23 Μαΐου 2018

Το ποτάμι των Συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό δεν γυρίζει πίσω

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Μακεδονία είναι μία και Î•Î»Î»Î·Î½Î¹ÎºÎ®Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική και ότι ο Ελληνικός λαός, για το όνομα των Σκοπίων, δεν ανέχεται καμία καπηλεία της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας και δεν πρόκειται να δεχθεί καμία σύνθετη ονομασία με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό.
Την ώρα που Τσίπρας και Ζάεφ  φαίνεται ότι  «τα βρήκαν» για το Σκοπιανό στη Σύνοδο της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια, και μάλιστα αφού ξενύχτησαν όπως είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός,  το μήνυμα από τα δύο  μεγαλειώδη Συλλαλητήρια για το Σκοπιανό σε Σύνταγμα και  Λευκό Πύργο παραμένει πάντα επίκαιρο και ξεκάθαρο:

Ότι δηλαδή η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική και ότι ο Ελληνικός λαός, για το όνομα των Σκοπίων, δεν ανέχεται καμία καπηλεία της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας και δεν πρόκειται να δεχθεί καμία σύνθετη ονομασία με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό.
Όπως έχουμε ήδη επισημάνει αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, διαφορετικά θα οδηγηθεί στην υποχώρηση, μέσω της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους σκοπιανούς το οποίο εάν συμβεί, θα αποτελέσει βαθύ αγκάθι για την Πατρίδα μας στο μέλλον.
Τα Σκόπια οφείλουν να αντιληφθούν ότι πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας μας, να εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδος και να παύσουν να πιπιλίζουν την καραμέλα της δήθεν Μακεδονικής εθνότητας. 
Εάν τα Σκόπια πραγματικά επιθυμούν μια ειρηνική συνύπαρξη με την Ελλάδα θα πρέπει άμεσα εδώ και τώρα να σταματήσουν το παραμύθι ότι δήθεν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι δήθεν αποτελούν το μακεδονικό έθνος. Η γλώσσα τους, τα ήθη και έθιμά τους αλλά και η προέλευσή τους είναι σλαβικής καταγωγής όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο ίδιος ο ΚίροΓκλιγκόροφ. Εκεί πρέπει να αναζητήσουν τις ρίζες τους και με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά να οικοδομήσουν την εθνική τους ταυτότητα.
Εμείς ως «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» από τη πρώτη στιγμή διατυπώσαμε με σαφήνεια και ευθαρσώς τη θέση μας. Πολύ πριν διαφανεί το τι μέλλει γενέσθαι στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είχαμε επισημάνει σε άρθρο μας στις 7/1/2018 με τον τίτλο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ τα παρακάτω:
«Όπως υποστήριξα πριν λίγες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό Κontra στις 29/12/2017, παρότι τα περισσότερα ελληνικά πολιτικά κόμματα θέλουν ένα σύνθετο γεωγραφικό προσδιορισμό για την ονομασία των Σκοπίων, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού –καθώς και το Κόμμα μας «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» δεν δέχεται  καμιά καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας και δεν πρόκειται να δεχθεί για το όνομα των Σκοπίων καμία σύνθετη ονομασία με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό. Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση οφείλει να θέσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων στην κρίση του Ελληνικού λαού ο οποίος ενεργώντας κυρίαρχα και πρωτογενώς να αποφασίσει σχετικά με δημοψήφισμα για το Σκοπιανό. Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό λοιπόν εδώ και τώρα».
Στις 14/1/2018 στο άρθρο μας «ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ» είχαμε επισημάνει τα παρακάτω: « Οι βασικοί λόγοι αντίδρασης του Ελληνικού λαού έναντι των Σκοπίων για τον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας μας καθώς και της ιστορίας μας όχι μόνο δεν εξέλειπαν αλλά αντίθετα συνεχίζουν να υπάρχουν. Και φυσικά θα εμπεδωθούν και με τη βούλα της Αθήνας αν τελικά η Ελλάδα συναινέσει επίσημα στη χρήση με οποιαδήποτε τρόπο του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια. Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Καταγγέλλουμε την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας από τα Σκόπια. Διαφωνούμε με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων καθ΄ οιονδήποτε τρόπο. Δεν δεχόμαστε για το όνομα των Σκοπίων καμιά σύνθετη ονομασία με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό. Ζητούμε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του λαού μας και τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: