9 Φεβρουαρίου 2012

Σαμαράς: Οι συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί, νέες περικοπές θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση


Σαμαράς: Έμμεση εποπτεία από τη Γερμανία ο λογαριασμός για αποπληρωμή του δανείου
Την πλήρη και κάθετη αντίρρησή του στο γαλλογερμανικό σενάριο για δημιουργία ειδικού τραπεζικού λογαριασμού από τον οποίο η Ελλάδα να αποπληρώνει τους τόκους του δανείου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς, εκτίμησε ότι τυχόν δημιουργία ενός τέτοιου λογαριασμού, θα συνιστά έμμεση εποπτεία της χώρας.
«Ο λογαριασμός θα αποτελούσε έμμεση εποπτεία της Ελλάδας από τη Γερμανία. Έχω πρόβλημα με αυτό», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου «Dow Jones». 

Παράλληλα, επανέλαβε και την αντίθεσή του σε νέες περικοπές των συντάξεων. «Η ύφεση είναι ο εχθρός μου… Οι συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί. Νέες περικοπές θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση», υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4% αυτό το έτος και θα παραμείνει σε ύφεση το 2013. Ανέφερε ακόμα πως περιμένει το σχέδιο του νέου οικονομικού προγράμματος που θα περιλαμβάνει και τα νέα μέτρα. «Θα πρέπει να δω το κείμενο πριν πάρω κάποια θέση», επισήμανε ερωτηθείς για το αν είναι έτοιμος να μπλοκάρει τη συμφωνία με τους πιστωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: