18 Σεπτεμβρίου 2014

Αλβανικά ΜΜΕ : Ανακηρύσσεται «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας»!

Ilirida1
Την Πέμπτη, μεταξύ 12,00 – 14,00 μμ. θα ανακοινωθεί επίσημα η ανακήρυξη της Δημοκρατία της Ιλλυρίδας( όπως ονομάζουν οι Αλβανοί τα Σκόπια), αναφέρει σήμερα ο αλβανικός τύπος στο σύνολο του.
Η ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί από τον «πρόεδρο» της Ιλλυρίδας , Νεβζάτ Χαλίλι, τον «πρωθυπουργό» Baki Sulimani και τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος FNDLNJ, Ιντρίζ Σινάνη από το Κουμάνοβο.
Οι εν λόγω αλβανοί εξέδωσαν ανακοίνωση ότι σύμφωνα με την οποία, η ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας καθυστέρησε, επειδή δεν υπήρχε η κατάλληλη υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.
Τα άτομα που έχουν αναλάβει την προώθηση των θέσεων αυτών, λέγεται ότι έχουν πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις στην Γερμανία, συνεχίζει το δημοσίευμα . !!
Σύμφωνα με ίδια αλβανικά δημοσιεύματα, υπάρχουν «πολιτικά κέντρα» που ανησυχούν σφόδρα, για το μήνυμα που εξέπεμψε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από το Βερολίνο , υποστηρίζοντας τον νυν Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.
«Αυτό αφορά ειδικότερα την Σερβία και τους δορυφόρους της στα βαλκάνια , στους οποίους έχει τεθεί το δίλλημα , είτε τάσσεστε υπέρ της ΕΕ , είτε υπέρ της Ρωσίας!. Αποφασίστε» τονίζει η ανακοίνωση.
Ένα άλλο γεγονός που έχει ανησυχήσει τα ίδια κέντρα είναι, η άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αλβανία. Φαίνεται ότι προσπαθούν να σπιλώσουν την φήμη της Αλβανίας ότι αποτελεί άντρο των τζιχαντιστών, ξεχνώντας τον φιλοδυτικό προσανατολισμό των Αλβανών εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, καταλήγει το αλβανικό άρθρο .
Επειδή υπάρχει «καπνός» και από πίσω σίγουρα «φωτιά», Σέρβοι αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι την «ημέρα της απελευθέρωσης του Βελιγραδίου», ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί την χώρα, παρά την πιθανή ανησυχία που υπάρχει από τη Δύση.
Η πληροφορία δεν ακόμα επαληθευτεί από την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναφέρει η σερβική εφημρίδα «Blic» .
Η εξέλιξη όμως της κρίσης στην Ουκρανία μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ενδεχόμενη επίσκεψης του Πούτιν στην σερβική πρωτεύουσα .
Πληροφορίες από αξιωματούχους του Κρεμλίνου, που κρατούν την ανωνυμία τους, αναφέρουν ότι πρώτη προτεραιότητα των συναντήσεων του Ρώσου προέδρου αποτελεί ο αγωγός αερίου, South Stream, το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και οι κινήσεις της γερμανικής διπλωματίας σε ΠΓΔΜ και βαλκάνια γενικότερα , μια περιοχή στην οποία επανέρχονται οι Ρώσοι, μετά από πολλά χρόνια.
http://lajmpress.com/lajme/maqedoni/38460.html
http://grid.al/read/news/159153069/8549830/gazeta-lajm-te-enjten-shpallet-republika-e-ilirides
http://english.blic.rs/News/10558/Putins-Visit-to-Serbia-on-October-19th-Still-Uncertain
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: