3 Αυγούστου 2024

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Η Ελλάδα εμβαθύνει στις βασικές αρχές Δημοκρατίας». Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 Είδα την ανακοίνωση του κου Νικολακόπουλου με αφορμή την επέτειο των 50 ετών και μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες.

 

Επειδή έχω την αίσθηση ότι το δούλεμα και η κοροϊδία πάει σύννεφο μπροστά στα μούτρα μας, Θα σας παρακαλέσω όποιος μπορεί να τεκμηριώσει στις παρακάτω επισημάνσεις/απορίες:

 

[Με κόκκινο λεχθέντα του κου Νικολακόπουλου

Με μωβ οι απορίες μου]

 

 

1.

 

…. όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποκαθιστούσε τη Δημοκρατία στην πατρίδα μας και έθετε τις «υγιείς» πολιτικές βάσεις, ……

 

Είναι υγιείς πολιτικές βάσεις να ψηφίζεις τα πρόσωπα που γουστάρει σου πασάρει κάποιος; Είναι υγιείς οι πολιτικές βάσεις που οδηγούν σε Φεουδαρχικό Ολιγαρχικό σύστημα;

 

2.

 

Πέντε δεκαετίες σημαντικών κατακτήσεων, όπως η μακρά πολιτική σταθερότητα, το ισχυρό Κράτος Δικαίου, η διάκριση των εξουσιών, η οικονομική ανάπτυξη και γεφύρωση των κοινωνικών ανισοτήτων…..

 

Έχουμε κράτος δίκαιου; Έχουμε διάκριση εξουσιών; Έχουμε οικονομική ανάπτυξη; Έχουμε γεφύρωση κοινωνικών ανισοτήτων;

 

3.

 

50 χρόνια «γόνιμης» Δημοκρατίας, με δύσκολες στιγμές, με μεγάλες Εθνικές επιτυχίες…..

 

Εννοεί γόνιμη δημοκρατία των βόλεμα των ημετέρων; Μεγάλες εθνικές επιτυχίες ποιες είναι; Γιατί με τους τούρκους βλέπω το πολιτικό σύστημα και όλους τους Έλληνες στα τέσσερα

 

4.

 

… εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο στις βασικές αρχές της Δημοκρατίας και σφυρηλατώντας ένα μέλλον ειρήνης, ασφάλειας και προόδου, ενώ οι Έλληνες με ενότητα, αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας, προχωρούμε μπροστά.

 

Που ακριβώς εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο στις βασικές αρχές της Δημοκρατίας;

Που ακριβώς και πως ακριβώς σφυρηλατούμε ένα μέλλον ειρήνης, ασφάλειας και προόδου;

Που ακριβώς εμείς οι Έλληνες με ενότητα, αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας, προχωρούμε μπροστά;

 

 

Και η πηγή μου:

 

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Η Ελλάδα εμβαθύνει στις βασικές αρχές Δημοκρατίας, σφυρηλατώντας ένα μέλλον ειρήνης, ασφάλειας και προόδου»

https://proini.news/andreas-nikolakopoulos-i-ellada-emvathynei-stis-vasikes-arches-dimokratias-sfyrilatontas-ena-mellon-eirinis-asfaleias-kai-proodou/

25-07-2024

 

Συμπληρώνονται 50 χρόνια, από τις ιστορικές εκείνες στιγμές της 24ης Ιουλίου του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποκαθιστούσε τη Δημοκρατία στην πατρίδα μας και έθετε τις «υγιείς» πολιτικές βάσεις, για μία ισχυρή και αταλάντευτη μεταπολιτευτική περίοδο, «κληροδοτώντας» στις επόμενες γενιές το ύψιστο χρέος, να διαφυλάττουν και να προστατεύουν τη Δημοκρατία, από πάσης φύσεως κινδύνους.

 

Πέντε δεκαετίες σημαντικών κατακτήσεων, όπως η μακρά πολιτική σταθερότητα, το ισχυρό Κράτος Δικαίου, η διάκριση των εξουσιών, η οικονομική ανάπτυξη και γεφύρωση των κοινωνικών ανισοτήτων, η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ως «πρωταγωνίστρια» στα Διεθνή Φόρα. Κατακτήσεις που δεν ήταν δεδομένες και αυτονόητες, αν αναλογιστούμε ότι ήρθαν συχνά «αντιμέτωπες» με στοιχεία άκρατου λαϊκισμού σε εποχές διχασμού, καθώς και άλλες διαχρονικές εθνικές παθογένειες.

 

50 χρόνια «γόνιμης» Δημοκρατίας, με δύσκολες στιγμές, με μεγάλες Εθνικές επιτυχίες, αλλά και με λάθη και παραλείψεις, στη βάση των οποίων το πολιτικό σύστημα οφείλει να συνεχίσει να κάνει την αυτοκριτική του, υπηρετώντας ακόμη πιο αποτελεσματικά τους πολίτες και θωρακίζοντας διαρκώς το Δημοκρατικό Πολίτευμα.

 

Η Ελλάδα συνεχίζει το διάβα της με γοργά και σταθερά βήματα, εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο στις βασικές αρχές της Δημοκρατίας και σφυρηλατώντας ένα μέλλον ειρήνης, ασφάλειας και προόδου, ενώ οι Έλληνες με ενότητα, αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας, προχωρούμε μπροστά!

 

 

Με εκτίμηση

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: