20 Απριλίου 2023

Τι είναι πάλι αυτό;;; Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 Αισθάνομαι μπερδεμένος. Ένας βουλευτής, μέρος του πολιτικού συστήματος που έφερε την Ελλάδα εδώ που είμαστε σήμερα, που δεν ήρθε ποτέ να δει τις πλημμύρες στην Αγίου Νικολάου, που δεν έχει καταθέσει μια τεκμηριωμένη πρόταση για Ανάπτυξη για τον Νομό μας, ζηταει και παίρνει ευλογία από Μητροπολίτη. Και ο Μητροπολίτης την δίνει. Λίγες μέρες πριν διαβάζουμε ότι έχει λάβει ευλογία από τον Αρχιεπίσκοπο. Δίνει ο Αρχιεπίσκοπος και ο Μητροπολίτης ευλογία σε ένα πρόσωπο του πολιτικού συστήματος που έχει φέρει την Ελλάδα (το πολιτικό σύστημα) στο προσκήνιο της ολικής εξαφάνισης από την ιστορία.

 

Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο Μητροπολίτης κάνουν αναφορά στο έργο του. Δύναμη, και να ανταποκριθεί.

 

Ποιο είναι το έργο του κου Νικολακόπουλου; Ποιο είναι το έργο του κάθε βουλευτή του νομού Ηλείας;;; ποιο πρέπει να είναι το έργο και η αποστολή του βουλευτή;;; οι διαπιστώσεις και οι κοινότοπες προτάσεις;;; την δημιουργία νόμων την έχουν αναθέσει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές που πληρώνονται ή τους παίρνουν έτοιμους (τους νόμους) από τα εξωθεν αφεντικά. Επομένως ποιο είναι το έργο των βουλευτών;;;

 

Και η εκκλησία τι σχέση έχει;;

Έχουμε δει κατ επανάληψη αιρετούς να παίρνουν θέση σε κάποιο θέμα όπως εκλογή μητροπολίτη ή να σουλατσάρουν βολτάροντας από την μητρόπολη έως και το Φανάρι. Και ποιος τα πληρώνει αυτά;;;

 

Τελικά μήπως η εκκλησία είναι ένα ισχυρό εργαλείο συλλογής ψήφων; Το να τα έχεις καλά και να βγάζεις φωτος και να αναφέρεις ευλογίες μήπως είναι πράγματι μια καταπληκτική πολιτική στρατηγική; Υπάρχει και ένα νέο πατριωτικό πολιτικό κόμμα (νέο προεστούς τους λέω εγώ) που διαφημίζει ότι έχει πάρει ευλογία από αγιορείτες μοναχούς αλλά αν κάποιος (μέσα σε αυτό το νέο πατριωτικό πολιτικό κόμμα ) έχει άλλη άποψη πέφτει σε δυσμένεια.

 

Τελικά έχω την αίσθηση ότι είναι μεγάλο 'εργαλείο' η εκκλησία. Ή μήπως πρέπει να πω το ιερατείο;  Γενικά μιλώντας.

 

Κύριε Νικολακόπουλε και κάθε κύριε βουλευτή αν θέλετε να πάρετε ευλογία προσωπικά θεωρώ ότι θα πρέπει να το κρατάτε για τον εαυτό σας. Αν το διαφημίζετε και το κοινοποιείτε τότε θα πρέπει να δεχτείτε και την κριτική.

 

Και η εκκλησία θα πρέπει να είναι προσεκτική απέναντι στους πολιτικούς. Και ειδικά με αυτούς που είναι μέρος των κυβερνήσεων που έφεραν την Ελλάδα στην μιζέρια και την κατάπτωση.

 

Εκτός και αν όλα πλέον είναι πολιτική και συμφέροντα.

 

-------

 

Ο Βουλευτής Ηλείας Α. Νικολακόπουλος έλαβε την ευχή του Αρχιεπισκόπου!

https://proini.news/o-vouleftis-ileias-a-nikolakopoulos-elave-tin-efchi-tou-archiepiskopou/

30-03-2023

 

Ο Ηλείος βουλευτής επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο στο γραφείο του και ζήτησε την ευλογία του για την προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά στον πολιτικό στίβο, εν όψει και των εθνικών εκλογών…..

 

Ο Αρχιεπίσκοπος υποδέχτηκε με χαρά τον κ. Νικολακόπουλο και του ευχήθηκε καλή δύναμη με την ευλογία του Θεού, προκειμένου να ανταποκριθεί επάξια στο κοινοβουλευτικό του έργο…….

 

 

Ποιο ακριβώς είναι το κοινοβουλευτικό έργο του κου Νικολακόπουλου αλλά και του κάθε βουλευτή;;;

 

 

Την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας έλαβε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος

https://www.ilialive.gr/live/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/130599-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B5-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82.html

03/04/2023

 

……. Παράλληλα ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε και έλαβε την ευλογία του με αφορμή τις επικείμενες εθνικές εκλογές στις οποίες διεκδικεί την επανεκλογή του. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης του έδωσε την ευλογία του και του ευχήθηκε δύναμη στο έργο του…………………

 

 

--

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: