19 Φεβρουαρίου 2024

Αφιερωμένο στους εν αποστολή ανεγκέφαλους που λένε ότι δεν μπορούμε να έχουμε βαριά βιομηχανία. Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 Φυσικά παίζουν το ρόλο του παπαγάλου και διοχετεύουν πληροφορίες κρίσιμες, κρίσιμα κουτοπόνηρες, με σκοπό την παραπληροφόρηση. Προφανώς εξυπηρετούν στόχους της αοράτου υπέρτατης αρχής.

 

Σαν κάτοχος διδακτορικού από ελληνικό πανεπιστήμιο είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με φίλους και γνωστούς πάνω σε διάφορα αντικείμενα. Το συμπερασμα ένα: Μπορούμε να φτιάξουμε τα πάντα.

 

Προσωπικά είχα πει σε έναν βουλευτή του συριζα και έναν της νδ (πριν αρκετα χρόνια με αντιστοιχες κυβερνησεις) ότι μπορώ να φτιάξω ένα εργαστηριο βιοτεχνολογίας (σε συγκεκριμένο αντικείμενο και προσανατολισμό) με 100.000 ευρώ. Η απάντηση τους ίδια και απαξιωτική.

 

Αυτούς που ψηφίζετε, αυτοί κρατούν (και οι όμοιοί τους) την χώρα στον μεσαίωνα. Συνεχίστε να τους ψηφίζετε μέχρι που δεν θα υπάρχουν νέοι άνθρωποι (έλληνες) πια.

 

-------

Είμαστε καλύτεροι απ’ όσο πιστεύουμε

https://www.efsyn.gr/nisides/421991_eimaste-kalyteroi-ap-oso-pisteyoyme

10.02.24

 

Το πρώτο λέιζερ ταχείας ηλεκτρικής εκκένωσης μοριακού φθορίου στον κόσμο βρίσκεται στην Αθήνα. Εκεί που χτυπά η καρδιά της επιστημονικής έρευνας από το 1958 έως σήμερα.

Το πρώτο λέιζερ ταχείας ηλεκτρικής εκκένωσης μοριακού φθορίου στον κόσμο εκτίθεται στο Φουαγιέ του εμβληματικού κτιρίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), κυριολεκτικά στην καρδιά της Αθήνας. Το λέιζερ κατασκευάστηκε στην Ελλάδα σε μια περίοδο που η μισή χώρα δεν είχε ακόμη ηλεκτρικό ρεύμα.

-------

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: