29 Σεπτεμβρίου 2022

“Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΙΔΕΑΣ ”του Έλληνα σεναριογράφου, σκηνοθέτη, παραγωγού Χρήστου Καρακάση.

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ !!! ΕΔΩ και ΤΩΡА !!!

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

 

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ αλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ  !!!

με εξ αποστάσεως ηλεκτρονική σύνδεση, μέσω της διαδικτυακής συνεδριακής πλατφόρμας zoom

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022 /-/-/- /-/-/ ώρα 20:00

2022_09_29_2

Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο

https://us02web.zoom.us/j/88935095522?pwd=OWI3QVR5RkVCNFhELzZjSmxyTjdyUT09

Meeting ID: 889 3509 5522

Passcode: 050777

 

Μόσχα, 29 Σεπτεμβρίου 2022

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προσκαλεί στο επιτυχημένο διαδικτυακό εγχείρημά μας, στο ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!! στο πλαίσιο του οποίου  οι Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε στολίδια της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του τέλους του προηγούμενου αιώνα, αλλά και του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών τους της έβδομης τέχνης.

Οι ταινίες προβάλλονται στην ελληνική γλώσσα με υποτίτλους στη ρωσική, γεγονός που ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές-γλωσσικές σκοπιμότητες των δράσεών μας, συνδράμει στη γλωσσική εξάσκηση και επάρκεια, στην εμπέδωση της γνώσης !!!

Με το πέρας της διαδικτυακής προβολής, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον σκηνοθέτη, να τού θέσει, on-line, διαδικτυακά, ερωτήσεις για το όλο καλλιτεχνικό εγχείρημα, το σκεπτικό και τα κίνητρά του. Η επικοινωνία δύναται να πραγματοποιείται στην ελληνική ή στη ρωσική, και εμείς θα συνδράμουμε στη διερμηνεία !!!  

2022_08_09_4

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!! ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!! -  Μία εξ αποστάσεως διαδικτυακή επικοινωνία με ενδιαφέροντες ανθρώπους, με δημιουργούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες ζωής, επιτυχίες, σχέδια για το μέλλον, οράματα !!! Οι νέες συνθήκες περιορισμού, απαγορεύσεων συναθροίσεων και εξ αποστάσεως δράσεων μάς αποκαλύπτουν νέους ορίζοντες, μάς οδηγούν σε νέες δυνατότητες και προοπτικές ! To καινούριο μας εγχείρημα στοχεύει, με το πέρας της προβολής, σε μια άμεση, φυσική, ελεύθερη, απόλυτα αβίαστη και ειλικρινή ανθρώπινη επικοινωνία εξ αποστάσεως, διαδικτυακά. Την προβολή και τη μετέπειτα συζήτηση δύνανται να παρακολουθήσουν, συνδεόμενοι διαδικτυακά, Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο, άνθρωποι, που τούς συγκινεί ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Ελληνική Γλώσσα, η Ελληνική Ιστορία, ο Ελληνικός Κινηματογράφος, ο Ελληνικός Κόσμος !!!

Αξιοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα zoom σάς προσκαλούμε στην έβδομη για εφέτος on-line διαδικτυακή προβολή του ΘΕΡΙΝΟΥ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Σάς περιμένουμε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, ώρα 20:00, με την προβολή του ντοκιμαντέρ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΙΔΕΑΣ ” !!!!! του Έλληνα σεναριογράφου, σκηνοθέτη, παραγωγού Χρήστου Καρακάση.

Με την ολοκλήρωση της προβολής θα έχουμε τη δυνατότητα επικοινωνίας με τον δημιουργό της ταινίας, τον διακεκριμένο Έλληνα σκηνοθέτη, σεναριογράφο Χρήστο Καρακάση !!!

Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο

https://us02web.zoom.us/j/88935095522?pwd=OWI3QVR5RkVCNFhELzZjSmxyTjdyUT09

 ή εισαγάγετε το αναγνωριστικό διάσκεψης στο παράθυρο προγράμματος:

Meeting ID: 889 3509 5522

Passcode: 050777

Хρήστος Ν. Καρακάσης

Σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός.

Ο Χρήστος Ν. Καρακάσης Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσική, Πληροφορική και Σκηνοθεσία Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στην ανάπτυξη και την μεθοδολογία της εκπαίδευσης (Post graduate diploma in training and development) και μεταπτυχιακό τίτλο στην σκηνοθεσία κινηματογράφου και θεάτρου Post graduate diploma in film and theatre direction.

Έχει επιμεληθεί οπτικοακουστικά καλλιτεχνικά, οργανωτικά και σε τεχνικό επίπεδο πολλές εκδηλώσεις παρουσιάσεις, διαφημίσεις, Video art, Φεστιβάλ. Ως Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος-Παραγωγός έχει παρουσία από το 1992. Οι ταινίες του έχουν αποσπάσει διεθνείς βραβεύσεις και έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ιδρυτής των εκδόσεων κουίντα και της κινηματογραφικής εταιρείας ΚΟΥΙΝΤΑ Production . Καθηγητής Κινηματογράφου σε πολλές σχολές και ιδρύματα.  Από το 2011 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF και από το 2013 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο διεθνές οικολογικό και επιστημονικό πανόραμα της ΚΟΥΙΝΤΑ. Έχει γράψει την «εισαγωγή στον κινηματογράφο» βιβλίο το οποίο  απευθύνεται σε επίδοξους σκηνοθέτες, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν με άμεσο και περιεκτικό τρόπο την τέχνη αλλά και την τεχνική του κινηματογράφου. Αρθρογραφεί στο filmmaker και στο koyinta art emagazine.

 

«H ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΙΔΕΑΣ»

Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Χρήστου Ν. Καρακάση

Ταινία: Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.

Έτος παραγωγής: 2011

Διάρκεια: 70

 

Σύντομη περίληψη:

Ο νους ατενίζει παράξενα τοπία, αιώνια σχήματα και οι έννοιες αναπηδούν έξαφνα θυμίζοντας μιαν άλλη κατάσταση όπου όλοι σαν ανοιχτά αγγεία αφουγκράζονταν τις δονήσεις. Την εφηβεία. Που φωλιάζουν οι ιδέες; Ίσως σε ένα μικρό κατάδικο τους σύμπαν. Παράλληλο… Κατά βάθος όλοι τις έχουν δει και προσπεράσει.

Αδύνατον να σταματήσουν έστω λίγο. Να μηδενιστούν πάλι σκύβοντας στην πηγή. Να χαμηλώσουν τον αλαζονικό θόρυβο της βεβαιότητας πως ξέρουν. Καθόλου εύκολο. Καθόλου βολικό. Σε ξεγυμνώνει η τέχνη. Μαζί με τον γλύπτη και ζωγράφο Δημήτρη Ψωμοδότη,  που ζει και εργάζεται στο κέντρο των Αθηνών, στα Εξάρχεια, από το 1985 στην οδό Ασκληπιού αναζητούμε μέσα από σκέψεις  την γέννηση των ιδεών.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Οι ιδέες έχουν την δική τους ζωή.

Έχουν την δική τους διάσταση.

Στέκονται εκεί, κάπου στον χρόνο, περιμένοντας ένα χέρι να τις αγγίξει.

Ένα μυαλό να τις πραγματοποιήσει.

Η κάποιον να τις επινοήσει εκ του μηδενός, έτσι όπως δεν υπήρξαν μέχρι τώρα.

Άραγε η παρθενογένεση των ιδεών υπάρχει πραγματικά, η μήπως όχι.

Και όμως υπάρχει…

Όχι δεν υπάρχει.

Υπάρχει.

Κάθε φορά ξαναγεννιέται στο βλέμμα ενός νέου καλλιτέχνη, ποτέ δεν είναι η ίδια, τίποτα δεν γεννιέται με τον ίδιο τρόπο.

Μοιάζει αλλά είναι διαφορετική.

Η Ιδέα είναι πάντα νέα, καινούργια, φρεσκογεννημένη.

2020-07-10_18-21-02

Αναλυτικό βιογραφικό για τον σκηνοθέτη δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στη Διαδίκτυο https://cloud.mail.ru/public/N32m/gUk8f8fX6

Η ταινία «Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΙΔΕΑΣ» συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του διοργανωθέντος από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. τον Οκτώβριο του 2017 [σε σύμπραξη με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας «Gosfilmofond» στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion»] 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.

2022_09_29_1

Αγαπητοί φίλοι ,

Τίποτα δεν δύναται να αντικαταστήσει την διαπροσωπική σχέση, την επικοινωνία των ανθρώπων!

 Σάς περιμένουμε στην έβδομη για εφέτος προβολή του ΘΕΡΙΝΟΥ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, ώρα 20.00 και είμαστε σίγουροι ότι θα αποκομίσουμε άπλετη θετική ενέργεια, θα το απολαύσουμε πραγματικά!!!

Συνδεθείτε μαζί μας στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο  https://us02web.zoom.us/j/88935095522?pwd=OWI3QVR5RkVCNFhELzZjSmxyTjdyUT09

ή εισαγάγετε το αναγνωριστικό διάσκεψης στο παράθυρο προγράμματος:

Meeting ID: 889 3509 5522

Passcode: 050777

Την προβολή δύνασθε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο youtube κανάλι του Κ.Ε.Π., στον εξής σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ

2022_08_09_4

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για το εγχείρημά μας.

https://yadi.sk/d/dL1pt0uFNO5Z7w

Σάς περιμένουμε !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

2022_08_09_2

2022_08_09_3

2021-03-09_15-57-40

  

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Instagram: @hecucenter

Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ

Яндекс.Дзен: https://zen.yandex.ru/id/6220a58d1dbee16e19cfb637

Телеграм-канал ГКЦ: https://t.me/GreekCulturalCenter

ВКонтакте: https://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: