5 Μαρτίου 2024

Να ζήσετε και καλούς απογόνους. Μιχαήλ Στρατουδάκης

Την Κυριακήν 3 Μαρτίου ο Γεώργιος και η Ανθή ετέλεσαν τους γάμους τους, στο μικρόν χωριό όπου διαβιούν. Οι κάτοικοι προσήλθαν στην χαράν αυτήν εξαιρετικώς ικανοποιημένοι. Ήθελαν να τιμήσουν τον αγνόν συντοπίτην τους, αλλά περισσότερον να εκδηλώσουν την χαράν τους για το γεγονός, το οποίον θα τονώσει την νεολαίαν η οποία είναι ασθενής σε αριθμόν και τα Σχολεία κινδυνεύουν. Για τοιαύτα γεγονότα πρέπει να είμεθα υπερήφανοι και να παρακαλούμεν να συμβαίνουν σε πολύ συχνόν χρονικόν διάστημα.

Ο Γιώργης που θέλει να φτιάξει οικογένειαν είναι αξιέπαινος και ως  μέσης τάξεως πολίτης προσπαθεί, παρ’ ότι οι παραγωγές του δεν τον ικανοποιούν, αφού γίνονται άπειρες εισαγωγές αμφιβόλου ποιότητος ομοίων και το Κράτος είναι αδιάφορον για τα Ελληνικά δεδομένα.  Παρ’ όλα αυτά απεφάσισε να δημιουργήσει οικογένειαν. Και στην μεγάλην αυτήν στιγμήν, όχι μόνον γι’ αυτόν αλλά και ολόκληρην την Ελλάδα προσεκάλεσε και τους βουλευτές του Νομού. Είναι φυσικόν ότι δεν θα προσήρχοντο! Θα ευρεθούν εκεί όμως σε ολίγον διάστημα λόγω των Ευρωεκλογών, μετακινούμενοι μάλιστα με ελικόπτερα,  και θα τον χαιρετήσουν με τα καλύτερα λόγια (που δεν τα πιστεύουν) όχι για τον γάμον του, αλλά γιατί τον …..χρειάζονται!!!

Σημειωτέον ότι  στην πρόσκληση που έλαβαν δεν απέστειλαν  τυπικώς τουλάχιστον τις δέουσες ευχές. Λοιποί πατριώτες του στο εξωτερικόν τον ετίμησαν με τις ευχές τους.

n  Να ζήσετε Γιώργη και καλούς απογόνους. Η κλασική παραδοσιακή ευχή.

Και ημείς του ευχήθημεν ουτωσί.

n  Συγχαρητήρια Γιώργη και πολλούς απογόνους.

Αυτό μας ενδιαφέρει, η συνεχής γέννηση παιδιών και πρέπει να παριστάμεθα στο πλευρόν των νέων ζευγαριών έστω και ηθικώς. Απορούμεν γιατί  ένιοι πολιτικοί μας, δεν έχουν σε πρώτην προτεραιότητα αυτήν την απόλυτην  Εθνικήν ανάγκην! Δεν διαβλέπουν τον δημογραφικόν κίνδυνον ή ευελπιστούν να τον καλύψουν με εισαγομένους εκ πασών των μερών της Υφηλίου;;;;

Διακριτικώς τουλάχιστον ας αποστείλουν  τα συγχαρητήριά τους σε ομοίους ΓΑΜΟΥΣ! Θα τονωθούν ηθικώς οι νεόνυμφοι!

5/3/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: