18 Ιουνίου 2024

Το καλοκαίρι ήρθε. Σχέδια. Η Ελλάδα και η Ρωσία ως τουριστικοί προορισμοί !!!

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

«ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» 

Лето наступило. Планы. Греция и Россия в качестве туристического направления !!!


  1. Τουρίστας = Турист
  2. Μορφές τουρισμού = виды туризма
  3. Εναλλακτικός τουρισμός = альтернативный туризм
  4. Προσκυνηματικός τουρισμός = паломнический туризм
  5. Κοινωνικός τουρισμός = социальный туризм
  6. Ιαματικός τουρισμός = оздоровительный туризм
  7. Αγροτουρισμός = аграрный туризм
  8. Γαστρονομικός τουρισμός = гастрономический туризм
  9. τουριστικό πρακτορείο = туристическое агентство
  10. τουριστικός οδηγός = путеводитель
  11. διερμηνέας = устный переводчик
  12. ξεναγός = гид
  13. Αξιοθέατο = достопримечательность
  14. Εκκλησία = Церковь
  15. ναός = храм
  16. υδάτινο, θαλάσσιο πάρκο = аквапарк
  17. πεζόδρομος = пешеходная дорога
  18. πανεπιστήμιο = университет
  19. στάση μετρό = станция метро
  20. στάση λεωφορείου = остановка автобуса
  21. ξενοδοχείο = отель
  22. περίπτερο = киоск
  23. σχολείο = школа
  24. μνημείο = памятник
  25. άγαλμα  = статуя
  26. κτίριο = здание
  27. πολυκατοικίες = многоэтажки
  28. κλαμπ = клуб
  29. μπαρ = бар
  30. σούπερ μάρκετ = супер-маркет
  31. μαγαζί  = магазин

. ΡΗΜΑΤΑ

  • πηγαίνω στον, στην, στο… = иду в …
  • Βλέπω + вин. =  вижу
  • κάνω βόλτα στην, στον, στο.. = гуляю..
  • διαβάζω + вин. = читаю
  • επισκέπτομαι + вин.  = посещаю что-то
  • βγαίνω για ποτό, βόλτα, για φαγητό, για διασκέδαση выхожу за…
  • φτάνω στον,στη,στο = дохожу…
  • αγοράζω = покупаю
  • μιλάω = говорю
  • μαθαίνω = учу, узнаю…
  • ρωτάω – απαντάω = спрашиваю - отвечаю
  • περνάω τον χρόνο μου = провожу свое время

3. ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ

Меня зовут … — Το όνομά μου είναι …

Я из России — Είμαι από τη Ρωσία

Как вас зовут? — Πώς σας λένε;

Где вы живете? — Πού μένεις;

У меня все хорошо — Είμαι καλά

У вас есть дети? — Έχετε παιδιά;

У меня есть дети — Έχω παιδιά

Я плохо говорю по-гречески — Μιλάω ελάχιστα ελληνικά

Я не понимаю — Δεν καταλαβαίνω

Я понял — Καταλαβαίνω

Куда вы едете? — Πού πηγαίνεις;

Я еду на остров … — Θα πάω στο νησί...

Как у вас дела? — Τι κάνετε;

Подождите минутку — Περιμένετε ένα λεπτό

Говорите помедленнее, пожалуйста — Μιλήστε πιο αργά, παρακαλώ

Хорошего путешествия! — Καλό ταξίδι

Хорошего отдыха! — Καλή ξεκούραση

Хороших выходных! — Καλό Σαββατοκύριακο

Хорошего отпуска! — Καλές διακοπές

Some Image

«Τουρισμός σε Ελλάδα και Ρωσία »

«Туризм в Греции и в России»

Some Image

Ο τουρισμός είναι ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος ψυχαγωγίας, ειδικά στον Δυτικό Κόσμο ενώ παράλληλα αποτελεί μια πολύ μεγάλη βιομηχανία και σημαντικότατη πηγή εσόδων για τις τουριστικές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το 2015 οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί ήταν η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία και η Κίνα.

Ορισμός του Τουρισμού

Πολλές είναι οι προσπάθειες που έχουν γίνει για να δoθεί ένας επακριβής ορισμός του Τουρισμού. Από τα κύρια χαρακτηριστικά του, πέντε μπορούν να εξακριβωθούν εννοιολογικά και συγκεκριμένα τα εξής:

  • Ο τουρισμός είναι αποτέλεσμα μεμονωμένης ή ομαδικής μετακίνησης ανθρώπων σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς και η διαμονή τους σε αυτούς επί τουλάχιστον ένα 24ωρο με σκοπό την ικανοποίηση των ψυχαγωγικών τους αναγκών.
  • Οι διάφορες μορφές του τουρισμού περιλαμβάνουν απαραίτητα δύο βασικά στοιχεία: Το ταξίδι στον τουριστικό προορισμό και τη διαμονή σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένου της διατροφής.
  • Το ταξίδι και η διαμονή λαμβάνουν χώρα εκτός του τόπου της μόνιμης διαμονής των ανθρώπων που αποφασίζουν να μετακινηθούν για τουριστικούς λόγους.
  • Η μετακίνηση ανθρώπων σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς είναι προσωρινού και βραχυχρόνιου χαρακτήρα, που σημαίνει ότι πρόθεσή τους είναι να επιστρέψουν στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους μέσα σε λίγες, μέρες βδομάδες ή μήνες.
  • Οι άνθρωποι επισκέπτονται τουριστικούς προορισμούς για τουριστικούς λόγους, δηλαδή για λόγους άλλους από εκείνους της μόνιμης διαμονής τους ή της επαγγελματικής απασχόλησής τους.

Το 1941 οι καθηγητές Hunziker και Krapf του Πανεπιστημίου της Βέρνης υποστήριξαν την άποψη πως ο τουρισμός πρέπει να οριστεί σαν το σύνολο των φαινομένων και σχέσεων που προκύπτουν από την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού σε έναν προορισμό και τη διαμονή σε αυτόν μη μόνιμων κατοίκων του.

Το 1937 η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Κοινωνίας των Εθνών σύστησε στις χώρες-μέλη της να υιοθετήσουν έναν ορισμό που χαρακτήριζε τον τουρίστα σαν ένα άτομο που ταξιδεύει για ένα χρονικό διάστημα 24 ωρών ή περισσότερο σε μια χώρα διαφορετική από εκείνη που διαμένει μόνιμα.

Δυόμιση δεκαετίες αργότερα, το 1963 η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για Διεθνή Ταξίδια και Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη συμφώνησε ο όρος επισκέπτης να περιγράφει κάθε άτομο που επισκέπτεται μία χώρα διαφορετική από εκείνη που διαμένει μόνιμα, για οποιοδήποτε λόγο εκτός από εκείνο της άσκησης ενός επαγγέλματος για το οποίο να αμείβεται με χρηματικούς πόρους της χώρας την οποία επισκέπτεται. Ο ορισμός αυτό καλύπτει δύο κατηγορίες επισκεπτών:

  • Τους τουρίστες: άτομα που επισκέπτονται μια χώρα και διαμένουν σε αυτήν τουλάχιστον επί ένα 24ωρο, και των οποίων οι λόγοι επίσκεψης είναι τις περισσότερες φορές διακοπές, επαγγελματικοί, υγείας, σπουδές, συμμετοχή σε αποστολή ή σύσκεψη ή συνέδριο, επίσκεψη φίλων ή συγγενών, θρησκευτικοί και άθληση.
  • Τους εκδρομείς: άτομα που επισκέπτονται μια χώρα και διαμένουν σε αυτή λιγότερο από ένα 24ωρο. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι επιβάτες κρουαζιεροπλοίων, οι επισκέπτες που έρχονται και φεύγουν την ίδια μέρα χωρίς να διανυκτερεύσουν, καθώς επίσης και τα πληρώματα πλοίων, αεροπλάνων κλπ.

Εσωτερικός τουρισμός

Κανένας από αυτούς τους ορισμούς δεν λαμβάνει υπόψη τον εσωτερικό τουρισμό. Τελευταία φορά, το θέμα της υιοθέτησης ενός ορισμού για τον εσωτερικό τουρισμό τέθηκε στην Παγκόσμια Διάσκεψη για τον Τουρισμό που συγκλίθηκε το 1980 στην Μανίλα των Φιλιππινών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Σήμερα, κάποιες χώρες έχουν δώσει έναν ορισμό για τον ντόπιο τουρίστα. Οι ΗΠΑ π.χ. ορίζουν σαν τουρίστα που κάνει εσωτερικό τουρισμό οποιοδήποτε άτομο φεύγει από το σπίτι του με σκοπό να επισκευτεί κάποιο μέρος που απέχει τουλάχιστον 50 μίλια (80,48 χιλιόμετρα) από αυτό για οποιοδήποτε λόγο εκτός της καθημερινής του μετάβασης στην εργασία.

Διακρίσεις του τουρισμού

  • Εγχώριος τουρισμός (domestic tourism): ο τουρισμός των κατοίκων μίας χώρας όταν ταξιδεύουν μόνο εντός αυτής (π.χ. ένας Αθηναίος πηγαίνει στην Τρίπολη)
  • Εξερχόμενος τουρισμός (outbound tourism): αφορά στους μόνιμους κατοίκους μίας χώρας οι οποίοι ταξιδεύουν σε μία άλλη χώρα (π.χ. ένας Έλληνας που ταξιδεύει στη Γαλλία)
  • Εισερχόμενος τουρισμός (inbound tourism): ο τουρισμός των αλλοδαπών οι οποίοι ταξιδεύουν σε δεδομένη χώρα (π.χ. ένας Γάλλος που ταξιδεύει στην Ελλάδα)
  • Διεθνής τουρισμός (international tourism): το σύνολο του εισερχόμενου και του εξερχόμενου τουρισμού.
  • Εσωτερικός τουρισμός (internal tourism): το σύνολο του εγχώριου και του εισερχόμενου τουρισμού
  • Εθνικός τουρισμός: (national tourism): το σύνολο του εγχώριου και του εξερχόμενου τουρισμού[2].

Ο Μαζικός Τουρισμός

Ο μαζικός τουρισμός είναι μια σχετικά νέα ιδέα, που προήλθε από την μεγάλη άνοδο των εισοδημάτων μετά την Βιομηχανική Επανάσταση. Πριν από αυτή, τα ταξίδια πολιτιστικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα ήταν αποκλειστικό προνόμιο λίγων εκλεκτών περιηγητών, συνήθως αριστοκρατών.

Σήμερα, ο μαζικός τουρισμός είναι απευκταίος λόγω των δυσμενών επιπτώσεων που προκαλεί στο φυσικό περιβάλλον αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Η παγκόσμια τάση σήμερα είναι ο τουρισμός να είναι φιλικός ως προς τον άνθρωπο και ως προς το φυσικό περιβάλλον. Μορφές τουρισμού όπως ο αγροτουρισμός, ο περιηγητικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός αλλά και ο τουρισμός των πόλεων (city breaks) θεωρούνται σήμερα οι μορφές που θα πρέπει να επικρατήσουν προκείμενου η τουριστική ανάπτυξη να καταστεί βιώσιμη καθώς και να καταπολεμηθεί η εποχικότητα.

Εναλλακτικός τουρισμός

Στην Ευρώπη ο όρος εναλλακτικός τουρισμός χρησιμοποιήθηκε για να προσδιορίσει τουριστικές δραστηριότητες που δημιουργούν εναλλακτικό εισόδημα σε προβληματικές οικονομικά κατηγορίες πολιτών ιδιαίτερα στον αγροτικό χώρο και έτσι συχνά ταυτίστηκε με τον αγροτουρισμο.

Στην Ελλαδα ο όρος εναλλακτικός τουρισμός χρησιμοποιείται είτε για να προσδιορίσει τουριστικές δραστηριότητες εναλλακτικές του συμβατικού –Ξενοδοχειακού τουρισμού (που συχνά αποκαλείται και μαζικός χωρίς όμως να είναι το ίδιο πράγμα ) είτε για να προσδιορίσει φιλικές προς το φυσικό περιβάλλον τουριστικές δραστηριότητες όπως ο οικοτουρισμός ή ο αγροτουρισμός.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπεισέρχεται η έννοια του εναλλκτικού εισοδήματος και οι επιπτώσεις αυτής της παράληψης είναι εξαιρετικά σημαντικές ιδιαίτερα για τις μορφές τουρισμού που έχουν σχέση με την περιφερειακή ανάπτυξη υποβαθμισμένων περιοχών.

Ο εναλλακτικός τουρισμός αποτελεί τμήμα των ειδικών μορφών τουρισμού, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την ύπαρξη ενός ειδικού κινήτρου στη ζήτηση και από την ανάπτυξη μιας αντίστοιχης ειδικής υποδομής (προσφοράς)[3]. Με τον εναλλακτικό τουρισμό (alternative tourism), οι άνθρωποι αναζητούν ένα διαφορετικό τρόπο διακοπών, ο οποίος συνδέεται με την προστασία της τοπικής κουλτούρας, την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος αλλά και με την αποφυγή της χρήσης υπηρεσιών οργανωμένου μαζικού τουρισμού[4].

Σημαντικότεροι τουριστικοί προορισμοί

Σημείωση: Γίνεται αναφορά σε στοιχεία του 2002

Χώρα

Αφίξεις (σε εκατομμύρια)

Έσοδα (σε δισεκατομμύρια δολλάρια)

Γαλλία

77,0

32,99

Ισπανία

51,7

33,6

Η.Π.Α

41,9

66,5

Ιταλία

39,8

26,9

Κίνα

36,8

20,4

Ηνωμένο Βασίλειο

24,2

17,8

Καναδάς

20,1

-

Αυστρία

18,6

11,2

Γερμανία

18,0

19,2

Ελλάδα

18,5

13

Μεξικό

19,7

-

Χονγκ Κονγκ

-

10,1

Ελληνικός τουρισμός

Ο τουρισμός είναι κεντρικός πυλώνας στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Το 2010 συνεισέφερε στην οικονομία 34,4 δισεκ. €, ή το 15,1% του συνολικού ακαθάριστου προϊόντος της χώρας, με αφίξεις τουριστών που πλησίασαν τα 15 εκατομμύρια. Ο ελληνικός τουρισμός συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε πολλούς κλάδους. Από αυτούς, οι υπηρεσίες καταλύματος και εστίασης είναι οι σημαντικότερες που απορροφούν περίπου τα 2/3 της τουριστικής δαπάνης. Σηµαντική είναι επίσης η συνεισφορά των µεταφορών, ενώ επωφελούνται και το εμπόριο, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι κατασκευές κ.ά. Το 2010 η άμεση και έμμεση απασχόληση στον τουρισμό εκτιμήθηκε σε 446.000 θέσεις εργασίας.

Το 2010 το 88% των τουριστών προήλθαν από χώρες της Ευρώπης, περιλαμβανομένης της Ρωσίας. Παραδοσιακά, η Γερμανία και η Βρετανία είναι τα κράτη απ' όπου προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών στην Ελλάδα. Οι παράγοντες που ελκύουν τους τουρίστες στην Ελλάδα είναι κυρίως τα πολιτισμικά αξιοθέατα, το καλό κλίμα και οι φυσικές ομορφιές.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Some Image

Εναλλακτικός Τουρισμός. Μια νέα τουριστική προσέγγιση.

Ελλάδα – τόπος εξαιρετικού τουριστικού, προορισμού, μοναδικού κάλλους, αυθεντικής φυσικής ομορφιάς. Ελλάδα σημαίνει 16 χιλ. τετρ. μέτρα παραλίες, 6000 νησιά, εκ των οποίων 227 κατοικημένα. Ελλάδα σημαίνει τόσο παραδοσιακός τουρισμός, αλλά και αγροτουρισμός, προσκυνητικός τουρισμός και εναλλακτικός τουρισμός. Ας τον περιηγηθούμε:


Ανταποκρινόμενη στην διεθνή τάση για διεύρυνση και διαφοροποίηση του τουριστικού της προϊόντος, τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα προσφέρει ελκυστικά πακέτα και υπηρεσίες εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Με τη βοήθεια σημαντικών κρατικών επενδυτικών κινήτρων οι επιχειρηματίες δημιουργούν υποδομές και υπηρεσίες σχετικές με τον τουρισμό υγείας, το θρησκευτικό τουρισμό, τον γαστρονομικό τουρισμό, τον αθλητικό τουρισμό και τον οικοτουρισμό και αγροτοτουρισμό.

Σύμφωνα με
πρόσφατες έρευνες, ένα σημαντικό ποσοστό (άνω του 25%) ευκατάστατων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο Ευρωπαίων ταξιδιωτών αναζητούν πρωτότυπες βιωματικές εμπειρίες και τουριστικές υπηρεσίες πέρα από το τρίπτυχο ήλιος, θάλασσα, φιλοξενία.

Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει πληθώρα τέτοιων εμπειριών εκμεταλλευόμενη την ποικιλότητα των τοπίων της, τους φυσικούς της πόρους, τον πολιτισμικό και ιστορικό της πλούτο, καθώς και την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά της. Όλα τα προηγούμενα, συνδυασμένα με νεωτεριστική επιχειρηματικότητα, μπορούν να αναδείξουν πρωτότυπες κερδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες.

Πλεονέκτημα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι η δυνατότητα τους να προσελκύουν τουρίστες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια σταθερή πηγή εσόδων και απασχόλησης.

Πλεονεκτήματα Επένδυσης στον Εναλλακτικό Τουρισμό
Ποικίλο φυσικό περιβάλλον εξαιρετικής ομορφιάς
Αυξανόμενη ζήτηση για νέες τουριστικές εμπειρίες οδηγούν σε ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης
Εξαιρετικός πολιτισμικός και ιστορικός πλούτος
Αναπτυγμένη υφιστάμενη τουριστική υποδομή η οποία μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά και να υποστηρίξει προϊόντα εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Ελλάδα: Ένας παγκοσμίως αναγνωρίσιμος προορισμός

Στόχος της Τουριστικής Στρατηγικής της χώρας μας είναι να μετατρέψει τον πλούτο των πόρων της σε πρότυπα, μοναδικά τουριστικά προϊόντα με την σύμπραξη Ελλήνων και ξένων επενδυτών.

Προκειμένου να εξυπηρετήσει την στρατηγική της αυτή, η Ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητά της
και ενθαρρύνει την ανάπτυξη τουριστικής υποδομής νέων μορφών εναλλακτικού τουρισμού οι οποίες συμπληρώνουν το παραδοσιακό τουριστικό προϊόν της χώρας. Η Ελλάδα προσελκύει ετησίως περισσότερους από 17 εκατομμύρια επισκέπτες.

Οικοτουρισμός
Η Ελλάδα με τα μαγευτικά τοπία της και ένα πλήθος μοναδικών οικοσυστημάτων όπως οι προστατευόμενες περιοχές Ramsar, αγροτικά τοπία, επιβλητικά βουνά και αμόλυντα ποτάμια, παρέχει μοναδικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη οικοτουριστικών εμπειριών. Αυτή η ραγδαία αυξανόμενη, αγορά υπόσχεται σημαντικές αποδόσεις και υποστηρίζεται αμέριστα από την Ελληνική κυβέρνηση με την παροχή ελκυστικών κινήτρων.

Αθλητικός Τουρισμός

Ο τόπος που έφερε στον κόσμο τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 2004, διοργάνωσε από τους πιο επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες στα χρονικά, είναι ιδανικός για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Από ιστιοπλοΐα και εξερεύνηση σπηλαίων, μέχρι οδοιπορία και αλεξίπτωτο πλαγιάς, η Ελλάδα είναι σε θέση να προσελκύσει λάτρεις των σπορ από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με ποικίλες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν τα φυσικά θέλγητρα της χώρας, από θεαματικά τοπία μέχρι μαγευτικές παραλίες.

Επιτυχή Παραδείγματα
Το Euroleague Final 4 Athens 2007
Το 2009 Athens
CSI2*-W (Equestrian) international
Το WRC Acropolis Rally of Greece (ετήσιο)
Το Athens
Grand Prix Tsiklitiria (εντάσσεται στο πλαίσιο του IAAF Grand Prix)
Η ετήσια Aegean Regatta

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011

Τουρισμός Υγείας
Η Ελλάδα φημίζεται για τους άριστους γιατρούς της και τους επαγγελματίες υγείας, που σπουδάζουν και εξειδικεύονται σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής. Το γεγονός αυτό αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα, καθώς οι ασθενείς ανακαλύπτουν τα οφέλη της ιατρικής φροντίδας σε χώρους όπου η εξειδίκευση συνδυάζεται με την εξοικονόμηση εξόδων και ένα ελκυστικό περιβάλλον ανάρρωσης. Ο Οργανισμός Παγκόσμιας Υγείας κατατάσσει το σύστημα υγείας της Ελλάδας στη 14η θέση μεταξύ 191 χωρών παγκοσμίως.

Η πλαστική χειρουργική, τα κέντρα αποτοξίνωσης, οι κλινικές γονιμότητας και η αιμοκάθαρση σε ευχάριστο περιβάλλον είναι από τους τομείς που γνωρίζουν επιτυχία στον τομέα του τουρισμού υγείας. Μία από τις πιο ελκυστικές πλευρές της θεραπευτικής αγωγής στην Ελλάδα είναι η δυνατότητα ανάρρωσης σε ένα πανέμορφο περιβάλλον απολαμβάνοντας την ελληνική φιλοξενία. Το 2010, αναμένεται νομοσχέδιο που θα υποστηρίζει τον τουρισμό υγείας.

 

Πηγή: http://www.investingreece.gov.gr/default.asp?pid=36&sectorID=47&la=2

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  • Είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης για τη διαμονή δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ και για την ακτοπλοϊκή μετάβασή τους σε αυτά. Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη τους είναι απαραίτητο να είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.
  • Το πρόγραμμα καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο, βάσει της οποίας, στη συνέχεια, δημοσιεύεται Δημόσια Πρόσκληση του Οργανισμού με τους λεπτομερείς όρους και τις προϋποθέσεις αυτού. Η Δημόσια Πρόσκληση αναρτάται στον Διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.
  • Το πρόγραμμα διαρκεί δώδεκα (12) μήνες. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης αυτού ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.
  • Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο του καταλύματος. Ο μόνος περιορισμός που έχει τεθεί ως προς την επιλογή του τουριστικού καταλύματος είναι να μη βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους ή αν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, να εντάσσεται στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Για καταλύματα στη Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις.
  • Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos

Some Image

Εναλλακτικός τουρισμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Some Image

Eναλλακτικός τουρισμός - είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει όλες τις μορφές τουρισμού, οι οποίες προσελκύουν τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα. Παρουσιάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Βασικές μορφές

Some Image

Πρέπει να τονιστεί η σημασία του εναλλακτικού τουρισμού στην ανάπτυξη μίας τουριστικής χώρας. Την προώθηση ενός τέτοιου δυνατού προϊόντος εξασφαλίζει το πρόσθετο εισόδημα στα ταμεία του κράτους.

  • Ιαματικός τουρισμός (SPA) - συνδέεται με επισκέψεις σε τουριστικούς χώρους για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών (π.χ. τη θεραπεία άγχους,τη ψυχοθεραπεία,τη φυσιοθεραπεία, τη χαλάρωση, τη διατροφή, την ομορφιά, κλπ.), καθώς και για ξεκούραση και αναζωογόνηση του σώματος και της ψυχής.
  • Αθλητικός τουρισμός αναψυχής - συνδέεται με όλες τις μορφές ενεργητικής και παθητικής συμμετοχής σε αθλητικές εκδηλώσεις. Η συμμετοχή μπορεί να είναι τυχαία ή και οργανωμένη, μπορεί να πραγματοποιείται για επιχειρηματικούς σκοπούς ή και για άλλους λόγους. Χωρίζεται σε δύο κατηγορίες:
  1. ενεργή συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις ή διαγωνισμούς, όπως το γκολφ, τένις, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κωπηλασία κλπ.
  2. παρακολούθηση των ευρωπαϊκών και παγκοσμίων κυπέλλων και πρωταθλημάτων, Ολυμπιακών Αγώνων και τα μεγάλα διεθνή τουρνουά.

Some Image

συνεδριακός τουρισμός

  • Χειμερινός τουρισμός -Ο χειµερινός τουρισµός είναι απλά η ονοµασία της κατηγορίας εκείνων των µορφών τουρισµού, που έχουν κοινό χαρακτηριστικό ότι αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του χειµώνα, δηλαδή κατά το διάστημα των μηνών Νοεμβρίου – Μαρτίου .Πιο αναλυτικά καλύπτει τις δραστηριότητες εκείνες , που εκδηλώνονται σε ορεινές κυρίως περιοχές , κάτω πάντα από ορισμένες κλιματολογικές συνθήκες , όπως για παράδειγμα χαμηλές θερμοκρασίες , που πλησιάζουν τους 00 κελσίου και συνήθως τους ξεπερνούν.
  • Συνεδριακός τουρισμός- τουριστικός προορισμός, άμεσα συνδεδεμένος με την οργάνωση και συμμετοχή σε συνέδρια, σεμινάρια και εκθέσεις. Τα τελευταία χρόνια, ο συνεδριακός τουρισμός αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της τουριστικής αγοράς σε διεθνές επίπεδο.
  • Οικοτουρισμός - μια μορφή τουρισμού που έχει αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας τους πόρους του περιβάλλοντος: βουνά, λίμνες, λιμνοθάλασσες, κοιλάδες, σπηλιές, πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Συνοπτικά είναι περιοχές που προκαλούν υψηλό γεωλογικό ενδιαφέρον.
  • Ιατρικός τουρισμός - μια κατεύθυνση του τουρισμού, στόχος της οποίας είναι η οργάνωση μίας οικονομικά ανταγωνιστικής ιατρικής φροντίδας του ασθενούς στο εξωτερικό.
  • Μεταλλευτικός/γεωλογικός τουρισμός - μια μορφή μεταλευτικής ή γεωλογικής περιήγησης σε περιοχές με παρόν αλλά και παρελθόν στη μεταλλευτική δραστηριότητα.
  • Αστική εξερεύνηση - μια μορφή που έχει σχέση με την εξερεύνηση παλιών κτηρίων αλλά και ανεξερεύνητων πτυχών της ζωής των πόλεων.
  • Τουρισμός περιπέτειας - μια μορφή που έχει σχέση με την ανάγκη των ανθρώπων να ζήσουν κάποια περιπέτεια.

Οργανισμοί για τον εναλλακτικό τουρισμό

Υπεύθυνοι για τη διαχείριση και το μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών είναι οι ΟΔΠ (αγγλ.Destination Management Organisations - DMOs). Ο ρόλος τους είναι σημαντικός,καθώς:

  • συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα των προορισμών
  • διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα σε μικρό-μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις
  • παρέχουν μία αξιόπιστη θέση ανάμεσα σε παίκτες του διεθνούς επιπέδου


Χωρίζονται σε 2 κατηγορίες με βάση 1) τη γεωγραφική τους κάλυψη και 2) τη νομική τους μορφή.Αν και αποτελούν την εξουσία, ο ρόλος τους είναι περιορισμένος: συντονισμός και καθοδήγηση.

Διαδίκτυο και εναλλακτικός τουρισμός

Το διαδίκτυο αποτελεί ένα χρήσιμο και κερδοφόρο εργαλείο για την τουριστική βιομηχανία. Η αντίληψη των τουριστικών επιχειρήσεων για την αναγκαιότητα της παρουσίας τους στον Παγκόσμιο Ιστό γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη.Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της Eurostat (Information society statistics 2008) απέδειξαν την εξέχουσα θέση που καταλαμβάνει το Διαδίκτυο στον τουρισμό.

Κινητή πλατφόρμα

Κινητή πλατφόρμα (m-tourism) ή αλλιώς τουρισμός στο κινητό τηλέφωνο.Είναι μια νέα τάση, η οποία επιβάλλεται στην αγορά και σταδιακά γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία. Αρχικός σκοπός της πλατφόρμας ήταν να διευκολύνει τους επαγγελματίες, γνώρισε όμως μεγάλη επιτυχία και επεκτάθηκε στα ταξίδια αναψυχής.[6] Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται κυρίως για την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Οι τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρονται από ένα Οργανωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμού εντοπίζονται και στην κινητή πλατφόρμα, με μοναδική διαφορά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Παράδειγματα μερικών επαναστατικών εφαρμογών είναι τα ακόλουθα:

  1. SmartMuseum- ψηφιακή πολιτιστική πλατφόρμα.
  2. WI-BIKE-ένα από τα πρωτοποριακά πολυμέσα (ενσωματωμένο GPS) για τους λάτρες της ποδηλασίας
  3. Wikitude Browser World - ένα πρόγραμμα περιήγησης επαυξημένης πραγματικότητας
  4. Hungary Tourism App - πλούσια βάση δεδομένων, τοποθεσίες ψυχαγωγικού περιεχομένου και μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων σε όλη την Ουγγαρία[7]

Η νέα μορφή τουρισμού , με ονομασία “m-tourism”, αναμένεται να επιφέρει τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο του τουρισμού.

Σύγχρονες μορφές μουσείων

Τα μουσεία έρχονται αντιμέτωπα με τους βασικούς ανταγωνιστές τους- τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης(ΜΜΕ). Λόγω των παγκόσμιων εξελίξεων, για να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικά και να υπηρετούν το σκοπό για τον οποίο προορίζονται, καλούνται να «εκσυγχρονιστούν», έτσι ώστε να ικανοποιήσουν τον απαιτητικό σύγχρονο πολίτη. Ο σκοπός του σύγχρονου μουσείου είναι η προσέλκυση νέων επισκεπτών και η προσφορά μοναδικών εμπειριών. Ένα τεράστιο πλεονέκτημα που διαθέτουν είναι η πληθώρα πολύτιμων πληροφοριών και συσσωρευμένων γνώσεων. Ο σκοπός τους είναι:

  • εξάλειψη των συνόρων
  • προσφορά εμπειριών στο κοινωνικό σύνολο

Σύγχρονα μουσεία και διαδίκτυο

Μια πιο σύγχρονη μορφή των μουσείων παρουσιάζεται στο διαδίκτυο. Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με τη χρησιμότητα των ψηφιακών μουσείων.Παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα όπως η προστασία των εκθεμάτων από τη φθορά και η ευκολία έκθεσης έργων που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρουσιαστούν σε φυσικά μουσεία, όμως δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη μοναδικότητα της εμπειρίας της πραγματικής επαφής με τα έργα τέχνης. Πολλές ιστοσελίδες των σύγχρονων μουσείων προσφέρουν εικονική (virtual) ξενάγηση στο χώρο, διαθέτουν υπερσυνδέσμους με άλλα μουσεία της ίδιας φιλοσοφίας, προσφέροντας στους επισκέπτες εύρος υπηρεσιών. Σήμερα, τα ψηφιακά μουσεία έχουν επεκταθεί και στις σύγχρονες κινητές πλατφόρμες m-tourism.

Μουσειακοί χώροι

Some Image

  • Πρωτότυπες εκθέσεις -( τα λεγόμενα μουσεία τυφλών ). Δίνουν τη δυνατότητα στους τυφλούς να αγγίζουν τα έργα τέχνης . Στους ανθρώπους χωρίς προβλήματα όρασης προτείνεται να βιώσουν μια πρωτότυπη εμπειρία με τον ίδιο τρόπο που τη βιώνει ένας τυφλός (με κλειστά μάτια).
  • Παιδικά μουσεία- έχουν εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό σκοπό. Είναι ιδιαιτέρα δημοφιλή σε πολλές χώρες. Προσφέρουν πολλές εμπειρίες στα παιδιά.
  • Μουσεία με διαδραστικά (αγγλ.interactive) εκθέματα. Ένα νέο μέσο βαθύτερης κατανόησης των αντικειμένων που έχουν εκτεθεί στα μουσεία.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82 

Some Image

Τουρισμός στη Ρωσία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο τουρισμός στη Ρωσία έχει δει ταχεία ανάπτυξη από την ύστερη εποχή της σοβιετικής περιόδου, αρχικά μέσω εσωτερικού τουρισμού και στη συνέχεια με διεθνή τουρισμό. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και η μεγάλη φυσική ποικιλομορφία τοποθετούν τη Ρωσία ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Εκτός της Κριμαίας, η χώρα περιλαμβάνει 26 περιοχές παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, ενώ πολλές άλλες βρίσκονται στους δοκιμαστικούς καταλόγους της ΟΥΝΕΣΚΟ.[1][2]

Σημαντικές τουριστικές διαδρομές στη Ρωσία περιλαμβάνουν ταξίδια γύρω από το λεγόμενο Χρυσό Δαχτυλίδι αρχαίων πόλεων, κρουαζιέρες στα μεγάλα ποτάμια, όπως του Βόλγα, και μακρινές διαδρομές με τον περίφημο Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο.[3][4] Οι διαφορετικές περιοχές και οι διάφορες εθνικές κουλτούρες της Ρωσίας προσφέρουν πολλές διαφορετικές γεύσεις και αναμνήσεις και παρουσιάζουν μια μεγάλη ποικιλία παραδόσεων, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών λουτρών, χειροποίητες ζωγραφιές σε ξύλο, ρωσικές κούκλες, της γιορτής Σαμπαντούι ή σαμανικών τελετών.[5][6] Το 2013 επισκέφθηκαν τη Ρωσία 33 εκατομμύρια τουρίστες, καθιστώντας την ένατη δημοφιλέστερη χώρα στον κόσμο και έβδομη στην Ευρώπη.[7]

Some Image

Οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στη Ρωσία είναι η Αγία Πετρούπολη (η οποία εμφανίστηκε στον κατάλογο των κορυφαίων πόλεων της Ευρώπης το 2010) και η Μόσχα, σημερινά και ιστορικά κέντρα της χώρας και μεγάλες πολιτιστικές πρωτεύουσες, αναγνωρισμένη ως Παγκόσμιες Πόλεις.

Η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη διαθέτουν παγκοσμίου φήμης μουσεία, όπως το Ερμιτάζ και η Πινακοθήκη Τρετιακόφ, διάσημα θέατρα όπως το Μπολσόι και Μαριίνσκι, περίτεχνες εκκλησίες, όπως ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου, ο Καθεδρικός Ναός του Σωτήρος, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ισαάκ και ο Ναός του Χυμένου Αίματος, εντυπωσιακές οχυρώσεις, όπως το Κρεμλίνο της Μόσχας και το Κάστρο Πέτρου και Παύλου, όμορφες πλατείες όπως η Κόκκινη Πλατεία και η Πλατεία Ανακτόρων, καθώς και λεωφόρους, όπως η Τβέρσκαγια και η Νιέφσκι Προσπέκτ. Πλούσια ανάκτορα και πάρκα ακραίας ομορφιάς συναντώνται στις πρώην αυτοκρατορικές κατοικίες στα προάστια της Μόσχας (Κολόμενσκογιε, Τσαρίτσινο) και της Αγίας Πετρούπολης (Πετεργκόφ, Στρέλνα, Ορανιενμπάουμ, Γκάτσινα, Παβλόφσκ, Τσάρσκογιε Σελό). Η Μόσχα έχει μια μεγάλη ποικιλία από εντυπωσιακά κτίρια της σοβιετικής εποχής μαζί με σύγχρονους ουρανοξύστες, ενώ η χώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για την Αγία Πετρούπολη, την επονομαζόμενη Βενετία του Βορρά, βάση της κλασικής αρχιτεκτονικής της, των πολλών ποταμών, των καναλιών και των γεφυρών της.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7_%CE%A1%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1


ПОЧЕМУ ГРЕЦИЯ?

Греция – идеальная страна для жизни

Приехав в любой крупный город или просто на курорт, вы видите множество туристов из Германии, Англии, США, Италии, Чехии, России – людей из всех европейских стран. Всех, кроме Греции. Связано это отнюдь не с финансовым кризисом (до 2009 г. доходы греков были очень высокими даже по меркам благополучной Европы). Просто греки «от добра добра не ищут» и вместо того, чтобы ездить по другим странам, предпочитают отдыхать у себя на родине. И это не удивительно: в какой еще стране вы найдете столь комфортный для проживания климат, такое чистое море (протяженность береговой линии Греции – одна из самых больших в мире, а по количеству самых чистых пляжей страна занимает второе место), такую вкусную и здоровую еду и столько уникальных памятников культуры и цивилизации?

Греческая культура близка и понятна россиянам. Греки – один из немногих народов, исповедующих православие. Наши две страны связывают глубокие культурные и исторические узы: с давних времен сотни тысяч греков проживали на территории России, а в 19 веке Россия сыграла важную роль в образовании независимого Греческого государства. Интересно, что на Севере Греции, в исторической Македонии, значительную часть населения составляют русскоязычные греки, в свое время переехавшие сюда из стран бывшего Советского Союза. Эллада – это страна, где к русским всегда хорошо относятся, и где вы сразу же почувствуете себя как дома.  

Добавим к этому, что Греция остается самой безопасной в Европе страной для проживания и уровень преступности в большинстве районов, за исключением разве что Афин, по-прежнему ничтожен.   

Географическая близость

С Россией Грецию связывают круглогодичные прямые рейсы и множество чартеров в летний сезон. Средняя стоимость перелета в оба конца экономическим классом составляет 320 евро, что значительно ниже по сравнению с Италией, Францией и странами Пиренейского полуострова, а время перелета составляет от 2,5 до 3,5 часов (в зависимости от региона).

Проще всего из России добраться до двух крупнейших городов Греции – Афин и Салоник: самолеты сюда летают круглый год. В туристический сезон регулярное авиасообщение связывает российские города с Ираклионом (о. Крит), Керкирой (Корфу), Родосом и другими островами Греции.

Среди россиян наибольшей популярностью пользуется недвижимость у моря на побережье вблизи Салоник (п-ов Халкидики и Паралия Катерини), куда доехать от аэропорта за 1-2 часа, и тех островах, с которыми у России есть воздушное сообщение. Но и до остальных регионов добраться не составит особого труда: даже до самых отдаленных островов Вы можете долететь стыковочным рейсом через Афины или доплыть на пароме из порта Пирей.

Греция как правило ассоциируется с лучезарным морем, ярко сияющим солнцем и многокилометровыми пляжами, но не стоит забывать, что греческие горы не менее прекрасны. Самый популярный в стране горнолыжный курорт Арахова расположен всего в 160 км от афинского аэропорта.  

Если Вы планируете покупать недвижимость не только для отдыха, но и с целью ведения бизнеса, то лучшим выбором будут Афины – крупнейший в Юго-Восточной Европе город, в котором проживает треть всего населения Греции. В нескольких километрах от шумного центра этого магаполиса  расположены тихие и респектабельные кварталы, где можно купить квартиру или виллу с выходом на Эгейское море.

Наконец, советуем Вам обратить внимание на юг Пелопоннеса – одного из самых красивых и самобытных греческих регионов. Дорога сюда из Афин неблизкая – от двух с половиной до четырех часов на автомобиле, в зависимости от региона,  но она того стоит: именно здесь Вы сможете лучше всего почувствовать колорит греческой жизни и увидеть величайшие памятники культуры и цивилизации Древней Эллады.  

Простая процедура получения виз

Имея недвижимость в Греции, Вы можете быстро и легко получить многократную Шенгенскую визу, которая даст Вам возможность в течение длительного времени находиться на территории большей части стран Евросоюза. При этом в перспективе правительство Греции планирует выдавать владельцам недвижимости 5-летние визы и вид на жительство на 10 лет. Срок оформления греческой визы составляет 2-3 дня, количество отказов в визе минимально, стоимость консульского сбора составляет всего 35 евро – существенно меньше, чем в остальных странах Шенгенского соглашения.

Греция, переживающая сейчас нелегкие времена, крайне заинтересована в дальнейшем упрощении визового режима и привлечении российских туристов и инвесторов. Кстати, на некоторые острова (например, на Родос) россияне уже могут попасть без предварительного посещения греческого консульства, правда, только в том случае, если они приезжают на пароме из соседней Турции.   

Сравнительно низкие цены и несложная процедура оформления прав собственности

Экономический кризис привел к тому, что рынок греческой недвижимости повернулся лицом к покупателю: с одной стороны, на продажу было выставлено множество объектов по достаточно низким (в сравнении с другими странами) ценам, с другой стороны, правительство Греции приняло ряд мер по привлечению иностранных инвесторов.

Например, была облегчена процедура приобретения недвижимости в приграничных районах, упрощено упорядочение строительных нарушений, принят новый закон об инвестировании, предоставляющие серьезные льготы покупателям собственности на территории Греции (в том числе, при покупке недвижимости в рассрочку). Более того, дети иностранных граждан, родившиеся в Греции или прошедшие с успехом курс обучения в греческих школах, получили право на приобретение греческого гражданства.

Недвижимость в Греции – это не только простой с точки зрения покупки, но и ликвидный актив. По действующим законам на иностранных покупателей не накладывается никаких ограничений на распоряжение имуществом, в том числе его перепродажу. Многие профессиональные риелторы полагают, что цены на недвижимость в Греции сейчас находятся на своем «дне» и в ближайшие месяцы наметится тенденция к их росту.

Рекомендуемые нами риелторы помогут вам не только подобрать отвечающую вашим требованиям и предпочтениям недвижимость в Греции, но и грамотно и в кратчайшие сроки провести оформление прав собственности с учетом всех особенностей греческого законодательства.  

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Ελλάδα - ένα ιδανικό προορισμό για τη ζωή

Φτάνοντας σε κάθε μεγάλη πόλη ή απλά σε ένα θέρετρο, μπορείτε να δείτε πολλούς τουρίστες από τη Γερμανία, την Αγγλία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Τσεχία, τη Ρωσία - ανθρώπους από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Από όλες, εκτός από την Ελλάδα. Αυτό δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση (μέχρι το 2009 εισόδημα των Ελλήνων ήταν πολύ υψηλό ακόμη και για μια ευημερούσα Ευρώπη). Απλά οι Έλληνες αντί να επισκεφθούν άλλες χώρες, προτιμούν να χαλαρώσουν στο σπίτι τους. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Σε ποια άλλη χώρα μπορείτε να βρείτε ένα τέτοιο άνετο περιβάλλον για τη ζωή, μια καθαρή θάλασσα (η ακτογραμμή της Ελλάδας 16 χιλ. χλμ. συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες του κόσμου, ενώ ως προς τον αριθμό των καθαρότερων παραλιών ανά τον κόσμο, η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως), ένα τόσο νόστιμο και υγιεινό φαγητό  και τόσα πολλά μοναδικά μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας  και πολιτισμού;

Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι ιδιαίτερα γνώριμος και οικείος για τους Ρώσους. Έλληνες - ένας από τους λίγους λαούς  που πρεσβεύουν την Ορθοδοξία. Οι δύο χώρες μας συνδέονται με βαθείς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς. Από τους αρχαίους χρόνους, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες  ζουν στην επικράτεια της σημερινής Ρωσίας και της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. Κατά τον 19ο αιώνα η Ρωσία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Είναι ενδιαφέρον πως στη Βόρεια Ελλάδα, στην ιστορική Μακεδονία, μεγάλο μέρος του πληθυσμού αποτελούν ρωσόφωνοι Έλληνες, που επαναπατρίστικαν εδώ από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ελλάδα - μια χώρα, όπου τους Ρώσους τους υποδέχονται πολύ θερμά, και όπου ο οποιασδήποτε επισκέπτης αμέσως θα αισθανθεί οικειότητα και ζεστασιπα, σαν στο σπίτι του.

Προσθέστε σε αυτό ότι η Ελλάδα παραμένει η πιο ασφαλής χώρα στην Ευρώπη  και τα επίπεδα της εγκληματικότητας, στους περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση, ίσως, ορισμένες συνοικίες της Αθήνας, εξακολουθούν να είναι ασήμαντα.

Γεωγραφία

Με τη Ρωσία η Ελλάδα συνδέεται, όλο το χρόνο, είτε με τακτικές πτήσεις είτε με πτήσεις τσάρτερ, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο. Το μέσο κόστος της πτήσης, μετ 'επιστροφής, για οικονομική θέση, κυμαίνεται περί τα 320 ευρώ, το οποίο είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σύγκριση με την Ιταλία, τη Γαλλία και τις χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου. Η διάρκεια των  πτήσεων είναι από 2,5 έως 3,5 ώρες (ανάλογα με την περιοχή).

Ο ευκολότερος τρόπος για να μεταφερθούμε  από τη Ρωσία στις δυο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας - Αθήνα και Θεσσαλονίκη - είναι αεροπορικώς, με πτήσεις που πετούν όλο το χρόνο. Στην τουριστική περίοδο τακτικές αεροπορικές πτήσεις  συνδέουν διάφορες πόλεις της Ρωσίας με το Ηράκλειο Κρήτης, την Κέκρυρα, τη Ρόδο, τη Δυτική Πελοπόννησο και Νότια Πελοπόννησο, καθώς και διάφορα νησιά της Ελλάδας.

Για τους Ρώσους ιδιαίτερης δημοτικότητας χαίρουν τα ακίνητα που βρίσκονται κοντά στην ακτή της Θεσσαλονίκης (χερσόνησος της Χαλκιδικής και της Παραλίας Κατερίνης), τα οποία απέχουν  1-2 ώρες από το αεροδρόμιο, αλλά και στα νησιά, με τα οποία η Ρωσία έχει αεροπορικές συνδέσεις. Αλλά δεν είναι δύσκολο να επισκεφθείτε και άλλες περιοχές της χώρας. Ακόμη και τα πιο απομεμακρυσμένα νησιά μπορείτε να τα επισκεφθείτε, είτε με αεροπλάνο μέσω Αθηνών, είτε ταξιδεύοντας με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά.

Η Ελλάδα ταυτίζεται, συνήθως, με τη λαμπερή θάλασσα, το φωτεινό ήλιο, αλλά και χιλιόμετρα παραλιών, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τα ελληνικά βουνά δεν είναι λιγότερο όμορφα. Το πιο δημοφιλές θέρετρο σκι στην Αράχωβα  βρίσκεται μόλις 160 χλμ. από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε ακίνητη περιουσία, όχι μόνο για αναψυχή αλλά και για  επιχειρηματική δραστηριότητα, η καλύτερη επιλογή θα ήταν η Αθήνα - η μεγαλύτερη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη πόλη, την οποία διαμένει το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας. Λίγα χιλιόμετρα από το πολυσύχναστο κέντρο της υπάρχουν ήσυχες και γραφικές περιοχές, όπου μπορείτε να αγοράσετε ένα διαμέρισμα ή βίλα με πρόσβαση στο Αιγαίο Πέλαγος.

Τέλος, σας προτείνουμε να δώσετε προσοχή στα νότια της Πελοποννήσου - μία από τις πιο όμορφες, αυθεντικές και γραφικές περιοχές της Ελλάδας, με καυταπληκτικά μνημεία, πλούσια ιστορία και φυσική μορφιά. Η απόσταση από την Αθήνα κυμαίνεται από   δυόμισι έως τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο, ανάλογα με την περιοχή, αλλά αξίζει τον κόπο: εδώ μπορείτε, κυριολεκτικά, να πάρετε μία γεύση της ελληνικής ζωής και να γνωρίσετε από κοντά τα σπουδαιότερα μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας.

Μια απλή διαδικασία για τη χορήγηση θεωρήσεων

Διαθέτοντας ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα μπορείτε γρήγορα και εύκολα να έχετε πολλαπλή θεώρηση Σένγκεν, η οποία θα σας δώσει την ευκαιρία να διαμένετε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα  στην πλειονότητα των χωρών της ΕΕ. Στο μέλλον η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει στους ιδιοκτήτες μια 5-ετή θεώρηση  και άδεια  διαμονής για 10 χρόνια.Η ελληνική θεώρηση βγαίνει σε  2-3 ημέρες, ο αριθμός των αρνήσεων θεώρησης είναι ελάχιστος. Το κόστος του τέλους θεώρησης είναι μόνο 35 ευρώ - πολύ χαμηλότερο από ό, τι στις άλλες χώρες της ζώνης Σένγκεν.

Η Ελλάδα, που τώρα περνάει δύσκολες στιγμές, ενδιαφέρται  για την περαιτέρω απλοποίηση του καθεστώτος των θεωρήσεων και για την προσέλκυση Ρώσων τουριστών και επενδυτών. Με την ευκαιρία, σε κάποια νησιά (π.χ., Ρόδος), οι Ρώσοι μπορούν να πάνε ήδη, χωρίς να επισκέπτονται το ελληνικό προξενείο, όμως μόνο αν φτάσουν με πλοίο από τη γειτονική Τουρκία.

Σχετικά χαμηλή τιμή και απλή διαδικασία για την καταχώριση των δικαιωμάτων  ιδιοκτησίας

Η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πολλών ακινήτων σε σχετικά προσιτές (σε σύγκριση με άλλες χώρες) τιμές, καθώς και την υιοθέτηση μέτρων, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, για την προσέλκυση ξένων επενδυτών .

Για παράδειγμα, έχει απλοποιηθεί η διαδικασία αγοράς ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές, απλοποιήθηκε η διαδικασία νομιμοποιήσεων παράνομων κτηρίων. Έχει ψηφιστεί ένας νέος νόμος για τις επενδύσεις, παρέχοντας σημαντικά οφέλη για τους αγοραστές ακινήτων στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της αγοράς των ακινήτων με δόσεις). Επιπλέον, τα παιδιά των αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα ή που έχουν περάσει επιτυχώς μια σειρά μαθημάτων στα ελληνικά σχολεία, έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

  Ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα - δεν είναι μόνο απλά να αγοραστεί , αλλά και πολύ εύκολο να μεταπωληθεί. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για τους αλλοδαπούς αγοραστές δεν υφίστανται περιορισμοί για τη διάθεση της περιουσίας, συμπεριλαμβανομένης της μεταπώλησης του. Πολλοί επαγγελματίες μεσίτες πιστεύουν ότι οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα είναι τώρα στο "ναδίρ" τους. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται τάση για αύξησή τους. 

Προτεινόμενοι από εμάς μεσίτες μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε όχι μόνο ικανοποιητική, με βάση τις προτιμήσεις και τα κριτήριά σας, ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, αλλά και να σας βοηθήσουν κατάλληλα και έγκαιρα με τις διάφορες διατυπώσεις, την καταχώρηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, λαμβάνοντας υπ΄όψιν όλες τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής νομοθεσίας.

Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
 

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Instagram: @hecucenter


 

   

Чтобы отписаться от этой рассылки, перейдите по ссылке

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: