1 Οκτωβρίου 2010

Ομαλοποιείται η κατάσταση
στην αγορά της Μεσσηνίας...
Προς ομαλοποίηση βαίνει η κατάσταση στην αγορά, καθώς τα ξημερώματα σήμερα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ. Χ., ύστερα από συνεδρίαση των εννεά προέδρων που κράτησε περισσότερες από πέντε ώρες, αποφάσισε να σταματήσει τις κινητοποιήσεις. Συνεπώς, από σήμερα όλα τα φορτηγά θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα και θ’ αρχίσουν να εκτελούν κανονικά τις μεταφορές. Παρ’όλ’αυτά, καθημερινά οξύνονται τα προβλήματα και στην αγορά της Μεσσηνίας, με τα μεγαλύτερα από αυτά να εντοπίζονται στα σούπερ μάρκετς, των οποίων τα ράφια έχουν σε μεγάλο ποσοστό αδειάσει. Μικρότερα προβλήματα υπάρχουν πλέον και με την επάρκεια κάποιων φαρμάκων σε φαρμακεία του νομού και στον εφοδιασμό των πρατηρίων με υγρά καύσιμα.


Καθυστερούν οι εξαγωγές
μεσσηνιακών σύκων...
Ορατός είναι ο κίνδυνος -αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων- να χαθούν αγορές του εξωτερικού για τα αγροτικά προϊόντα της Μεσσηνίας, με μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίζουν οι εξαγωγές του σύκου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συκικής Παν. Παπαγεωργίου από 2 εκατ. 650 χιλιάδες κιλά που έχουν μπει στα απεντομωτήρια, μόνο 1.000 τόνοι έχουν φύγει στις αγορές του εξωτερικού. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν χαθεί αγορές, να ακυρώνονται παραγγελίες ή να τίθεται το αίτημα για μείωση των τιμών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου. Χθες πάντως το Δ.Σ. της οργάνωσης, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε, αν δεν ξεκινήσουν άμεσα οι μεταφορείς των προϊόντων να κλείσει το εργοστάσιο τυποποίησης.

Οι πρώτοι υποψήφιοι της Λακωνίας
με τον Πέτρο Τατούλη!
Τους πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του «Νέα Πελοπόννησος», ανακοίνωσε χθες ο υπ. Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Η αρχή έγινε από το νομό Λακωνίας, όπου ο κ.Τατούλης μέσω της ιστοσελίδας του, έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα 8 ονόματα των υποψηφίων περιφ. συμβούλων με το συνδυασμό, ανακοινώνοντας επίσης τη Ντία Τζανετέα ως υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας με το συνδυασμό του. Η κ. Τζανετέα, είναι φιλόλογος, πρ. υποψήφια βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ και πρ. αντινομάρχης.

By: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4m

Δεν υπάρχουν σχόλια: