11 Μαΐου 2024

«Θα θέσω το θέμα στον Ερντογάν»!!

Είπε ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρον της Ελληνικής Δημοκρατίας για το θέμα της μετατροπής μιάς ακόμα Χριστιανικής  Ελληνικής Εκκλησίας σε τζαμί.  Και τι μ’ αυτό;;  Όμοιες παρατηρήσεις δεν τις ακούει και δεν τις λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν ο τούρκος. Είναι ωσάν να μη έχει ειπωθεί. Ουδόλως λεχθείσα! Μάλλον θα διασκεδάσει όταν ακούσει κάτι τέτοιον!

  • Παιδάκι μου, θα του είπει, ότι κάνει ο προστάτης σου είναι καλώς γενομένον και δεν πρέπει να έχεις αντίρρηση! Για το καλόν όλων ενδιαφέρομαι και οι πράξεις μου είναι αρεστές σε όλους. Πως εσύ διαφωνείς;
  • Μα ξέρετε, είναι έργον παγκοσμίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
  • Δεν το θίγω.  Και η Αγιά Σοφιά ήταν το ίδιον, αλλά τώρα απολαμβάνεται από όλα τα αδέλφια μου με ευχαρίστηση!

Και ταύτα ειπών απεστόμωσε τον  χαλαρώς διαμαρτυρηθέντα!

Οι διαμαρτυρίες έπρεπε να ήσαν εντονότατες  εξ Αθηνών, ότε έγινε γνωστή η λιβελική πράξη. Αλλά η αντίδραση ήταν ως μη υπάρξασα. Το επιχείρημα ότι «πρέπει οι δίαυλοι να παραμένουν ανοικτοί», που συνεχώς τονίζουν οι ταγοί της  Ελλάδος, όπως το αντιλαμβανόμεθα ημείς οι απλοί πολίτες, μάλλον είναι δουλοπρεπικόν! Παραμένουν οι δίαυλοι ανοικτοί αλλά οι τούρκοι καθημερινώς  δρούν κατακτητικώς και υποτιμητικώς έναντι της Ελλάδος. Δεν την υπολογίζουν σε τίποτε. Το διάστημα αυτό έχουν δεσμεύσει θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίον  και κάνουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Η καταστροφή μεγίστη περιβαντολογικώς αλλά και εθνικώς. Δεν εμποδίζονται με τίποτε. Το Αιγαίον τους επετρέψαμεν να το θεωρούν δικόν τους αφού εξ αρχής δεν τους απεστομώσαμεν δεόντως. Το απεκάλεσαν  «τουρκοαγαίον» σε διεθνές μήνυμα κι εμείς δεν το αντελήφθημεν καθόλου. Ούτε παρητήθησαν οι υπεύθυνοι υπουργοί. Από τον Σεπτέμβριον στα τουρκικά σχολεία θα διδάσκεται μάθημα για την «θάλασσα των νήσων» όπως αποκαλούν το Αιγαίον ΜΑΣ Πέλαγος! Θα το θίξει και το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός στον τούρκον;; Από την συνθήκην των Αθηνών προσφάτως, συνεχώς μέχρι σήμερον μας υβρίζουν και μας υποτιμούν τούρκοι τιτλούχοι! Πως αντιδρούμεν;  Το βασικόν όπλον μας της επεκτάσεως των χωρικών υδάτων δεν τολμούμεν να το  υλοποιήσομεν γιατί αντιδρά η τουρκία!!!!!  Την ΑΟΖ δεν την έχομεν καθορίσει. Εξορύξεις υδρογονανθράκων δεν τολμούμεν να κάμομεν διότι η τουρκία διαμηνύει ότι έχει δικαιώματα (που τα βρήκε;;;)και εμείς σιωπώμεν!!!

Με αυτά και πολλά άλλα αρνητικά τι νόημα έχει η επίσκεψη στην τουρκίαν;; Δεν θα ήταν αξιοπρεπέστερον – Ελληνοπρεπέστερον να αναβληθεί;;; Είθε να μη μας προασβάλλει άλλον!

9/5/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: