13 Απριλίου 2024

«Μού βαλε το δάκτυλο πίσω».Μιχαήλ Στρατουδάκης

 Αίσχος και ντροπή!!! Ντροπή κι αίσχος!!! Δεν είναι αυτές ειδήσεις!  Το ακούσαμεν στο βραδινόν δελτίον ειδήσεων μεγάλου Αθηναϊκού τηλεοπτικού σταθμού την 9ην Απριλίου τ.έ.  Η συντάκτις περιέγραφε τις ασέλγειες που δέχθηκε νεαρός  από άλλον νεαρόν. Και αυτά κατεγράφησαν στην προανάκριση και έχουν σκοπόν εξακριβώσεως και μεγέθους του γεγονότος. Η ρεπόρτερ δεν μπορούσε να το αποφύγει και να αναφέρει απλώς ότι δέχθηκε ο νεαρός ασέλγειαν;;; Τα κείμενα των προανακρίσεων και των δικογραφιών δεν πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητος. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα λαμβάνουν γνώση και οι Δικηγόροι και να απαγορευτεί αυστηρώς η δημοσιοποίηση  αυτών. Πολλάκις ακούμεν  «ώρες ολόκληρες» διαλόγους από ανακρίσεις, ανιαρές σε μας στο έπακρον και ουδαμώς ενδιαφέρουσες. Αφορούν τα Δικαστήρια και μόνον. Κάθε δημοσιοποίηση δεν ωφελεί σε τίποτε. Αντιθέτως κάπου θα δίδει και νοσηρά μαθήματα σε επιρρεπείς για εγκληματικές πράξεις. Δημιουργούν δε και στο κοινόν διαφορετικήν εικόνα από εκείνην που θα σχηματίσουν οι Δικαστές.

Οι ειδήσεις όπως τις παρακολουθούμεν τώρα, στο γενικόν σύνολόν τους αφορούν εγκλήματα, πορνείες, ληστείες, βιασμούς, ξυλοδαρμούς μεταξύ νέων και δη ανηλίκων !!!!!! Ειδήσεις ουσίας χάνονται μπροστά στην κυριαρχίαν των εγκληματικών ειδήσεων! Τι επίπεδον δίδομεν στους νέους και πως ενημερώνομεν το κοινωνικόν σύνολόν με τις απαίσιες και αισχρές ειδήσεις; Και το πάνυ λυπηρόν είναι ότι μηρυκάζονται συνεχώς αυτού του είδους οι ειδήσεις! ενώ έπρεπε να αποσιωπώνται ή να είναι άκρως λακωνικές με άπαξ αναφοράν!!! Οι δημοσιογράφοι πρέπει να δίδουν μαθήματα. Να είναι τύποι καί υπογραμμοί και το κοινόν που τους ακούει να αποκτά πάντα χρησίμους και ωφελίμους γνώσεις. Αν δεν υπάρχουν εγκληματικές ειδήσεις και είθε να γίνει κάτι όμοιον, να ασχολούνται με άλλους τομείς ενημερώσεως, επιστημονικούς,  ιστορικούς, λογοτεχνικούς, τεχνικούς κλπ. Προχθές είχαμεν ολικήν έκλειψη ηλίου. Μας έδειξαν φωτογραφίες. Έπρεπε επί δύο ημέρες όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί να έχουν εκτενείς αναφορές περί των εκλείψεων και της αιτίας ήτις τις προκαλεί. Και ποίαν γνώμην είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες περί αυτών.  Αν ήταν σκοτωμός νέου, μίαν εβδομάδα θα το έλεγαν μέχρι να γίνει άλλος για να έχουν θέμα!

Ας αλλάξει άρδην η τακτική στο αντικείμενον της μεταδόσεως των ειδήσεων και της ποιότητος αυτών.

11/4/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: