4 Σεπτεμβρίου 2024

Αφανίζεται καθημερινώς η νεολαία της Ελλάδος!!! Μιχαήλ Στρατουδάκης

 Είναι φρικτά έως ασύλληπτα αυτά που συμβαίνουν καθημερινώς με τους ποικιλοτρόπους χαμούς από την ζωήν νεαρών. Πριν ολίγες ημέρες νεαρός σκοτώθηκε σε Λούνα πάρκ στην Θεσσαλονίκην σε  ηλικίαν 19 ετών! Εάν ήρχετο σε γάμον σε τέσσερα χρόνια θα είχαμεν μιαν γέννηση! Χθες  ζεύγος 22 και 20 ετών σκοτώθη σε τροχαίον! Τα παραδείγματα είναι χιλιάδες! Καθημερινώς έχομεν πολλούς θανάτους από τροχαία εκτός από τους εγκληματικούς φόνους! Η μάστιγα των τροχαίων δεν έχει ελεγχθεί δεόντως από την πολιτείαν. Άλλοι οδηγούν με υπερβολικήν ταχύτητα, άλλοι υπό την επήρεια μέθης, άλλοι άϋπνοι και άλλοι αδέξιοι. Οι δίκυκλες μηχανές προκαλούν  καθημερινώς θανάτους. Οι οδηγοί τρέχουν χωρίς έλεγχον και με μεγάλην ταχύτητα. Το ανώτατον όριον έπρεπε να είναι πολύ χαμηλόν  και να εμποδίζεται με «κόφτην».

Όταν βρέχει δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν οι μηχανές! Οι Νόμοι δεν τους  «φρενάρουν» γιατί δεν τους φοβούνται! Είναι ελαστικοί στην περίπτωση των τροχαίων.  Έπρεπε να ήσαν Δρακόντιοι! Πριν από τριετίας είχα γράψει σχετικόν άρθρον με τον τίτλον «περικόψετε  1.000.000 άδειες οδηγήσεως»! Δεν συνέβη κάτι το συγκλονιστικόν και τα τροχαία οργιάζουν, προκαλώντας θανατηφόρον πλήγμα στο Δημογραφικόν!

Μας ανησυχεί δε ιδιαιτέρως και η αδιαφορία των Βουλευτών για τους θανάτους των νέων και για το Δημογραφικόν. Δεν τους βλέπω να δραστηριοποιούνται, αλλά μάλλον αδρανείς μένουν! Όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι είναι διπλής κατευθύνσεως. Και οι πλείστοι στενοί. Σ’  αυτούς οι μετωπικές  συγκρούσεις είναι αναρίθμητές και στο σύνολόν τους θανατηφόρες. Η Πολιτεία και οι βουλευτές δεν φρόντισαν ώστε να τοποθετηθεί μεταλλικόν χώρισμα ως «νησίδα ασφαλείας». Αν αυτό υπήρχε θα είχαν διασωθεί εκατοντάδες άτομα! Όταν συμβεί το μηραίον τότε παρουσιάζονται οι βουλευτές και υπόσχονται άμεση λύση για να το ξεχάσουν σε ολίγον……

 Ο Κρόνος κατεσπάραζε τα παιδία του για να μη χάσει τον θρόνον, Ο Μινώταυρος αποδεκάτιζε μέρος της Αθηναϊκής νεολαίας κάθε χρόνον κάτι που διέκοψε οριστικώς  ο Θησέας! Υπάρχει Θησέας στην σημερινήν Ελλάδα να ανακόψει τους θανάτους  από τροχαία;;

Εκτός από τα τροχαία καθημερινούς απροόπτους θανάτους έχομεν σε όλες τις ηλικίες από άλλου είδους εγκληματικά αίτια.   Για ληστείαν, μεταξύ τους διαπληκτισμούς και σκοτωμούς. ξυλοδαρμούς, άγριες έως θανατηφόρες οικογενειακές βιαιότητες, και άλλα μη φυσιολογικά!!!

Τα απρόοπτα αυτά θανατηφόρα είναι αρνητική τροφή για την αύξηση του Δημογραφικού. Σημαντικόν επίσης ρόλον παίζει  και η ανεργία. Όταν οι νέοι δεν έχουν εργασίαν δεν έρχονται σε γάμον και πολύ  περισσότερον δεν προβαίνουν σε γεννήσεις. Στην χώραν μας δεν δημιουργούνται επιχειρήσεις για πρόσληψη προσωπικού. Καθιερώθηκαν  τα επιδόματα τα οποία  μάλλον δεν προωθούν τους ενδιαφερομένους να εργασθούν! Κι έτσι μετακαλούμεν αλλοδαπούς!

Ο αλόγιστος και εξ απροόπτων συμβάντων θάνατος του Ελληνικού πληθυσμού είναι η υψίστη μάστιγα για  το φθίνον Δημογραφικόν! Δεν αντιμετωπίζεται δεόντως από κρατικής πλευράς. Κινδυνεύομεν δεινώς.  Χάνομεν την νεολαίαν, χάνομεν το παραγωγικόν δυναμικόν, χάνομεν τον λοιπόν πληθυσμόν! Και ηκούσθη θρασύτατα από υπευθύνους ότι το φθίνον Δημογραφικόν θα αναπληρωθεί από εισαγομένους! Τι ντροπή! Να ευρίσκεται στα πρόθυρα εξαφανίσεως  το ευγενές και προοδευτικόν Ελληνικόν στοιχείον το αριθμούν ζωήν. άνω των 6.000 ετών και να μη ανησυχεί κανείς!!!

1/9/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: