31 Οκτωβρίου 2016

Εφιάλτης:Μονόδρομος το τέταρτο μνημόνιο εφόσον δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα!!!

Ο φαύλος κύκλος του χρέουςΟ φαύλος κύκλος του χρέους 
Σενάρια τέταρτου μνημονίου για την Ελλάδα καλλιεργούνται στη Γερμανία, καθώς το ΔΝΤ συνεχίζει να βάζει… δύσκολα στις Βρυξέλλες με την απροθυμία του να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας χωρίς προηγουμένως να υπάρξει μια γενναία απομείωση του χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.
Μονόδρομος το τέταρτο μνημόνιο εφόσον δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα, σύμφωνα με Γερμανούς βουλευτές​.

Με την Άνγκελα Μέρκελ να συνεχίζει να δέχεται πυρά από στελέχη του κόμματός της (Χριστιανοδημοκράτες) για την απόφασή της να βοηθήσει την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015, μέλη της ΚΟ της γερμανικής παράταξης ζήτησαν να σταματήσει η καταβολή περαιτέρω δόσεων προς την ελληνική κυβέρνηση μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα της συμμετοχής του Ταμείου.
«Η καγκελάριος, ο υπουργός Οικονομικών και εγώ υποσχεθήκαμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει, και αυτό εξακολουθεί να ισχύει» τόνισε ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της ΚΟ του CDU σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Bild». Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «όσο δεν συμμετέχει το ΔΝΤ, δεν θα εγκριθεί άλλη οικονομική βοήθεια. Αυτό το γνωρίζει και ο υπουργός Οικονομικών».

Έρχονται νέα πακέτα βοήθειας

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αντιδράσεις αυτές στο Βερολίνο, την εκτίναξη του ελληνικού χρέους στα 315 δις ευρώ, την άτυπη «στάση πληρωμών» του Δημοσίου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις και τη νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, πληθαίνουν οι φωνές στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας που κάνουν λόγο για… τέταρτο μνημόνιο με νέα επαχθή μέτρα.

Ο Πέτερ Ραμσάουερ, Γερμανός βουλευτής και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου, ανέφερε το Σάββατο σε δηλώσεις του στην «Bild»: «Βαδίζουμε κατευθείαν προς ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του βουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ: «Το αργότερο το 2018 θα ξεκινήσει εκ νέου η συζήτηση για πακέτα διάσωσης αρκετών δις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: