27 Οκτωβρίου 2013

Ένταση στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Ένταση στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης
Ένταση σημειώθηκε μεταξύ των εκπαιδευτικών και των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι πρώτοι προσπάθησαν να περάσουν πίσω από την μαθητική παρέλαση για να πραγματοποιήσουν πορεία. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα seleo.gr, τα ΜΑΤ τους σταμάτησαν με αποτέλεσμα να "ανάψουν" τα πνεύματα και οι εκπαιδευτικοί να σπρώχνουν και να φωνάζουν για να περάσουν από τη γραμμή των αστυνομικών.

Οι εντολές από τον ασύρματο της Aστυνομίας ήταν να μην αφεθούν οι εκπαιδευτικοί να παρελάσουν ούτε στην ουρά.

Οι ΕΛΜΕ προσπάθησαν, μέσα από στενά, να μπουν τελικά στην παρέλαση, αλλά τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν, με μπλόκο μέσα στη μαθητική παρέλαση.

Αξιοσημείωτη ήταν, πάντως και η παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ως καλεσμένος μαζί με τους επισήμους, στη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, μέσα στην ένταση που προκλήθηκε και την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν οι διαδηλωτές, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου καταγγέλλει ότι χτυπήθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αναλυτικά, η κυρία Χαραλαμπίδου δήλωσε πως χτυπήθηκε την ώρα που προσπαθούσε να φύγει από το σημείο, από ασπίδα αστυνομικού στο πρόσωπο και στον ώμο.
H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι απωθήθηκε από αστυνομικό "βίαια με την ασπίδα" του.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εκπαιδευτικοί διαδήλωναν πριν από την παρέλαση στο κέντρο της πόλης, διανέμοντας έντυπο υλικό στην οδό Εθνικής Αμύνης, κινήθηκαν προς την οδό Τσιμισκή και επεδίωξαν να κάνουν πορεία μετά την λήξη της παρέλασης και όχι τη στιγμή που εκείνη ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Ωστόσο, εκείνοι καταγγέλλουν ότι ωθήθηκαν από αστυνομικούς στον πεζόδρομο της οδού Ναυαρίνου.

Επίσης, παράσταση διαμαρτυρίας με πανό, στο σημείο τερματισμού της παρέλασης, στην οδό Βενιζέλου και Τσιμισκή έκανε και η "Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" (ΚΕΕΡΦΑ).


news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: