18 Αυγούστου 2022

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ αλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!

 Μόσχα, 16 Αυγούστου 2022

 ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ !!! ΕΔΩ και ΤΩΡА !!!

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

με εξ αποστάσεως ηλεκτρονική σύνδεση, μέσω της διαδικτυακής συνεδριακής πλατφόρμας zoom

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 /-/-/- /-/-/ ώρα 20:00

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ !!!!! του Έλληνα σκηνοθέτη ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΚΑΣΗ !!!

Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο

https://us02web.zoom.us/j/89393325232?pwd=N0xHcmwrdTdqRkRyRnpLKzc0NXR6Zz09 

Meeting ID: 893 9332 5232

Passcode: 879381

 

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προσκαλεί στο επιτυχημένο διαδικτυακό εγχείρημά μας, στο ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!! στο πλαίσιο του οποίου  οι Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε στολίδια της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του τέλους του προηγούμενου αιώνα, αλλά και του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών τους της έβδομης τέχνης.

Οι ταινίες προβάλλονται στην ελληνική γλώσσα με υποτίτλους στη ρωσική, γεγονός που ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές-γλωσσικές σκοπιμότητες των δράσεών μας, συνδράμει στη γλωσσική εξάσκηση και επάρκεια, στην εμπέδωση της γνώσης !!!

Με το πέρας της διαδικτυακής προβολής, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον σκηνοθέτη, να τού θέσει, on-line, διαδικτυακά, ερωτήσεις για το όλο καλλιτεχνικό εγχείρημα, το σκεπτικό και τα κίνητρά του. Η επικοινωνία δύναται να πραγματοποιείται στην ελληνική ή στη ρωσική, και εμείς θα συνδράμουμε στη διερμηνεία !!!  

2022_08_09_4

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!! ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!! -  Μία εξ αποστάσεως διαδικτυακή επικοινωνία με ενδιαφέροντες ανθρώπους, με δημιουργούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες ζωής, επιτυχίες, σχέδια για το μέλλον, οράματα !!! Οι νέες συνθήκες περιορισμού, απαγορεύσεων συναθροίσεων και εξ αποστάσεως δράσεων μάς αποκαλύπτουν νέους ορίζοντες, μάς οδηγούν σε νέες δυνατότητες και προοπτικές ! To καινούριο μας εγχείρημα στοχεύει, με το πέρας της προβολής, σε μια άμεση, φυσική, ελεύθερη, απόλυτα αβίαστη και ειλικρινή ανθρώπινη επικοινωνία εξ αποστάσεως, διαδικτυακά. Την προβολή και τη μετέπειτα συζήτηση δύνανται να παρακολουθήσουν, συνδεόμενοι διαδικτυακά, Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο, άνθρωποι, που τούς συγκινεί ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Ελληνική Γλώσσα, η Ελληνική Ιστορία, ο Ελληνικός Κινηματογράφος, ο Ελληνικός Κόσμος !!!

Αξιοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα zoom σάς προσκαλούμε στην τρίτη για εφέτος on-line διαδικτυακή προβολή του ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ ! Σάς περιμένουμε την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, ώρα 20:00, με την προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ «ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» του Έλληνα σεναριογράφου, σκηνοθέτη, παραγωγού Χρήστου Καρακάση.

Με την ολοκλήρωση της προβολής θα έχουμε επανάληψη της διαδικτυακής επικοινωνίας με τον δημιουργό της ταινίας, τον διακεκριμένο Έλληνα σκηνοθέτη, σεναριογράφο Χρήστο Καρακάση !!! Η διαδικτυακή προβολή-επικοινωνία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο της πρώτης λειτουργίας του εγχειρήματός μας μας ΘΕΡΙΝΟ CINEMA αλα ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!

between-two-homelands-poster-greek

Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο

https://us02web.zoom.us/j/89393325232?pwd=N0xHcmwrdTdqRkRyRnpLKzc0NXR6Zz09 

ή εισαγάγετε το αναγνωριστικό διάσκεψης στο παράθυρο προγράμματος:

Meeting ID: 893 9332 5232

Passcode: 879381

Хρήστος Ν. Καρακάσης

Σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός.

Ο Χρήστος Ν. Καρακάσης Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσική, Πληροφορική και Σκηνοθεσία Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στην ανάπτυξη και την μεθοδολογία της εκπαίδευσης (Post graduate diploma in training and development) και μεταπτυχιακό τίτλο στην σκηνοθεσία κινηματογράφου και θεάτρου Post graduate diploma in film and theatre direction.

Έχει επιμεληθεί οπτικοακουστικά καλλιτεχνικά, οργανωτικά και σε τεχνικό επίπεδο πολλές εκδηλώσεις παρουσιάσεις, διαφημίσεις, Video art, Φεστιβάλ. Ως Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος-Παραγωγός έχει παρουσία από το 1992. Οι ταινίες του έχουν αποσπάσει διεθνείς βραβεύσεις και έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ιδρυτής των εκδόσεων κουίντα και της κινηματογραφικής εταιρείας ΚΟΥΙΝΤΑ Production . Καθηγητής Κινηματογράφου σε πολλές σχολές και ιδρύματα.  Από το 2011 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF και από το 2013 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο διεθνές οικολογικό και επιστημονικό πανόραμα της ΚΟΥΙΝΤΑ. Έχει γράψει την «εισαγωγή στον κινηματογράφο» βιβλίο το οποίο  απευθύνεται σε επίδοξους σκηνοθέτες, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν με άμεσο και περιεκτικό τρόπο την τέχνη αλλά και την τεχνική του κινηματογράφου. Αρθρογραφεί στο filmmaker και στο koyinta art emagazine.

 

«ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»

Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Χρήστου Ν. Καρακάση.

Έτος παραγωγής: 2011

Διάρκεια: 65

 2022_08_09

Σύντομη περίληψη:

Έλεγα να σας διηγηθώ μια ιστορία για τις δυο πατρίδες μου και πώς βρέθηκα ανάμεσά τους. Η πρώτη μου πατρίδα είναι εκείνη που με γέννησε, η δεύτερη πατρίδα μου είναι αυτή που με υιοθέτησε σιγά-σιγά, γιατί ίσως να ήθελε να μου αλλάξει και τον τρόπο σκέψης και να με δοκιμάσει, για να διαπιστώσει άμα είμαι αντάξιος της αγάπης της και της εμπιστοσύνης της. Μ’ άρεσε πάντοτε να ταξιδεύω μακριά. Κι ήτανε κι αυτό το μοτίβο που είχα μέσα μου να βγω και να γνωρίσω άλλους ανθρώπους. Το ταξίδι σου δίνει την ευκαιρία να μιλήσεις με τον εαυτό σου. Ειδικά όταν ταξιδεύεις μόνος σου. Η πορεία αυτή άρχισε 7 χρονών, όταν η οικογένειά μας αναγκάστηκε να πάρει το δρόμο της εξορίας, επί χούντας, γιατί μας ξεσπιτώσανε απ’ το σπίτι μας στο Ξυλόκαστρο κι απ’ τη θάλασσά μας και μας στείλανε στα βουνά της Τρίπολης για 7 χρόνια. Δυσμενή μετάθεση τη λέγανε τότε την εξορία. Πιστεύω ότι ήτανε σημαντικό γιατί μ’ έβαλε στην πορεία από μικρό κι έπαιξε ρόλο αργότερα στην απόφασή μου να εγκαταλείψω τις σπουδές μου στην Ελλάδα και να ψάξω να βρω τον κόσμο το δικό μου, έξω απ’ τα σύνορα της Ελλάδας.  Ήταν ένα είδος διαφυγής.

Ηλίας Μισύρης

 2022_08_09_1

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Η Ιδέα να κάνω ένα ντοκιμαντέρ για ανθρώπους που έχουν βρει μια άλλη πατρίδα  ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Όταν γνώρισα τον Ηλία Μισύρη ,αμέσως θέλησα να κάνω ένα ντοκιμαντέρ με αφορμή την ζωή του. Με συγκίνησε το γεγονός ότι το ταξίδι που ξεκίνησε ο Ηλίας άρχισε στα 7 του χρόνια. Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την ιστορία του, και πώς  βρέθηκε στη Φινλανδία, για να ανακαλύψει σε ξένο τόπο την ίδια του την πατρίδα. Η οικογένειά του, εγκατεστημένη στο Ξυλόκαστρο, εκδιώχθηκε στη διάρκεια της δικτατορίας, εξόριστη επί εφτά χρόνια στα βουνά της Τρίπολης. Τα χρόνια αυτά τον καθόρισαν σημαντικά. Εγκατέλειψε τις σπουδές του και ταξίδεψε εκτός Ελλάδας, βρίσκοντας στη Φινλανδία, μια δεύτερη πατρίδα. Εκεί βίωσε έντονα τα φιλελληνικά αισθήματα του φινλανδικού λαού, ενώ ταυτόχρονα ανακάλυψε τον πολιτισμό της χώρας που τον «υιοθέτησε». Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά και ο ίδιος ο Ηλίας Μισύρης, «από ένα σημείο και μετά επήλθε η ανοστιά. Όχι ανοσία, αλλά ανοστιά. Δεν υπήρχε ο νόστος. Ο νόστος που έχεις ως ξένος σε ξένη χώρα. Υπήρχε κάτι το οποίο σε έκανε να σου λείπει η Ελλάδα όταν είσαι στη Φινλανδία και να σου λείπει η Φινλανδία όταν είσαι στην Ελλάδα»..Κατάφερε αυτήν την αρνητική συγκυρία να την μετατρέψει σε θετική θέση στην ζωή του! Η αλήθεια είναι ότι κατά την διάρκεια την κινηματογραφικής διαδικασίας μπήκαμε όλοι οι συντελεστές σε ένα εσωτερικό ταξίδι. Το εξαίρετο κείμενο της Συγγραφέως Βασιλικής Κάππα γεννήθηκε μέσα από μια σύνθεση λυρικότητας και φιλοσοφικής θεώρησης. Η Βασιλική ακολούθησε όπως όλοι μας αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας και ουσιαστικά πετύχαμε αυτό που ένα έργο το κάνει ξεχωριστό. Να είναι απλό ,να αφορά την ανθρώπινη φύση και να μας δίνει την δυνατότητα να σκεφτόμαστε το αύριο κτίζοντας το παρόν ζώντας στο σήμερα, και αναπολώντας και κρίνοντας το χτές !!!

Χρήστος Ν. Καρακάσης

To Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ  Μεγάλου Μήκους -“Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες” 65min  HD WIDE – ήδη έχει προβληθεί στα εξής κάτωθι κινηματογραφικά γεγονότα:

 • Προβολή στο Διαγωνιστικό του 5ουΦεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2011
 • Προβολή στο Φινλανδικό Ινστιτούτο 10, 24 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου

           (Διοργάνωση Φινλανδική πρεσβεία, Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών)

 • Προβολή στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 11/12/2011

         Διοργάνωση Φινλανδική Πρεσβεία, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Φινλανδικός Σύλλογος Βόρειας Ελλάδας,

 • Ρέθυμνο  31/3/2012 Σύλλογος Φινλανδών
 • Προβολή στο Parnu Estonia 7/4/2012
 • 14o Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου Ε.Κ.Θ 21/12/2012
 • Προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης  Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014
 • Προβολή από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας28/4/2014
 • Προβολή στον ΟΤΕ TV History Channel δέκα προβολές έτος 2016
 • Προβολή στο Ελσίνκι στην Φινλανδία στα πλαίσια του Δεύτερου

           Ελληνο-Φινλανδικού Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” 28-30 Οκτωβρίου 2016

           Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

           και    Αθλητισμού, και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμό

 • Προβολή στην Αγγλία 12 Δεκεμβρίου,2016 στο Lecture Theatre,      

           Creative Edge Building , Οργάνωση Edge Hill Media department

 • Προβολή στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στην Μόσχα. Διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND, 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion».

2020-07-10_18-21-02

Αναλυτικό βιογραφικό για τον σκηνοθέτη δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στη Διαδίκτυο https://cloud.mail.ru/public/N32m/gUk8f8fX6

Η ταινία «ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του διοργανωθέντος από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. τον Οκτώβριο του 2017 [σε σύμπραξη με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας «Gosfilmofond» στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion»3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.

Αγαπητοί φίλοι ,

Τίποτα δεν δύναται να αντικαταστήσει την διαπροσωπική σχέση, την επικοινωνία των ανθρώπων!

Σάς περιμένουμε στη τρίτη για εφέτος προβολή του ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, ώρα 20.00 και είμαστε σίγουροι ότι θα αποκομίσουμε άπλετη θετική ενέργεια, θα το απολαύσουμε πραγματικά !!!

Συνδεθείτε μαζί μας στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο  https://us02web.zoom.us/j/89393325232?pwd=N0xHcmwrdTdqRkRyRnpLKzc0NXR6Zz09 

Meeting ID: 893 9332 5232

Passcode: 879381

Την προβολή δύνασθε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο youtube κανάλι του Κ.Ε.Π., στον εξής σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ

2022_08_09_4

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για το εγχείρημά μας.

https://yadi.sk/d/dL1pt0uFNO5Z7w

Σάς περιμένουμε !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

2022_08_09_2

2022_08_09_3

2021-03-09_15-57-40

  

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Instagram: @hecucenter

Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ

Яндекс.Дзен: https://zen.yandex.ru/id/6220a58d1dbee16e19cfb637

Телеграм-канал ГКЦ: https://t.me/GreekCulturalCenter

ВКонтакте: https://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: