5 Οκτωβρίου 2024

Η ανεξέλεγκτος παραβατικότητα της νεολαίας!! Μιχαήλ Στρατουδάκης

 Είναι φρικτά τα όσα ακούμεν και πιο φρικτά τα όσα βλέπομεν από τις Τηλεοράσεις (αντιδεολογική ειδησεογραφία) σχετικώς με τις παραβατικές πράξεις των ανηλίκων, πολλοί των οποίων είναι κάτω των 16 ετών!!!!! Ξυλοδαρμοί άνευ όρων μέχρις αποστολής στο Νοσοκομείον.λακτίσματα,τραβήγματα των μαλλιών, ληστείες κινητών, βιασμοί και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός! Μέγα δε μέρος αναλόγων παραβάσεων γίνεται στα Σχολεία ή τους πέριξ αυτών χώρους!

Το Υπουργείον ανέφερε ότι το 2023 είχε 6.300 συλλήψεις ανηλίκων  και φέτος έχει φθάσει τις 19.000!!!!!! Απ’ αυτές τις συλλήψεις τι τιμωρίες επεβλήθηκαν στους δράστες και στους γονείς;;;; Πήγαν κάποιοι φυλακή;   Αν πήγε και ένας έπρεπε συνεχώς να το αναφέρουν οι Τηλεοράσεις προς παραδειγματισμόν  και αποτροπήν από άλλους θρασείς!

Η έκταση της παραβατικότητας δεν έχει όρια και είναι κάτι το άκρως θλιβερόν αλλά και άκρως επικίνδυνον! Εθίζονται στην αγριότητα και την παρανομίαν αφού δεν υπάρχει Νόμος να τους συγκρατεί και έτσι όσον μεγαλώνουν θα γίνονται πιο παραβατικοί!

Ασύληπτον το  συμβάν στην Κρήτην. Δεκατετράχρονος επέτέθη στον Διευθυντήν του σχολείου και τον έστειλε στο Νοσοκομείον!!! Διανοείται καθένας από εμάς το μέγεθος του θράσους, της αγριότητος και του ποινικού της πράξεως; Σεβασμός προς τους καθηγητές Μηδέν!  Αυτός ο σεβασμός είναι η βάση της δημιουργίας καλού χαρακτήρος! Όταν ελλείπει  προς τους διδασκάλους φυσικά θα είναι ανύπαρκτος για κάθε πολίτην! Και οι παράνομες πράξεις θα συνεχίζονται ή θα οργιάζουν!

Η Πολιτεία δεν είναι άμοιρη αυτής της εκτεταμένης και καθημερινής παραβατικότητας των  νέων. Πως τους αποτρέπει; Η νομοθεσία της είναι  τόσον Δρακόντειος ώστε να «τρέμουν» οι νεαροί μη τυχόν παρανομήσουν;

Πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα άκρως αποτρεπτικά και όχι μόνον να γίνονται καταγραφές των παρανομιών.

Οι γονείς πως αντιμετωπίζουν τα παραβατικά παιδιά τους; Ανησυχούν για το μέλλον τους; Γιατί χωρίς ενδοιασμούς είναι και οι πρώτοι υπεύθυνοι!

Όλοι ανησυχούμεν σφόδρα και αναμένομεν αυστηρά μέτρα προς αποτροπήν του θλιβερού και επικινδύνου φαινομένου. Όλοι «τρέμομεν» για τα παιδία και τα εγγόνια μας που πηγαίνουν στο Σχολείον ή κυκλοφορούν στας οδούς και τας πλατείας!

Η έκταση αυτής της αγριότητος παρατηρείται σε άλλην χώραν του πλανήτη και ποιαν; Ενημερώσατέ μας να συγκρίνομεν τις καταστάσεις.

27/9/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: