4 Ιουνίου 2015

ΤΑ ΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ !

Το συγκρότημα Εργοστασίων Ελευσίνας (ΣΕΕ), αποτελεί σημαντικότατο κρίκο της παραγωγικής αλυσίδας πυρομαχικών των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ). Παράγει την πλειοψηφία των πυρομαχικών που πουλά σήμερα η μοναδική εγχώρια αμυντική βιομηχανία, διαθέτει τεχνογνωσία και εξοπλισμό που επιτρέπουν υψηλή δυναμικότητα παραγωγής η οποία είναι αδύνατο να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε άλλο υφιστάμενο εργοστασιακό χώρο της επιχείρησης.

Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ !


Το κλείσιμο του εργοστασίου των ΕΑΣ Ελευσίνας  θα σημάνει την απώλεια, στρατηγικής σημασίας τεχνογνωσίας, θέσεων εργασίας και δυνατότητας εγχώριας παραγωγής αμυντικών προϊόντων απαραίτητων για τις αμυντικές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι ξένοι ανταγωνιστές και οι αντιπρόσωποί τους.

Παρόλα αυτά η προηγούμενη διοίκηση εφαρμόζοντας το καταστροφικό μνημονιακό πρόγραμμα «αναδιάρθρωσης» αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο και μαζί την παραγωγή μεγάλου μέρους των προϊόντων της εταιρείας, με σκοπό να ξεπουλήσει τα οικόπεδά του σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα παλαιά και νέα.

Είναι γνωστή η προσπάθεια επιχειρηματικών συμφερόντων εδώ και πολλά χρόνια να κλείσει το ΣΕΕ. Δυστυχώς είχαν συμπαραστάτες και μέσα στην εταιρεία, στελέχη που αφού σταδιακά απαξίωσαν το χώρο, συρρίκνωσαν παραγωγικές δραστηριότητες, είδαν σαν χρυσή ευκαιρία για το σχέδιο τους το δράμα των μνημονίων, πρότειναν και πέτυχαν να αποφασιστεί το κλείσιμο του ΣΕΕ.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΑΣ !

Ευτυχώς όμως για την αμυντική βιομηχανία, η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου κατέρρευσε πριν ολοκληρωθεί η καταστροφή και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφάσισε την ακύρωση των μνημονιακών δεσμεύσεων για τα ΕΑΣ. Όπως ανακοινώθηκε,  κλείσιμο εργοστασίων δεν θα γίνει και θα εφαρμοστεί μια διαφορετική στρατηγική για την ανάπτυξη εθνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Με έκπληξη όμως οι εργαζόμενοι στο ΣΕΕ διαπιστώνουν ότι η νέα διοίκηση της εταιρείας, που πρέπει να εφαρμόζει την κυβερνητική εντολή για ακύρωση του προηγούμενου καταστροφικού σχεδίου, εξέφρασε απόψεις που κινούνται στα βήματα των αποφάσεων της απελθούσας διοίκησης. Απόψεις που είναι επικίνδυνα αντίθετες με την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΕΘΑ, που πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση των εξαγγελιών για βιώσιμη ανάπτυξη των ΕΑΣ χωρίς κλείσιμο εργοστασίων.

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  !

Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους συνέλευσης αποφάσισαν να αντισταθούν αγωνιστικά ενάντια στο επιχειρούμενο κλείσιμο και ξεπούλημα του εργοστασίου. Αποφάσισαν να παλέψουν για να διατηρηθούν στη ζωή οι παραγωγικές δυνατότητες του ΣΕΕ και για να επανακκινήσουν εκείνες οι δραστηριότητες που σταμάτησαν προς όφελος συμφερόντων ανταγωνιστών και αντιπροσώπων.
Η Ομοσπονδία μας συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις της στον αγώνα που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι του ΣΕΕ ενάντια στην μνημονιακή πολιτική για τη σωτηρία του εργοστασίου και για τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΟΕΧΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: