19 Μαΐου 2022

Επιδότηση συσκευών Αναπλάσεις πεζοδρομίων, ράβε ξήλωνε δρόμων και ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων.

Τη μελέτη ανάπλασης της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας ενέκρινε τη Δευτέρα (16/5), κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.   16/05/2022

https://www.iefimerida.gr/ellada/dimos-athinaion-anaplasi-bas-olgas-mpakogiannis

 

Μετά τα κάπου 5-6 εκατομμύρια του Μπακογιάννη για την Πανεπιστημίου και τον μεγάλο περίπατο, σειρά παίρνει ένας άλλος περίπατος αυτή τη φορά στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας με ποιος ξέρει πόσα εκατομμύρια.

 

Σε μια χώρα με 400 δις δημόσιο χρέος και συνολικό χρέος που φτάνει το ένα τρις δίνουμε προτεραιότητα σε ρείθρα, τούβλα, δρόμους και γυψοσανίδες.

 

Κάτι δεν πάει καλά

 

Και εκεί που νόμιζα ότι η στρατηγική έχει να κάνει με πεζοδρόμια, τοίχους και οροφές έπεσε στην αντίληψη μου το παρακάτω. Σχεδόν έξι εκατομμύρια ευρώ για Συμβουλευτική κ Κατάρτιση σε πτυχιούχους γεωτεχνικών σχολών σε δυναμικούς τομείς του αναπτυξιακού μοντέλου της Οικονομίας.

 

Ποιοι είναι οι δυναμικοί τομείς και ποιο το αναπτυξιακό μοντέλο της οικονομίας; Μπορεί κάποιος να μου πει υπεύθυνα; Υπάρχουν δυναμικοί τομείς της οικονομίας στην Ελλάδα;

 

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ή δεκάδες δισεκατομμύρια σε μια οικονομία που στέκεται με δεκανίκια, τα δανεικά και οι επιδοτήσεις της ΕΕ, σε μια οικονομία που το συνολικό χρέος φτάνει το ένα τρις για σχεδόν 11 εκατομμύρια ανθρώπους, ιθαγενείς και φερτούς.

 

Πόσα χρήματα δαπανώνται δεξιά και αριστερά σε βλακείες που καταχρεώνουν την χώρα και κάνουν τους πολιτικούς να ομιλούν με εκστασιασμό για ανάπτυξη σε έναν λαό που χαρακτηρίζεται από την αμάθεια και την ημιμάθεια, δεν θα μάθουμε ποτέ.

 

Αν είναι στρατηγική να ξοδεύεις χρήματα που τα έχεις πάρει δανεικά και που δεν θα σου αποδώσουν το παραμικρό, τότε, είναι πραγματικά πετυχημένη γιατί έχει πετύχει να θέσει σε λήθαργο και έλεγχο έναν ολόκληρο λαό, έχει πετύχει να καθηλώσει σε επίπεδα βλακείας και ηλιθιότητας έναν ολόκληρο λαό.

 

Στρατηγική είναι να σχεδιάζεις πως θα βγάλεις χρήματα με έντιμο τρόπο και αφού βγάλεις τότε να ξεκινήσεις να μοιράζεις και να επιδοτήσεις τούβλα, αγκωνάρια και γυψοσανίδες. Και φυσικά οργανώνεις τα κατάλληλα σεμινάρια για επιμόρφωση αφού έχεις θέσει την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά και εκεί εντοπίζεις τους δυναμικούς κλάδους στους οποίους θα κάνεις σεμινάρια. Διαφορετικά μοιράζεις χρήματα, απλώς μοιράζεις χρήματα. Είτε από αφέλεια είτε από σκοπιμότητα.

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

 

Ανακοινώνουμε ότι o ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ διενεργεί διεθνή (άνω των ορίων) ηλεκτρονικό, ανοικτό διαγωνισμό, για την επιλογή αναδόχου παροχής υπηρεσιών του έργου ««Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Δεξιοτήτων», με κριτήριο αξιολόγησης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

 

Αριθμός Διακήρυξης: 2/2022/ΓΕΩΤΕΕ       

Α/Α ΕΣΗΔΗΣ: 160291      ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣ ΠΡΑΞΗΣ: 5076666

 

Προϋπολογισμός: 5.975.400,00€ παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης προσώπων απαλλάσσεται από ΦΠΑ

 

Η σύμβαση αντιστοιχεί στο Υποέργο 1 στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων ανέργων Πτυχιούχων νέων έως 29 ετών, σε δυναμικούς τομείς του αναπτυξιακού μοντέλου της Οικονομίας» με Κωδικό ΟΠΣ 5076666, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με βάση την απόφαση ένταξης με Αρ. πρωτ. 1.2532/31- 05-2021 του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στα πλαίσια της «Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων» (ΠΑΝ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

 

Αντικείμενο της Πράξης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης 1840 νέων ανέργων, πτυχιούχων από σχολές και τμήματα γεωτεχνικής κατεύθυνσης όπως γεωπόνοι, δασολόγοι, γεωλόγοι και συναφείς γεωτεχνικές ειδικότητες, ώστε να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις, βασικές και ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες σε αντικείμενα που σχετίζονται με το κλάδο τους και παρουσιάζουν σημαντική προοπτική ανάπτυξης για την ελληνική Οικονομία στο σύνολο της, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων (σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024) που θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους.

 

Κεντρικός στόχος της παρέμβασης είναι η παροχή προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης ειδικών γνώσεων, για τους ανέργους πτυχιούχους γεωτεχνικούς, ώστε να καλυφθούν με επάρκεια, ποιότητα και αποδοτικότητα οι υπάρχουσες κενές θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: