22 Σεπτεμβρίου 2022

Το "Σχολείο στη Φύση" ξεκινά!

 

 

FARMA FIFA
OPENING


 

Με πολύ μεγάλη χαρά την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, 11:00-17:00, το αγρόκτημα Φοίφα και το "Σχολείο στη Φύση" ανοίγουν την τεράστια, πολύχρωμη αγκαλιά τους για να υποδεχτούν, παλιούς και νέους φίλους, μικρούς και μεγάλους και να προσφέρουν ένα πολύχρωμο, ολάνθιστο, ευδωδιαστό μπουκέτο δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, εμπνευσμένες από την ζωή στο χτήμα.

Αναγεννητική καλλιέργεια, κηπουρική, εικαστικά, αφἠγηση παραμυθιού, δημιουργική κίνηση, ακροβατικά και κλήρωση 5 τυχερών είναι μερικές από τις εκπλήξεις που έχουμε ετοιμάσει προκειμένου μικρά και μεγάλα παιδιά να βιώσουν την μαγεία του "Σχολείου στη Φύση".

Εκπαιδευτικοί, γονείς, και όσοι ενδιαφέρονται για την βιωματική οικοκεντρική εκπαίδευση θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την λειτουργία και τους άξονες του "Σχολείου στη Φύση" που υλοποιείται στο αγρόκτημά μας.
Μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας στην εκδήλωση εδώ

 

 


 

Το "Σχολείο στη Φύση" είναι η δική μας προσέγγιση για την οικοκεντρική εκπαίδευση. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ονομάζεται Ο "Πολιτισμός της Καλλιέργειας" και χωρίζεται σε 2 μέρη:

🌱 Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και φορείς, με ποικίλους άξονες, που συνδέονται με τα εργαστήρια δεξιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας.
➡️ Οι αιτήσεις και κρατήσεις εκπαιδευτικών επισκέψεων θα είναι ανοιχτές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ή εναλλακτικά μπορείτε να υποβάλλεται την αίτησή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:
 

 

 

🌱 Το απογευματινό "Σχολείο στη Φύση" για όλη την οικογένεια, το οποίο λειτουργεί δια-θεματικά και δια-ηλικιακά, προσφέροντας μια βιωματική και ολιστική εμπειρία της οικοκεντρικής εκπαίδευσης.
➡️ Οι εγγραφές θα είναι επίσης ανοιχτές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ή εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

 

 

Οι επισκέπτες μας θα γνωρίσουν από κοντά τον δασόκηπο και λαχανόκηπο μας και θα ενημερωθούν για τον Θεσμό της "Ανοιχτής Κυριακής", την διοργάνωση παιδικών πάρτυ, τα ετήσια Φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις μας και την Ανοιχτή Σποροτοτράπεζα μας με δυνατή την δωρεάν προμήθεια παραδοσιακών σπόρων!

Θα δοθούν επίσης πληροφορίες για το
Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης και το Δίκτυο Σποροφυλάκων.

Οι αιτήσεις για νέους Συνοικιακούς Κομποστοποιητές θα είναι επίσης ανοιχτές. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

 

 

Θα υπάρχει λαχταριστός μίνι μπουφές όπου θα απολαύσουμε σπιτικά και τοπικά εδέσματα όπως φυτικά ροφήματα και χορτοφαγικά snacks, εννοείται bio και όλα από τον κήπο μας.
Μπορείτε να φέρετε και από το σπίτι τα δικά σας πιάτα και μαζί με ότι έχουμε συλλέξει από τον κήπο μας θα δημιουργήσουμε ένα συλλογικό γεύμα / πικ-νικ γεμάτο ιστορίες και χρώματα!

Στόχος μας φέτος είναι να δούμε τους σχολικούς κήπους της Καλαμάτας να ανθίζουν ξανά και ξανά και ξανά!

5 τυχεροί θα κληρωθούν και θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή στο απογευματινό "Σχολείο στη Φύση", ενώ τα έσοδα της κλήρωσης προορίζονται για τη δημιουργία
μόνιμων σχολικών λαχανόκηπων αναγεννητικής καλλιέργειας σε δημόσια σχολεία της Καλαμάτας.

 

 

Το Πρόγραμμα της Ημέρας
 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την δημιουργική κίνηση  για να ξυπνήσουμε το σώμα και θα συνεχίσει με εξερεύνηση στο χτήμα και κηπουρική με τεχνικές αναγεννητικής καλλιέργειας!

Θα ακολουθήσει η
αφήγηση παραμυθιού  για μικρούς και μεγάλους και οι εικαστικές δημιουργίες με επανάχρηση υλικών (upcycling)  στο εργαστήρι μας.

Στο ενδιάμεσο θα γίνουν οι σχετικές ενημερώσεις για τα νέα προγράμματα του κτήματος για τη φετινή χρονιά και η
κλήρωση των 5 τυχερών.

Η ημέρα μας θα κλείσει φαντασμαγορικά με καταπληκτικά ακροβατικά
aerobatics 
 

 

 

Αν κάποιος επιθυμεί να προσφέρει στην εκδήλωση μπορεί να μας στείλει email στο farmafifa@gmail.com

 

 

 

🏵 Είσοδος Ελεύθερη 🏵

Ευχαριστούμε θερμά τους:
 

Just Vegan Productshttps://www.justvegan.gr/
Skalpack Hellashttps://skalpackhellas.gr/
Εργαστήρι Χριστόπουλοςhttps://www.facebook.com/ergastirixristopoulos/
Milio Food Servicehttps://www.facebook.com/Milio-Food-Service-107671052079439
Αμαλία Grourmet https://www.amaliagourmet.gr/
Skycrew Circus Artshttps://www.skycrew.gr/
Σπύρος Τσίρος - Αφηγητήςhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100000583568593

 

 


 


 

Copyright © 2022 RETHINK SOCIAL COOPERATIVE, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
RETHINK SOCIAL COOPERATIVE
FarmaFifaPermaculture, Iroon Politechniou
Kalamata 24131
Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια: