22 Μαρτίου 2024

«Καθύβριζε το Κόμμα που ανήκεις και θα δικαιωθείς» Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν πρόκειται για σχήμα λόγου ή κάτι το ειρωνευτικόν προς τους πολιτικούς «σαλταδόρους» αλλά για μίαν αλήθειαν μίαν πραγματικότητα η οποία πολλάκις έχει επιβεβαιωθεί. Για τον λόγον αυτόν  έχομεν κατατάξει την ρήση αυτήν στις πάγιες  ημέτερες εκφράσεις, τις οιονεί αποφθεγματικές και την έχομεν συμπεριλάβει μεταξύ άλλων εκφράσεων γνωμικού χαρακτηρισμού σε ομάδα του είδους, τις οποίες παραθέτομεν στα συγγράμματά μας, φυσικά προς γνώση των αναγνωστών. Πως την σκεφθήκαμεν τώρα; Απλούστατα επ’ ευκαιρία της επιλογής των υποψηφίων Ευρωβουλευτών από τα Πολιτικά Κόμματα.

Μερικοί είχαν έλθει σε αντίθεση με το Κόμμα τους παλαιότερα. Εσιώπησαν προς το παρόν. Άλλοι έθιξαν το Κόμμα δια των πράξεων ή παραλήψεων. Απεμακρύνθησαν  δήθεν από την ενεργόν δράση ή αναφοράν από το Κόμμα. Ένιοι εκρίθησαν αποβλητέοι.

΄Αλλοι διεφώνησαν αγρίως με το Κόμμα,  έφυγαν  ή εξεδιώχθησαν και βρήκαν στέγην σε άλλον Κόμμα! Το περίεργον είναι. Το νέον Κόμμα  το, οποίον τους ενηγκαλίσθη, δεν εφοβήθη μήπως διαπράξουν και σε αυτό το όμοια;;;;

Γενικώς όμοια φαινόμενα παρατηρούμεν πολλά συχνάκις. Οι εναλλαγές από Κόμμα σε Κόμμα είναι συχνές. Στην περίπτωση αυτή προσβάλλεται και ο ψηφοφόρος  ο οποίος εξέλεξε τους μετακινουμένους για συγκεκριμένον Κόμμα!!!

Ύβρεις, διαμάχες, αποπομπές δεν απολείπουν μεταξύ των  Κομμάτων . όμως οι συνέπειες δεν  είναι πάντα αυστηρώς τιμωρητικές. Κάποτε οι ηγεσίες υποχωρούν!!! Το γιατί είναι πάντα άδηλον.

Τα φαινόμενα αυτά φυσικά δεν είναι επιτρεπτά αλλά και δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Κάτι ανάλογον όμως δεν συμβαίνει. Οι παρατηρήσεις μας οδήγησαν στην αποκρυστάλλωση  θέσεων οι οποίες μάλλον έχουν αποφθεγματικόν χαρακτήρα. Π.χ. «Οι κενές περιχομένου πάγιες εκφράσεις σου από τα Μέσα Ενημερώσεως δεν θα σε αδικήσουν».

Πολυπαρουσιαζομένους καθημερινώς βλέπομεν στις Τηλεοράσεις και κρίνομεν την στάση τους! Πολλάκις δεν την ευρίσκομεν ορθήν.  Όμως καμμία αλλαγή απέναντι τους το Κόμμα!

Η παρούσα αναφορά δεν έχει σκοπόν ουδεμιάς προσωπικής προβολής αλλά  δημιουργίαν  προβληματισμού στους ψηφοφόρους εν όψει των Ευρωεκλογών.  Να κρίνουν την επιλογήν των υποψηφίων. Ολόκληρος η Χώρα είναι μια εκλογική περιφέρεια, δηλαδή το ίδιον ψηφοδέλτιον εκάστου Πολιτικού Κόμματος παντού. Έτσι ο ψηφοφόρος έχει την δυνατότητα να κάμει προσεκτικήν επιλογήν και να ζυγίσει ποίον θεωρεί κατάλληλον για το Ευρωκοινοβούλιον. Η εκτίμηση δέον να γίνει βάσει αντικειμενικών αξιών και όχι  συναισθηματικών. Αν κρίνει ικανόν κάποιον που δεν είναι στο δικόν του Κόμμα να τον ψηφίσει χωρίς ενδοιασμόν!  Αυτήν  την στιγμήν εκλέγονται αξίες, ικανότητες και όχι άτομα του πολιτικού μας χώρου. Πρέπει να αμελήσομεν τα πολιτικά συναισθήματα. Σε τοπικές εκλογές αυτά είναι στα ύψη. Τώρα πρέπει  να αφανισθούν και να εκλέξομεν μετά προσοχής. Έχομεν ανάγκην ισχυρόν Κοινοβούλιον. Και συμβούλους κατέχοντες το Ευρωπαϊκόν ιδεώδες και όχι υπείκοντες στους επηρεασμούς τρίτων, οι οποίοι φυσικά δεν ενδιαφέρονται για την ευημερίαν της Ευρώπης! Άγνωστον και αν ενδιαφέρονται δια το ακέραιον μέλλον της!!!

22/3/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: