18 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΤΡΑ: Εκριναν ακατάλληλο για επίδομα… 40χρονο με ψυχιατρικά προβλήματα!!!

Το κράτος μέριμνας «χτύπησε» ξανά, αυτή τη φορά στην Πάτρα και έδειξε το περίεργο προφίλ του σε έναν 40χρονο άνδρα ο οποίος αν και πάσχει από βαρύτατη ψυχική νόσο, έχοντας νοσηλευτεί κατ΄επανάληψη στο Ψυχιατρείο της Τρίπολης, είδε την αρμόδια Επιτροπή ΚΕΠΑνα τον κατατάσσει σε ποσοστό  αναπηρίας 50% στερώντας του το επίδομα  το οποίο ελάμβανε  τα τελευταία χρόνια και με το οποίο επιβίωνε.

Ο λόγος για τον Νικόλαο Αναστασίου, που άκουσε την περασμένη Τρίτη την επιτροπή να τον κρίνει ούτε λίγο ούτε πολύ  ικανό να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της ζωής, καθώς η πάθησή του δεν πληροί για αυτή τους όρους της αναγνώρισης αναπηρίας.
Σε απόγνωση η μητέρα του Παναγιώτα Αναστασίου τονίζει ότι ο γιος της είναι  αδύνατον να εργαστεί ενώ αναφέρεται στις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι τους εξαιτίας των υποτροπών της πάθησής του και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο Νικόλαος Αναστασίου πάσχει από υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή με στοιχεία διαταραχής προσωπικότητας.  Έχει νοσηλευτεί κατ επανάληψη στο Ψυχιατρείο και είναι άνεργος.
Το επίδομα που έπαιρνε ήταν 620 ευρώ το δίμηνο και με αυτό καλύπτονταν οι ανάγκες του.
«Που να πάει να δουλέψει; Το παιδί έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ζούμε έναν Γολγοθά στο σπίτι. Άς έρθουν εδώ να μας πούνε αυτοί πως θα ζήσει, πώς θα καταφέρουμε να τα βγάλουμε πέρα. Και τι θα γίνει αυτός ο  άνθρωπος όταν εμεις φύγουμε από τη ζωή» λέει η κ. Αναστασίου. «Όλα αυτά τα χρόνια ήταν άρρωστος αλλά τώρα είναι καλά;» αναρωτιέται η μητέρα του η οποία καλεί την αρμόδια Επιτροπή να επανεξετάσει την περίπτωση αναλογιζόμενη το δράμα που κρύβεται πίσω της.
Οι περιπτώσεις ατόμων που στερούνται το επίδομα αναπηρίας, συνεχώς πολλαπλασιάζονται και μαζί με αυτές και τα μικρά καθημερινά δράματα στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: