2 Φεβρουαρίου 2023

Επικίνδυνη χαλάρωση στην Διοίκηση εν όψει εκλογών!! Μιχαήλ Στρατουδάκης 1/2/2023

Δεν έχουν προκηρυχθεί  εισέτι οι εκλογές προς ανάδειξη νέας Βουλής και πάντες άρχισαν τις περιοδείες προς ενημέρωση των ψηφοφόρων, ήτοι προς άγραν ψήφων! Τι θα αιτήσουν από τους ψηφοφόρους;; Ψηφίστε εμάς για να  φύγει η ακρίβεια στα τρόφιμα και την ενέργειαν  «από πάνω σας»!!! Μόνον εμείς είμεθα σε θέση να  πετύχομεν αυτό! Και άλλα πολλά άνευ βάσεως για τα οποία θα επανέλθομεν.

Σήμερα θέλομεν να θίξομεν ένα καυτόν θέμα. Είναι η χαλαρότητα στην Δημοσίαν Διοίκηση αλλά και στους λοιπούς τομείς, Και τούτο διότι απαξάπαντες πλην ουδενός έχουν στραφεί στις περιοδείες  και τις μικρές ή μεγάλες συγκεντρώσεις για  να ευαγγελίζονται την ευτυχίαν του Ελληνικού Λαού, κάτι το οποίον συμβαίνει από της ιδρύσεως του Νεοελληνικού Κράτους μέχρι σήμερον χωρίς θετικόν αποτέλεσμα. Πρωθυπουργός, Αρχηγοί Κομμάτων, Υπουργοί, Βουλευτές όλοι έξω για ενημέρωση! Ποίοι θα μείνουν στα Υπουργικά Γραφεία; Κανείς! Θα ενημερώνονται τηλεφωνικώς και πλημμελώς φυσικά! Η χαλαρότης θα κυριαρχήσει. Οι άνομοι θα δράσουν δεκαπλασίως!  Στις διάφορες Υπηρεσίες 0ι επίορκοι δεν θα ξεχάσουν την τακτικήν τους. Στο Δημόσιον οι επιδέξιοι και ευνοούμενοι θα απέρχονται μόλις πλησιάσουν με το αιτιολογικόν ότι πρέπει να βοηθήσουν στην οργάνωση της σημερινής ομιλίας του υπουργού ή κάποιου βουλευτού. Μάλλον δεν θα λέει την αλήθεια. Είναι οι εκ φύσεως φυγόπονοι.

Αλλά και οι δύσκολες υπηρεσίες δεν θα υστερήσουν στην χαλαρότητα, όπως οι λαθρέμποροι καυσίμων, οι έμποροι ναρκωτικών, οι σωματέμποροι, οι πόρνοι,  οι δουλέμποροι κλπ. Όταν ένα κράτος είναι σε πλέον των δύο μηνών προεκλογικήν περίοδον, είναι επόμενον να υφίσταται μύριες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου  του.  Οι εκλογικές ομιλίες και περιοδείες έπρεπε να άρχιζαν πάντοτε την ημέραν διακοπής των εργασιών της Βουλής, ήτοι έναν μήνα πριν τις εκλογές.  Θα υπήρχε κάποια συνοχή στην Διοίκηση αλλά και οι Υπουργοί δεν θα εκινούντο με τα κρατικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα. Θα είχαν τα οχήματα που τους δώρισε αφρόνως η Βουλή. Τεράστια τα έξοδα από τις πολλές διαδρομές, χωρίς να είμεθα σίγουροι ότι όλες ήσαν απολύτως  αναγκαίες.  Στις εκλογές θα προκύψουν μεγάλα έξοδα. Τι ποσά θα καλύψουν  οι υποψήφιοι;; Και γιατί τόσον πολυήμερον «τρέξιμον»; Οι ημέρες των εκλογών  είναι γνωστές. Οι ψηφοφόροι να πάνε την Κυριακήν να ψηφίσουν Γνωρίζουν τι θα πράξουν. Οι προομιλίες δεν συμβάλλουν σε τίποτε. Το 1977 ήμουν στις Βρυξέλλες και την Κυριακήν θα εγίνοντο  γενικές εκλογές. Στους δρόμους καμμία απολύτως κίνηση περί αυτών ούτε ρυπαρές αφισοκολλήσεις, ούτε πορείες ούτε λόγοι…. Στην Ελλάδα γίνονται άνευ προηγουμένου πομπώδεις εμφανίσεις με απώλειαν χιλιάδων εργατοωρών και εκτεταμένη ρύπανση.

Τις αλόγιστες πολυήμερες επισκέψεις, τις απώλειες Δημοσίου χρήματος, τις εμποδίσεις συγκοινωνιών και πάντα τα επιβαρυντικά δύναται κάποιος να τα περιορίσει;;;  Υπάρχουν Νόμοι οι οποίοι ορίζουν το μέγιστον ποσόν δαπάνης εκάστου υποψηφίου. Αυτό είναι θεωρητικόν, Δεν το εφαρμόζει κανείς. Σε προηγούμενες δεκαετίες είχε ορισθεί ύψος δαπάνης 18.000 δραχμές για έκαστον υποψήφιον. Υποψήφιος δαπάνησε άνω των 200.000 Δραχμών και επαίρετο αντί να τιμωρηθεί!! Πλήρωσε από την τσέπην του ή από το Δημόσιον Ταμείον;;; Αυτά συνέβαιναν και θα συμβαίνουν πάντα. Και σύ Λαέ τριγύρνα σε γνωστούς και φίλους να βρεις κάποια χρήματα για αγορά τροφίμων και για  το ρεύμα, πλην σε πάρει κυριολεκτικώς το ρέμα!!!!!!

1/2/2023

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: