17 Μαΐου 2023

Συνθήματα Φιλίας αλλά στο Παρασκήνιο Πυρετώδεις Προετοιμασίες Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

Και εμείς τι ακριβώς κάνουμε; Η αμυντική μας Βιομηχανία έχει αρχίσει να κινείται κάπως αλλά μας χωρίζουν έτη φωτος. Οι πολιτικοί αρχηγοί όμως στο παραμύθι δεν πιάνονται.

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

Στην Κύπρο, απέναντι, εγκαταστάθηκε η νεοϊδρυθείσα 12η τουρκική Ταξιαρχία Καταδρομών. Εμείς εκτός από μια ταξιαρχία πεζοναυτών δεν έχουμε ταξιαρχίες καταδρομών αλλά μοίρες. Πόσες μοίρες έχουμε; Έχουμε 19; Μάλλον λιγότερες.

 

Ιδρύθηκε η 12η τουρκική Ταξιαρχία Καταδρομών έναντι της Κύπρου

https://armyvoice.gr/2023/05/idrythike-12i-toyrkiki-taxiarchia-katadromon/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_term=2023-05-15&utm_campaign=++Armyvoice

15 Μαΐου 2023

 

 

Και φυσικά Νέα δεδομένα στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι πραγματοποίησαν την πρώτη εκτόξευση πυραύλου κρουζ ÇAKIR από το UCAV AKINCI.

 

Εκτόξευσαν πύραυλο κρουζ από μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Εμείς σε ποιο στάδιο είμαστε; Κάτι για μικρό ντρόουν με πολυβόλα. Έτη φωτος το χάσμα.

 

 

Νέα δεδομένα στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι πραγματοποίησαν την πρώτη εκτόξευση πυραύλου κρουζ ÇAKIR από το UCAV AKINCI (Βίντεο)

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7168067_nea-dedomena-sto-aigaio-oi-toyrkoi-pragmatopoiisan-tin-proti?utm_source=email&utm_medium=newsletter 

12/05/2023

 

 

Και η Τουρκική αμυντική βιομηχανία που βρίσκεται;

 

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και είναι μεγαλύτερη και πιο αυτάρκης από ποτέ. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από 1 δισ. δολάρια το 2002 σε 11 δισ. δολάρια το 2020. Το 70% με 80% των αναγκών του τουρκικού στρατού, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στο ΝΑΤΟ, καλυπτόταν κάποτε από ξένους προμηθευτές. Πλέον το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 30%. Από τον Μάιο του 2004, ο αριθμός των έργων αμυντικής βιομηχανίας στη χώρα έχει αυξηθεί από 62 σε 750 και ο αριθμός των εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας από 56 σε 2.700. Το 2021 οι τουρκικές εξαγωγές οπλικών και αεροδιαστημικών συστημάτων έφθασαν στο ποσό – ρεκόρ των 3,2 δισ. δολαρίων.

 

(Τουρκική αμυντική βιομηχανία

https://www.in.gr/2023/05/14/in-analysis/tourkia-mia-viomixania-oplon-pio-aytarkis-apo-pote/)

 

με μια μικρή ανακεφαλαίωση βλέπουμε:

 

Tayfun (βαλλιστικός πύραυλος)

Βεληνεκές 550 χιλιόμετρα

 

Altay (άρμα μάχης)

 

TCG Anadolu (ελαφρύ «αεροπλανοφόρο» Αναντολού)

 

KAAN (Πολεμικό αεροσκάφος 5ης γενιάς)

 

Κόκκινο Μήλο (Baykar Bayraktar Kızılelma)

 

Το πρώτο μη επανδρωμένο πολεμικό αεροσκάφος της Τουρκίας Κόκκινο Μήλο (Kızılelma) ολοκλήρωσε τη δεύτερη δοκιμαστική του πτήση στις 23 Ιανουαρίου αυτής της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Baykar, Σελτσούκ Μπαϊράκ (Selçuk Bayrak), γαμπρός του τούρκου Προέδρου. Το αεροσκάφος, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί και να πετάξει κανονικά εντός δύο ετών, θα υποβληθεί φέτος σε διάφορες δοκιμές πτήσεων και θα ενσωματωθούν πυρομαχικά.

 

Άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones)

 

Και ακόμα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου από αρκετές εταιρίες.

 

και αντιβαλλιστικά συστήματα να σχεδιάζονται.

 

Εμείς που είμαστε σε όλο αυτό;

 

Εμείς έχουμε έναν Κυριακό, έναν Αλέξη, έναν Νικολάκη, έναν Γιανη και πολλούς ακόμα και ανάμεσα τους και νέους προεστούς οι οποίοι μοιράζουν αφειδώς διαπιστώσεις και ευχολόγια και υποσχέσεις. Το παραμύθι είναι το Εθνικό Προϊόν. Δεν έχουμε ανάγκη από Βιομηχανία και δει Αμυντική Βιομηχανία.

 

Η δική μας αστείρευτη και αταλάντευτη βιομηχανία είναι η Βλακεία.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: