4 Ιουνίου 2015

Φυγάδευσαν τη Μέρκελ από τη συνέντευξη Τύπου!!!

Απρόσμενη εξέλιξη είχε την Τετάρτη η κοινή συνέντευξη Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ και του Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι στο Βερολίνο.
Ελάχιστη ώρα μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων της καγκελαρίου της Γερμανίας και του προέδρου της Αιγύπτου, μια δημοσιογράφος επιτέθηκε λεκτικά στον Aλ-Σίσι, τον οποίο χαρακτήρισε «Ναζί» και «δολοφόνο».
Σχεδόν αμέσως, υποστηρικτές του πρώην αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και νυν προέδρου της αφρικανικής χώρας φώναξαν «Ζήτω η Αίγυπτος». Επικράτησε ένταση. Η Άνγκελα Μέρκελ παρακολουθούσε με έκπληξη τα όσα διαδραματίζονταν μπροστά της και αποχώρησε συνοδεία ανδρών ασφαλείας, ενώ η γυναίκα οδηγήθηκε σχεδόν... σηκωτή εκτός της αίθουσας.
Η διήμερη επίσκεψη του Αλ-Σίσι στο Βερολίνο προκάλεσε αναταραχές, με ακτιβιστές να διοργανώνουν διαδοχικές διαμαρτυρίες στους δρόμους απ' όπου θα περνούσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου. Παράλληλα, μη κυβερνητικοί οργανισμοί -ανάμεσά τους και η Διεθνής Αμνηστία- ζήτησαν από την Άνγκελα Μέρκελ να καλέσει τον Αλ-Σίσι να βάλει τέλος στην κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του.
Ο Αλ-Σίσι πρωτοστάτησε στην ανατροπή του ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μόρσι (Ιούλιος 2013), κερδίζοντας στη συνέχεια τις προεδρικές εκλογές με συντριπτική πλειοψηφία.
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: