15 Μαρτίου 2024

ΜΟΣΧΑ ΚΑΛΕΙ ΑΝΑΦΗ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΥΝΟΡΑ. ΚΕΠ ΜΟΣΧΑΣ .

 

ΕΛΛΗΝΕΣ & ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ όλων των ΧΩΡΩΝ – ΕΝΩΘΕΙΤΕ !!!

Μόσχα, 14 Μαρτίου 2024

          Αγαπητοί φίλοι,    

Συνεχίζοντας με τους ίδιους ρυθμούς και ατενίζοντας το μέλλον πάντα με αισιοδοξία, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. με χαρά σάς ενημερώνει για τη συνέχιση της ΛΕΣΧΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» και το Νέο Έτος 2024. Το εγχείρημά μας συνεχίζεται άοκνα, ξεπερνώντας σύνορα, με νέες ιδέες και θεματικές, συμμετέχοντες και συντονιστές.

 Αξιοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα zoom σάς προσκαλούμε στην προσεχή 99η διαδικτυακή συνεδρία μας την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, ώρα 19.00 – ώρα Μόσχας, / ώρα 18.00 – ώρα Ελλάδας.

Αυτή τη φορά οι Έλληνες φοιτητές της Μόσχας, η ελληνική φοιτητική νεολαία της ρωσικής πρωτεύουσας, θα επικοινωνήσει διαδικτυακά με τους μαθητές της γραφικής νήσου των Κυκλάδων Ανάφης https://anafi.gr/el/  

Το θέμα της 99ης συνεδρίας μας, διατυπώνεται ως εξής:

«МОСКВА зовет АНАФИ – ΜΟΣΧΑ καλεί  ΑΝΑΦΗ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΥΝΟΡΑ – МИР БЕЗ ГРАНИЦ !!!

»

Some Image

Συντονιστές της συνεδρίας μας θα είναι ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του γραφικού νησιού της Ανάφης Θάνος Βάρσος και η διευθύντρια του Κ.Ε.Π., διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση. Οι μαθητές του νησιού της Ανάφης εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Ρωσία, την ιστορία και πολιτισμό της, επιθυμούν να την επισκεφτούν, η δε επικοινωνία με συνομηλίκους τους που ζουν και σπουδάζουν στη Ρωσία θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να αποκομίσουν άμεση ενημέρωση, να λάβουν  πληροφορίες από πρώτο χέρι !!! Προσκαλούμε ενεργά όλους τους μαθητές μας στα τμήματα του Κ.Ε.Π., όλους τους φίλους μας, Έλληνες και Φιλέλληνες, να συνδεθούν και να λάβουν ενεργό μέρος, να μοιραστούν τις εμπειρίες, τις εντυπώσεις, τα συναισθήματά τους !!!

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

https://us02web.zoom.us/j/83798336559?pwd=bWJNNkUvTnpCaFlLUlc5Q1ZZK2NsUT09

Meeting ID: 837 9833 6559

Passcode: 419303

Η συμμετοχή εξασφαλίζεται κατόπιν προκαταρκτικής εγγραφής/καταχώρησης στον εξής σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdy0Mjt4TMBfSg4v8CKd3_Z-mGyUEWXv-sFiHZKjelVIUf28A/viewform?usp=sharing

Some Image

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να μετάσχουν. Στо πλαίσιо αυτών των συναντήσεων οι σπουδαστές της ελληνικής γλώσσας, αλλά και ο κάθε ενδιαφερόμενος, έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σε φιλική, αβίαστη ατμόσφαιρα διάφορα θέματα, που αφορούν το σύγχρονο βίо στην Ελλάδα, τον πολιτισμό, την ιστορία, την απύθμενου βάθους πολιτισμική κληρονομιά και τις παραδόσεις της Χώρας μας, με παλαιούς και καινούριους φίλους, Έλληνες και Φιλέλληνες. Στόχο των συναντήσεων αποτελεί η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των σπουδαστών, κυρίως του προφορικού τους λόγου, η διευκόλυνση της προφορικής επικοινωνίας, αλλά και η εμβάθυνση γνώσεων για τον ελληνικό πολιτισμό, τις ελληνορωσικές σχέσεις, καθώς και η ανάπτυξη της ανθρώπινης επικοινωνίας, η σύσφιξη των διαπροσωπικών σχέσεων, η ενίσχυση γεφυριών αμοιβαίου εμπλουτισμού και φιλίας!!!

                            
 

Some Image

Καλούμε τα μέλη της Λέσχης μας και τους εθελοντές μας να αντλούν επικαιροποιημένη ενημέρωση στη διαδικτυακή ομάδα μας  https://www.facebook.com/Греческий-Разговорный-Клуб-μόνο-Ελληνικά-991010794322440/


Σάς περιμένουμε !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Some Image
Some Image
Some Image
Some Image

Some Image

  Λεξικό – 99

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

«ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» 

МОСКВА зовет АНАФИ – ΜΟΣΧΑ καλεί  ΑΝΑΦΗ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΥΝΟΡΑ – МИР БЕЗ ГРАНИЦ !!!

Φιλία (Αριστοτέλης)

Η Φιλία, κατά τον Αριστοτέλη, είναι μια από τις βασικότερες έννοιες της ανθρώπινης νόησης και δραστηριότητας, γι αυτό είναι και η μοναδική περίπτωση που την εξετάζει και την αναλύει σ΄ όλες τις πτυχές της σε δυο κεφάλαια των Ηθικών Νικομαχείων.

Σύνοψη

Η φιλία είναι ένα είδος αρετής ή τουλάχιστον συνυφασμένη με την αρετή. Εκτός όμως απ΄αυτό η φιλία είναι και πράγμα πάρα πολύ αναγκαίο στη ζωή του ανθρώπου γιατί κανείς δεν θα προτιμούσε να ζει χωρίς φίλους έστω κι αν έχει στην κατοχή του όλα τα άλλα αγαθά. Γι΄αυτό ακόμα και οι πλούσιοι και εκείνοι που κατέχουν αξιώματα και πολιτική εξουσία, πιστεύουν ότι η παρουσία φίλων είναι πολύ μεγάλη ανάγκη. Εξάλλου οι άνθρωποι στη φτώχεια και στις άλλες δυστυχίες τους, πιστεύουν ότι το μόνο καταφύγιο είναι οι φίλοι. Επιπλέον οι φίλοι συνδράμουν τους νέους ώστε να τους αποτρέψουν από τα λάθη, και, προκειμένου, για τους μεγάλους στην ηλικία, τους φροντίζουν και αναπληρώνουν τις δυνάμεις που τους λείπουν.[2] «Όταν δυο πηγαίνουν μαζί»[3] διότι και οι δυο είναι πιο ικανοί να κατανοήσουν από κοινού και να ενεργήσουν.

Τῆς φιλίας τρία εἴδη ἐστίν· ἡ μὲν γὰρ αὐτῆς ἐστι φυσική͵ ἡ δὲ ἑταιρική͵ ἡ δὲ ξενική.φυσικὴν μὲν οὖν ταύτην λέγομεν͵ ἣν οἱ γονεῖς πρὸς τὰ ἔκγονα ἔχουσι καὶ οἱ συγγενεῖς πρὸς ἀλλήλους· ταύτην δὲ κεκλήρωται καὶ τἆλλα ζῷα. ἑταιρικὴν δὲ καλοῦμεν τὴν ἀπὸ συνηθείας γινομένην καὶ μηδὲν προσήκουσαν γένει͵ ἀλλ΄ οἷον ἡ Πυλάδου πρὸς Ὀρέστην. ἡ δὲ ξενικὴ φιλία ἡ ἀπὸ συστάσεως καὶ διὰ γραμμάτων γινομένη πρὸς τοὺς ξένους. τῆς ἄρα φιλίας ἡ μέν ἐστι φυσική͵ ἡ δὲ ἑταιρική͵ ἡ δὲ ξενική· προστιθέασι δέ τινες τετάρτην ἐρωτικήν.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1_(%CE%91%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82)

Φιλία ονομάζεται η πλατωνική σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων του ίδιου ή και διαφορετικού φύλου, με κύριο χαρακτηριστικό την αμοιβαία αφοσίωση και κατανόηση, χωρίς να υπάρχει συμφέρον, κίνητρο ή ανώτερος στόχος. Φιλία είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια μεταξύ των μελών της. Η φιλία δεν καθορίζεται από την φυλή, το χρώμα, την εθνικότητα ή την ηλικία.

Η φιλία βοηθάει σημαντικά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και των εφήβων και στην ανάπτυξη υγειών σχέσεων στους ενήλικες. Οι φιλίες αρχίζουν να χτίζονται την περίοδο της ενηλικίωσης, συνήθως στην εφηβεία, αλλά και στην παιδική ηλικία. Παίζει ρόλο στην ανάπτυξη του ατόμου, της προσωπικότητας και της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Οι φιλίες είναι γεγονός ότι αποτελούν ένα σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Είναι γνωστό ακόμα ότι η φιλία δεν είναι μια εύκολη ή απλή υπόθεση.

Για πολλούς ανθρώπους το να κάνουν ή να διατηρούν φίλους είναι δύσκολο. Σε μια γνήσια φιλία υπάρχει ο αμοιβαίος σεβασμός, ώστε να υπάρχει ώρα και χώρος για να εκφραστούν όλοι. Αντιθέτως όταν μιλάμε για "σκέτη παρέα", τα κίνητρα είναι διαφορετικά. Εδώ δε συναντιόμαστε για να μοιραστούμε τη ζωή στην ολότητά της, αλλά μόνο για να ευχαριστηθούμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα, πρόσκαιρα πράγματα, που τυγχάνει να μας αρέσουν και των δύο.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1

Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
          ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

                 Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

                              офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

             Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

                                                  

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

Телеграм-канал ГКЦ: https://t.me/GreekCulturalCenter
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ
facebook: https://www.facebook.com/Hecucenter/ 
vkontakte:
http://vk.com/hecucenter 
Instagram: @hecucenter 

Чтобы отписаться от этой рассылки, перейдите по ссылке

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: