι Ναζί εισέβαλαν στο σοβιετικό έδαφος.

Κατά τη διάρκεια του πογκρόμ, χιλιάδες Εβραίοι σφαγιάστηκαν στην ουκρανική πλέον πόλη.

Βοήθεια των ΗΠΑ στους Ναζί

Ο Καναδάς δεν είναι φυσικά ο μόνος «σύμμαχος» του ΝΑΤΟ που στέλνει όπλα στην Ουκρανία. Όπως έχει αναφέρει εκτενώς ο Max Blumenthal, όπλα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων ρουκετοβομβίδων, και εκπαίδευση έχουν παρασχεθεί στο Azov.

Υπό την πίεση του Πενταγώνου, μια ρήτρα στο ετησίως ανανεούμενο αμυντικό νομοσχέδιο που απαγόρευε την παροχή βοήθειας από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία στο τάγμα του Azov αφαιρέθηκε επανειλημμένα.

Αυτό συνεχίστηκε για τρία συνεχόμενα χρόνια προτού ο Δημοκρατικός νομοθέτης Ro Khanna και άλλοι το προωθήσουν στις αρχές του έτους. Για τον κόπο του, ο Khanna κηλιδώθηκε στην Ουάσιγκτον ως «ξεπουλημένος στην K Street» που «κρατούσε τη βρώμικη μπουγάδα του Πούτιν».

Παρά την τελική έγκριση της απαγόρευσης, το καθεστώς του Azov ως επίσημης μονάδας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αφήνει ασαφές πώς μπορεί να διαχωριστεί η βοήθεια των ΗΠΑ.

Tο 2014, οι ομάδες λόμπι του Ισραήλ ADL και το Κέντρο Simon Wiesenthal αρνήθηκαν να βοηθήσουν μια προηγούμενη προσπάθεια απαγόρευσης της βοήθειας των ΗΠΑ σε νεοναζιστικές ομάδες στην Ουκρανία.

Το ADL υποστήριξε ότι «η εστίαση πρέπει να είναι στη Ρωσία», ενώ το Wiesenthal Center επεσήμανε το γεγονός ότι άλλοι ακροδεξιοί ηγέτες είχαν συναντηθεί στην ισραηλινή πρεσβεία στην Ουκρανία – σαν αυτό να απαλλάσσει κατά κάποιο τρόπο τις αντισημιτικές τους απόψεις.

Οι προσπάθειες ορισμένων στο Κογκρέσο να απαγορεύσουν τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στους Ναζί στην Ουκρανία μπορεί να εξηγήσουν τη στρατιωτική βοήθεια από το Ισραήλ.

Η «εμβάθυνση της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας» του Ισραήλ με την Ουκρανία και τις φασιστικές πολιτοφυλακές του είναι πιθανότατα ένας τρόπος να βοηθήσει τον εταίρο του στον Λευκό Οίκο και είναι μια άλλη πτυχή της αυξανόμενης Σιωνιστικής-Λευκής Συμμαχίας Ανωτερότητας.

Το Ισραήλ λειτούργησε ιστορικά ως χρήσιμος δρόμος μέσω του οποίου οι πρόεδροι των ΗΠΑ και η CIA μπορούν να παρακάμψουν τους περιορισμούς του Κογκρέσου σχετικά με τη βοήθεια σε διάφορες δυσάρεστες ομάδες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Στη Λατινική Αμερική της δεκαετίας του 1980, αυτοί περιλάμβαναν τους Contras, οι οποίοι πολεμούσαν ενάντια στην αριστερή επαναστατική κυβέρνηση της Νικαράγουας, καθώς και μια σειρά από άλλα λατινοαμερικάνικα φασιστικά τάγματα θανάτου και στρατιωτικές δικτατορίες.

Περιλάμβανε επίσης το καθεστώς απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής, το οποίο οι ισραηλινές κυβερνήσεις τόσο της «σιωνιστικής αριστεράς» όσο και της δεξιάς Λικούντνικ όπλιζαν για δεκαετίες.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Andrew and Leslie Cockburn Dangerous Liaison, πρώην μέλος του ισραηλινού κοινοβουλίου, ο στρατηγός Mattityahu Peled, το έθεσε συνοπτικά: «Στην Κεντρική Αμερική, το Ισραήλ είναι ο ανάδοχος της «βρώμικης δουλειάς» για την αμερικανική κυβέρνηση. Το Ισραήλ ενεργεί ως συνεργός και βραχίονας των Ηνωμένων Πολιτειών».

Εν μέσω μιας ανησυχητικής αύξησης του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού, το Ισραήλ φαίνεται τώρα να επαναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο στην Ανατολική Ευρώπη.

 

1 σχόλιο:

eliaspasstimer είπε...

1982 ΑΘΗΝΑ δυτικά προάστια Ηλίας
🇺🇦🇺🇦🇺🇦🌭🌮🌭🌮🇬🇷🕹🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🏈🇷🇺🇺🇦🇺🇦💲💲💲🇬🇧🇨🇳⚽️🏈🎰🎰💲💲💲
δε σας καταλαβαίνω

ο Πούτιν σκοτώνει κόσμο

Ο ΖΕΛΕΝΣΚΥ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ
δε πάτε καλά
οι ναζί στην Ουκρανία
ειναι ούτε το 10% του πληθυσμού

οι άλλοι τι φταίνε??

Καλά κάναμε και δώσαμε όπλα και μπαζουκας στην Ουκρανία

η μειοψηφία ναζι δεν είναι δικαιολογία
να μη βοηθήσουμε το 80% του υπολοίπου ουκρανικου λαου
🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷