4 Δεκεμβρίου 2023

Προτεραιότητα οι Φιέστες και όχι οι Βασικές Ανάγκες Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), από την ισραηλινή Elbit Systems, με αντικείμενο τα πυρομαχικά αρμάτων μάχης των 105 και 120 χιλιοστών και πυροβολικού των 155 χιλιοστών. Ανάλογη παρουσίαση είχε γίνει στις 8 Οκτωβρίου για τα πυρομαχικά αρμάτων μάχης των 120 χιλιοστών.

 

{ Παρουσίαση της Elbit Systems για πυρομαχικά αρμάτων μάχης των 105 και 120 χιλιοστών και πυροβολικού των 155 χιλιοστών   https://defencereview.gr/ellinikos-strato-paroysiasi-tiselbit-systems-gi/

28 Νοε 2023}

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: προφανώς δεν κατασκευάζουμε ούτε βλήματα. Σφαίρες κατασκευάζουμε;;;

 

 

 

Η Τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει ρίξει το βάρος τα τελευταία χρόνια στον τομέα των drones. Στον αντίποδα  βγαίνει σε πλειστηριασμό η Ελληνική εταιρεία  Soukos Robot η οποία είχε κατασκευάσει ρομπότ εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών "Ηρακλής”, το "Οδυσσέας”, που εξουδετερώνει εκρηκτικούς μηχανισμούς, και το "Μινώταυρος”, το οποίο μπορεί με την χρήση συστήματος λέιζερ να αχρηστεύει drones. Τα παραπάνω  επιτεύγματα της Soukos Robots ενοχλούσαν σφόδρα τους Τούρκους, οι οποίοι πληροφορούμενοι την πτώχευσή της επιχαίρουν, αναφέροντας: Η εταιρεία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που ανέπτυξε τον κυνηγό του Bayraktar TB2 χρεοκόπησε.

 

{Τραγική κατάντια! Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν με το κλείσιμο της ελληνικής εταιρίας Soukos Robots

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7204988_tragiki-katantia-oi-toyrkoi-panigyrizoyn-me-kleisimo-tis?utm_source=email&utm_medium=newsletter    16/11/2023}

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: πληρώνουν εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ να κάθονται αλλά μια κρίσιμης σημασίας εταιρεία υψηλής τεχνολογίας για την ύπαρξη μας σαν κράτος … χεστηκ@ν.

 

 

 

Στον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο δεν τηρήθηκαν βασικές δεσμεύσεις από τη γερμανική πλευρά, όπως αυτή της ανάπτυξης και στελέχωσης της εταιρίας με 600 και πλέον υπαλλήλους, αλλά και η δημιουργία ενός εργοστασίου 700 θέσεων εργασίας με αυτόνομη επένδυση 60.000.000, που έμεινε επίσης στα χαρτιά.

 

{Siemens: Το εργοστάσιο των 700 θέσεων εργασίας που έμεινε στα χαρτιά!

https://www.ksipnistere.com/2023/11/siemens-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-700-%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%80.html   18/11/2023}

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: αφήνουν θέσεις εργασίας να χάνονται, γιατί;;; μήπως γιατί είναι δουλικά;

 

 

 

Skunk. Έτσι ονομάζεται το ναρκωτικό το οποίο έχει μπει για τα καλά στα σχολεία. H χρήση ξεκινά από τις ηλικίες των 13 ετών

 

{Skunk. Το ναρκωτικό που φέρνει σχιζοφρένεια προκαλεί καρκίνο και κυκλοφορεί στα σχολεία.

https://medlabgr.blogspot.com/2019/09/skunk-to-narkotiko-pou-fernei-sxizofreneia-prokalei-karkino-kai-kikloforei-sta-sxoleia.html   27/11/2023}

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: προφανώς δεν είναι σημαντικά ούτε τα ναρκωτικά ούτε η ξέφρενη συμπεριφορά των εφήβων.

 

 

 

Στην Λάρισα μια η 29χρονη υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, αυτοκτόνησε στο μπάνιο του σπιτιού της, τυλίγοντας ένα καλώδιο γύρω από το λαιμό της.

 

{Λάρισα: Αυτοκτόνησε η 29χρονη υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας – Τύλιξε καλώδιο στον λαιμό της

https://www.in.gr/2023/11/28/greece/larisa-aytoktonise-29xroni-ypaksiomatikos-tis-polemikis-aeroporias-tylikse-kalodio-ston-laimo-tis/}

 

Μια νεαρή κοπέλα, είχε προσκληθεί σε πάρτι στο σπίτι ενός 17χρονου στον Βύρωνα, όπου υπήρχαν πολλά ναρκωτικά. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την ανάγκασαν να καπνίσει κάνναβη και στην συνέχεια άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το «σίσα» (γνωστό και ως «κοκαΐνη των φτωχών).

 

{Το μυαλό της 16χρονης ήταν μόνο στα ναρκωτικά. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από φίλους της

https://medlabgr.blogspot.com/2023/11/to-myalo-tis-16chronis-itan-mono-sta-narkotika.html}

 

Δύο νεαρές γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Βάρκιζα, όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο όχημα. Η μία κατά πληροφορίες 18 ετών.

Σοκαριστικό τροχαίο στη Βάρκιζα: 18χρονη η μία από τις δύο νεκρές - Δεν φορούσαν ζώνη (Εικόνες)

https://www.parapolitika.gr/ellada/article/1321850/pos-egine-to-sokaristiko-trohaio-sti-varkiza-18hroni-i-mia-apo-tis-duo-nekres-apo-metopiki-sugrousi/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Parapolitika.gr+Newsletter+&cmid=1bd116e5-9e6a-423d-81b7-fb82b8507064

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: προφανώς δεν αξίζει για καμία κυβέρνηση η ζωή και το μέλλον για τα νέα παιδιά και τους νέους ανθρώπους.

 

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΦΙΕΣΤΕΣ

 

ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων του Μνημείου των Αθανάτων του Έθνους στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά σε Μνημείο θα είναι χαραγμένα τα ονοματεπώνυμα των 121.692 πεσόντων στους Αγώνες του Έθνους.

 

{Το ΓΕΕΘΑ εγκαινιάζει το Μνημείο των Αθανάτων με χαραγμένα τα ονοματεπώνυμα των 121.692 πεσόντων στους Αγώνες του Έθνους  https://defencereview.gr/to-geetha-egkainiazei-to-mnimeio-ton-ath/

28 Νοεμβρίου 2023 }

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Φτιάχνουν μνημεία αλλά όχι οπλικά συστήματα για την προστασία των φαντάρων και αξιωματικών. Προφανώς, προεξοφλούν τον θάνατο τους.

 

 

 

Tην Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, στην Αρχαία Ολυμπία θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Ανακήρυξης του Γιάννου Γραμματίδη και του ζεύγους Steve & Dianne de Laet, σε Επίτιμους Δημότες Αρχαίας Ολυμπίας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου. Ο κ. Γραμματίδης και το ζεύγος de Laet, οργάνωσαν μία μεγάλη εθελοντική προσπάθεια ανασύστασης των ελαιώνων της Ολυμπίας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, αφού η πυρκαγιά κατέκαψε περί τα 450.000 ελαιόδεντρα. Συνέβαλαν στην αγορά 135.000 νέων δενδρυλλίων Κορωνέικης ελιάς προκειμένου να αντικατασταθεί το χαμένο φυτικό κεφάλαιο στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

 

{«Ξαναφυτεύουμε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας» – Η ώρα της αναγνώρισης

https://www.patrisnews.com/xanafyteyoyme-toys-elaiones-tis-archaias-olympias-i-ora-tis-anagnorisis/

 29 Νοεμβρίου 2023}

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 140.000 νέα ελαιόδεντρα επί 3 ευρώ το κάθε νέο ελαιόδεντρο ηλικίας ενός έτους, άντε 4 ευρώ αν είναι ηλικίας δυο ετών, ίσον 560.000 ευρώ. ΔΗΛΑΔΗ το δημόσιο ταμείο δεν είχε μισό εκατομμύριο για ανθρώπους που έχασαν την περιουσία τους με υπαιτιότητα του ιδίου του δημοσίου εξ αίτιας της ανικανότητας του να προστατεύει ζωές και περιουσίες. Προφανώς έχει τα χρήματα αλλά είναι εντελώς ανίκανο να διεκπεραιώσει μια τέτοια ανάγκη, όπως και πολλές άλλες.

 

 

 

Την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρας - Πύργου από εργοτάξιο στην θέση Γεράκι, στην Αμαλιάδα, κήρυξε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είπε πως «σήμερα είναι μία καλή μέρα για την Ηλεία, για την Αχαΐα, για τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά. Ύστερα από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, υποσχέσεων που έμειναν στα λόγια, παίρνουν μπροστά οι μηχανές για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος».

 

{Τα έργα για το νέο αυτοκινητόδρομο Πύργου – Πάτρας εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης (video)

https://www.eklogika.gr/news/Ta-erga-gia-to-neo-autokinhtodromo-P%CF%85rgou-%E2%80%93-Patras-egkainiase-o-prwthupourgos-K-Mhtsotakhs-(video)-31-03-2022   31/03/2022}

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: βλέπουμε συχνά να κάνουν εγκαίνια έναρξης εργασιών ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιούνται κατά την έναρξη λειτουργίας ενός έργου. Η κοροϊδία έχει περάσει σε μεταδιδακτορικό επίπεδο.

 

 

 

Σε ιδιαίτερα αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-20 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που διοργανώθηκε από Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος Δυτική Ελλάδα και την ΠΔΕ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ Πάτρας, στις 29/11/2023. Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπογράμμισε την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του προγράμματος αλλά και την πεποίθηση πως ….

 

{Το ΕΣΠΑ βάζει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης - Θετικός ο απολογισμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-20

https://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/deltia-tupou/item/20092-to-espa-bazei-tin-perifereia-dytikis-elladas-se-troxia-anaptyxis-thetikos-o-apologismos-toy-epixeirisiakou-programmatos-espa-201420.html

29/11/2023}

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων. Με ποιον; Σε ποιον και για ποιον; Εκδηλώσεις και συνέδρια για εσπα, για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, για την διευθέτηση των υδάτων, για την κολοπετινιτσα. Ποιος θυμάται τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια του συριζα; Ποιος τα πληρώνει όλα αυτά; Και κυρίως, βλέπει κάποιος κάποιο αποτέλεσμα;;; τα χιλιάρικα για τις διοργανώσεις όμως ρέουν. Φυσικά έχουμε και τις ημερίδες, ημερίδα για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ημερίδα για την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ημερίδα για την έναρξη της βρόχινης περιόδου, ημερίδα για την λήξη της βρόχινης περιόδου και φυσικά ενδιάμεσα ζωές και περιουσίες χάνονται αλλά τα χιλιάρικα για αποζημιώσεις και μετακινήσεις των αιρετών ρέουν.

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

 

Προτεραιότητα οι Φιέστες και όχι οι Βασικές Ανάγκες. Ηλιθιότητα; Αδιαφορία; Ή ένα καλοστημένο σχέδιο;

 

Το σίγουρο είναι ότι απευθύνονται σε κολλητούς (που είναι και οι κερδισμένοι) και σε ηλίθιους (που είναι όλοι εμείς οι υπόλοιποι).

 

Και βεβαίως το άλλο σίγουρο είναι ότι όλο αυτό βασίζεται και γίνεται με την δική μας πολιτική αντίληψη και συμπεριφορά, με την δική μας ψήφο. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: