22 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν είναι απειλή, είναι προειδοποίηση κ υπενθύμιση

 Ακούσαμε πρόσφατα τον Ρώσο πρόεδρο να λέει ότι ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ δεν θα διστάσει να κάνει χρήση πυρηνικών. Φυσικά τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας έφτασαν έως και σε υπερβολές και κάπου διάβασα για εμμονή του Πούτιν με τα πυρηνικά.

 

Είναι εύκολο τελικά να αλλάζεις λίγο τις λέξεις και να παίζεις με τις εντυπώσεις. Αν αυτό είναι δημοσιογραφία και ελευθεροτυπία τότε μάλλον ζούμε σε μια κατεστραμμένη Δημοκρατία ή πρέπει να αρχίσει να μας απασχολεί το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 

Η Ουκρανία έχει βρεθεί να υποστηρίζεται από ένα σύστημα στρατιωτικών δορυφόρων των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών και ίσως και άλλων χωρών όπως Ιαπωνίας και Αυστραλίας. Μεταδίδουν πληροφορίες σε άμεσο χρόνο στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και προφανώς εκεί οφείλεται η ανασυγκρότηση και άμυνα του ουκρανικού στρατού αλλά και οι όποιες αντεπιθέσεις. Φυσικά μην ξεχνάμε ότι τοποθέτησαν πυροβόλα και τεθωρακισμένα σε σχολεία και νοσοκομεία και ακροβολίστηκαν σε οικίες και πολυκατοικίες. Επιπλέον ο ουκρανικός στρατός εφοδιάζεται συνεχώς με οπλικά συστήματα και πυρομαχικά από τις δυτικές χώρες.

 

Και ίσως η στήριξη των Δυτικών δεν σταματήσει εδώ. Ίσως να εφοδιάζουν τους Ουκρανούς με νέα τελευταίας τεχνολογίας οπλικά συστήματα, με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, με τεχνικές και συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, με έμψυχο υλικό και συμβούλους και ίσως και ειδικές δυνάμεις. Συνεπώς ο Πούτιν αντιμετωπίζει όχι μόνο τους Ουκρανούς αλλά και το Νατο.

 

Συνεπώς ήταν προειδοποίηση. 

 

Και αναρωτιέμαι που είναι ο πολιτισμός μας όταν κάθε μέρα σκοτώνονται νέα παιδιά, όταν κάθε μέρα μανάδες χάνουν τους γιους τους. Πονάει λιγότερο η ρωσίδα μανα από την Ουκρανή; Το να σκοτώνονται φανατισμένοι με τον θάνατο έχει μια δικαιολογία αλλά νέα παιδιά με όλη την ζωή μπροστά τους (;;;). φυσικά εδώ στην Ελλάδα δεν μας ενδιαφέρουν οι άνω των 100 νεκρών και αναπήρων κάθε μήνα από τροχαία, θα μας ενδιαφέρουν οι εκατοντάδες στο ουκρανικό μέτωπο;

 

Που είναι ο πολιτισμός μας εμάς των Ευρωπαίων; Απλά δεν υπάρχει πολιτισμός. Υπάρχει τεχνολογία που οδηγεί στην καλοπέραση και την αποκτήνωση. Έχουμε πάνω από 100 νεκρούς και ανάπηρους κάθε μήνα από τροχαία στην Ελλάδα και κανείς δεν νοιάζεται. Μόνο οι γονείς των νεκρών κ αναπήρων.

 

Βεβαίως, πάντοτε περνάει από το μυαλό μου ότι όλοι αυτοί, ηγέτες ΗΠΑ, ΕΕ, Ουκρανίας και Ρωσίας, σε αγαστή συνεννόηση απλώς δοκιμάζουν οπλικά συστήματα και τακτικές πολέμου. Και βεβαίως οι άνθρωποι είναι και αναλώσιμοι και άνευ αξίας για όλους αυτούς. Και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε δεν έχουμε ούτε πολιτισμό ούτε Δημοκρατία. Έχουμε αμόρφωτους που ψηφίζουν αμόρφωτους και οι τελευταίοι τους σκοτώνουν όλους.

 

Με εκτίμηση

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: