6 Απριλίου 2023

Μια Μικρή Σύγκριση Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 Πόσα χρήματα φέρνει η Ελλάδα από εξαγωγές αγροτικών προϊόντων;

Νομίζω κάπου στα 7-8 δις ευρώ.

 Πόσα χρήματα φέρνει η Ολλανδία στο εσωτερικό της από εξαγωγές αγροτικών προϊόντων;  πάνω από 100 δις € το 2021

 Η Ελλάδα έφερε εντος της από εξαγωγές αγροτικών προϊόντων κάπου 7-8 δις ευρώ και έφερε με τον τουρισμό 18 δις και με τη ναυτιλία περί τα 20 δις και με τις υπόλοιπες εξαγωγές κάπου στα 40-45 δις ευρώ.

 Σύνολο εξαγωγών και εισαγωγής συναλλάγματος στην Ελλάδα: 80-90 δις

 Δηλαδή το σύνολο των εξαγωγών, της ναυτιλίας, του τουρισμού και της Γεωργίας δεν μπορούν να πιάσουν την Ολλανδία στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

 Για την ιστορία οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων για την Γαλλία και το Ισραήλ είναι στα 70 και 80 δις αν θυμάμαι καλά.

 Στην Δυτική Ελλάδα έχουμε αντιπεριφερειάρχη Αγροτικών τον κο Θεόδωρο Βασιλόπουλος, πριν από αυτόν είχαμε κάποιον από τον συνδυασμό του κου Κατσιφάρα. Προφανώς και οι δυο ήταν και είναι ακατάλληλοι για να αναστείλουν την κατηφόρα στην οποία έχει περιέλθει η Αγροτική Οικονομία στην Δυτική Ελλάδα.

 Υπουργοί Γεωργίας ήταν πολλοί, και από την νδ και το πασοκ και το συριζα. Οι πιο πρόσφατοι είναι οι Γεωργαντάς και Αραχωβίτης.  Εντελώς ακατάλληλοι για να αναστείλουν την κατηφόρα στην οποία έχει περιέλθει η Αγροτική Οικονομία στην Ελλάδα.

 Πρέπει να θέλεις για να είναι η χώρα σου ουραγός και τελευταία. Και στον αυτόματο να αφήσεις μια χώρα καλύτερα θα τα πάει.

 Να τους ξαναψηφίσετε παιδιά, να τους ξαναψηφίσετε.

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: