28 Ιουνίου 2022

«Νεότερη-Νεότατη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδας»

2021г. – ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ - 200 χρόνια από το 1821

«…θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία…» Ωδή Τετάρτη, Ανδρέας Κάλβος

 2021_11_11_1

 

         Μόσχα, 28 Ιουνίου  2022

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σάς παρουσιάσει τον εξ αποστάσεως on-line  κύκλο διαλέξεων, στη ρωσική, «Νεότερη-Νεότατη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδας» που παρουσιάστηκε την περίοδο 2009-2010 και στον οποίο συμμετείχαν οι:

- Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, Ανώτατος Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Σλαυικών Σπουδών της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας, Επίτημος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γκριγκόριι Αρς.

- Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, καθηγήτρια του Τμήματος Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας της Ιστορικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας «M.V. Lomonosov» Τατιάνα Νικίτινα.

- Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, καθηγητή, ανώτατος επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Γενικής Ιστορίας της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας Αρτιόμ Ουλουνιάν.

- Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, απόφοιτος του Τμήματος Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας της Ιστορικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας «M.V. Lomonosov» Έλενα Κρουγκοβάγια.

-  Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, απόφοιτος του Τμήματος Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας της Ιστορικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας «M.V. Lomonosov» ειδική στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και τις βαλκανικές σπουδές  Άννα Λουμπότσκαγια.

 MyCollages_14

Οι διαλέξεις θα μεταδίδονται διαδικτυακά στην πλατφόρμα Zoom.

 

Σάς προσκαλούμε  στην έβδομη διάλεξη του κύκλου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, ώρα 19-00με θέμα:

 

«Η Ελλάδα και η ιδέα της βαλκανικής ενοποίησης (δεκαετία '30 του 20ου αι.)».

 

Διάλεξη από τη διδάκτορα ιστορικών επιστημών, απόφοιτο της Έδρας Νεότερης και Νεότατης Ιστορίας Χωρών Ευρώπης και Αμερικής της Ιστορικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov», επιστημονικό συνεργάτη-ερευνητή στο Κέντρο Ευρωατλαντικών και Αμυντικών Σπουδών του ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, ειδικευμένη στη νεοελληνική ιστορία Άννα Λουμπότσκαγια.

 

Η παρούσα διάλεξη πραγματοποιήθηκε δια ζώσης την 1η Μαρτίου 2010 στην Βιβλιοθήκη «Οίκος Αλεξέι Φ. Λόσεβ». Η διάλεξη πραγματεύεται την πολιτική εξέλιξη της Ελλάδας κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου.

Ως ελληνικός μεσοπόλεμος, σε αντιδιαστολή µε τον Ευρωπαϊκό, ορίζεται ιστοριογραφικά η περίοδος µεταξύ του 1923 και του 1940, µεταξύ δηλαδή της Μικρασιατικής Καταστροφής και της εισόδου της Ελλάδας στο Β' Π.Π. Η ήττα των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία σηματοδοτεί τη λήξη µίας δεκαετίας συνεχών πολέμων, αλλά και την κατάρρευση της Μεγάλης Ιδέας µετά από έναν αιώνα σχεδόν εδαφικών επεκτάσεων και μεταβολών εξαιτίας των αλλεπάλληλων ενσωματώσεων πληθυσμών. Πρόκειται πιθανώς για την πλέον ταραγμένη, γεμάτη αντιφάσεις περίοδο, αλλά αποτελεί κλειδί για τη βαθύτερη κατανόηση και διαµόρφωση της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία κατά την οποία η κρατική οντότητα Ελλάδα περιλαμβάνει στους κόλπους της το µέγιστο ποσοστό του Ελληνισμού. Πάνω στην ήττα γεννιέται µια περίοδος µεταβατικού χαρακτήρα χωρίς κυρίαρχο ιδεολογικό, συνεκτικό ιστό. Πρόκειται επί της ουσίας για περίοδο εσωστρέφειας με αιτήματα εσωτερικής ανασυγκρότησης, στη βάση των νέων πολιτικοκοινωνικών δεδομένων. Η αθρόα συρροή προσφύγων προκάλεσε στο εσωτερικό της χώρας µια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων. Χαρακτηριστικό της υπήρξε η πτώση του βιοτικού επιπέδου των µεσαίων τάξεων και η γενική δυσαρέσκεια από την πορεία των εθνικών εξελίξεων. Οι δύο αυτοί βασικοί παράγοντες ώθησαν σε έναν νέο προσανατολισμό τις μεταρρυθμίσεις των νεοϊδρυθέντων δημοκρατικών κομμάτων στα οποία κυρίαρχο ρόλο έπαιξαν προσωπικότητες που είχαν αποχωρήσει από το βενιζελικό κίνημα.

Ο πολιτικός που κατεξοχήν συνέδεσε το όνοµά του µε την εγκαθίδρυση της δηµοκρατίας σε αυτή την περίοδο είναι ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Είναι δε τόσο χαρακτηριστική η πολιτική αστάθεια ώστε η τελευταία κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου (1928-32), υπήρξε η µοναδική που εξάντλησε την τετράχρονη κοινοβουλευτική της θητεία. Μετά τη λήξη της θητείας της η αστάθεια και οι συγκρούσεις έγιναν εντονότερες με χαρακτηριστικά τις διώξεις και την καθιέρωση του θεσμού των εκτοπίσεων.

Οι ενέργειες των επόμενων χρόνων, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η απόπειρα δολοφονίας κατά του Βενιζέλου και τα συνεχή πραξικοπήματα (του 1933 και του 1935) βενιζελικών στρατιωτικών, οδήγησαν, το Νοέμβριο του 1935, στην κατάλυση του πολιτεύματος της Αβασίλευτης ∆ηµοκρατίας. Ο Γεώργιος Β΄ επανήλθε στο θρόνο, µε πραξικοπηματικές ενέργειες οµάδας αξιωματικών επικεφαλής των οποίων ήταν ο Γεώργιος Κονδύλης.

Οι συγκυρίες του 1936, όπως ο θάνατος του Βενιζέλου και η έλλειψη μιας νέας ηγετικής προσωπικότητας, καθώς και η συνολική αδράνεια του πολιτικού κόσμου έδωσαν τη δυνατότητα στο βασιλικό ευνοούμενο, Ιωάννη Μεταξά, να αυτοανακηρυχθεί «κυβερνήτης» της Ελλάδας, με την πρόφαση του κινδύνου κοινωνικών ανατροπών. Την αρχική αναστολή των πολιτικών ελευθεριών ακολούθησαν ποικίλες διώξεις προς αυτούς που θεωρήθηκαν ιδεολογικά και πολιτικά αντίπαλοι της νέας τάξης πραγμάτων, ουσιαστικά δηλαδή προς τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Τα παραπάνω, συνοδευόμενα από αντιγραφές των φαινομένων της Φασιστικής Ιταλίας και της Ναζιστικής Γερμανίας, έδωσαν στο μεταξικό καθεστώς το στίγμα του ολοκληρωτισμού. Η ελληνοϊταλική σύρραξη του 1940 και οι οδυνηρές συνέπειές της διέκοψαν τη συνέχεια της δικτατορίας, παράγοντας νέες παραμέτρους για το καθεστωτικό στη μεταπολεμική Ελλάδα.

2022-06-23_10-46-30

Στόχος της ελληνικής διπλωματίας την περίοδο του μεσοπολέμου υπήρξε η διατήρηση της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Παράλληλα, η χώρα εντάχθηκε στην Κοινωνία των Εθνών, επιδεικνύοντας προσήλωση στο καθεστώς των διεθνών συνθηκών και αποβάλλοντας εθνικές διεκδικήσεις που αφορούσαν στα Δωδεκάνησα, τη Βόρειο Ήπειρο και την Κύπρο. Καθώς πρακτικά η Κοινωνία των Εθνών στάθηκε αδύναμη να προασπίσει τα ζωτικά συµφέροντά της όσο και να διασφαλίσει τη γενικότερη ειρήνη, η Ελλάδα προσδέθηκε στο άρμα των Μεγάλων Δυνάμεων. Την περίοδο 1928-32 οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας διαµορφώθηκαν σε νέα βάση με την ενίσχυση της βαλκανικής συνεργασίας και την επιδίωξη του Ιωάννη Μεταξά να διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Αγγλία, παρόλο που ιδεολογικά βρισκόταν πιο κοντά στις χώρες του Άξονα. Όταν ξέσπασε ο Β' Π.Π. η Ελλάδα βρέθηκε με αυτόν τον τρόπο στο πλευρό των Συμμάχων.

 

 

Παρακολουθείστε την έκτη διάλεξη του κύκλου την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, ώρα 19-00, συνδεόμενοι με τον εξής σύνδεσμο στη διαδικτυακή πλατφόρμα zoom:

https://us06web.zoom.us/j/84396274934?pwd=dE9jMUh3ZHVreE5ieVJtc2ZQS3QzUT09

ή εισαγάγετε το αναγνωριστικό διάσκεψης στο παράθυρο προγράμματος: 843 9627 4934

Κωδικός πρόσβασης: 744816

 

Τη διάλεξη δύνασθε να παρακολουθήσετε ζωντανά και στο youtube κανάλι του Κ.Ε.Π., στον εξής σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ

 

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για τον εν λόγω κύκλο διαλέξεων

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteo__minima_tis_dieithintrias_toi_kep__doras_giannitsi_gia_ton_en_logo_kiklo_dialekseon_neoterineotati_politiki_istoria_tis_elladas.html

 2022_03_22_1

Επισημαίνεται ότι ο κύκλος διαλέξεων μαγνητοσκοπείται και αναρτάται στο εδάφιο  «Αρχείο βιντεοσκοπημένων εκδηλώσεων του Κ.Ε.Π.» του Δικτυακού μας Τόπου
http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/

Για περισσότερες πληροφορίες δύνασθε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Κ.Ε.Π. στα τηλέφωνα (495) 7084809/10.

 

Σάς περιμένουμε !

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

 

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

2022-06-23_10-46-29

 

Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή ολόκληρου του κύκλου διαλέξεων:

ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

Νεότερη-Νεότατη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδας:

  1. Τατιάνα Νικίτινα: «Η εθνική ιδέα στην Ελλάδα στα τέλη του XVIII –  XIX αι.»
  2. Γκριγκόριι Aρς: «Το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα στην Ελλάδα το XIX αι.»
  3. Αρτιόμ Ουλουνιάν: «Από την επανάσταση του 1843 στην επανάσταση του 1862-63. Η σύσταση του ελληνικού κράτους στα μέσα του 19ου αι.».
  4. Τατιάνα Νικίτινα: «Η πολιτική εξέλιξη της Ελλαδας 1864-1897».
  5. Τατιάνα Νικίτινα: «Η πολιτική κρίση στην Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα και οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις του Ελευθέριου Βενιζέλου.»
  6. Τατιάνα Νικίτινα: «Η Ελλάδα την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  7. Τατιάνα Νικίτινα: «Η Ελλάδα τις παραμονές και κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».
  8. Άννας Λουμπότσκαγια: «Η Ελλάδα και η ιδέα της βαλκανικής ενοποίησης (δεκαετία '30 του 20ου αι.)».
  9. Τατιάνα Νικίτινα: «Εξωτερική και εσωτερική πολιτική της Ελλάδος στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 (πριν από τη Δικτατορία των συνταγματαρχών)»
  10. Έλενα Κρουγκοβάγια: «Η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών»

MyCollages_15

2021_11_11_3

2021_11_11_4

2020-05-19_15-32-00

 

    Анна Сергеевна ЛУБОЦКАЯ

Родилась в 1982 году в Москве, в 1999 – 2004 годах училась на историческом факультете МГУ имени М.В.Ломоносова на кафедре новой и новейшей истории стран Европы и Америки.

В 2006 году защитила кандидатскую диссертацию на тему «Греция и идея балканского объединения (1930-1934гг.) по материалам журнала “Балканы”»

С 2011 – 2016 год являлась научным сотрудником Центра евроатлантических и оборонных исследований Российского института стратегических исследований. Имеет 9 научных публикаций в журналах ВАК.

2020-05-19_15-32-00

Άννα Λουμπότσκαγια

 

Γεννήθηκε το 1982 στη Μόσχα. Την περίοδο 1999-2004 φοίτησε στο Τμήμα Ιστορίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov», στην Έδρα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Χωρών Ευρώπης και Αμερικής.

Το 2006 υποστήριξε τη διδακτορικής της διατριβή της με τίτλο "Η Ελλάδα και η ιδέα της Βαλκανικής Ένωσης (1930-1934), βάσει υλικού του περιοδικού «Βαλκάνια".

Από το 2011 έως το 2016 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης-ερευνητής στο Κέντρο Ευρωατλαντικών και Αμυντικών Σπουδών του ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών. Στο ενεργητικό της έχει εννέα (9) επιστημονικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά της Ανώτατης Κρατικής Επιτροπής Επικύρωσης Τίτλων Σπουδών.

2020-06-05_12-43-01

Прилагается видео-обращение о деятельности ГКЦ директора Греческого Культурного Центра – ГКЦ, Теодоры Янници

2022_01_17_7

http://www.hecucenter.ru/ru/videoarc/videoobraschenie_direktora_gkc_teodory_yannici_o_deyatelnosti_grecheskogo_kulturnogo_centra_v_2021_godu.html

Узнайте больше о деятельности Греческого Культурного Центра - ГКЦ ( www.hecucenter.ru )

2022_01_10_45

https://youtu.be/xiGmO3pzaJQ

11_1

Дорогие друзья! Мы открываем на платформе ЯНДЕКС.ДЗЕН наш новый канал - HELLENIC CULTURAL CENTER!

 

https://zen.yandex.ru/id/6220a58d1dbee16e19cfb637

 

Здесь мы будем делиться нашими новостями, анонсами, нашими буднями. Мы создаем пространство, в котором ценности культуры, истории и греко-российских взаимосвязей являются приоритетными и неоспоримыми. Нам очень важно как можно скорее собрать аудиторию больше 2000 подписчиков, чтобы мы могли запустить возможность прямых эфиров! Подписывайтесь и обязательно приглашайте друзей!

Команда Греческого Культурного центра

2022_04_04

2022_04_04

2020-06-05_12-43-01

11_1

Дорогие друзья! 

Присоединяйтесь в наши группы в Телеграм и во Вконтакте, чтобы оставаться всегда на связи! Все наши анонсы и новости теперь здесь:

Греческий культурный центр - ГКЦ в Telegram - https://t.me/GreekCulturalCenter

Греческий культурный центр - ГКЦ во ВКонтакте - https://vk.com/hecucenter

2022_03_14_20

С развернутым отчетом нашей работы за 2021г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Отчет-о-деятельности-ГКЦ-за-2021_fnl.pdf

С кратким отчетом нашей работы за 2021г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/ru/reports/otchet_deyatelnosti_gkc_za__2021_god.html

 

С развернутым отчетом нашей работы за период января-октября 2021г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/ru/reports/otchetdeyatelnostigkcza2021god.html

С кратким отчетом нашей работы за период января-октября 2021г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/up/Last_%D0%9E%D1%82%D1%87%D0%B5%D1%82-%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%93%D0%9A%D0%A6-%D0%B7%D0%B0-2021____.pdf

 

С развернутым отчетом нашей работы за первое полугодие 2021г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Отчет-о-деятельности-ГКЦ-за-2021_.pdf

С кратким отчетом нашей работы за первое полугодие 2021г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/ru/news/otchet_deyatelnosti_gkc_za_pervoe_polugodie_2021_goda.html

 

С развернутым отчетом нашей работы за 2020г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Отчет-о-деятельности-ГКЦ-за-2020год.pdf

С кратким отчетом нашей работы за 2020г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/ru/reports/

 

С развернутым отчетом нашей работы за 2019 год можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Отчет о деятельности ГКЦ за 2019 (5).pdf

С кратким отчетом нашей работы за 2019 год можете ознакомиться по ссылке http://www.hecucenter.ru/ru/reports/

 

2020-06-29_13-32-16

Παρατίθεται βίντεο-μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.

2022_01_17_7

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/paratithetai_vinteominima_2021_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi.html

 

Μάθετε περισσότερα για το έργο του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. ( www.hecucenter.ru )

2022_01_10_45

https://youtu.be/xiGmO3pzaJQ 

 

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2021 (περίοδος 12μήνου) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2021_fnl.pdf

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2021 (περίοδος 12μήνου) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_draseon_kep_etois_2021.html

 

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 10μήνου 2021 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2021) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismosdrasiskep2021.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 10μήνου 2021 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2021) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%9A.%CE%95.%CE%A0.-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-2021_.pdf

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2021 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2021.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2021 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/news/apologismos_drasis_kep_gia_to_a_eksamino_2021_.html

 

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi_gia_to_etos_toi_2020.html

 

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

 

Αγαπητοί φιλοι!

Ανοίγουμε το νέο μας κανάλι στη διαδικτυακή πλατφόρμα YANDEX.ZEN –

HELLENIC CULTURAL CENTER!

 

https://zen.yandex.ru/id/6220a58d1dbee16e19cfb637

 

Εδώ θα μοιραζόμαστε τα νέα μας, τις ειδήσεις μας, τις ανακοινώσεις, την καθημερινότητά μας. Δημιουργούμε έναν χώρο, στον οποίο οι αξίες του πολιτισμού, της ιστορίας και των ελληνορωσικών σχέσεων αποτελούν προτεραιότητα και κσθίστανται αδιαμφισβήτητες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να συγκεντρώσουμε ένα κοινό, που να ξεπερνά τους 2000 συνδρομητές το συντομότερο δυνατό, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα ζωντανών μεταδόσεων! Εγγραφείτε και φροντίστε να προσκαλέσετε τους φίλους σας!

Ομάδα του Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού

2022_04_04

2020-06-05_12-43-01

11_1

Aγαπητοί φίλοι!

Εγγραφείτε στις ομάδες μας στο Telegram και στο Vkontakte για να μείνετε σε επαφή! Όλες οι ανακοινώσεις και τα νέα μας είναι τώρα εδώ:

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. στο Telegram - https://t.me/GreekCulturalCenter

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. στο VKontakte - https://vk.com/hecucenter

2022_03_14_20

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Instagram: @hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: