30 Μαΐου 2017

«Καμπάνα» στο ζευγάρι των τυμβωρύχων της Μεσσηνίας-Αναζητείται ο συνεργός!!!

«Καμπάνα» στο ζευγάρι των τυμβωρύχων της Μεσσηνίας
Ένοχοι για διακεκριμένες κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και περιύβριση νεκρών κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η 43χρονη Ελληνίδα και ο 40χρονος σύντροφός της που σόκαραν τη Μεσσηνία όταν έκαναν επιδρομή σε δυο νεκροταφεία σπάζοντας τάφους και λεηλατώντας οστεοφυλάκια για να βρουν κοσμήματα και… χρυσά δόντια.

Στη δίκη, η 43χρονη ισχυρίστηκε ότι είχε πάρει πολλά ναρκωτικά χάπια και έβλεπε… οράματα ότι θα έβρισκαν κρυμμένα χρήματα. Μαζί με τον 42χρονο, το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, είχαν σπάσει τέσσερα μνήματα και παραβίασαν το παράθυρο του οστεοφυλάκιου στο νεκροταφείο της Θουρίας όπου άνοιξαν τις οστεοθήκες και σκόρπισαν στο έδαφος τα οστά! Το απόγευμα της Κυριακής, το ζευγάρι διέρρηξε άλλες δέκα οστεοθήκες στο νεκροταφείο του χωριού Άμμος αλλά αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι τους και ειδοποίησαν την Αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθούν.
Στην γυναίκα, που έχει αποκτήσει τρία παιδιά με τον 42χρονο συνεργό της ο οποίος αναζητείται, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή και αφέθηκε ελεύθερη. Η ίδια ποινή, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, επιβλήθηκε και στον 40χρονο που ισχυρίστηκε ότι προσπάθησαν να κλέψουν γιατί αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ως χρήστες ναρκωτικών και ότι το 2016 έκανε μόνο ένα μεροκάματο.
Μάνος Τσαγκαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: