12 Μαΐου 2023

Ένα βήμα πιο κοντά στον Αρμαγεδδώνα; Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

Θέλουν να δοκιμάσουν οπλικά συστήματα και οι άνθρωποι είναι απλά κρέας προς κατανάλωση ; ή μας πάνε βήμα βήμα στον Αρμαγεδδώνα;

 

Η Βρετανία δωρίζει στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

https://gr.euronews.com/2023/05/11/bretania-dwrizei-oukrania-purauloi-megalou-velinekous?utm_source=newsletter&utm_medium=el&utm_content=bretania-dwrizei-oukrania-purauloi-megalou-velinekous&_ope=eyJndWlkIjoiZDlhMmRjNWQ3MmE5N2Y2OGJiMjRlMjJhYjI5ODU1OTUifQ%3D%3D

11/05/2023

 

Το Λονδίνο έσπασε ένα από τα ταμπού της δυτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ανακοινώνοντας πως θα δώσει στο Κίεβο πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. 

Πρόκειται για τους κατευθυνόμενους πυραύλους Storm Shadow, γαλλοβρετανικής κατασκευής, που θα δώσουν νέες δυνατότητες στον ουκρανικό στρατό.

Η Μόσχα διαμηνύει πως δεν θα αφήσει την εξέλιξη αναπάντητη. 

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, οι πύραυλοι Storm Shadow έχουν βεληνεκές άνω των 250 χιλιομέτρων και είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμοι. Η ουκρανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε το Λονδίνο ότι θα τους χρησιμοποιήσει εντός της ουκρανικής επικράτειας.

  Σε χρήση για πρώτη φορά οι φονικές ρουκέτες APKWS στην Ουκρανία-Δείτε πώς εξαφάνισαν ρωσικό στόχο στο «άψε σβήσε»! (Βίντεο)

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7167659_se-hrisi-gia-proti-fora-oi-fonikes-royketes-apkws-stin-oykrania?utm_source=email&utm_medium=newsletter

10/05/2023

 

Αυτοί οι πύραυλοι αναφέρεται πως εκτοξεύονται από τους εκτοξευτές LAND-LGR4, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε οχήματα M1152A1. Τα M1152A1 με την σειρά τους είναι τεθωρακισμένες εκδόσεις των γνωστών σε όλους μας αμερικανικών Humvee.

Ποιο Είναι οι Πύραυλοι APKWS των Αμερικανών;

Οι πύραυλοι APKWS απαρτίζονται από τρία κύρια κομμάτια; την εκρηκτική κεφαλή, τον πυραυλοκινητήρα και το σύστημα πλοήγησης που βρίσκεται των δύο άλλων εξαρτημάτων. Ο αρθρωτός σχεδιασμός του APKWS επιτρέπει στην ρουκέτα να δεχθεί μία μεγάλη ποικιλία από τύπους εκρηκτικών κεφαλών, κάτι που ισχύει και για παρόμοιες μη κατευθυνόμενες ρουκέτες 70 χιλιοστών. Οι πύραυλοι βασίζονται σε ένα σύστημα ενεργής στόχευσης με laser, έτσι ώστε να χτυπήσει τον εχθρικό στόχο με ακρίβεια. Το APKWS διαφημίζεται από τους Αμερικάνους ως ένα ευέλικτο οπλικό σύστημα που μπορεί να παραταχθεί σε μία ποικιλία διαφορετικών πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και οχημάτων εδάφους. Στην περίπτωση της Ουκρανίας, αγόρασαν Humvee με APKWS και ημιφορτηγά με APKWS από την Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: