19 Μαΐου 2022

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤHN ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΧΟΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Από φέτος στο Ωδείο Ευθυμιάδη στην Καρδίτσα


  Για πρώτη  φορά  λειτουργεί στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Ελλάδα     με   την απόφαση 210978/10-5-22 της Διεύθυνσης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού,  Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας  και διορίζεται ο Νίκος Ευθυμιάδης ως Δάσκαλος Διεύθυνσης Ορχήστρας στο ομώνυμο Ωδείο της Καρδίτσας , που λειτουργεί στην Καρδίτσα από το 1989, δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους  μουσικής, πτυχία και διπλώματα από το Κράτος .

Με  την ίδρυση και λειτουργία  με διδάσκοντα το Νίκο Ευθυμιάδη ,του σημαντικού  και απαραίτητου αυτού Τμήματος   στην Καρδίτσα  διευρύνεται ακόμη περισσότερο η πολύπλευρη    προσφορά  του Νίκου Ευθυμιάδη στην μουσική εκπαίδευση του τόπου, στην Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά, αφού η Καρδίτσα  τίθεται στο επίκεντρο των υποψηφίων Μαέστρων.

Είναι  γνωστό ότι  η διεύθυνση  είναι απαραίτητο εργαλείο για  τους καθηγητές μουσικής που διευθύνουν ορχήστρες  και χορωδίες σε  κάθε είδους μουσικά σύνολα  αλλά  και  για όλους τους Μαέστρους Φιλαρμονικών, Χορωδιών κ.α., πού  πλέον μπορούν  να αποκτούν εξειδίκευση και Δίπλωμα  στην Διεύθυνση  στην Καρδίτσα από το Ωδείο Ευθυμιάδη.

Οι σπουδές στην Διεύθυνση Ορχήστρας είναι  δυνατές  για αποφοίτους Λυκείου  άνω  των  18  ετών και ο Δρ. Νίκος Ευθυμιάδης (Master of Art στη διεύθυνση) φιλοδοξεί να προσφέρει στην κοινωνία του Νομού Καρδίτσας, της Θεσσαλίας και  όλης της Ελλάδας, διπλωματούχους Μαέστρους στην Διεύθυνση Ορχήστρας .

 Η φοίτηση στο Τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας είναι πενταετής και χωρίζεται σε δέκα (10) εξάμηνα. Ως χειμερινό εξάμηνο ορίζεται το χρονικό διάστημα των μηνών ΣΕΠΤ – ΙΑΝ . και ως θερινό το χρονικό διάστημα των μηνών ΦΕΒΡ. – ΙΟΥΝ.

Οι σπουδαστές γίνονται δεκτοί κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων και  αναλόγως της περιόδου των εξετάσεων , εγγράφονται στο Ά εξάμηνο (Χειμερινό ή Θερινό) του πλήρους κύκλου φοίτησης .

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Για να γίνουν δεκτοί οι υποψήφιοι στις εισαγωγικές εξετάσεις πρέπει να διαθέτουν τα εξής τυπικά προσόντα .

1.    Απολυτήριο Λυκείου

2.    Πτυχίο Αντίστιξης  τουλάχιστον

3.    Πτυχίο  Πιάνου ή  άλλου  οργάνου(επίπεδο πιάνου τουλάχιστον  Μέσης βαθμίδας για  κατόχους πτυχίων άλλων οργάνων). Στις εισαγωγικές εξετάσεις , οι υποψήφιοι εξετάζονται  γραπτά και ακουστικά.

 

Με τη λειτουργία της Σχολής Μουσικής Διεύθυνσης – Τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας το Ωδείο Ευθυμιάδη προσφέρει προνομιακά στην Καρδίτσα στους σπουδαστές την δυνατότητα σπουδών στη Διεύθυνση και την Απόκτηση Διπλώματος στη Διεύθυνση Ορχήστρας κάτι που μέχρι σήμερα ήταν κατάκτηση των   μεγάλων κεντρικών   Ωδείων της Ελλάδας.

Στο Ωδείο Ευθυμιάδη λειτουργεί επίσης Τμήμα Σύνθεσης , Σχολή Σαξοφώνου , Τμήμα κλειδοκύμβαλου , Τμήμα κρουστών οργάνων,Σχολή Μονωδίας, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής καθώς και όλες οι γνωστές και διαδεδομένες Σχολές και Τμήματα . 
 

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2441075440, 2441042896 και στο email: nikosefthimiadis2022@gmail.com;

Σας  ενημερώνω για κάτι πολύ σημαντικό που   αφορά  την    Θεσσαλία(ίσως  και όλη  την  Κεντρική  Ελλάδα)  και  κυρίως πολύ κόσμο που  σπουδάζει Μουσική  η  και  καθηγητές  Μουσικής, αρχιμουσικούς  Φιλαρμονικών, Μαέστρους   που θέλουν  να αποκτήσουν  δίπλωμα Διεύθυνσης  Ορχήστρας.

 

Με εκτίμηση ,

 

Νίκος  Ευθυμιάδης

2441075440

6944442532

Δεν υπάρχουν σχόλια: