27 Ιουλίου 2024

Καταλάβατε τι έγινε στην Κάσο; Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

  Την ώρα και τις στιγμές που ο κος Μητσοτάκης χασκογελούσε στο Προεδρικό Μέγαρο, οι Γείτονες μας ευχαριστούσαν για τον σεβασμό που δείξαμε στην θαλάσσια δικαιοδοσία τους.

 

Θεωρούν ότι έξι μίλια μετά την Κάσο και κάθε νησί μας είναι δική τους θαλάσσια δικαιοδοσία, στο μισό Αιγαίο.

 

Σε αυτό το μέρος του Αιγαίου και σε ολόκληρο το Αιγαίο από καταβολής κόσμου πηγαινοερχόντουσαν οι Έλληνες και έμποροι από κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε την ελληνικότητά τους.

 

Σήμερα οι νεοέλληνες φαίνεται πως πιθύμησαν το οθωμανικό παρελθόν και χασκογελάνε και ετοιμάζονται να ποζάρουν στα τέσσερα.

 

Όταν στέλνεις επιστολή στον δήμαρχο για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και αυτός δεν απαντάει αλλά όταν σε βλέπει στον δρόμο πιάνει τα αρχιδια του. Όταν ο γείτονας ταλαιπωρείται σε δικαστικές διαμάχες άνισες και άδικες και δεν δίνουμε καμία σημασία. Όταν δίπλα μας οδηγούν σαν τρελοί και σκοτώνονται, όταν δίπλα μας καίγονται πλαστικά και μολύνονται τρόφιμα με καρκινογόνους παράγοντες και δεν δείχνουμε κανένα ενδιαφέρον. Τότε όλα αυτά που συμβαίνουν εντος και εκτος επικράτειας είναι εντελώς φυσιολογικά.

 

Είμαστε οι τελευταίες γενιές της ντροπής. Ψηφίζουμε με βάση το προσωπικό συμφέρον εξασφαλίζοντας συνθήκες φεουδαρχίας για το έθνος μας. Και αυτοί οι αιρετοί που πριονίζουν το έθνος μας θα εξάρουν τους μεγάλου ήρωες σε κάθε ευκαιρία σε κάθε μεγάλη γιορτή.

 

Είμαστε ένα ς έθνος που του αξίζει πλέον να είναι στα τέσσερα.

 

 

Με εκτίμηση

 

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

(και ζητώ συγγνώμη για το απρεπές του λόγου σε κάποια σημεία)

 

 

 

Οι πηγές μου

 

Η Τουρκία μάς ευχαριστεί για την Κάσο – «Ευχαριστούμε τις ελληνικές αρχές για τον σεβασμό στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας»

https://www.in.gr/2024/07/25/politics/diplomatia/tourkia-mas-eyxaristei-gia-tin-kaso-eyxaristoume-tis-ellinikes-arxes-gia-ton-sevasmo-sti-thalassia-dikaiodosia-mas/

 

Επιμένει στην προκλητική ρητορική η Τουρκία, η οποία… ευχαριστεί, μάλιστα, τις ελληνικές αρχές «για τον σεβασμό τους στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αναφορικά με την παρουσία πολεμικών πλοίων της Άγκυρας νότια της Κάσου και της Καρπάθου.

 

«Για το θέμα αυτό εκδόθηκαν ανακοινώσεις ναυσιπλοΐας με αντιρρήσεις, ενώ δηλώθηκε ότι για την εκτέλεση εργασιών σε περιοχές που υπάγονται στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας απαιτείται η λήψη άδειας. Το εν λόγω πλοίο προειδοποιήθηκε να μην εισέλθει στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας στις 22 Ιουλίου και εμποδίστηκε από τουρκικά σκάφη», αναφέρουν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Μάλιστα, υποστηρίζουν προκλητικά ότι το πλοίο «εγκατέλειψε την υφαλοκρηπίδα μας».

 

«Ως αποτέλεσμα του συντονισμού που έγινε αργότερα, του επετράπη να εκτελέσει εργασίες στις συντεταγμένες που δηλώθηκαν και εγκατέλειψε την υφαλοκρηπίδα μας ολοκληρώνοντας τη δραστηριότητά του υπό τη συνοδεία των πλοίων που ανήκουν στις ναυτικές μας δυνάμεις. Οι δραστηριότητες του εν λόγω πλοίου παρακολουθούνται στενά από τα στοιχεία των ναυτικών μας δυνάμεων στην περιοχή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ελληνικές και ιταλικές αρχές για τον σεβασμό τους στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία τους», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, επιμένοντας προφανώς πως η θαλάσσια περιοχή νότια της Κάσου βρίσκεται εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

 

 

 

Κάσος: Προκλητικές ευχαριστίες από την Τουρκία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για υποχώρηση σε ζήτημα υφαλοκρηπίδας

https://www.documentonews.gr/article/kasos-proklitikes-eyxaristies-apo-tin-toyrkia-stin-kyvernisi-mitsotaki-gia-ypoxorisi-se-zitima-yfalokripidas/?utm_source=Documentonews&utm_campaign=3b0b7286a7-EMAIL_CAMPAIGN_2023_11_13_01_22_COPY_225&utm_medium=email&utm_term=0_-a4a8238f75-%5BLIST_EMAIL_ID%5D

25.07.2024

 

Τις τελευταίες μέρες, με μικρή κάλυψη από τα ελληνικά ΜΜΕ, παίχτηκε ένα από τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.

 

Μάλιστα η Άγκυρα προκλητικά ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές «για τον σεβασμό τους στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία» δείχνοντας στον κόσμο ότι η θαλάσσια περιοχή 6 μίλια πέρα από την Κάσο της ανήκει. Με επιστολή που έχει καταθέσει στον ΟΗΕ το 2020 θεωρεί ότι η περιοχή νότια, ανατολικά και νοτιοδυτικά της Κάσου, βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και σε φιλοκυβερνητικά σάιτ την Τετάρτη, στην εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά στον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρθηκε στην τουρκική πρόκληση για την Κάσο λέγοντας «μας ταλαιπώρησαν λίγο οι φίλοι μας (σ.σ. εννοώντας προφανώς τους Τούρκους), αλλά τελικά όλα καλά».

 

Καθόλου καλά όμως. Η Καθημερινή γράφει ότι αναφερόμενες στα όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο 24ωρα με τις έρευνες του ιταλικού σκάφους «Ievoli Relume» στην περιοχή, πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας τονίζουν:

 

«Στις 21 Ιουλίου, η Ελλάδα εξέδωσε ανακοινώσεις ναυσιπλοΐας σχετικά με τις εργασίες που θα εκτελούσε το υπό ιταλική σημαία πλοίο R/V IEVOLI RELLUME για την τοποθέτηση καλωδίων, ορισμένες από τις οποίες εισέρχονταν στις Ζώνες Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας μας. Για το θέμα αυτό εκδόθηκαν ανακοινώσεις ναυσιπλοΐας με αντιρρήσεις, ενώ δηλώθηκε ότι για την εκτέλεση εργασιών σε περιοχές που υπάγονται στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας απαιτείται η λήψη άδειας. Το εν λόγω πλοίο προειδοποιήθηκε να μην εισέλθει στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας στις 22 Ιουλίου και εμποδίστηκε από τουρκικά σκάφη».

 

Συντηρώντας την προκλητική ρητορική και υποστηρίζοντας ότι το πλοίο «εγκατέλειψε την υφαλοκρηπίδα μας», οι ίδιες πηγές σημειώνουν:

 

«Ως αποτέλεσμα του συντονισμού που έγινε αργότερα, του επετράπη να εκτελέσει εργασίες στις συντεταγμένες που δηλώθηκαν και εγκατέλειψε την υφαλοκρηπίδα μας ολοκληρώνοντας τη δραστηριότητά του υπό τη συνοδεία των πλοίων που ανήκουν στις Ναυτικές μας Δυνάμεις. Οι δραστηριότητες του εν λόγω πλοίου παρακολουθούνται στενά από τα στοιχεία των Ναυτικών μας Δυνάμεων στην περιοχή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ελληνικές και ιταλικές αρχές για τον σεβασμό τους στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία τους».

 

 

 

 

Σε τι υποχώρησε η Αθήνα για να αποτρέψει την κρίση στην Κάσο

https://slpress.gr/ethnika/se-ti-ipoxorise-i-athina-gia-na-apotrepsei-tin-krisi-stin-kaso/

26/07/2024

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: