27 Μαΐου 2023

Νέα έρευνα ανατρέπει… τα πάντα! Οι περισσότεροι άνδρες ουρούν καθιστοί Δείτε αναλυτικά όσα έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας

 

https://www.in.gr/2023/05/23/go-fun/perierga/nea-ereyna-anatrepei-ta-panta-oi-perissoteroi-andres-ouroun-kathistoi/

 

 

Ανατροπή σε… όλα όσα γνωρίζαμε έρχεται να φέρει μια νέα μελέτη, η οποία ασχολήθηκε με μια καθημερινή ανάγκη όλων των ανθρώπων: Την ούρηση. Η εν λόγω μελέτη ωστόσο, ασχολείται με την ούρηση των ανδρών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η μελέτη, ένας εκπληκτικός και απροσδόκητος αριθμός ανδρών προτιμούν να κάθονται στην λεκάνη για να ουρήσουν, αντί να κάνουν την ανάγκη τους όρθιοι.

 

Τι έδειξε η έρευνα

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν άνδρες από 13 χώρες, στους οποίους ζητήθηκε να αναφερθούν στις συνήθειές τους στο μπάνιο. Το 62% των Γερμανών απάντησαν ότι τους αρέσει να κάθονται στη λεκάνη για να ουρήσουν, ενώ το 39% των Αυστραλών παραδέχθηκε ότι ακολουθεί την ίδια διαδικασία.

Ένας στους δύο (50%) Σουηδούς απάντησε ότι προτιμά να κάθεται. Στην Ιταλία το ποσοστό είναι μικρότερο με 34%, ωστόσο η χώρα στην Ευρώπη με το μικρότερο ποσοστό είναι η Βρετανία με 24%.

Τελευταίοι της σχετικής λίστας είναι οι Μεξικανοί με ποσοστό 6% και φαίνεται ότι προτιμούν τον κλασικό και παραδοσιακό τρόπο.

 

Από την μελέτη διαπιστώθηκε ότι για παράδειγμα οι Γερμανοί άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας (55 και άνω) είναι εκείνοι που προτιμούν να κάθονται για να ουρήσουν. Οι περισσότεροι νέοι πάντως, παραδέχθηκαν ότι κάθονται προκειμένου να χαζέψουν

στο κινητό τους. 

 

 

Κάνει καλό!

Μάλιστα, σύμφωνα με ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Λέιντεν, το κάθισμα στη λεκάνη βοηθά την ουροδόχο κύστη να αδειάσει γρηγορότερα και πιο επιμελώς (ευεργετικό για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος και έχουν διευρυμένο προστάτη).

TAGS:ΑΝΔΡΕΣΟΥΡΗΣΗ

 

--

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Βάρδα Ηλείας, 270 52
697 3386615

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: