18 Σεπτεμβρίου 2014

Τουρκική κορβέτα παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλέει ανοικτά της Κρήτης!

korbeta
Όπως φαίνεται, η τουρκική προκλητικότητα δεν έχει όρια, όπως επίσης και η ελληνική απάθεια. Μετά τα φαινόμενα των καθημερινών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, μια τουρκική κορβέτα «κόβει βόλτες» από χθες ανενόχλητη στο Αιγαίο μας.
Συγκεκριμένα, η τουρκική κορβέτα, όπως αποκαλύπτει το pentapostagma.gr, παραβίασε τα χωρικά ύδατα μεταξύ Ευβοίας και Άνδρου στο στενό του Καφηρέα και πλέει από χθες το πρωί σε ελληνικά νερά.
Η ελληνική κυβέρνηση απλά παρακολουθεί το τουρκικό πλοίο, το οποίο συνεχίζει και σήμερα να αποδεικνύει το θράσος των γειτόνων μας που προφανέστατα εκμεταλλεύονται τη δική μας αδράνεια και άνευ προηγουμένου εθνική ενδοτικότητα.
Σύμφωνα με την αναλυτική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
«Η τουρκική κορβέτα “BAFRA”, προερχόμενη από περιοχή Βορειοανατολικού Αιγαίου, εισήλθε στις 10:30 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Στη συνέχεια κινήθηκε με Νοτιοδυτική πορεία μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Μακρονήσου και εξήλθε από τα Ε.Χ.Υ. Νότια Ν. Κέας στις 13:10.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.»
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα η τουρκική κορβέτα πλέει ανοιχτά της Κρήτης, κατευθυνόμενη προς την Ανατολική Μεσόγειο.
Ας ελπίσουμε, αν φτάσει στον Πειραιά, να αντιδράσει έστω τότε κάποιος από τους ιθύνοντες…

pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: