28 Απριλίου 2024

Μας μπουκώνουν με εκατομμύρια και δισεκατομμύρια

 2,1 δις για την αντιπυρική (που θα είναι δύσκολη φέτος, λέει, αλλά πως το γνωρίζει;) αλλά που θα αρχίσει να παραδίδεται το 2025. Ο Κικίλιας τα λέει και αναρωτιέμαι αν διαβάζει αυτά που του γράφουν.

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Μας λέει:

 

«Το εμβληματικό πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, θα δημιουργήσει ένα ισχυρότατο πλέγμα υλικοτεχνικών μέσων και νέων τεχνολογικών εφαρμογών που θα χρησιμοποιούνται για την Πολιτική Προστασία της χώρας». Χωρίζεται σε τέσσερις άξονες παρέμβασης. Ο πρώτος άξονας είναι η αναβάθμιση υποδομών και εγκαταστάσεων, ο δεύτερος τα συστήματα προειδοποίησης και τα µέσα πρόληψης, ο τρίτος είναι ο εξοπλισµός και τα µέσα υποστήριξης και συντονισµού και ο τέταρτος είναι ο επιχειρησιακός εξοπλισµός και τα µέσα αντιµετώπισης.

 

Και φυσικά ρίχνει στην αρένα και τον Πατριωτισμό:

 

Τέλος, τόνισε πως οι πολλαπλές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού, σημειώνοντας καταληκτικά πως «μιλάμε για ένα νέο πατριωτισμό για να προστατέψουμε τη χώρα, τους ανθρώπους, τη ζωή και τις περιουσίες τους, τα δάση και τα οικοσυστήματα, τα χωράφια και τις καλλιέργειες, τις υποδομές, την οικονομία και τον τρόπο ζωής μας».

 

Στον τρίτο και τέταρτο άξονα επαναλαμβάνει τις λέξεις εξοπλισμός και μέσα αλλά με διαφορετικές έννοιες.

 

Τι διαπιστώνουμε;;;

 

Μπούκωμα με εκατομμύρια και δισεκατομμύρια. Το όπιο των ελλήνων, να ακούμε για εκατομμύρια και δισεκατομμύρια και ας μην γνωρίζουμε με πόσα μηδενικά γράφεται το καθένα. Γιατί είναι πολλοί που δεν γνωρίζουν με πόσα μηδενικά γράφονται.

 

Η παγίωση της αμορφωσιάς και η εγκαθίδρυση της ανεπαρκούς ικανότητας σκέψης έχει σαν αποτέλεσμα η πλειονότητα αυτών που ακούνε τις στομφώδεις εξαγγελίες να λένε: να, κάνουν ότι μπορούν οι άνθρωποι.

 

Και μένουν όλοι ικανοποιημένοι. Και κυρίως οι κυβερνώντες που ελέγχουν τις ροές δισεκατομμυρίων.

 

Εμείς μπορούμε να ελέγξουμε αυτές τις ροές; Να δούμε πόσα εκατομμύρια έπιασαν τόπο; Πόσα εκατομμύρια έγιναν μίζες και προμήθειες;

 

Για ανησυχώ πολύ ότι ένα μέρος αυτών των χρημάτων θα βρεθούν σε προσωπικούς λογαριασμούς. ανησυχώ ότι ένα μέρος των χρημάτων (και ίσως πολύ μεγάλο) προαλείφεται για ημέτερους σκοπούς και όχι για πραγματικές εθνικές ανάγκες.

 

Και όλα αυτά που αναφέρει είναι αντικειμενικά αναγκαία;

Και μέσα σε όλα αυτά έχει αναφέρει ο Κικίλιας τον σημαντικότερο τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών;;

 

Αν πάμε στην διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, στο 1907, στο 1874 και στο 1833, είχαμε καύσωνες; Είχαμε πυρκαγιές; Αν ναι, πως αντιμετωπίζονταν οι πυρκαγιές στα δάση μας;

 

Αν μελετήσουμε τις περασμένες χρονικές περιόδους θα δούμε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν οι καλοκαιρινές πυρκαγιές. Θα δούμε ότι ένας είναι ο κυριότερος τρόπος πρόληψης και είναι ο καλύτερος.

 

Εγώ τα κατανόησα μιλώντας ξανά και ξανά με λίγους ελάχιστους φίλους δασολόγους κατόχους διδακτορικού. Αυτοί δεν μπορούν;;; ή δεν θέλουν;;;

 

Μήπως τους ενδιαφέρει κυρίως και πρωταρχικώς η ροη του χρήματος και όχι το αποτέλεσμα; Γιατί αποτέλεσμα δεδομένης της εξέλιξης των πραγμάτων δεν θα υπάρχει. Και δεν αναφέρομαι σε βλακείες τύπου κλιματικής αλλαγής. Αυτό είναι η κάλυψη για φαγοπότι. 

 

 

 

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Αυτό που σας υπόσχομαι είναι μάχη, μάχη και μάχη

https://www.in.gr/2024/04/24/politics/epikairotita/kikilias-gia-aigis-ayto-pou-sas-yposxomai-einai-maxi-maxi-kai-maxi/

24/04/2024

 

«Μέσα σε 9 μήνες προκηρύξαμε διαγωνισμούς ύψους 1,5 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας στην παρουσία του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: